Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 15/04/2023 - 08:00

Rasmus Seebach: Superbefriende når det ikke handler om mig

Der er ikke langt fra eventyret om Askepot til virkelighedens verden, lyder det fra Rasmus Seebach, som står bag sangene til den helt nye musicalversion.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Fra Askepot til Aske-pop.

Når det klassiske eventyr om Askepot bliver omdannet til en moderne musical næste år, bliver det til tonerne af sange skrevet af Rasmus Seebach.

Det er blevet til et eget lille eventyr for den kendte musiker, der beskriver det som en sangskriverdrøm, der er gået i opfyldelse.

- Det har været superbefriende for det første, at det ikke har handlet om mig. Det er på en eller anden måde ret dejligt, siger Rasmus Seebach.

- Men selv om det ikke har handlet om mig, kan jeg godt mærke, at der er rigtigt meget af mig selv, som jeg har kunnet bruge, fordi emnerne i eventyret faktisk er relaterbare her i vores virkelige verden, mener han.

Askepot blev skrevet af brødrene Grimm for mere end 200 år siden, men har fået et moderne tvist i den kommende musical.

Den udspiller sig i modeindustrien og drejer sig om Ella, som drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Men Ella er i bunden af hierarkiet og er underlagt urimelige chefer og dårlige arbejdsforhold.

I et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel slår hun hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig midt i en magisk eventyrverden.

For at vende tilbage til virkeligheden må hun først gennemleve hele eventyret om Askepot.

Essensen i musicalen er, at man spiller hovedrollen i sin egen tilværelse, og at man skal tro på sig selv, lyder det fra Rasmus Seebach.

- Det tror jeg, mange mennesker godt kan bruge at få at vide: At det langt hen ad vejen er op til en selv at forme sit liv, mener musikeren.

- Jeg tror, at jeg flere gange har stået "Hvis du vil dét her, så må du gøre noget", fortæller Rasmus Seebach.

En konkret sang, som han har skrevet til musicalen, føler den erfarne sangskriver sig især forbundet til.

Det er et nummer, som kongen synger til sin søn.

- "Nu skal du tage dig sammen. Du kan ikke bare feste rundt. Du skal tage dit liv alvorligt. Du skal blive mand. Du skal blive voksen", lyder budskabet blandt andet ifølge Rasmus Seebach.

- Lige den sang kunne jeg bare mærke lige pludselig var noget, jeg oppe i mit eget hoved kunne synge til mine egne drenge, som måske en dag skal konfirmeres eller videre i livet på en eller anden måde, siger Rasmus Seebach, som har sønnerne Holger på seks år og etårige Helmut med kæresten, Julie Teglhus.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere 7. marts 2024 i Tivolis Koncertsal i København. Efterfølgende drager musicalen ud på danmarksturné, som kommer forbi Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

Selv om en del af sangene allerede er skrevet, er der god tid til at finpudse de sidste numre.

- Det skal være noget helt nyt - men med respekt for det gamle. Så det er ligesom det, vi er gået ud fra: at give Askepot en makeover, lyder det fra den prisvindende popsnedker.

- Det er jo klart, at man ikke vil gøre nogen sure og kede af det. Men jeg synes alligevel, at vores ambition fra start har været, at det ikke skulle være det gamle, siger Rasmus Seebach.

Rasmus Seebachs sange skal synges af blandt andre Johanne Milland, Stig Rossen, Caroline Henderson og Pelle Emil Hebsgaard, som sammen med youtuberen Rasmus Brohave indtager de bærende roller.

/ritzau/

København, 27/05/2024 - 14:53

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der ligeledes er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

Når Jon Nørgaard til juni skal i retten, er det ikke hans første møde med det danske retsvæsen.

I 2023 blev han idømt 30 dages betinget fængsel for et indbrud, han stod bag i 2019.

Indbruddet fandt sted hos en person, Jon Nørgaard havde en relation til. Der blev stjålet genstande til en værdi af 13.000 kroner.

I 2003 blev han desuden idømt en betinget straf på 60 dages fængsel og 60 timers samfundstjeneste for vold.

Dengang kun 17-årige Jon Nørgaard sang sig i 2002 til tops i "Popstars" og vandt konkurrencen foran sangerinden Julie Berthelsen.

I dag udgiver han musik under navnet Tvilling. Musikmediet Gaffa skrev i 2021, at han hittede i Tyskland under det nye kunstnernavn.

Af musiktjenesten Spotify fremgår det, at Tvilling senest har udgivet en single i 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 14:35

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet. Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der også er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Hvor ofte skal græsset slås?

* I vækstsæsonen, som normalt er fra april til sidst i oktober, skal græsset slås cirka én gang om ugen.

* Du bør ikke klippe græsset kortere end tre-fire centimeter. Det stresser græsset at klippe det kortere og svækker rodnettet, som kan give grimme gule pletter og mere mos og andet ukrudt.

* Har du været på ferie, og græsset er højt, er det bedre at klippe det ad flere omgange. Så undgår du, at det lægger sig som en dyne oven på plænen.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Sidste udkald for en flot plæne til sommer

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En våd vinter har givet mos gode vilkår. Du skal derfor gøre en indsats for en flot, grøn plæne til sommer, lyder det fra ekspert.

Græsplænen er nu godt i gang med at vokse, efter at den har ligget i dvale hele vinteren.

På grund af en nedbørsrig vinter er mange danske haver fyldt med mos. Og vil du have en tæt og flot græsplæne til sommer, skal du i gang nu og undgå én klassisk fejl.

Det siger Michael Jepsen, der er ekspert i græspleje og stifter af virksomheden DM Greenkeeping.

- Det er vigtigt ikke at gå fra 0 til 100 og klippe og gøde i ét væk. Det er simpelthen for hårdt for plænen, siger han og sammenligner det med at starte for hårdt ud til fitness efter en længere pause.

Med den rigtige gødning kan du svække væksten af mos og give plænen noget at leve af.

- Der går omkring to til tre uger, før gødningens effekt kan ses, og væksten af græsset tager til. Går man i gang med gødningen nu, når vi altså et stykke ind i sommeren, før effekten ses, siger han.

Men du skal ikke bare give den gas med gødningen, i håb om at du kan indhente lidt tid, eller at havens græs og planter skulle have godt af lidt ekstra.

Faktisk har de danske haveejere en tendens til at overgøde, lyder det fra Louise Møller, der er faglig redaktør hos Haveselskabet.

- Jeg tænker, at forklaringen ligger ved, at folk rigtig gerne vil gøre det bedste for deres planter, men at give dem lige det ekstra er ikke så godt, siger hun.

- Det skader at gøde for meget, ligesom det også skader at gøde for lidt, siger hun og peger på, at du altid bør følge doseringsvejledningen, når du skal gøde din have.

Er du i tvivl, så giv det hellere lidt for lidt gødning. Så må du gøde igen om nogle måneder, lyder rådet fra Louise Møller.

Uanset hvor god du er til at dosere din gødning, skal du ikke tro, at du kommer sovende til en "helt perfekt græsplæne" med lige linjer og ingen vilde blomster.

Det kræver hårdt arbejde og en solid vilje, lyder det fra haveeksperten.

- Gør op med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er. Hvis du er typen, der går efter den perfekte græsplæne, som jeg kalder den, skal du vide, at det kræver rigtig meget tid, siger hun.

Kan du leve med en mere afslappet tilgang i din have, sparer du tid og bringer en masse andet godt ind i haven ved at lade nogle vilde blomster og noget ukrudt blive.

Det har blandt andet en masse gavnlige effekter for insekter, der nemmere kan finde et sted at bo og trives i haven.

- Lad eventuelt en del af haven stå med langt græs. Den perfekte græsplæne er ikke så god for insekterne og kan sammenlignes lidt med en grøn ørken, mener Louise Møller.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek