04/10/2024 - 10:00
FAKTA: Den absolut nemmeste æbledessert
Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus
* 4 æbler (til 4 personer)
* 50 gram hasselnøddeflager
* 2 spiseskefulde brun farin
* 20 gram blødt smør
* 4 spiseskefulde revet kokos
* 1 teske kanel
* Tænd ovnen på 200 grader. Skyl æblerne. Skær top og bund af dem. Fjern kernehuset med en lille kniv. Udhul med en ske.
* Hak nødderne. Rør nødder, sukker, smør, revet kokos og kanel sammen. Stop blandingen ned i æblerne. Læg toppen tilbage som låg.
* Sæt æblerne i et ovnfast fad. Bag æblerne i 20-25 minutter til æblerne bliver bløde. Server vaniljeis til de lune æbler.
Kilde: Marie Melchior, madskribent og kogebogsforfatter til blandt andet "Vild med æbler".
/ritzau fokus/




