Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 05/05/2023 - 08:00

Lisbet Dahl: Jeg beder til at det bliver godt

Lisbet Dahl skal efter afskeden fra Cirkusrevyen kaste glans over en ny revy. Revyveteranen står bag genrejsningen af Tivolirevyen både på og bag scenen.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Der er under en måned til, at Tivolirevyen bliver genrejst.

Selv om den store premiere nærmer sig, er revyen slet ikke klar. Men alt er lige, som det skal være, forsikrer revyveteranen Lisbet Dahl, der står bag genrejsningen.

- Vi er begyndt at småsynge lidt. Men vi sidder for det meste omkring et bord og snakker og spiller, fortæller Lisbet Dahl.

- Vi er kun halvvejs, så der kan nå at ske så meget. Det kan godt gå hen at blive godt. Det kan også godt gå hen at blive dårligt. Jeg aner det ikke, siger Lisbet Dahl med tryk på ordet "aner".

- Jeg beder bare til, at det bliver godt, lyder det fra den 77-årige revydronning.

Tivolirevyen havde premiere for allerførste gang tilbage i 1945. Siden har blandt andre Osvald Helmuth, Malene Schwartz og to af Lisbet Dahls kolleger fra Cirkusrevyen, Ulf Pilgaard og Claus Ryskjær, medvirket i Tivolirevyen. Den har også skiftet navn og koncept undervejs. Men sidste gang selve Tivolirevyen spillede, er mere end 24 år siden.

Lisbet Dahl havde altid joket med Cirkusrevyens kapelmester James Price om, at de en dag skulle genrejse Tivolirevyen, når de ikke længere spillede i Teltet på Bakken.

Sidste år stoppede de begge i Cirkusrevyen, Lisbet Dahl efter 33 sæsoner fordelt mellem 1974 og 2021, og joken blev til en realitet.

- Så sad vi bare der og sagde: "Hvad skal vi så lave i 23? Revy i Tivoli!", sagde James, og så grinede vi.

- Da vi var færdige med at grine, sagde James:" Man kan jo altid ringe og høre, hvad de skal lave derinde i 23".

Der var plads i Glassalen, og den 1. juni er der premiere på Tivolirevyen. Selv om Lisbet Dahl har passeret pensionsalderen, er hun slet ikke pensionsparat.

Hun ville kede sig ihjel, hvis hun skulle bruge tiden på at luge ukrudt og gense gamle afsnit af "Barnaby".

- Jeg elsker det. Jeg synes, man skal le meget mere, end man gør. Der er mange ting at være ked af ... Der er mange forfærdelige ting rundt omkring i Danmark og i verden, og det skal vi se, om ikke vi kan le os lidt ud af måske.

Lisbet Dahl instruerer revyen og går også på scenen med Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Linda P og Carsten Svendsen. James Price fuldender sekstetten - naturligvis som revyens kapelmester.

Alle er håndplukket af Lisbet Dahl.

- De skal jo passe sammen, og de skal også være forskellige, fortæller Lisbet Dahl.

- Carsten var med i Cirkusrevyen i 2022. Andreas er et gammelt bekendtskab, som er blevet genopfrisket. Nikolai læste jeg om i avisen, som skrev, at han var et af de største nye talenter i dansk teater, siger hun og fortsætter:

- Linda har jeg villet have med i Cirkusrevyen i en del år, fordi hun er vild med revy - og hun er vild med mig. Og det er så dejligt at være sammen med en, der er vild med en fra morgen til aften. Og så er hun god.

Tivolirevyen får premiere i Glassalen i Tivoli 1. juni og spiller frem til 5. august.

/ritzau/

Paris, 02/10/2023 - 03:00

Gérard Depardieu afviser anklager om voldtægt

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Den franske skuespiller udtaler sig i et åbent brev, for første gang siden anklagerne blev fremsat i april.

Den franske skuespiller Gérard Depardieu afviser de anklager om voldtægt og seksuelt overgreb, der blev fremsat mod ham tidligere i år.

Det skriver han i et åbent brev, der er blevet bragt af Le Figaro, en af Frankrigs største aviser.

- Jeg har aldrig nogensinde misbrugt en kvinde, lyder det.

Det var i april, at det undersøgende medie Mediapart kunne fortælle, at over et dusin kvinder anklagede ham for enten overgreb eller voldtægt.

Visse af hændelserne skulle angiveligt have fundet sted tilbage i starten af nullerne.

- Jeg har kun mit ord til at forsvare mig selv over for mediernes domstol og den lynchning, jeg er blevet udsat for, skriver Depardieu.

En formel efterforskning af skuespilleren blev indledt i 2020, efter at en skuespillerinde anklagede ham for at have voldtaget hende ad to omgange i 2018.

Hun hævdede, at det skete i hans lejlighed. På tidspunktet var hun 22 år.

Flere af hændelserne skulle ifølge avisen The Guardian i øvrigt være sket under optagelserne på tv-serier og film som Netflix' "Marseille", "Dumas" og "Big House".

Da anklagerne først blev rejst, afviste Depardieu dem gennem sit advokatfirma Cabinet Temime, der beskrev dem som subjektive og baseret på morale skøn.

Depardieu er en af Frankrigs mest kendte skuespillere - men også en af de mest kontroversielle.

Han har blandt andet erklæret sin loyalitet til Rusland trods invasionen af Ukraine.

Desuden blev han i 2011 anklaget for at have tisset i kabinen på et fly, før det lettede.

74-årige Depardieu har blandt andet spillet med i film som "Jean de Florette" og "Cyrano de Bergerac".

For den sidste blev han nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle i 1991.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

København, 01/10/2023 - 23:15

Lukas Graham hædret for radiorekord: Det er fuldstændig vanvittigt

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Lukas Graham er den mest afspillede danske artist på radiokanalen Nova, som fejrede 15-års fødselsdag ved et gallashow i Operaen i København søndag aften.

Har du tunet ind på radiokanalen Nova, har du formentlig hørt Lukas Graham brage ud gennem æteren.

Det verdenskendte band, der har Lukas Forchhammer i front, er nemlig den mest afspillede danske artist på Nova.

Det oplyser Bauer Media i en pressemeddelelse.

Rekorden er blevet fejret under Novas 15-års fødselsdagsfest, som blev afholdt ved et gallashow i Operaen i København søndag aften.

- Det er fuldstændig vanvittigt det her, jubler Lukas Graham i pressemeddelelsen.

- At være den mest afspillede danske artist på Nova nogensinde er sådan lidt svært at forstå. Det betyder rigtig meget for mig og holdet, at Nova og ikke mindst Novas lyttere har lyst til at høre til de historier, jeg fortæller. Det er en kæmpe stor anerkendelse og er ærlig talt enormt overvældende, tilføjer Lukas Forchhammer.

Lukas Graham var også på scenen til fødselsdagsfesten og var på plakaten sammen med Christopher, Drew Sycamore, Medina, Mads Langer og Saint Clara.

- Novas 15-års fødselsdagsgalla blev en pragtfuld aften, hvor vi i selskab med vores fantastiske lyttere fejrede både fortiden, nutiden og fremtiden for dansk radio og musik, siger Bauer Medias COO, Tobias Nielsen, i pressemeddelelsen, og fortsætter:

- At kunne præsentere nogle af de største artister i et fantastisk lineup og samtidig hædre en artist som Lukas Graham, der har haft så stor indflydelse på vores playlister, var prikken over i'et på en allerede uforglemmelig aften, lyder det.

Lukas Graham udgav sit selvbetitlede debutalbum i 2012. Siden har bandet rejst verden rundt med sange som "Drunk in the Morning", "Ordinary Things" og "7 Years".

Bandet har vundet et hav af priser og har været nomineret til tre statuetter ved Grammy-showet i 2016 - en af verdens mest prestigefyldte musikpriser.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/10/2023 - 08:00

FAKTA: Så langt bør du sidde fra dit tv

* 40 tommer tv: 2,4 meter (mindst 1,8 meter).

* 42 tommer tv: 2,5 meter (mindst 1,9 meter).

* 44 tommer tv: 2,6 meter (mindst 2,0 meter).

* 46 tommer tv: 2,7 meter (mindst 2,1 meter).

* 48 tommer tv: 2,8 meter (mindst 2,2 meter).

* 50 tommer tv: 2,9 meter (mindst 2,3 meter).

* 55 tommer tv: 3,2 meter (mindst 2,5 meter).

* 60 tommer tv: 3,4 meter (mindst 2,6 meter).

* 65 tommer tv: 3,6 meter (mindst 2,7 meter).

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 01/10/2023 - 08:00

Hæng dit tv op rigtigt: Optimal højde for den bedste tv-oplevelse

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Hænger du dit tv op for højt på væggen? Det er der mange, som gør, lyder det fra filmoperatør.

Når der er blevet købt nyt tv, går diskussionen ofte på, hvor i rummet den smarteste placering af flimmerkassen er.

Men egentlig burde vi tale noget mere om, hvor højt oppe på væggen, vi hænger fjernsynet.

For det gør mange danskere nemlig forkert, lyder det fra Michael Berg, der er filmoperatør, biografdirektør i Birkerød Bio og direktør i det internationale filmdistributionsselskab United International Pictures.

- Mange sætter fladskærme op midt på væggen i hjemmet. Men det gør, at du ender med at kigge op for at se tv'et, siger han.

- I virkeligheden skal tv'et langt længere ned mod gulvet.

Ifølge filmoperatøren skal tv'et hænges op i sådan en højde, at du får tv'ets midte lige ud for dine øjne, når du sidder ned i sofaen.

På den måde sikrer du dig, at I hverken skal kigge op eller ned for at følge med.

- Den grundlæggende regel er, at tv'et skal placeres fra gulvet og så en tredjedel op på væggen. Placerer du den i midten vil det være alt for højt oppe, siger Michael Berg.

Det er selvfølgelig også en smagssag, hvor du ønsker at hænge dit tv, men dine præferencer er sandsynligvis påvirket af, hvor i verden du kommer fra. Sådan lyder det fra Rasmus Larsen, der er direktør for teknologimediet flatpanels.dk.

- Amerikanerne hænger gerne deres skærme højt, men det er ofte et praktisk hensyn i forhold til placeringsmuligheder eksempelvis over pejsen, fortæller Rasmus Larsen.

- De undersøgelser, som jeg er bekendt med, viser, at det ikke er sundt for nakken at kigge opad, idet det belaster nakkemusklerne og kan give nakkesmerter og hovedpine.

Herhjemme har vi for vane at gøre tingene en smule anderledes, lyder det. Her hænger vi typisk tv'et lidt lavere.

- I Europa har vi en anden tilgang, der er mere på linje med, hvordan vi også arbejder foran vores PC-skærme, siger han.

Lig med Michael Berg anbefaler Rasmus Larsen derfor, at du placerer dit tv ud fra dit synsfelt.

- Mit råd er, at når man sidder i sin sofa eller sine lænestole i stuen, så skal skærmens midterfelt være nogenlunde lige ud for synsfeltet eller en tak under, forklarer han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv