30/11/2024 - 10:00
FAKTA: Den nemmeste klementinmarmelade
Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus
* Fyld en gryde med hele økologiske klementiner og koldt vand.
* Lad blandingen koge op. Når kogepunktet nås, tager du gryden af blusset og sigter vandet fra. Hæld nu nyt koldt vand i, og kog op igen. Gentag et par gange for at få bitterheden ud af frugterne. Til sidst lader du frugterne koge møre.
* Tag nu de varme hele klementiner, og blend dem i en foodprocessor sammen med sukker - der skal et kilo sukker til et kilo citrusfrugter. Varmen fra frugterne får sukkeret til at smelte, og pektinen i citrusfrugterne får massen til at sætte sig.
* Hæld nu massen på skoldede patentglas, og så har du marmelade til den helt store guldmedalje.
Kilde: kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang.
/ritzau fokus/




