Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

London, 16/12/2021 - 08:20

Arteta om ligaoverhaling af West Ham: Et statement

Arsenal rykkede med en 2-0-sejr over West Ham forbi byrivalerne og op på den vigtige fjerdeplads.

Tony Obrien/Reuters

Af: /ritzau/

Arsenal åbnede Premier League-sæsonen helt i bunden af tabellen efter tre nederlag uden at score et eneste mål.

Onsdag vandt Arsenal London-opgøret mod West Ham på hjemmebane med 2-0 og hoppede op på den fjerdeplads, som giver deltagelse i Champions League i næste sæson.

På trods af nederlag til Everton, Manchester United og Liverpool i tre af de seneste seks kampe er krisesnakken forstummet i Arsenal, hvor cheftræner Mikel Arteta så småt nærmer sig en brugbar formel til holdet.

Før onsdagens kamp stod det klart, at Arsenal kunne overhale netop West Ham på fjerdepladsen. At holdet lykkedes med det, betyder meget for klubben, mener han.

- Det var en stor kamp for os, fordi vi havde muligheden for at rykke forbi dem og op som nummer fire. Det var et statement, lyder det fra den spanske træner ifølge engelske BT Sport.

Det er første gang i mere end et år, at Arsenal ligger i top-4, hvor holdet indtil for omkring fem år siden var fast inventar.

- Jeg er meget tilfreds med indsatsen, kvaliteten, energien, passionen og publikum, siger Arteta.

- Vi havde nogle gode perioder i kampen. Det var et virkelig svært hold at spille mod. De havde en masse løsninger, og det er farlige på mange måder. Jeg synes, vi kontrollerede dem godt, og det er spillernes fortjeneste.

Gabriel Martinelli og Emile Smith Rowe stod for Arsenals mål, mens Alexandre Lacazette brændte et straffespark undervejs i opgøret.

/ritzau/

Nyhedsarkiv