Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/02/2023 - 08:00

Popikon buldrer fremad: Jeg har storhedsvanvid

For Drew Sycamore er sangskrivningen det fedeste ved at være musiker. Men hun kunne ikke opgive at være artist, lyder det fra den singleaktuelle sanger.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Noderne flyver rundt, kastes op i luften og bliver grebet igen, når Drew Sycamore skriver musik.

Hendes tredje single, "In the Club", fra det kommende album "Superfaith" er en upbeat sang, der byder alvorlige emner op til dans.

- Det er sådan en sang, som jeg forestiller mig, vil blive spillet på klubberne. Den er sassy, og den lægger op til at drikke tequilashots, lige inden man skal i byen, siger den 32-årige sanger.

Drew Sycamores karriere har taget fart, siden hun i 2018 udgav sin første single. I 2021 var hun den mest spillede danske kunstner på dansk radio.

I 2022 opnåede hun et af sine store mål, som var at åbne Orange Scene - endda på den første Roskilde Festival efter nedlukningen.

Og selv om det er skønt at være artist og optræde foran flere tusinde mennesker, er det sangskrivningen, der er det vigtigste for den fremadstormende kunstner.

- Det er i de timer, hvor sangen bliver skrevet, at jeg føler en mening med mit liv. Kreativiteten. Det er bare det, jeg skal lave, siger hun og tilføjer, at hun i udgangspunktet tror, at kreativitet er meningen med alles liv.

- Vi gør det bare så forskelligt. Hvis folk siger: Jeg er ikke sådan én, der er kreativ, så siger jeg: Jo, du er. Det er bare et spørgsmål om, hvordan din hjerne gør det.

Så selv om du ikke tegner, maler eller synger, kan du stadig godt være en kreativ sjæl, mener Drew Sycamore.

- Alle er kreative. Du tænker hele tiden, og du organiserer alt muligt. Mennesker er født kreative, og det er du også, lyder budskabet.

Når man er musiker, skal det kreative nogle gange fremprovokeres. Det kan godt være svært, fortæller sangeren.

- Især hvis man hele tiden er i gang. Når man skal spille tusinde koncerter, og der hele tiden er noget, man skal forholde sig til, er der rigtig meget på spil.

- Kreativitet kommer jo af, at man har tid til at kede sig. At man har tid til at tænke nogle tanker, siger hun.

Når hun er færdig med at producere et album og skal til at begynde forfra, tjekker hun derfor ud fra sociale medier. Hun læser mail, men svarer ikke.

- Jeg sætter mig ned og keder mig rigtig meget. Jeg ser film og dokumentarer, går en tur eller læser nogle bøger. Det er så fedt. Jo mere jeg keder mig, jo bedre.

- Og så kan jeg stille og roligt begynde at skrive lidt ned, som jeg kan gå i gang med. Musikskrivningen er det allerfedeste, og jeg gør alle de andre ting, såsom at spille koncerter, for at få lov til at skrive, fortæller Drew Sycamore.

Men hun har aldrig overvejet at lægge artisten til side og kun fokusere på sangskrivningen.

- Nej, jeg tror, at jeg er for meget en "attention whore", til at jeg kan gå helt bag scenen. Det der storhedsvanvid, som man skal have, det har jeg lidt for meget af, tror jeg.

Det har dog kun været en fordel i musikbranchen, fortæller musikeren.

- For det kræver jo en form for idiotisk selvtillid. Man skal tro på, at man simpelthen er Guds gave til menneskeheden, så man føler sig berettiget til at stille sig op på en scene og synge sine tanker for publikum.

- Det er lidt sådan: Nu skal I høre, hvad jeg har lavet, og hvad jeg kan, og så skal I klappe af mig bagefter, siger hun og griner.

Når Drew Sycamore først har udgivet en single eller et album, har hun dog ikke en forventning om at få ros. Hun opsøger faktisk slet ikke feedback.

- Når jeg først har udgivet noget, siger jeg: Så. Ja, her er en pakkeløsning til jer med krymmel på. Det er mit, og det har jeg skabt. Jeg håber, at I nyder det. Men så er jeg også videre, siger hun.

Derfor læser hun ikke artikler og anmeldelser om sig selv, fortæller Drew Sycamore. Det giver hende ikke noget konstruktivt.

- Jeg kan ikke bruge det til noget. Fordi hvad så, skal jeg gå ud at lave det om, hvis folk ikke synes, det er fedt? Sådan fungerer det jo ikke.

Privat er hun gift med tidligere forsanger i bandet Duné Mattias Kolstrup.

- Mattias læser alt, fordi han gerne vil nørde det. Men jeg hører aldrig de podcasts, jeg har været med i, og jeg læser ikke artikler.

- For så ved vi jo godt, hvad det ender med. Hvis der er ti, der skriver noget godt, og én, der skriver noget dårligt, fokuserer man ubevidst på det dårlige, siger hun.

Så selv om hun glæder sig til, at sangen og albummet udkommer, lægger hun ikke for mange forventninger i det.

- Der er jo nogen, der vil kunne lide det - og så er der nogen, der ikke vil. Og det er jeg okay med. For den Drew, der er på albummet, den er jeg jo ikke længere. Jeg udvikler mig hele tiden.

- Det er det, der er så sindssygt underligt ved at producere musik. For når det kommer ud, siger man: Farvel og tak! Og så går man i en ny retning. Den energi er blevet forløst, og så skal jeg ud i verden igen, fortæller hun.

Drew Sycamores nye single "In the Club" udkommer 3. februar.

/ritzau/

København, 13/07/2024 - 08:00

Dansk skuespiller: Jeg føler mig stadig som en benjamin

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mikkel Becker Hilgart er blevet håndplukket af Lisbet Dahl til at optræde i Tivolirevyen. Det efterlod den 32-årige skuespiller starstruck.

Som en del af holdet på scenen i årets udgave af Tivolirevyen følger Mikkel Becker Hilgart efter skuespillere som Dirch Passer, Ulf Pilgaard og Malene Schwartz, som tidligere har betrådt de skrå brædder i revyen, der trækker tråde helt tilbage til 1880'erne, hvor den første gang havde premiere.

- Jeg føler mig stadig som en benjamin udi revylivet. Jeg har været på en kæmpe opdagelsesrejse og suger til mig hele tiden, lyder det fra Mikkel Becker Hilgart, som har sin debut i den ikoniske revy.

- Jeg synes, det er helt fantastisk at få lov til at stå hver aften og kigge de utroligt dygtige mennesker over skulderen. Det er en stor glæde.

Mikkel Becker Hilgart går aften efter aften på scenen i Glassalen i hjertet af den ikoniske forlystelseshave i København side om side med erfarne navne som kapelmester James Price, entertainer Thomas Eje og oprindeligt også Lisbet Dahl, som grundet hjerteproblemer nu afløses af Lone Rødbroe.

Det var faktisk Lisbet Dahl, der som medspillende instruktør og kunstnerisk leder håndplukkede Mikkel Becker Hilgart til Tivolirevyen.

- Det er jeg jo vildt beæret over, udbryder han.

- Det var også meget ærefrygtindgydende, da hun ringede sidste sommer. Det har jeg været meget starstruck over, siger den 32-årige skuespiller.

Forinden var Lisbet Dahl i selskab med Thomas Eje taget til Aakirkeby for at se Bornholms Sommerrevy, hvor Mikkel Becker Hilgart debuterede udi den disciplin sidste sommer.

- Da jeg mødte dem første gang, tænkte jeg: "Dem er jeg jo næsten vokset op med!". Men da det ligesom lagde sig, og man lærer hinanden at kende, er man jo kolleger og indgår i et professionelt arbejdsfællesskab, siger Mikkel Becker Hilgart og fortsætter:

- Der har været en enormt stor tryghed i at stå ved siden af nogle mennesker, som er så garvede og har så meget anciennitet og viden og bund, man kan læne sig ind i.

Med sin kun anden revy er det stadig en form for mesterlære, når man optræder side om side med en kapacitet som Thomas Eje, der også medvirkede i Tivolirevyen anno 1985 - for 39 år siden - og have arbejdet sammen med Lisbet Dahl, der nærmest er synonym med genren.

- Jeg har stor tiltro til, at de godt ved, hvor det her skib skal sejles hen, og at når vi taler timing, og hvordan man kan skrue på dét og dét, at de taler med en kæmpe erfaring, lyder det fra Mikkel Becker Hilgart.

Selv om han stadig er en selverklæret benjamin, bliver det, at han er ny, faktisk sat i spil.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt haft fornemmelsen af at være backing choir (korsanger, red.). Der er givet plads - plads til humor og plads til at præge det, synes jeg. Det er vildt fedt, siger han.

Tivolirevyen spiller frem til 14. juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

Santa Fe, 13/07/2024 - 04:15

Dommer frafalder tiltale om uagtsomt manddrab mod Alec Baldwin

Luis Sanchez Saturno/The New Mex/Reuters

Alec Baldwin stod tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med optagelsen af spillefilmen "Rust".

En dommer i den amerikanske delstat New Mexico har fredag lokal tid frafaldet tiltalen om uagtsomt manddrab mod den amerikanske skuespiller Alec Baldwin.

Det skete, tre dage efter at den opsigtsvækkende sag blev genoptaget.

Frafaldet kom, efter at skuespillerens advokater havde anklaget politiet for at tilbageholde beviser.

Specifikt skulle politiet have beslaglagt en række patroner for at bruge dem som beviser i sagen.

Men politiet oplyste angiveligt ikke om beslaglæggelsen i sagsdokumenterne eller over for Baldwins forsvarsadvokater.

- Delstatens tilbageholdelse af beviser var overlagt og velovervejet, lød det fra dommeren, Mary Marlowe Sommer.

Da dommeren oplæste sin kendelse, omfavnede Baldwin sin kone, Hilaria Baldwin, der har været med ham i retten alle tre dage.

Hans søster, Elizabeth Keuchler, brød ud i gråd.

Skuespilleren forlod med det samme retten uden at tale med pressen.

Baldwin stod tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med optagelsen af en spillefilm - en western.

Under optagelsen i 2021 pegede han med en pistol, som han ikke troede var ladt, har han forklaret.

Der blev affyret et skarpt skud. Det dræbte filmfotografen Halyna Hutchins og sårede filmens instruktør, Joel Souza.

66-årige Baldwin var filmens hovedrolleindehaver og producent. Filmen havde titlen "Rust".

Baldwins advokater argumenterede yderligere for, at de patroner, politiet havde beslaglagt, er bevis på, at det er en anden, der er ansvarlig for Hutchins' død.

I stedet mener de, at den ansvarlige er Seth Kenney, som var ansvarlig for rekvisitter på produktionen.

Kenney har afvist, at han har leveret ægte patroner til produktionen, og han er ikke blevet anklaget i sagen. Han skulle efter planen vidne mod Baldwin.

Tidligere på dagen havde en af anklagerne, Erlinda Johnson, trukket sig fra sagen.

- Anklagemyndigheden mente, at man skulle snyde for at opnå det ønskede resultat, udtaler retsanalytikeren Duncan Levin.

Anklager Kari Morrissey fra delstaten sagde tidligere fredag, at det ikke var meningen at vildlede domstolen.

Tidligere i år blev den våbenansvarlige på filmproduktionen, Hannah Gutierrez-Reed, idømt halvandet års fængsel for at have forvoldt en anden persons død.

Det er uklart, om fredagens kendelse kommer til at påvirke Gutierrez-Reeds dom, der er blevet anket.

Baldwin har i to omgange været tiltalt for Hutchins' død. I 2023 lagde New Mexico sagen ned. Men siden er der fremkommet nye beviser, og derfor blev sagen genoptaget i Santa Fe.

Fortsat står Baldwin over for en række civile søgsmål fra Hutchins' forældre og søster.

Efter en længere pause blev filmen færdiggjort i 2023. Den står til at blive udgivet på et ukendt tidspunkt.

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

, 13/07/2024 - 10:00

FAKTA: Hvorfor lige tre døgn?

* Anbefalingen om at kunne klare sig i tre døgn i krisesituationer er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med en række myndigheder.

* I alvorlige tilfælde kan det ikke udelukkes, at der vil opstå situationer, hvor myndighederne ikke er i stand til at hjælpe alle borgere med det samme og på én gang.

* Hvis man kan klare sig selv i tre døgn, giver det mulighed for, at myndighederne kan fokusere kræfterne, hvor behovet er størst.

Kilde: Beredskabsstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 13/07/2024 - 10:00

Tre døgn uden strøm: Undgå at mobilen og powerbanken løber tør

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Med det rigtige forarbejde kan du have elforsyning nok til tre dage, sådan som beredskabsmyndighederne har opfordret til.

Hvis du ikke har strøm de næste tre døgn, vil det så betyde et farvel til mobiltelefonen, når den løber tør, og et famlende mørkt hjem, når solen er gået ned?

Du skal kunne klare dig selv i tre døgn, lød meldingen fra beredskabsmyndighederne pludselig i juni. Truslen kan være alt fra voldsomme vejrhændelser til omfattende cyberangreb.

Fælles for de potentielle krisesituationer er, at de kræver lidt forarbejde - ud over dåsemad og toiletpapir - hvis du stadig skal have adgang til strøm. Og det kan alle gøre, fortæller Jesper Sandberg, som er konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne.

- Med nogle få hundredkronesedler eller tusind kan man købe en lille benzingenerator, som er en lille benzinmotor, som trækker en strømgenerator, der kan levere en forsyning på 230 volt - som er det, vi kender fra en almindelig enfaset stikkontakt, siger Jesper Sandberg og fortsætter:

- Den kan man bruge til at lade mobiltelefonen op, tænde lys, lade computeren og powerbanken op og drive en lille radio, så man kan høre FM-signaler i en krisesituation.

En lidt større generator vil potentielt også kunne bruges til at koge vand i en elkedel. Men som udgangspunkt er de bedst egnet til formål, der kræver lav effekt som opladning.

Når generatoren skal tages i brug, skal du tænke lidt over placeringen.

- Den må ikke stå i kælderen, når du bruger den. Du er nødt til at tage den ud i det fri, så du ikke forgifter dig selv, siger konsulenten.

Du kan dog også sagtens klare dig med et mindre setup, hvis du ikke vil "stå og fedte med at starte en generator ved at hive i en snor som med en gammel plæneklipper", som Jesper Sandberg udtrykker det.

- Så er en opladt powerbank et supergodt alternativ, den kan godt holde dig kørende i tre døgn til at oplade det mest nødvendige, siger han.

Vil du have muligheden for at fylde lidt på undervejs, kan du tænke i alternativer som et lille solcellepanel. De fås i små smarte sammenfoldelige udgaver.

Du kunne også være en lygte eller radio med håndsving for at nedsætte afhængigheden af strøm.

Der er lidt mere at tage af, hvis du hører til dem, der allerede har en kæmpestor powerbank holdende i garagen. En del nyere elbiler har nemlig den indbyggede funktion, at du ikke bare kan lade på batteriet, men også trække strøm ud igen.

Og det kan du få stor glæde i en krisesituation, fortæller Søren W. Rasmussen, som er bilteknisk redaktør hos medlemsmagasinet Motor, som udgives af bilejernes interesseorganisation, FDM.

- Man trækker strøm ud af bilen ved at sætte en adapter i ladestikket. De fleste elbiler, der har den mulighed, bliver solgt med en adapter. Ellers kan du tilkøbe en, men det er kun fabrikkens egen, der virker, forklarer han.

Med adapteren i ladestikket kan du oplade mobiltelefonen eller powerbanken. Men den har også effekt nok til at koge vand i en elkedel til kaffen.

- Vi har set eksempler, hvor man har koblet en elektrisk grill til, så man kan lave mad med strøm fra grillen. Det kan man bruge, hvis det værst tænkelige sker, hvor al strøm og forsyning bryder sammen, siger Søren W. Rasmussen.

Du kan ikke holde hele huset kørende på elbilens batteri, men hvis du bruger det til "need to have" og ikke "nice to have", burde du fint kunne være forsynet med strøm i tre døgn, vurderer han.

- At preppe går i den sammenhæng ud på at købe adapteren, prøve den og finde ud af, hvordan den virker. Så når situationen opstår, ved man, hvor adapteren er, hvordan den virker, og man kender dens muligheder og begrænsninger, siger Søren W. Rasmussen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek