Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 20/06/2022 - 05:34

42-årig nægter at have bedraget investorer for 307 millioner

En dommer lukker dørene til et retsmøde, hvor en mand kræves fængslet for bedrageri ved at snyde investorer.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En 42-årig mand nægter sig skyldig i en mistanke om at have svindlet en række investorer for mindst 307 millioner kroner.

Det meddeler han mandag eftermiddag via sin forsvarer i Retten på Frederiksberg. Her fremstilles han i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Dørene ved retsmødet er blevet lukket, så det bliver ikke muligt at høre, hvad politiet fremlægger af beviser i sagen. Manden har mulighed for at komme med en forklaring, men har meddelt, at han ikke ønsker det.

Han har desuden fået nedlagt et navneforbud. Derfor må man ikke komme med oplysninger, der kan identificere ham.

Anklager Magnus Petersen læste inden dørlukningen sigtelsen op. Her fremgår det, at han mistænkes for at have svindlet mindst 42 personer eller selskaber for mindst 307 millioner kroner.

Den 42-årige blev anholdt tidligere mandag i en aktion, hvor politiet ransagede på fem adresser, som den mistænkte har tilknytning til. Der er tale om adresser i Hellerup, Gribskov, Halsnæs, Sorø og København.

Ifølge politiet har manden svindlet en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer. Han skal have fået investorerne til at betale store millionbeløb.

Sagen opstod efter en anmeldelse fra et konkursbo.

Efterforskningen peger på, at den sigtede har lovet et stort og sikkert afkast ved investeringer i konkursboer. Men i virkeligheden har han ikke ført investeringerne videre som aftalt.

Politiet mangler stadig at gennemgå en større mængde materiale i sagen. Men allerede nu tegner der sig et mønster i, hvordan bedragerierne er foregået, oplyste politiet i en meddelelse mandag.

- Det er vores opfattelse, at investor A har indbetalt nogle penge til gerningsmanden. Investor B har gjort det samme, men de penge er derefter udbetalt til investor A for at foregive, at der er sket et afkast.

- Denne fremgangsmåde er fortsat med flere investorer, indtil der nu mangler et større millionbeløb, sagde Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

/ritzau/

Nyhedsarkiv