Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Roskilde, 30/03/2023 - 09:00

Dansk popgruppe har vind i sejlene: Blæst åbner Roskilde Festival

Udover Blæst kan gæster se frem til at opleve Lizzo, Loyle Carner og Busta Rhymes på årets Roskilde Festival.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Der er dømt fest og farver på Roskilde Festival, når den danske popgruppe Blæst åbner Orange Scene til sommer.

Det fremgår af årets endelige program, som festivalen har offentliggjort torsdag.

Blæst blev dannet i 2019 og udgav i september sidste år ep'en "Stiv kuling".

Her finder man landeplagen "Juice" samt hits som "Sover du nu" og "Ego".

Gruppen blæste Roskilde Festivals Rising-scene bagover sidste år, men blev i efteråret ramt af modvind i form af stress og aflyste alt.

Nu er de fire bandmedlemmer klar til at åbne den største scene på Roskilde Festival.

Når valget er faldet på Blæst, skyldes det, at gruppen leverer "charmerende popmelodier og hverdagsnær poesi", lyder der i en pressemeddelelse.

- Opgaven som Orange-åbner har altid været præget af stor bevågenhed. Den vil vi gerne udnytte til at give et boost til et band, der virkelig har fortjent det, og som vi er sikre på kan omsætte denne mulighed til noget helt særligt, udtaler programchef på Roskilde Festival Anders Wahrén.

Blandt de nye navne finder man også Lizzo, Busta Rhymes, den engelske hiphopper Loyle Carner og Atlanta-rapperen Latto.

Den amerikanske sanger og rapper Lizzo er for mange fans blevet et forbillede for kropspositivisme, og hun passer godt til Roskildes program, mener Anders Wahrén.

- Årets program er sat sammen for at vise, at positiv forandring er mulig, hvilket gør Lizzo til det perfekte navn til at lukke sommerens festival på Orange Scene.

- Der løber en rød tråd fra hendes ultimative kærlighedsfest og ned igennem alle afkroge og nuancer i vores samlede program, der er i verdensklasse, og som altid bryder med forventningerne, siger han.

Busta Rhymes er især kendt for sangene "I know what you want", "Break ya neck" og "Don't cha" sammen med Pussycat Dolls.

Også den maliske sangstjerne Rokia Koné er på plakaten.

En stor del af Roskildes musikprogram var allerede kendt.

På plakaten står i forvejen Kendrick Lamar, Queens of the Stone Age, Lil Nas X, Tove Lo, Blur, Christine and the Queens og Rosalía.

Af danske navne kommer blandt andre Benny Jamz, Kesi og Tobias Rahim.

På festivalens kunst- og aktivismeprogram kan man opleve debatter og workshops med blandt andre forfatterne Gry Stokkendahl Dalgas og Glenn Bech samt manden bag Instagram-profilen Herlige Svend, Sebastian Lynggaard.

Også manuskriptforfatter, rapper og vært på podcasten "Generationen" Babak Vakili og satiriker og musiker Lasse Dein lægger vejen forbi.

Roskilde Festival løber af stablen fra 24. juni til og med 1. juli.

/ritzau/

København, 08/06/2023 - 04:50

Uenige anmeldere både roser og diskvalificerer dansk thriller

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anmelderkorpset er dybt uenigt om Julie R. Ølgaards nye thriller om kvindedrab, der har premiere torsdag.

"Englemageren" er alt andet end en vellykket krimi.

Sådan lyder den hårde dom over ny film af Julie R. Ølgaard og Esben Tønnesen i en anmeldelse i Politiken torsdag. Her får filmen to hjerter.

- Det krymper sig i mig af ubehag, når jeg ser endnu en udpenslet krimi om mænd, der hader kvinder, skriver avisens anmelder Kim Skotte.

Julie R. Ølgaard spiller selv med i den psykologiske thriller, der har premiere torsdag. Her har hun rollen som kriminalbetjenten Laura, der har specialiseret sig i cyberkriminalitet og vender tilbage fra sygeorlov for at tage del i en efterforskning.

Også i Jyllands-Posten får filmen to stjerner.

- Ølgaard og Tønnesen forsøger forsigtigt at sige noget relevant, men sovser deres pointer ind i en usædvanligt dårlig kriminalintrige, som man skal være ufattelig tyndhudet for at lade sig rive med af, lyder det i Jyllands-Posten, hvor Katrine Sommer Boysen har anmeldt filmen.

Heller ikke Berlingskes anmelder er begejstret.

- Troværdigheden skrider i dansk film om sadistisk kvindemorder, lyder det fra Thomas Brunstrøm.

Han spørger i anmeldelsen sig selv om, hvorvidt verden "virkelig" har brug for endnu en film om en stjernepsykopatisk seriemorder, der dræber kvinder, og tildeler filmen tre stjerner.

Lidt mere positivt stemt er Bo Tao Michaëlis, der har anmeldt "Englemageren" for filmmagasinet Ekko.

I modsætning til avisernes anmeldere kalder han filmens handling "gammel vin på nye flasker".

- Den er både spændende og effektiv, skriver Michaëlis og giver filmen fire stjerner.

- Dansk krimithriller formår fermt at skildre jagten på en sadistisk seriemorder, der slår unge kvinder ihjel, lyder det.

I Alt for damerne fremhæves især kameraarbejdet, som anmelder Stephanie Caruana roser.

- Kameraarbejdet af Sophie Caroline Gohr er stærkt, smukt og dragende, og giver nye facetter på en type fortællinger, som publikum kender, skriver Caruana.

Hun giver filmen fire hjerter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/06/2023 - 11:00

Gravid Jada ramt af komplikationer og aflyser Fredagsrock

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

På lægernes anbefaling aflyser Jada alle sine koncerter i juni. Til Fredagsrock i Tivoli afløser Hugorm den gravide sangerinde.

Den danske popstjerne Jada er i lykkelige omstændigheder og venter sit første barn.

Men for en uge siden blev Jada indlagt grundet komplikationer i graviditeten. Læger og jordemødre har gjort det klart for hende, at hun som følge af komplikationerne ikke skal ud og synge foreløbig.

Derfor må sangerinden aflyse alle koncerter i juni, herunder Fredagsrock i Tivoli, og alle kommende internationale shows.

- Jeg har været rigtig bange og ked af det og er det stadigvæk, men er også enormt lettet over, at tingene er stabile og så utrolig taknemmelig for den fantastiske omsorg og behandling, vi har fået, skriver Jada i en besked.

Takket være det har hun og den lille efterårsbaby, som hun venter, det stadig okay, skriver hun videre.

- Jeg troede, jeg skulle dele nyheden nu for bagefter at stå på scenen hele sommeren og gøre det, jeg elsker, sammen med jer. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg havde glædet mig til at skulle rundt til jer alle sammen og synge med mit barn i maven, skriver Jada.

- Lige nu skal jeg passe på mig selv og min familie. Men jeg glæder mig usigeligt til at komme ud og spille for jer igen, lyder det fra hende.

Jada, der står bag hits som "Nudes", "Dangerous" og "Don't Say My Name and Forget It Again", skulle have optrådt på Plænen i Tivoli den 16. juni.

- Det vigtigste er at passe på sig selv og sit barn! Gode tanker herfra til Jada, og så håber vi at få Jada tilbage på Plænen en anden gang, siger Tivolis underholdningsprogramchef, Thor Feilberg, i pressemeddelelsen.

Det er lykkedes forlystelsesparken at finde en afløser for Jada, og som på grund af de pludselige omstændigheder kan optræde med kort varsel.

Trioen Hugorm, der har Simon Kvamm i front, træder ind på scenen på Plænen næste fredag i stedet for.

- Det er altid beklageligt, når nogen må aflyse - og særligt Jada, som i min bog virkelig har et seværdigt liveshow kørende. Men når det nu skal være, træder Hugorm med glæde til for at tjene og servicere de ærværdige Tivoli-gæster, der fortjener kun det bedste, siger Simon Kvamm i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os og kommer sprængfyldte med energi og lyst til at lade vores musik flyde ud i alle hjørner af den gamle have.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:33

PFS-artikel trukket tilbage

PFS-artikel " Hold øje med boligkøbets røde flag" er trukket tilbage, da den er sendt ud ved en fejl.

Artiklen " Hold øje med boligkøbets røde flag" fra Ritzau Fokus er trukket tilbage, da den først skal udsendes til PFS-kunder mandag, hvor den vil blive udsendt på ny.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:17

FAKTA: Bank- og advokatforbehold kan gavne

* Når du underskriver en betinget købsaftale, giver du dig selv en frist til blandt andet at få undersøgt boligens forhold, købsaftalens indhold og din endelige finansiering.

* Gør du købsaftalen betinget af både banken og din advokats godkendelse - et såkaldt bank- og advokatforbehold - har du mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale inden for en tidsfrist.

* Finder advokaten forhold i aftalen, som betyder, at du ikke vil købe alligevel, kan du fortryde handlen inden seks hverdage. Her kan sælger ikke kræve, at du betaler én procent af købesummen, som sælger ellers ville kunne.

Kilde: Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv