Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Roskilde, 30/03/2023 - 09:00

Dansk popgruppe har vind i sejlene: Blæst åbner Roskilde Festival

Udover Blæst kan gæster se frem til at opleve Lizzo, Loyle Carner og Busta Rhymes på årets Roskilde Festival.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Der er dømt fest og farver på Roskilde Festival, når den danske popgruppe Blæst åbner Orange Scene til sommer.

Det fremgår af årets endelige program, som festivalen har offentliggjort torsdag.

Blæst blev dannet i 2019 og udgav i september sidste år ep'en "Stiv kuling".

Her finder man landeplagen "Juice" samt hits som "Sover du nu" og "Ego".

Gruppen blæste Roskilde Festivals Rising-scene bagover sidste år, men blev i efteråret ramt af modvind i form af stress og aflyste alt.

Nu er de fire bandmedlemmer klar til at åbne den største scene på Roskilde Festival.

Når valget er faldet på Blæst, skyldes det, at gruppen leverer "charmerende popmelodier og hverdagsnær poesi", lyder der i en pressemeddelelse.

- Opgaven som Orange-åbner har altid været præget af stor bevågenhed. Den vil vi gerne udnytte til at give et boost til et band, der virkelig har fortjent det, og som vi er sikre på kan omsætte denne mulighed til noget helt særligt, udtaler programchef på Roskilde Festival Anders Wahrén.

Blandt de nye navne finder man også Lizzo, Busta Rhymes, den engelske hiphopper Loyle Carner og Atlanta-rapperen Latto.

Den amerikanske sanger og rapper Lizzo er for mange fans blevet et forbillede for kropspositivisme, og hun passer godt til Roskildes program, mener Anders Wahrén.

- Årets program er sat sammen for at vise, at positiv forandring er mulig, hvilket gør Lizzo til det perfekte navn til at lukke sommerens festival på Orange Scene.

- Der løber en rød tråd fra hendes ultimative kærlighedsfest og ned igennem alle afkroge og nuancer i vores samlede program, der er i verdensklasse, og som altid bryder med forventningerne, siger han.

Busta Rhymes er især kendt for sangene "I know what you want", "Break ya neck" og "Don't cha" sammen med Pussycat Dolls.

Også den maliske sangstjerne Rokia Koné er på plakaten.

En stor del af Roskildes musikprogram var allerede kendt.

På plakaten står i forvejen Kendrick Lamar, Queens of the Stone Age, Lil Nas X, Tove Lo, Blur, Christine and the Queens og Rosalía.

Af danske navne kommer blandt andre Benny Jamz, Kesi og Tobias Rahim.

På festivalens kunst- og aktivismeprogram kan man opleve debatter og workshops med blandt andre forfatterne Gry Stokkendahl Dalgas og Glenn Bech samt manden bag Instagram-profilen Herlige Svend, Sebastian Lynggaard.

Også manuskriptforfatter, rapper og vært på podcasten "Generationen" Babak Vakili og satiriker og musiker Lasse Dein lægger vejen forbi.

Roskilde Festival løber af stablen fra 24. juni til og med 1. juli.

/ritzau/

København, 04/12/2023 - 12:06

Vild med dans-stjerner finder begge kærligheden efter skilsmissen

Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet kærligheden igen, efter at de tidligere på året gik fra hinanden, skriver Her & Nu.

Man siger, at julen er hjerternes fest.

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet en at flette deres julehjerter sammen med igen.

Det skriver Her & Nu.

Ifølge ugebladet afslører Noam Halby på det sociale medie Facebook, at han har fået en ny kæreste, Simone, mens at Katrine Bonde på sin Instagram-profil skriver, at hun er meget forelsket.

- Jeg deler mere, når tiden er klar, tilføjer hun i opslaget på det sociale medie.

Katrine Bonde og Noam Halby oplyste i februar, at de var gået fra hinanden efter 14 år sammen.

Den i dag 39-årige danser og 51-årige Johnny Deluxe-forsanger mødte hinanden under "Vild med dans" tilbage i 2009, hvor sjette sæson valsede over skærmen. Parret dansede sig til en syvendeplads, men vandt hinanden.

Året efter gik de kortvarigt fra hinanden, men fandt siden sammen igen. I 2012 fik de sønnen Milas, og i 2017 kom datteren Saga til verden.

Noam Halby friede til en måbende Katrine Bonde for åben skærm i "Go' Morgen Danmark" i 2013. Tre år efter blev parret gift og var sammen i syv år som ægtepar, inden kærligheden bristede.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 10:19

40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teater

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med DR sætter Sjællands Teater børneserien "Ude på noget" op som forestilling.

Næsten 40 år efter Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby var "ude på noget" i DR's børneprogrammer af samme navn, skal deres figurer, Palle, Polle og Ruth, på farten igen.

"Ude på noget" rammer næste år de skrå brædder og skal i samarbejde med DR opføres på Sjællands Teater i Holbæk og siden i Slagelse.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- På den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, lyder det i pressemeddelelsen fra seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

"Ude på noget" havde premiere på DR i 1984.

I den nye teaterforestilling spilles Jess Ingerslevs, Tom McEwans og Ghita Nørbys respektive roller som Palle, Polle og Ruth af henholdsvis Aske Hass Thorsen, Gustav Allen Schriver og Christine Gaski.

Tommy Kenters rolle som Sigurd overtages af Jesper Riefensthal, mens Bente Eskesen har rollen som tjeneren Fladmast, der i DR-klenodiet blev spillet af Ole Fick.

Forestillingen får stadig et strejf af McEwan-magi, da Tom McEwans søn Oliver McEwan skriver nye sange til stykket. Nogle af børneprogrammets originale sange indgår også i forestillingen, forsikrer DR.

"Ude på noget" handler om Palle, Polle og Ruth, som har et magisk kamera, der kan klikke dem derhen, hvor de drømmer om.

Serien blev i sin tid opfundet af Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som skrev historierne til DR.

Teaterudgaven bliver iscenesat af instruktør Brian Kristensen. Ifølge ham handler historien om fællesskabets kraft.

- Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til, siger han i pressemeddelelsen.

- Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til.

"Palle, Polle & Ruth – Ude på noget" får premiere på Sjællands Teater i Holbæk 9. februar. Fra 1. marts kan forestillingen ses i Slagelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 15:00

FAKTA: Største stigning i folkepensionen i næsten 15 år

* I 2024 stiger den maksimale folkepension før skat med op til 6.700 kroner sammenlignet med sidste år.

* Det svarer til en stigning på 3,5 procent og er den højeste stigning i folkepensionen siden 2010.

* Nedenstående beløb viser, hvad man kan få i folkepension årligt. Stigningen er lavere for par.

* Enlig uden ældrecheck - 179.328 kroner.

* Enlig med ældrecheck - 199.228 kroner.

* Par uden ældrecheck - 132.360 kroner hver.

* Par med ældrecheck - 152.260 kroner hver.

Kilder: retsinformation.dk og Danica Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 12:00

FAKTA: Hvad er skimmelsvampesporer?

* Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, som kan vokse både udendørs og indendørs, hvor der er fugt og organisk materiale.

* Skimmelsvampe formerer sig ved sporer, som spredes med vinden over store afstande ligesom pollen.

* Der findes mange tusinde forskellige skimmelsvampe, som hver især danner millionvis af sporer. De vigtigste udendørs skimmelsvampesporer, som kan være årsag til allergi i Danmark, kommer fra slægterne Alternaria og Cladosporium.

* Har du spørgsmål til de udendørs svampesporer, har Astma-Allergi Danmark en rådgivningslinje, der kan kontaktes på telefonnummer 43 43 42 99.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv