Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Oslo, 14/10/2021 - 00:36

Øjenvidner: Angrebsmand sigtede på kunder i Coop-butik

Øjenvidner så mand sigte på kunder i Coop-butik, inden han skød og dræbte fem mennesker med bue og pil.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den norske by Kongsberg er rystet, efter at en mand onsdag angreb en række mennesker med bue og pil. Fem har mistet livet.

Magnus Tangen var på vej for ud for at købe ind i den lokale Coop Extra-butik, da han lagde mærke til politiaktionen.

- Det er skræmmende, at det er så tæt på der, hvor jeg bor, siger Magnus Tangen til den norske avis VG.

En anden beboer i Kongsberg, Laila Gustavsen, siger til det norske medie Aftenposten, at det føles uvirkeligt, at "sådan noget kan ske i en så stille lille by".

- Vi, der bor her, aner ikke, hvem der er blevet ramt, såret eller dræbt, siger hun.

Et andet øjenvidne fortæller til den norske lokalavis Laagendalsposten, at han så gerningsmanden inde i Coop Extra-butikken.

Her skulle manden have sigtet på kunderne med bue og pil. Den pågældende Coop-butik var ifølge Laagendalsposten onsdag aften afspærret, mens politiet efterforskede området.

Politiet bekræftede sent onsdag aften, at fem personer har mistet livet i angrebet.

De første opkald kom til politiet klokken 18.13. Her slog flere alarm om, at en person gik rundt i byen og skød folk med bue og pil.

Gerningsmanden er blevet anholdt, efter at han forsøgte at stikke af fra politiet.

Et vidne fortæller til Laagendalsposten, at vedkommende så gerningsmanden løbe igennem gaden fra politiet, som skød efter ham.

Vidnet fortæller også, at der lå en kvinde ved et lyskryds, som var blevet stukket med en kniv.

Politiet har endnu ikke et bud på et muligt motiv, men sagde onsdag aften, at det var nærliggende at undersøge, om der er tale om et terrorangreb.

/ritzau/

København, 16/10/2025 - 09:38

Dansk model og designer skal giftes

Valery Hache/Ritzau Scanpix

Mathilde Gøhler er blevet forlovet med designeren og forretningsmanden Frederik Bagger, som friede til modellen i Frankrig.

Bryllupsklokkerne kimer.

Designeren og forretningsmanden Frederik Bagger har friet til den danske model og influencer Mathilde Gøhler.

Det afslører den vordende brud i et opslag delt på det sociale medie Instagram, hvor hun har flere end 1,3 millioner følgere.

- En stille nat, et simpelt spørgsmål og en evig slags kærlighed, skriver hun.

I en Instagram-story - det vil sige et kort tidsbegrænset klip - tilføjer Mathilde Gøhler, at frieriet foregik for et par uger siden på parrets yndlingssted i den franske by Avignon.

Mathilde Gøhler fortæller, at spørgsmålet fik tiden til at gå i stå.

- Det letteste svar, jeg nogensinde har givet, jubler hun.

Mathilde Gøhler og Frederik Bagger havde kendt hinanden i 11-12 år, da venskabet sidste efterår udviklede sig til kærlighed.

Mathilde Gøhler fortalte dengang til Ekstra Bladet, at de mødte hinanden på et rigtig godt tidspunkt i livet.

- Vi har bare taget det helt stille og roligt. Helt naturligt, sådan som det skal være. Vi har begge børn, så vi tager det virkelig stille og roligt, sagde hun til avisen.

Den 33-årige model har to døtre fra forholdet med popproduceren Remee, som hun brød forlovelsen med i 2022 efter otte års forhold.

Frederik Bagger, der er søn af designeren Erik Bagger, har en søn og en datter fra ægteskabet med performancecoach Julie Elisabeth Schulin, som tidligere har været kreativ direktør i Frederik Baggers firma.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/10/2025 - 13:56

DR-vært og TV 2-profil sætter bolig til salg for tocifret millionbeløb

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Hvis alt går efter planen, venter der Lasse Sjørslev og Josefine Høgh en større milliongevinst for den københavnerlejlighed, ægteparret har sat til salg.

Efter fem år i hjertet af København har det kendte tv-par Lasse Sjørslev og Josefine Høgh sat deres lejlighed på Værnedamsvej på Vesterbro til salg for knap 13 millioner kroner.

Det skriver boligsiden Boliga i en pressemeddelelse.

Helt præcist kræver DR-værten og TV 2-profilen 12.995.000 kroner for lejligheden, som de ifølge Tinglysningen erhvervede sig i 2020 for lidt over syv millioner kroner.

Dermed kan der potentielt vente en gevinst på 5.745.000 kroner til parret, der i foråret 2023 brugte lige over tre millioner kroner på et sommerhus i nordsjællandske Dronningmølle.

Det fremgår ikke, hvorfor Lasse Sjørslev og Josefine Høgh ønsker at skille sig af med boligen, der på sine 149 kvadratmeter rummer fem værelser.

Mægleren beskriver den som en unik herskabslejlighed på livlige og stemningsfulde Værnedamsvej, som er kendt for sit parisiske byliv.

Et område, der oser af atmosfære og ægte københavnercharme, skriver ejendomsmægleren i opslaget.

Lejligheden blev opført i 1899 og er udstyret med en terrasse. Den blev ombygget for 28 år siden.

Lasse Sjørslev og Josefine Høgh offentliggjorde i begyndelsen af 2019, at de danner par efter at have lært hinanden at kende igennem branchen.

Da Josefine Høgh fejrede sin 30-års fødselsdag i september 2019, friede Lasse Sjørslev, og et par dage inden året ringede ud, ringede bryllupsklokkerne også.

Sammen har 51-årige Lasse Sjørslev, der er vært på TV 2, og 36-årige Josefine Høgh, der står i spidsen for programmer på DR, datteren Molly fra 2021.

Familien består også af Lasse Sjørslevs to store børn fra et tidligere ægteskab.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 16/10/2025 - 10:00

FAKTA: Kål er billigt, alsidigt og booster sundheden

* Der dyrkes over ti forskellige kålsorter i Danmark. Nogle af de mest populære er hvidkål, spidskål, rødkål, grønkål, rosenkål, blomkål og savoykål.

* Et helt spidskål koster typisk under 20 kroner og kan række til flere måltider.

* Kål er fyldt med fibre, der er godt for tarmen og fordøjelsen - og holder dig mæt i lang tid.

* Indeholder stoffer, der styrker immunforsvaret og har evidens for at kunne modvirke kræft.

* Kål dyrkes lokalt og kan købes friskt stort set hele året.

* Drop kogningen, og prøv i stedet at grille, stege eller bage kålen for at udnytte potentialet. Du kan marinere kålen på forhånd eller bruge den som ingrediens i salater eller pesto.

Kilde: Mette Løvbom og Lars Ove Dragsted.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 16/10/2025 - 10:00

Brug kål som alternativ til kød og let presset på pengepungen

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kål findes i mange forskellige former og farver, og dette efterår kan du udforske masser af sunde og nærende retter og samtidig skære ned på kødet.

Kål i kogt eller stuvet form er måske ikke den mest sexede slagplan til aftensmaden.

Men hvis du tænker lidt ud af boksen, kan efterårets fiberbombe åbne for en sand skattekiste af sunde og sprøde retter, der ovenikøbet kan spare dig penge.

Det forklarer Mette Løvbom, der er kok, kogebogsforfatter og stifter af madsiden Salattøsen.dk.

- Kål er en meget billigere råvare end kød, og du kan få fat i det hele året rundt. Der er mere end ti forskellige kålsorter, der er dyrket lokalt, hvilket vil sige, at vejen fra jord til bord også er kortere.

- Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at kål har mere potentiale end kød, hvis du arbejder med de fem grundsmage på samme måde som med kødretter, siger hun.

De fem grundsmage er betegnelsen for de smagstyper, tungen kan registrere. Altså salt, sødt, surt, bittert og umami.

- Du kan sagtens pirre din smagssans og sætte gang i flere af dem på samme tid, siger Mette Løvbom og fortsætter:

- Jeg starter som regel min dag med en kæmpe kålsalat med nødder, frugt, noget varmrøget laks og et æg, der er toppet op med en lækker vinaigrette. Det holder mig mæt og tilpas i flere timer.

Der findes ingen fast opskrift på, hvilken type kål du skal bruge. Prøv dig frem, og find din favoritkombination.

Og det er faktisk slet ikke så indviklet igen, mener Mette Løvbom.

- Kål er en meget mere nuanceret råvare end som så. Du kan tilberede det på så mange forskellige måder, og så er det helt suverænt som erstatning til forarbejdede kulhydrater.

- Den er en af de sundeste og mest alsidige ingredienser, man kan finde, siger hun.

Kålen shiner for alvor, når den grilles, steges eller bages. Hun forklarer, at de tilberedningsmetoder bedst bevarer smag og tekstur frem for, hvis du vælger at koge den.

- Jeg husker tydeligt den lidt fesne lugt i entréen, når jeg kom hjem fra skole som barn. Duften af skamkogt rosenkål glemmer man aldrig.

- I dag tilbereder jeg som regel rosenkål ved at stege, grille eller bage den i lidt god olivenolie. Ellers marinerer jeg den i en klassisk olie/eddike-dressing. Det kan omvende selv de mest krakilske rosenkål-hadere, siger Mette Løvbom.

Og kålen vinder ikke kun på smag, men også på sundhed, fortæller Lars Ove Dragsted, der er professor på Institut for Ernæring og Sundhed på Københavns Universitet.

- Kål er sundt, fordi det er specielt rigt på fibre, som især er godt for tarmen. Det hjælper også både hjerne, nyrer og lever, fordi det hjælper tarmbakterierne til at producere nogle stoffer, der gør, at organerne taler bedre sammen.

- Derudover er det godt at spise kål, fordi det er med til at styrke kroppens forsvar mod giftstoffer. Det indeholder nogle stoffer, som kroppen tror, at den skal forsvare sig imod, hvilket får den til at producere flere forsvarsenzymer, som kan gøre dig mere resistent over for giftstoffer i mad og miljø, siger han.

Lars Ove Dragsted fortæller desuden, at der er stærk evidens for, at kål har hæmmende virkning over for kræft.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek