Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/11/2023 - 21:00

Grådkvalt chokexit i bagedysten: Slut med at være hård ved mig selv

Fem blev til fire i lørdagens udgave af bagedysten. Den drilske chokolade sendte den tidligere dobbelte mesterbager Natasha Kallehave ud af kvartfinalen.

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Det var marginaler, der sendte Natasha Kallehave ud af kvartfinalen i "Den store bagedyst".

Det blev et tårevædet og følsomt farvel for den 30-årige director of product & developement fra København.

- Det første jeg tænkte, var: "Det er lige godt pokkers. Nu skal de andre bare hygge sig helt vildt meget uden mig. Nu skal jeg ikke være med i det her helt vildt sjove projekt længere", fortæller Natasha Kallehave derpå.

- Vi har bare haft det rigtigt sjovt. Vi har virkelig hjulpet hinanden, delt tips og tricks, og vi er også blevet venner uden for bagedyst-regi. Det er dejligt at få bekendtskaber med kreative mennesker, som har interesse i nogle af de samme ting som mig.

Der var chokolade på programmet i kvartfinalens tre udfordringer: først fyldte chokolader, dernæst en moussebombe og til sidst portionsanrettede desserter.

Selv om Natasha Kallehave føler, at hun har helt styr på chokolade og dens discipliner udi knæk, temperering og konsistens - chokolade er faktisk generelt det, hun har bagt allermest med - drillede det alligevel i bagedystteltet på Clausholm Slot nær Randers.

Der var revner i skallerne omkring de fyldte chokolader, og moussekagen var noget blød i det - dommerne, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, kaldte den ligefrem træt og ærgerlig.

Derfor skulle Natasha Kallehave excellere i den sidste udfordring, hvis hun skulle gøre sig håb om at blive i konkurrencen. Men hendes chokoladedessert var alt for sød og manglede syrligt modspil, lød det fra dommerne.

- Det var selvfølgelig superærgerligt. Men jeg havde lidt set det komme, siger hun.

Allerede dagen efter sit exit var Natasha Kallehave i køkkenet igen.

Faktisk kastede hun sig ud i at lave selvsamme chokoladedessert, som sendte hende ud af kagekonkurrencen, for at bevise over for sig selv, at hun sagtens kan harmonere smage.

- Retrospektivt - også når jeg har set de andre programmer - havde jeg hver gang en fornemmelse af, at jeg var ret dårlig, og at jeg ikke var lige så god som de andre. Derfor har jeg forsøgt at overkompensere ved bare at fyre alt muligt i - så meget teknik og så meget forskelligt ind i kagerne.

- Jeg kan jo godt se nu, hvor jeg kigger tilbage, at det måske ikke var nødvendigt at køre så hårdt på, siger hun.

Det var til trods for, at hun i løbet af de syv programmer faktisk fik tildelt mesterbagertitlen to gange. Så den konstruktive kritik af sig selv har hun taget med sig ind i sit eget køkken.

Hun bager fortsat masser af lækkerier - og håber, at hun en dag kan udgive en bog med sin mormors opskrifter.

- Hun har et gammelt opskrifthæfte, som faktisk også har været hendes svigermors, fortæller Natasha Kallehave.

- Jeg vil gerne gøre det lidt mere moderne, så der for eksempel ikke skal halvandet kilo margarine i.

Netop tanken om sin mormor gjorde Natasha Kallehave så berørt over at misse semifinalen.

Der er kærlighedstema, og de fire semifinalister skal vinde dommernes hjerter med uimodståelige kager. Blandt andet en kage med en kærlighedserklæring.

- Den ville jeg gerne have lavet til min mormor, siger Natasha Kallehave.

Natasha Kallehave har bagt med begge sine bedstemødre. Siden hun var helt lille, har hun især været med sin mormor i køkkenet. Og det var her, passionen blev skabt - eller snarere bagt.

De havde en tradition med at bage småkager til jul. Men efter at mormoren mistede synet, har Natasha Kallehave måttet fortsætte traditionen alene.

- Min mormor betyder rigtig meget for mig. Jeg ringer til hende hver søndag klokken ti, og så får vi en sludder om alt mellem himmel og jord, så hun skulle selvfølgelig også hyldes, fortæller hun.

- Nu har jeg hyldet min farmors blomsterhave (i fjerde afsnit, red.), så jeg ville også rigtigt gerne have nået at lave kagen til min mormor i bagedysten, siger Natasha Kallehave og tilføjer:

- Men nu skal jeg bage den til hende alligevel.

Mens Natasha Kallehave altså er ude af "Den store bagedyst", udmærkede den 28-årige kommunikationskonsulent og projektleder Terese Sau Hansen fra Horsens sig blandt de tilbageværende fire deltagere og fik tildelt mesterbagerforklædet.

Næste lørdag finder semifinalen sted, og her vælges de tre finalister til kulminationen på bagebraget.

Det kan ses på DRTV fra morgenstunden lørdag og på DR1 klokken 20.00.

/ritzau/

København, 05/12/2025 - 14:42

Zentropa kræver Mads Mikkelsen-video fjernet af Homeland Security

USA's ministerium for indenrigssikkerhed har brugt et klip fra "Druk" som en hyldest til deportationer.

Zentropa kræver, at USA's ministerium for indenrigssikkerhed, Homeland Security, fjerner et videoklip fra filmen "Druk", som de har delt i et opslag på mediet X.

Det oplyser det danske filmselskab i et skriftligt svar til TV 2.

- Zentropa er ikke blevet kontaktet forud for brugen, og vi retter henvendelse til dem for at få videoen taget ned igen, lyder det ifølge mediet.

I klippet ses en dansende Mads Mikkelsen. Videoen er delt som et svar til et opslag fra Greg Bovino, der er chef for det amerikanske grænsepoliti.

- En advarsel til illegale immigranter: Los Angeles, Chicago og Charlotte var kun begyndelsen. Vi vil anholde jer ... Forstår I det, skriver han i opslaget.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2025 - 14:30

Netflix lander stor milliardaftale om at købe HBO Max

Patrick T. Fallon/Ritzau Scanpix

Netflix køber Warner Bros. Discoverys film- og tv-studier og HBO Max i en stor milliardhandel.

Netflix har lavet en aftale med konkurrenten Warner Bros. Discovery om at købe Warner Bros., herunder dets film- og tv-studier og streamingtjenesten HBO Max.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Handlen har en samlet værdi på 82,7 milliarder dollar, svarende til omkring 530 milliarder kroner.

Ifølge Netflix vil handlen betyde, at streamingselskabet kan tilbyde mere og udvide forretningen.

- Sammen kan vi give publikum mere af det, de elsker, og være med til at definere historiefortælling i det næste århundrede, siger Ted Sarandos, som er en af to topchefer i Netflix, i meddelelsen.

Ved at kunne tilbyde sine abonnenter et bredere udvalg af film og serier, forventer Netflix, at selskabet kan tiltrække flere abonnenter og være bedre til at fastholde dem, lyder det.

Det skal være med til at drive omsætningsvækst fremadrettet og samtidig få indtjeningen til at stige.

Samtidig forventer Netflix at kunne spare mindst to til tre milliarder dollar om året efter tre år.

Der har inden offentliggørelsen været rygter i flere amerikanske medier om, at Netflix lå i front i en budkrig med Paramount Skydance og Comcast, som angiveligt også skulle have været interesserede i at købe Warner Bros. Discovery.

Warner Bros. Discovery ejer også flere tv-kanaler, herunder CNN. Netflix har dog kun været interesseret i at købe den del af selskabet, som omfatter film- og serieproduktion.

Warner Bros. Discovery satte formelt sig selv til salg i oktober.

Det skete, efter at selskabet havde meddelt, at man ville splitte selskabet op i to selvstændige selskaber.

Et, som var koncentreret omkring HBO Max og filmselskabet Warner Bros., og et med navnet Discovery Global, som var bygget op omkring blandt andet CNN og andre tv-stationer.

Det er fortsat planen, at Discovery Global skal udskilles som et selvstændigt børsselskab, skriver Netflix.

Netflix forventer, at købet af Warner Bros. kan blive gennemført i løbet af 12 til 18 måneder.

Handlen skal godkendes af relevante konkurrencemyndigheder, ligesom aktionærerne i Warner Bros. Discovery også skal godkende den.

Netflix oplyser ikke, hvad der skal ske med streamingtjenesten HBO Max. Men Netflix skriver, at selskabet forventer at bibeholde Warner Bros.' nuværende aktiviteter, herunder at lave biograffilm.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek