Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Horsens, 25/11/2023 - 08:27

Sarah Grünewald: Vi bryder grædende sammen

- "Vild med dans" har været en kæmpe tillidssag, fordi jeg ikke havde så meget tillid til mig selv, lyder det fra Sarah Grünewald, som nu stopper på programmet.

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

- Hej, mor, så blev det din sidste aften på "Vild med dans". Jeg synes, du er så sej, at du har lavet det i så mange år. Men lad nu være med at græde. Du kan glæde dig over, at du skal hjem til mig og spise fredagsslik i stedet for.

Sarah Grünewald takkede af efter et årti og 11 sæsoner som vært på "Vild med dans".

Og der ventede hende en surprise, da produktionen midt i den rullende liveudsendelse fra finalen overraskede hende med en kavalkade over hendes mest mindeværdige øjeblikke i programmet - og en hilsen fra hendes syvårige søn, Luis, hvis ord fik tårerne i øjenkrogen til at trille ned af kinderne.

- Jeg har godt, lyder reaktionen derpå.

- Jeg har det virkeligt dejligt. Det har været en overvældende dag, og det har været en så smuk finale og en vidunderlige måde at slutte det af på, siger hun.

- Jeg har det, som om jeg er blevet gift. Det er meget, meget rørende.

Det er taknemlighedstårer, der piblede frem. Og dem kommer der nok endnu flere af.

- Det er ikke slut endnu. For nu skal jeg ud og kramme alle mine kolleger farvel. Jeg ved, at der er flere... Når vi ser hinanden ude bagved, så bryder vi grædende sammen. På en god måde, understreger hun.

- Det er jo bare ren kærlighed.

Det er en længere og velovervejet beslutning, Sarah Grünewald traf, da hun inden premiereprogrammet meddelte, at denne sæson blev hendes sidste som vært.

For at gøre plads til nye kapitler må hun sætte punktum for det foregående.

- Det føles virkelig rigtigt, og det føles virkeligt dejligt. Det er, fordi jeg har det godt, understreger hun.

Sarah Grünewald havde en baggrund som model og havde lavet et par tv-ting, inden hun fik jobbet som vært på det populære program - i øvrigt på bedste sendetid på TV 2 fredag aften efteråret igennem år efter år.

Hun var egentlig ikke et særligt kendt navn dengang. Hun er aldrig blevet spurgt, om hun ville deltage i "Vild med dans" som nydanser.

Men værtstalentet brændte igennem, og hun blev kaldt en usleben diamant.

- "Vild med dans" har for det første været en kæmpe tillidssag, fordi jeg ikke havde så meget tillid til mig selv, lyder det fra Sarah Grünewald.

- De har altid regnet med, at jeg nok skulle klare den, og jeg var den rigtige til opgaven, når jeg nogle gange måske har følt, at jeg vaklede lidt, fortæller hun.

Sarah Grünewald er kendt for sin bramfrie attitude.

Så sent som i finalen, som blev vundet af tidligere fodboldspiller Kasper Fisker og partner Karina Frimodt, fortalte hun sin medvært, Martin Johannes Larsen, foran de rullende live-kameraer, at hun havde fået vokset sine hår i næsen.

Hun har også måttet fiske en kjole, der var kravlet op, ud under en udsendelse og lovede på et andet tidspunkt kvajebajer til alle, da hun kaldte Lis Sørensen for Søs Fenger.

Midt i holdning, hæl og tå har hun mere eller mindre bevidst gjort op med forestillingen om, hvordan man skal fremføre sig i et program.

- Der er ingen hemmelighed, at jeg tit er kommet efterfølgende og har undskyldt for noget, jeg har sagt, eller jeg har tænkt, var over stregen. Og jeg er altid bare blevet mødt med: "Det er okay. Du er bare et menneske. Vi laver bare fjernsyn". Så det har betydet ekstremt meget, siger Sarah Grünewald og fortsætter:

- Jeg er lidt svær at putte i en kasse, for så banker jeg med arme og ben, og så bliver jeg ikke en fed udgave af mig selv.

Sarah Grünewald begyndte på programmet som 29-årig. Om tre måneder fylder hun 40.

Det er sket meget i hendes liv privat og professionelt i den tid.

- Jeg startede som meget lille og umoden og helt ny og fik lov til at vokse og lave fejl, men stadig bare få at vide, at det var okay. Det har betydet virkelig, virkelig meget for mig, at jeg har kunnet gå på arbejde og blive grebet af nogle virkelig dygtige mennesker, siger Sarah Grünewald.

- Det har også været et helle for mig, når der var alt muligt andet. Også med alt det, der sker i verden. Vi har nogle gange tænkt: "Så står vi her, mens der er krig og ødelæggelse, og så laver vi bare danseprogram". Men et eller andet sted er det sgu også rart bare at lave et danseprogram og glemme alt det der. Det har virkelig været dejligt at få lov til at være med til det.

Sarah Grünewald har ikke en forkromet plan over, hvad hun skal lave efter Vild med dans-epoken. Måske nye tv-produkter, måske foredrag, måske flere film.

Men først venter julen.

Her skal hun lave julepynt og ikke mindst spise fredagsslik med Luis, som overraskede hende i finalen i det båndende indslag.

- Han er syv år gammel! Han har holdt det hemmeligt for mig i en måned, udbryder Sarah Grünewald.

- Jeg synes, det er helt vildt. Jeg ringede til ham efter første del af programmet og sagde tak.

Det var faktisk under "Vild med dans", at Sarah Grünewald i 2015 i slutningen af et program aede sin mave og afslørede, at hun var gravid og ventede Luis.

Lille Luis, som nu er så stor en dreng, at han kunne overraske sin mor i årets udgave af "Vild med dans".

- Børn er det vildeste billede på, hvordan tiden går, siger Sarah Grünewald.

Et årti som vært er forbi. Når "Vild med dans" vender tilbage næste år, bliver det uden Sarah Grünewald.

Sarah Grünewald har fået et evigt minde fra "Vild med dans". Hun har fået tatoveret en dansende mand på overarmen. Tatoveringen var en afskedsgave fra hendes medvært, Martin Johannes Larsen.

Nu er hun blevet så kendt, at hun potentielt kunne blive spurgt, om hun selv vil deltage i konkurrencen som nydanser. Men det er hun tøvende overfor.

- Det ved jeg ikke... Måske... Jeg elsker at danse. Men det bliver ikke lige nu.

/ritzau/

København, 21/07/2024 - 08:00

FAKTA: Facts om Michael Carøe

* Michael Carøe er entertainer, tv-vært, komiker, konferencier, sanger og skuespiller.

* I 1984 blev han uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole.

* Han har blandt andet medvirket i filmen "Der var engang en dreng", tv-serien "Nikolaj og Julie" samt komedieserien "Klovn", hvor han, ligesom Casper Christensen og Frank Hvam, spiller en fiktionaliseret udgave af sig selv. Han medvirker desuden i alle tre Klovn-film.

* I 1998 lancerede han sit første show, "Welcome to my Way", på Bellevue Teateret, hvor han sang adskillige amerikanske hits. Året efter kom det andet show, "Afskedsshow vol. 1", og i 2002 optrådte han med showet "Back in Business".

* Privat er han gift med skuespiller Linda Laursen. Sammen har de en voksen søn.

Kilder: danskefilm.dk og Billed-Bladet

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/07/2024 - 08:00

Michael Carøe: Jeg er ikke rig nok til at lave ingenting

Den kendte entertainer og crooner Michael Carøe lever for at synge, men overlever ved at optræde.

Musik og sang har en helt særlig plads i Michael Carøes liv. For ham er musik ligesom at løse en kryds og tværs eller en sudoku.

- Det er noget, jeg altid vil dyrke - uanset om jeg får penge for det eller ej, siger han og tilføjer:

- Outlettet ved at optræde er noget andet. Det er forretningen.

Sammen med Zindy Laursen skal han synge for til Tivolis fællessangkoncept "Syng med i Tivoli" på Plænen 25. juli.

For Michael Carøe er det interaktionen mellem scene og publikum, der er det spændende.

- Jeg tror, at det er 10-15 år siden, at jeg - i hvert fald i min bevidsthed - stoppede med at optræde. Jeg synes, at det er meget sjovere at være sammen med folk, siger den 63-årige crooner.

- Jeg kan godt lide det her med at stille mine kompetencer til rådighed for en eller anden situation. Om det er en privat fest eller en offentlig fest.

Under coronanedlukningerne fik flere øjnene op for fællessang, da DR med komponist og dirigent Phillip Faber i spidsen lancerede sangprogrammer, der opfordrede seerne til at synge med derhjemme.

Men for Michael Carøe bragte den verdensomspændende pandemi også andet med sig.

- Jeg er blevet absurd begejstret for at lave ingenting, og det er lidt problematisk, for det er jeg ikke rig nok til. Så det er en lidt konfliktfyldt erkendelse, siger han og griner.

Når han går på scenen i Tivoli bliver det med sange fra den amerikanske sangskat.

I knap tre årtier har amerikansk musik været noget, Michael Carøe har dyrket i sit professionelle virke, og han har flere gange optrådt med de sange, der gjorde Dean Martin og Frank Sinatra kendte.

Han husker særligt premieren på sit show "Welcome to my Way" på Bellevue Teateret i Klampenborg i 1998.

- Jeg skulle optræde med flere af de største amerikanske hits, men dem har Frank Sinatra selvfølgelig sunget en del af, fortæller Michael Carøe.

- Men natten til premieren dør Frank Sinatra.

Derfor besluttede Michael Carøe og hans hold, at de skulle lave en særlig hyldest til det afdøde crooner-ikon.

Da 11-mands-bandet spillede tonerne til Sinatra-hittet "My Way", blev taget i teateret rullet fra, så man kunne se nattehimlen.

- Så lavede vi en aftale med lysmanden om, at han skulle fjerne lyset fra mig og pege dem op i himlen, fortæller Michael Carøe.

- Det var et virkelig magisk øjeblik. Der sad 200 mennesker i salen, der også vidste, hvad det handlede om.

Frank Sinatra vil selvfølgelig også være at finde i sangrepertoiret 25. juli i Tivoli.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til frangipane

Up-side-down frangipane med grillede jordbær.

* 100 gram blødt smør.

* 100 gram sukker.

* 2 små æg.

* 100 gram mandelmel.

* 10 gram mel.

* 100 gram brun farin.

* 50 gram vand.

* 200 gram ordnede jordbær.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til ret med grillede ferskner

Grillede ferskner med friske hindbær.

* 300 gram piskefløde.

* 50 gram mascarpone.

* 30 gram flormelis.

* 10 gram sukker.

* 1 vaniljestang.

* 1 lille håndfuld timian.

* 1 lille håndfuld basilikum.

* 4 ferskner.

* 150 gram hindbær.

* 100 gram god, dansk honning.

* 2 gram fint salt.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek