Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/01/2023 - 10:00

Blachman: Mange mænd sjusker

"X Factors" nestor, Thomas Blachman, har fået lyrisk kam til sit hår, efter at musikeren Simon Kvamm er blevet blandt dommertrioen i årets udgave af programmet.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Gennem de 15 sæsoner, Thomas Blachman har siddet bag dommerbordet i "X Factor", har han haft et væld af kolleger - Remee, Sanne Salomonsen og Anne Linnet for bare at nævne et udpluk.

I årets udgave af "X Factor" entrerer musikeren og multiartisten Simon Kvamm for første gang det populære underholdningsprogram.

Det er en gevinst, lyder det fra dommerveteranen.

- Det er en hyldest til sproget, at Simon er kommet på - mere sprog for mænd, der evner at omsætte følelser. Det er jo ikke mange mænd, der kan det, mener Thomas Blachman.

- Det bliver ofte noget sjusk. "Goddag og farvel". Banaliteter sagt på banale måder. Fedt nok med banale følelser. Men det kræver, at man kan gejle dem lidt op undervejs, inden de bliver udtrykt i ord.

- Musik er også sprog. Det er en abstrakt størrelse, som man skal kunne omsætte i sprog, når man taler om musik.

Det sprog taler Simon Kvamm, lyder det fra Thomas Blachman, der har fået kam til sit hår.

- Jeg har jo siddet i 15 år med dommere, som godt kunne tale lidt. Det kunne de da bestemt - det, man kunne forvente, siger Thomas Blachman og fortsætter:

- Simon er en forfængelig mand - sproget er en forfængelig størrelse. Og jeg kan mærke, at når han taler, så lytter jeg. Det er sindssygt vigtigt. Jeg kan mærke, at jeg har savnet, at lixtallet kommer lidt op i et program, som også er public service. For er der noget, vi har til fælles, så er det sproget.

Hans eget lixtal kan nogle gange får skalaen til at sprænge.

- Selvfølgelig har jeg været der - for guds skyld - alle årene med mit sprog, som folk i mange, mange perioder har sagt, at de ikke forstår, hvad fanden det er, jeg siger. Indtil de finder ud af, at de forstår alting.

- Det er jo måden, man lytter på, man må justere på, mener Thomas Blachman.

Man siger som bekendt, at musik er følelsernes sprog, og det gælder også for Thomas Blachman.

Det er hans førstesprog, bedyrer han.

Dernæst kommer det talte, siger Thomas Blachman.

- Kropssproget har jeg vel også fået styr på - der kommer en fitnesslærer to gange om ugen hjem til mig. Prins Henriks foretrukne.

- Han havde en flot krop, og sådan en vil jeg sgu også have, siger den 59-årige komponist.

Thomas Blachman er dermed i topform til en ny sæson af "X Factor".

Han har ført sine deltagere til tops fem gange og er forsvarende vinder af den seneste sæson.

Her vandt hans unge solist, Mads Moldt, som Thomas Blachman kaldte et unikum sjældent set.

- Jeg sagde jo ikke, at det var den vildeste sæson, der nogensinde kommer til at være. Der var jeg jo taktisk smart. Det ville have været det samme som at lukke programmet, siger Thomas Blachman med et smil.

- Det er, som om i år er det mindre forudsigeligt. Der er virkelig et højt niveau af deltagere. Mange af dem kunne rent faktisk gå hen og vinde - i den rigtige håndtering.

"X Factor" sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

/ritzau/

København, 04/10/2023 - 14:38

Grev Felix skifter studie: Håber på flere karrieremuligheder

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Prins Joachims søn grev Felix skifter linje på Copenhagen Business School. Det bekræfter grevindens presserådgiver over for Se og Hør og Billed-Bladet.

Prins Joachim og grevinde Alexandras yngste søn, grev Felix, ændrer retning.

Den 21-årige forhenværende prins skifter studie fra International Shipping og Trade på Copenhagen Business School til Business Administration and Service Management på samme universitet.

Det bekræfter grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, over for ugebladet Se og Hør.

Over for Billed-Bladet uddyber presserådgiveren grev Felix' beslutning.

- Han håber, at den nye linje vil øge hans karrieremuligheder, lyder det i et skriftligt svar til ugebladet.

Kongehuset meddelte sidste efterår, at grev Felix' farmor, dronning Margrethe, ville tage prinse- og prinsessetitlerne fra prins Joachims fire børn, som også tæller grev Felix' storebror, grev Nikolai, og hans yngre søskende, grev Henrik og komtesse Athena, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

Det skulle give de fire søskende friere rammer til at skabe deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset indebærer, lød begrundelsen fra dronningen.

Grev Felix fik studenterhuen på for to år siden på Gammel Hellerup Gymnasium.

Herefter havde han egentlig planer om en militærkarriere, som det har været kutymen i kongehuset. Men efter knap to måneder i trøjen stoppede grev Felix på Hærens Løjtnantsuddannelse, som han ellers indledte i august 2021 på Gardehusarkasernen i Slagelse.

- Prins Felix stopper i militæret, fordi det simpelthen ikke ligger til ham. Derfor har han besluttet sig for at stoppe nu. Nu skal prinsen have fred og ro til at finde ud af, hvad han så skal lave, sagde grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, dengang til Billed-Bladet.

Efterfølgende begyndte grev Felix som trainee hos rederigiganten Mærsk inden studiestarten på Copenhagen Business School sidste sommer.

Her studerer hans storebror, grev Nikolai, også. Han læser dette semester down under i Australien sammen med sin kæreste, Benedikte Thoustrup.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/10/2023 - 13:31

TV 2-vært i babylykke: Mor for tredje gang

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Go' Aften Live-værten Petra Nagel og hendes mand, Asbjørn Munk, kan nu kalde sig for forældre til tre små poder.

Der går et stykke tid, før Petra Nagel igen toner frem på skærmen i "Go' Aften Live".

TV 2-værten er på barsel og har netop født sit og gemalen Asbjørn Munks tredje barn.

Det afslører hun på Instagram.

- For en uges tid siden stod jeg på alle fire og brølede som en abe. Ind kom jordmoder Røskva som en blid engel og hjalp det lille drengebarn til verden. Vi har det godt, skriver Petra Nagel i opslaget.

Det var også på det sociale medie, Petra Nagel tilbage i marts afslørede nyheden om den forestående familieforøgelse.

- Stor uge herhjemme. Rosa 2 år, Pelle 5 år, og barn 3... 15 uger cirka, skrev den vordende mor i et opslag på det sociale medie.

Dagen efter troppede Petra Nagel og Asbjørn Munk op på den lilla løber til uddelingen af EchoPrisen, som TV 2 står bag.

Her fortalte Petra Nagel, hvordan hendes søn og datter reagerede på, at de skulle være storebror for anden gang og storesøster for første gang.

- Den lille forstår det ikke. Men den store var sådan: "Okay - må jeg se din mave? Hvorfor er den ikke større?", fortalte Petra Nagel, som så frem til at føje endnu et medlem til familien.

- Det skulle ikke have været lige nu. Men nu bliver det, sagde hun med et smil.

- Jeg bliver 39 år. Jeg er meget taknemmelig over, at det overhovedet kan lade sig gøre.

Da Petra Nagel ventede sit første barn, sønnen Pelle Emil, i 2018, forevigede hun graviditeten og fødslen med tv-seerne i DR3-programmet "Petra får en baby".

Petra Nagel var ansat på Danmarks Radio gennem en årrække, inden hun i 2019 skiftede til TV 2 for at lave aktualitetsprogrammet "Go' Aften Live".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 07:00

FAKTA: Gå på jagt efter malerier

* Flere byer i Danmark har gavlmalerier, som I kan gå på udkig efter.

* Den første by, der begyndte at have gavlmalerier, var Brande i Midtjylland.

* I kan også gå en flot tur gennem Holbæk i Nordvestsjælland, hvor der er gavlmalerier af forskellig karakter.

* Prøv desuden at lave en skattejagt med ungerne, hvor I går rundt og forsøger at finde malerierne og konkurrerer om, hvem der først får øje på dem.

Kilde: Jørgen Hansen, forfatter til en række oplevelsesbøger.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 07:00

Kast jer over disse gratis kulturoplevelser i efterårsferien

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er rig mulighed for at være kulturel i efterårsferien, uanset om I ønsker at blive klogere på vikingerne eller dansk modehistorie.

"Hvad skal vi lave?".

Det er nok et spørgsmål, som du og resten af familien har forsøgt at finde svar på, i takt med at efterårsferien kommer tættere og tættere på.

Der er god mulighed for at udforske diverse kulturoplevelser, og I kan faktisk besøge en hel række, uden at I behøver at hive penge op af lommen.

Det fortæller Jørgen Hansen, der er forfatter til en række oplevelsesbøger, herunder "Gratis oplevelser i Danmark".

1) Lær om vikingerne.

Er I historieinteresserede, kan I besøge museet Kongernes Jelling i Sydjylland, hvor I kan blive klogere på Danmarks royale historie, og hvordan vikingerne levede.

- Jeg tror, at det vil være interessant for mange familier at lære mere om vores kongerække, og så er vikingerne jo altid spændende. Altså hvad var de for nogle? Var de vilde krigere eller relativt fredelige handelsfolk?, siger Jørgen Hansen.

Når I alligevel er i Jelling, kan I også lægge vejen forbi Jellingstenene - de to berømte runesten, der symboliserer den danske overgang fra den hedenske vikingetid til kristendommen.

2) Gå på skattejagt efter kunsttårne.

På den sydlige ø Langeland kan I se det, der bliver kaldt landets længste kunstudstilling i form af kunsttårne, der ligger spredt ud over øen.

- Man har bevaret 12 transformatortårne, som man byggede, da vi fik elektricitet.

- Forskellige kunstnere har udsmykket tårnene indvendigt, og man kan gå på skattejagt og forsøge at finde nogle af de forskellige tårne, og hvad de gemmer på, siger Jørgen Hansen.

Samtidig med at man tager turen fra det ene tårn til det andet, får man også oplevet den langelandske natur på nært hold.

3) Dyk ned i et stykke modehistorie.

Hvis I er i København, og der er modeinteresserede i familien, kan I slå et smut forbi Magasin du Nord Museum.

- Man kan stifte bekendtskab med, hvad vi har købt af tøj og andre ting og sager, som Magasin du Nord solgte, siger Jørgen Hansen.

Museet åbnede for ti år siden, og samlingen består blandt andet af kjoler, porcelæn og malerier.

4) Se Danmarks største sten.

Måske vidste du det ikke. Men på Fyn ligger landets største sten.

Damestenen, som den hedder, befinder sig mellem Svendborg og Nyborg og vejer omkring 1000 ton, forklarer Jørgen Hansen.

- Man kan kravle op på stenen og prøve at se, hvem der klatrer bedst og først når toppen, foreslår han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv