Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 05/02/2024 - 08:00

Bliv bedste venner med din bankrådgiver

Et godt forhold til bankrådgiveren gør det nemmere for dig at forhandle priser, fortæller privatøkonomisk rådgiver og forfatter Pernille Oldgaard.

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Det kan helt bogstaveligt betale sig at opbygge et godt forhold til din bankrådgiver, og derfor gør du klogt i at investere noget tid i det.

Sådan lyder rådet fra Pernille Oldgaard, der er aktuel med bogen "Overblik - alt du skal vide om hverdagsøkonomi".

- Jo bedre relation, du har, jo nemmere er det at forhandle priser i banken, siger hun.

Og Pernille Oldgaard ved, hvad hun taler om. Hun er selv tidligere bankrådgiver og filialdirektør og arbejder nu som privatøkonomisk rådgiver og deler ud af sin viden på instagramprofilen Moneymum.

For at komme på bølgelængde med din rådgiver i banken er det først og fremmest vigtigt at lave en forventningsafstemning.

Har du ikke gjort det, anbefaler Pernille Oldgaard dig at booke et møde med rådgiveren.

- Når I har fået afstemt jeres forventninger, er det meget nemmere at tale sammen. Det er for eksempel godt at få afklaret, hvordan det skal håndteres, hvis du får overtræk på kontoen. I kan også tale om priserne på dine lån, og om du ønsker proaktiv kunderådgivning, siger hun.

Med proaktiv kunderådgivning menes, at du gerne vil have, at bankrådgiveren kontakter dig, hver gang der opstår en situation, hvor dine vilkår kan forbedres.

- Det er ikke en selvfølge, at du får det at vide af banken. Derfor kan du sige til din rådgiver: "Jeg vil gerne have, at du fortæller mig alt det, du ser, kan være en fordel for min økonomi", siger Pernille Oldgaard og fortsætter:

- Når der kommer nye produkter i banken, trækker man kundelister og kontakter folk fra en ende af, men man når aldrig dem alle, fordi hver rådgiver har mellem 400 og 500 kunder, de skal kontakte.

Derfor kan det være en fordel at være meget klar over for din bankrådgiver om, at du i hvert fald gerne vil ringes op - eller det modsatte.

- Der er nogle kunder, der bliver helt paniske over, at banken ringer med et tilbud, og nogle bliver sure. Så det er godt at få sagt, hvilket forhold man ønsker.

En anden god ting at gøre for at holde dig på god fod med bankrådgiveren er at undgå overtræk, overholde dine aftaler og betale dine lån til tiden. Bankerne har nemlig et ratingsystem, der hele tiden registrerer, om kundernes konto går i minus eller plus.

- Den rating kan få en betydning, hvis du for eksempel skal låne penge til en bolig. Hvis kunden har haft overtræk alle 12 måneder det seneste år, kan rådgiveren tænke: "Hvis pengene ikke slår til nu. Hvad sker der så, når økonomien bliver endnu strammere, når der kommer et lån oveni?", fortæller Pernille Oldgaard.

Sidst, men ikke mindst, så spiller kemi en væsentlig rolle for jeres relation. Det er en mere luftig størrelse, men som regel ved du, om den er der eller ej.

- Hver dag skifter folk rådgivere, fordi kemien bare ikke er der. Det er ikke noget, som rådgiveren bliver stødt over. Hvis kunden oplever dårlig kemi, så har rådgiveren højst sandsynligt heller ikke følt, at den var der, og derfor kan det faktisk være en befrielse, hvis kunden ønsker en anden, siger Pernille Oldgaard og opfordrer derfor til, at du ikke tøver med at skifte rådgiver, hvis ikke I er på bølgelængde.

- Kemi kan gøre en stor forskel - for eksempel ved kreditindstillinger, hvor kunder er indstillet til et lån (når kunder skal godkendes til at låne penge, red.). Jo bedre kemi, du som rådgiver føler med kunderne, jo længere vil du gå for dem, fortæller hun og fortsætter:

- I sådan en situation føler man sig som en forsvarsadvokat for sine kunder, og jo bedre kemien er, jo mere har du lyst til, at det lykkes.

/ritzau fokus/

Tyler, 08/09/2024 - 01:07

Lyrikeren bag My Heart Will Go On og Tears In Heaven er død

Vince Bucci/Ritzau Scanpix

Will Jennings, som er medforfatter til kæmpehits fra Céline Dion og Eric Clapton, er fredag død som 80-årig.

Den amerikanske sangforfatter Will Jennings, som er medforfatter til en række kæmpehits fra blandt andet Céline Dion og Eric Clapton, er fredag død i en alder af 80 år efter længere tids dårligt helbred.

Det oplyser sangforfatterens læge til det amerikanske underholdningsmedie The Hollywood Reporter.

Jennings, som er døbt Wilbur Herschel Jennings, døde i sit hjem i Tyler i den amerikanske delstat Texas, kun cirka en halv times kørsel mod vest fra Kilgore, hvor lyrikeren voksede op.

Jennings skrev i løbet af sin karriere for flere store musikere.

I 1990'erne skrev han sammen med Eric Clapton "Tears In Heaven" til filmen "Rush".

Sangen vandt en Grammy for Årets Sang.

I 1990'erne var han også med til at skrive Celine Dions "My Heart Will Go On", som blev udødeliggjort i filmen "Titanic", hvor Leonardo Di Caprio og Kate Winslet spillede et ungt forelsket par om bord på det synkende skib.

Han er også manden bag teksten til Barry Manilows hitsang "Looks Like We Made It".

Ud over det har han skrevet sange for et hav af kunstnere som Whitney Houston, B.B. King, Mariah Carey, Jimmy Buffett, Joe Sample, Rodney Crowell og Roy Orbinson, skriver The Hollywood Reporter.

Inden Jennings for alvor fik succes i underholdningsindustrien underviste han på en række universiteter i USA, blandt andet Austin State University og University of Wisconsin-Eau Claire.

Han efterlader sig sin hustru, Carole, og sine søstre Joyce og Gloria.

/ritzau/

Læs Mere >>

Lido, 07/09/2024 - 21:33

Spansk film med dansk skuespiller vinder Den Gyldne Løve i Venedig

Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix

Danske Alex Høgh Andersen spiller med i "The Room Next Door", som lørdag vinder Den Gyldne Løve i Venedig.

Dramafilmen "The Room Next Door" vinder lørdag aften prisen for bedste film i hovedkonkurrencen ved filmfestivalen i Venedig.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den danske skuespiller Alex Høgh Andersen medvirker i filmen, som er instrueret af den spanske mesterinstruktør Pedro Almodóvar.

Filmstjernerne Tilda Swinton, Julianne Moore og John Turturro har også roller i "The Room Next Door".

Filmen handler om en mor og en datter, der mister kontakten til hinanden på grund af en misforståelse med deres fælles ven i midten.

"The Room Next Door" er Pedro Almodóvars første engelsksprogede film.

Den 74-årige instruktør, som også er manuskriptforfatter, har vundet en række priser gennem sin lange karriere - heriblandt en oscarpris for sin film "Alt om min mor" fra 1999, skriver Reuters.

Tidligere på ugen fik "The Room Next Door" premiere under filmfestivalen i Venedig, hvor den fik 18 minutters klapsalver.

Under sin takketale lørdag aften fremhæver Pedro Almodóvar skuespillerne Tilda Swinton og Julianne Moore for deres roller i filmen.

- Denne pris tilhører virkelig dem. Det er en film om to kvinder, og de to kvinder er Julianne og Tilda, lyder det fra den spanske filminstruktør.

Under filmfestivalen vandt den australsk-amerikanske filmstjerne Nicole Kidman prisen for bedste kvindelige skuespiller for sin medvirken i "Babygirl".

Lørdag var hun i Venedig, men deltog ikke i prisuddelingen. Det skyldes, at hendes mor døde uventet, skriver Reuters.i

Prisen for den bedste mandlige skuespiller gik til franske Vincent Lindon for hans rolle i "The Quiet Son".

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/09/2024 - 10:00

FAKTA: Det indeholder hytteost

Makronæringsstoffer i 100 gram hytteost (5 procent):

* Energi: 321 kilojoule / 76 kalorier.

* Protein: 13,6 gram.

* Kulhydrat: 2,7 gram.

* Fedt: 1,2 gram.

* Salt: 0,9 gram.

Kilde: frida.fooddata.dk, som drives af DTU Fødevareinstituttet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/09/2024 - 10:00

Hytteosten er blevet en stjerne på sociale medier - og i madlavningen

Helena Dolderer/Ritzau Scanpix

Hytteosten rider på en bølge af popularitet på sociale medier. Brug den til gøre dine retter cremede og proteinrige.

Fra at have levet en tilbagetrukket tilværelse på mejerihylden er hytteosten trådt frem i spotlightet. På sociale medier som TikTok og Instagram optræder den i et hav af opskrifter.

Det er både dens næringsindhold og kulinariske egenskaber, der har taget internettet og hjemmekokke med storm. Og der er god grund til at inkorporere det proteinrige mælkeprodukt i madlavningen, fortæller autoriseret klinisk diætist Alice Hartvig fra diætistfirmaet Hartvig & Engell.

- Hytteost indeholder cirka 12-13 gram protein per 100 gram, og det er meget i forhold til andre mejeriprodukter som A38, creme fraiche eller yoghurt.

- Den har også et meget lavt fedtindhold. Man kan få en helt mager version i Danmark, men den normale version er faktisk mager i forvejen, så det behøver man ikke, siger Alice Hartvig.

Begejstringen for det alsidige mejeriprodukt bliver delt af kok og opskriftsudvikler Christine Bille Nielsen, som bedst kan sammenligne hytteosten med en helt masse små mozzarellaer.

- Det er enormt sjovt med den hype, der er opstået, og som er startet i Norge, for det går amok med opskrifter. Det er som en glemt lille skat. Men hytteosten kan også rigtig meget både varm og kold.

- Hytteosten tilfører et cremet element, som er utroligt lækkert at spise. Og den har nogle gode bagetekniske egenskaber. Den smelter på en ret lækker måde og er utroligt let at bruge til alle mulige ting, du laver i ovnen, siger Christine Bille Nielsen.

Hytteosten kan tilføjes til boller og vafler, og selv spiser Christine Bille Nielsen den også gerne til sprøde grøntsager.

Den kan også bruges som et simpelt pålæg på rugbrød med tomat eller agurk samt salt og peber.

- Den har det cremede, uden at det bliver enormt fedt. Og så er den smagsneutral, så den er som et blankt lærred, som tager imod al mulig tilsmagning, siger hun og foreslår at blande den med krydderurter som karse, purløg, persille, basilikum eller dild.

Hytteosten kan også serveres med fintsnittede løg og citron - eksempelvis på et stykke sprødt knækbrød.

Christine Bille Nielsen anbefaler også at prøve hytteost i wraps - eksempelvis spinatwraps - sammen med en varm tomatsovs.

Har du en intention om at skære ned på kødet, er det også en god idé at lægge mejeriproduktet i indkøbskurven, supplerer autoriseret klinisk diætist Alice Hartvig.

- Det er en gave, hvis man kan lide hytteost, for ellers kan det være lidt bøvlet at få nok protein, siger hun.

Hun fortæller, at med 12-13 gram protein per 100 gram hytteost, ligger det ikke så langt fra eksempelvis magert kyllingekød, der indeholder cirka 20 gram protein per 100 gram.

Det er også værd at notere sig, hvis du er i overgangsalderen, hvor det kan være svært at få protein nok gennem kosten. Her er calciumindholdet også en fordel.

Med sin bløde konsistens og sit høje proteinindhold er hytteost også velegnet til småtspisende personer, tilføjer diætisten.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek