Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Rom, 10/05/2024 - 15:17

Clara Tauson får hug og er færdig i Rom

Russiske Anna Kalinskaya var et par niveauer bedre end Clara Tauson, der nåede anden runde i Rom.

Megan Briggs/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Clara Tauson har sprudlet af spillelyst de seneste dage, men fredag fik hun hug ved WTA 1000-turneringen Italian Open i Rom.

I anden runde tabte den danske tennisspiller klart med 1-6, 2-6 til en nærmest fejlfrit spillende Anna Kalinskaya, som er nummer 26 på verdensranglisten.

Russeren sad over i første runde, og det var tydeligt, at Clara Tauson, der har spillet to kvalifikationskampe og en kamp i første runde, var i underskud på energibalancen.

Godt nok fik Tauson en tidlig breakbold i første parti, men efter fire partier så det sort ud for den danske tennisspiller. Hun var lige lovlig ivrig, og det udnyttede en rolig og hårdtslående Kalinskaya til at bringe sig foran med 4-0.

På det tidspunkt var Clara Tauson begyndt at tage sig til den nedre del af ryggen, og hun virkede generelt knap så bevægelig, som hun var i de foregående kampe i Rom.

Tre graverende fejl fra russeren sørgede for at bringe Tauson på tavlen til 1-4, men heldet holdt ikke længe. I det efterfølgende parti lavede Tauson dumme fejl og hamrede ketsjeren i gruset, inden hun blev brudt igen.

Danskeren havde ikke en chance for at komme tilbage og måtte starte forfra i andet sæt.

Her kom Tauson hurtigt foran 1-0 efter sit eget serveparti, men så gik det galt igen, og Kalinskaya bragte sig foran 2-1.

Tauson kom derefter kortvarigt tilbage på omgangshøjde, men russeren brød hurtigt danskeren igen og gik smilende og afslappet til pause.

Kalinskaya viste niveau i verdensklasse og var mildest talt overlegen mod Tauson, som aldrig var i nærheden af at komme tilbage i kampen.

/ritzau/

Cannes, 20/05/2024 - 22:58

Medie spår dårlig modtagelse af dansk instruktørs film hos Donald Trump

"The Apprentice" om ekspræsident Donald Trump er lavet af den dansk-iranske instruktør Ali Abbasis.

Filmen "The Apprentice" af den dansk-iranske instruktør Ali Abbasis blev mandag aften modtaget med otte minutters stående bifald ved verdenspremieren i Cannes.

Det skriver underholdningsmediet Variety om spillefilmen, der handler om den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Variety beskriver filmen som "eksplosiv" og skriver, at mange elementer af "The Apprentice" ikke kommer til at falde i god jord hos ekspræsidenten.

Filmen skildrer Trumps unge dage i New York i 1980'erne og hans vej til magten gennem, hvad der beskrives som en "djævelsk pagt med den indflydelsesrige højrefløjsadvokat og politiske problemknuser Roy Cohn".

Ved premieren blev Abbasis spurgt om, hvorfor han har lavet filmen. Til det svarede han, at der ikke er nogen pæn måde at håndtere, hvad han betegner som en opblomstring af fascisme.

- Det er på tide at gøre film relevante igen. Det er på tide at gøre film politiske igen, sagde han ifølge en pressemeddelelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/05/2024 - 20:46

Kongen er i mål efter en lang royal løbsdag

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kong Frederik afsluttede dagens Royal Run med 10 kilometer rundt i København og Frederiksberg.

Med ben, der muligvis var en smule ømme efter en lang dag på farten, kom kong Frederik mandag aften lidt efter klokken 20 i mål ved Amalienborg og satte dermed punktum for dette års Royal Run.

Han blev modtaget ved målstregen af dronning Mary og sine børn. Blandt dem prins Vincent, der også løb 10 kilometer-distancen i København med sin far - og endda var nogle minutter hurtigere.

Vel ankommet i mål blev han spurgt af den ventende presse, hvordan det var at løbe Royal Run som konge - i og med, at det var hans første tur som regent.

- Det er ligesom at løbe som kronprins. Jeg har fået et nyt karosseri, men motoren er den samme, lød det med et glimt i øjet fra kongen.

Han erklærede sig tilfreds med sit eget løb og sin dagsform og levede fint med at være blevet overgået af sin 13-årige søn.

- Det er skønt at blive slået af den yngre generation. Og hvis jeg kan løbe 16,5 kilometer på en dag, kan de også slå mig på 10 kilometer, sagde han og fortalte desuden, at han skulle fejre præstationen med masser vand og pasta.

Kong Frederiks dag begyndte klokken 10 i Fredericia, hvor han åbnede årets Royal Run med at løbe en engelsk mile efter at være ankommet til fæstningsbyen med Kongeskibet Dannebrog.

Herefter gik turen til Aarhus, hvor kongen nappede fem kilometer i området omkring Marselisborg Slot, inden han satte kurs mod København og den længste distance ved Royal Run.

Det er sjette gang, at Royal Run afholdes efter debuten i 2018, hvor kongen fyldte 50 år.

Dengang var der 70.938 tilmeldte, og i år blev der sat rekord med mere end 95.000 tilmeldte.

På trods af de mange deltagere forløb arrangementet stort set problemfrit.

I Aarhus fik en deltager hjertestop og faldt om, men fik hurtigt hjælp af samaritter og overlevede.

I København spærrede klimaaktivister på et tidspunkt ruten, men de blev hurtigt fjernet af politiet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/05/2024 - 09:00

FAKTA: Forfatterens fif til mere læsetid

* Det altoverskyggende råd er: Sluk skærmene. De er tidsrøvere, og ofte går tiden med ting, du knap nok husker bagefter.

* Hav en god, gammeldags papirbog med dig, når du kommer omkring. Har du bogen med som lydbog eller e-bog, skal du ind på et device, og der risikerer du, at din opmærksomhed allerede er blevet snuppet af en notifikation eller en besked. 

* Gør læsning til en del af dit hjemmeliv. Sørg for, at der er let adgang til bøger. Hvis du har børn, kan du prioritere at læse med dem, så det bliver en naturlig del af hverdagen.

* Udskift mobiltelefonen med en bog, så vidt du kan. Har du eksempelvis en vane med at tage mobiltelefonen med på toilettet, så læg en bog derud i stedet.

Kilde: Benjamin Lamberth, skønlitterær forfatter og blogger på bogslugeren.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 20/05/2024 - 09:00

Sorter ud og lad dine gamle bøger leve videre nye steder

Luis Robayo/Ritzau Scanpix

Hvis dine bøger kan fortsætte deres liv et andet sted, er det meget lettere at sortere ud og sende gode sager videre.

Ude ved vejen står der et ombygget kaninbur, som er sirligt indrettet med hylder. Det fungerer som et bogskab, hvor man kan bytte sig til nye læseoplevelser.

Manden bag det ombyggede kaninbur er Benjamin Lamberth, som er forfatter og blogger om bøger og læseglæde på bogslugeren.dk.

Og han har også gjort det til sin mission på villavejen at sørge for, at aflagte bøger af en vis kaliber kan fortsætte livet i nye hænder.

- Når folk donerer bøger, sorterer jeg i dem, og to tredjedele ryger nok på genbrugspladsen, fordi jeg har erfaret, at de alligevel ikke bliver taget derude. Men til gengæld er en tredjedel af det virkelig lækre ting, som bliver taget igen.

- Så vi har et byttefællesskab, hvor der kommer virkelig mange bøger igennem i løbet af året, og det er bare en fornøjelse at se, at tingene bliver brugt, fortæller Benjamin Lamberth.

At etablere et bogbytteskab er bare en af de måder, du kan puste nyt liv i de gamle bøger, der ellers bare samler støv på hylden.

En anden model, som Benjamin Lamberth altså også bruger til de eksemplarer, der ikke får plads i bytteskabet, er at aflevere dem på genbrugsstationen eller en nærgenbrugsstation. På sidstnævnte ryger de direkte på hylderne, så andre kan snuppe et eksemplar at få glæde af.

Lena Bentsen, som er oprydningsekspert under navnet Farvelrod og forfatter til blandt andet "Farvel rod - hej frihed", foreslår at samle et par af dine aflagte bøger og have med i et net, når du tager ud i forskellige sociale sammenhænge.

- Hvis man er medlem af en klub, hvor man eksempelvis strikker, så kan man tage bøgerne med og spørge de andre, om der er nogle, de vil have. Lad bøgerne vandre, siger oprydningseksperten.

Det er dog vigtigt, at du tager bøgerne med igen, hvis de ikke har fundet en ny ejer. Du må ikke lade dit rod blive andres, som Lena Bentsen udtrykker det.

Lena Bentsen er selv sejler, og der har man ofte mange bøger med om bord til de stille stunder. Og det hober sig gerne op til flere, end der er plads til på den kompakte plads.

Derfor praktiserer hun og hendes mand, at de efterlader nogle bøger i danske eller udenlandske havne, som andre sejlere så kan få glæde af.

- Så har vi skrevet vores navn og bådnavn i. Så kan man lade dem vandre med en lille hilsen og også opfordre til, at den næste skriver sit navn i. Så er bogen ikke død, men stadig i live.

- Vi har så haft en sjov oplevelse med, at vi senere har mødt nogle sejlere, som har kunnet kende vores bådnavn og har sagt: "Nej, det var jo jer!", fortæller Lena Bentsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek