Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/10/2024 - 10:00

Fødevareselskabet Dagrofa køber Aarstiderne

Fødevarekoncernen Dagrofa køber Aarstiderne, som blandt andet leverer måltidskasser. Det oplyser Dagrofa.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Dagrofa, som står bag kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, har underskrevet en aftale om at købe måltidskassefirmaet Aarstiderne.

Det oplyser Dagrofa i en pressemeddelelse.

- Vi har en ambition om at blive den stærkeste inden for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter. Og der er Aarstiderne et perfekt match, siger koncernchef i Dagrofa Tomas Pietrangeli.

Dagrofa ønsker ikke at oplyse købsprisen, og handlen er betinget af, at den bliver godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Da handlen endnu ikke er godkendt, er det begrænset, hvad der kan siges om fremtidige planer, fortæller Tomas Pietrangeli.

Men Aarstiderne skal fortsætte som sit eget brand og fortsat levere blandt andet måltidskasser og frugt- og grøntkasser. Og gennem Dagrofa skal Aarstiderne gerne udbredes til endnu flere forbrugere.

- Vi berører rigtig mange danskere i Dagrofa. Så i forhold til at udbrede Aarstiderne til endnu flere danskere har Dagrofa en muskel, som Aarstiderne kan få noget ud af, siger Tomas Pietrangeli.

- Og vi får noget ud af den kæmpe innovationskraft, den ånd og de fantastiske varer, som er oparbejdet i Aarstiderne. Så der er en kæmpe gevinst der, lyder det videre.

Købsaftalen inkluderer rettighederne til brandet samt omkring 260 medarbejdere.

Aarstiderne blev etableret i 1999 af Thomas Harttung og Søren Ejlersen.

Virksomheden startede med at levere kasser med grøntsager fra mindre avlere suppleret med kød, fisk og kolonialvarer. Efterfølgende er Aarstiderne også begyndt at sælge måltidskasser og dagligvarer online.

Det gik hårdt ud over Aarstidernes finanser, da inflationen tog fart i løbet af 2022, og året endte med et underskud på knap 35 millioner kroner.

I 2023 fik virksomheden dog vendt de røde tal og endte med et overskud på 10 millioner kroner.

I årsregnskabet skrev ledelsen, at forretningen var kommet tilbage i sort gennem streng styring af omkostningerne, effektivisering af driften og fokus på kernekompetencer.

I april trådte Aarstidernes mangeårige administrerende direktør Annette Hartvig Bohé tilbage. I dag sidder Heidi Boye, som tidligere har været landedirektør i Too Good To Go, på posten.

Dagrofa ejer foruden en række dagligvarekæder også Dagrofa Foodservice, Dagrofa Logistik og en række producentvirksomheder.

I 2023 omsatte Dagrofa for 19,4 milliarder kroner og havde en indtjening på 89 millioner kroner.

I juli meddelte en anden dagligvarekoncern - Salling Group - at den havde købt de resterende aktier i måltidskassefirmaet Skagenfood.

I 2017 købte Salling Group 80 procent af Skagenfood, og to år senere købte koncernen yderligere 10 procent.

/ritzau/

New York, 18/07/2025 - 03:05

Tv-station dropper "The Late Show" med Stephen Colbert

Caitlin Ochs/Reuters

Stephen Colbert skal ikke længere være vært på det amerikanske "The Late Show". Han bliver ikke erstattet.

Den amerikansk tv-station CBS dropper tv-programmet "The Late Show With Stephen Colbert" fra maj 2026.

Det meddelte vært Stephen Colbert selv under optagelser af programmet torsdag, skriver det amerikanske medie AP.

- Næste år vil være vores sidste sæson. Tv-stationen stopper "The Late Show" i maj. Det er slutningen på "The Late Show" på CBS. Jeg bliver ikke erstattet. Det forsvinder bare alt sammen, lød det.

CBS har samtidig selv delt nyheden i en pressemeddelelse.

Her bekræfter ledelsen også, at programmet ikke får en ny vært.

- Det her er udelukkende en økonomisk beslutning, late night-talkshows (shows der sendes sent om aftenen, red.) er udfordret. Der er på ingen måde relateret til programmets resultater, indhold eller andre anliggender i Paramount, lyder det ifølge Reuters.

Paramount er CBS' moderselskab.

Fra Colbert lød det torsdag, at han først selv havde fået besked om, at programmet stopper, dagen inden - onsdag.

Paramount har søgt om godkendelse til en fusion med produktionsselskabet Skydance Media for 8,4 milliarder dollar - knap 54 milliarder kroner - hos FCC, som er den amerikanske kommunikationskomité.

Tidligere på måneden gik Paramount med til at indgå et forlig i et søgsmål, som var blevet indgivet af USA's præsident, Donald Trump.

Paramount gik her med til at betale 16 millioner dollar.

Søgsmålet fra Trump drejer sig om et interview med USA's tidligere vicepræsident, Kamala Harris, som var Trumps demokratiske modstander i sidste års præsidentvalg.

Meddelelsen om, at CBS dropper "The Late Show With Stephen Colbert" kommer to dage efter, at Colbert offentligt udtalte sig om sagen, skriver AP.

- Jeg er krænket. Jeg ved ikke, om noget kan reparere min tillid til det her selskab. Men et skud fra hoften kunne være, at 16 millioner dollar ville hjælpe, lød det i mandagens udsendelse fra Colbert.

Han kaldte også sagen for en stor, fed sag om bestikkelse.

Ifølge det amerikanske CNN har forliget og den forestående fusion skabt spekulationer om, hvorvidt Colbert ville have en fremtid hos CBS.

Han beskrives af flere medier som en af de mest fremtrædende kritikere af Trump inden for tv.

Adam Schliff, som er demokratisk senator for delstaten Californien, var gæst i torsdagens udsendelse af programmet.

- Hvis Paramount og CBS har stoppet "The Late Show" af politiske årsager, fortjener offentligheden at vide det. Og (de, red.) fortjener bedre, skriver han på X.

"The Late Show"-udsendelserne har med en række forskellige værter været en grundsten i CBS' katalog af programmer i mere end 30 år.

Colbert overtog værtstøjerne fra David Letterman i 2015.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Gatos, 17/07/2025 - 23:15

Dansk serie er blandt de mest sete på Netflix i første del af 2025

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

På to måneder har "Reservatet" fået næsten 34 millioner visninger på Netflix, viser liste fra regnskab.

Den danske miniserie "Reservatet" er blandt de meste sete Netflix-serier i årets første seks måneder.

Serien, der udkom 15. maj, har på to måneder fået næsten 34 millioner visninger og ligger dermed nummer 21 over de mest sete serier.

Det fremgår af en oversigt, der er landet torsdag aften i forbindelse med Netflix' regnskab.

Her fremhæver streamingtjenesten den danske serie som en hitserie.

"Reservatet" har på engelsk fået titlen "Secrets We Keep". Den udspiller sig i et rigmandsmiljø nord for København, hvor en filippinsk au pair pludselig forsvinder sporløst.

Ifølge Netflix bliver skandinaviske serier og film mere og mere populære.

Samtidig udgør indhold på et andet sprog end engelsk mere end en tredjedel af visningerne i perioden fra januar til juni, lyder det.

I toppen af Netflix' liste ligger den britiske serie "Adolescence", der udkom i marts, med knap 145 millioner visninger.

Sæson to og tre af den sydkoreanske serie "Squid Game" ligger på anden- og tredjepladsen med henholdsvis 117 millioner og 72 millioner visninger.

Serien "Dept Q", som er Netflix' udgave af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-serie, er blevet set 25 millioner gange siden udgivelsen 29. maj. Dermed placerer "Dept Q" sig som nummer 32 på listen over de mest sete serier i første halvår af 2025.

Torsdag aften har Netflix også præsenteret sit regnskab for andet kvartal.

Her fremgår det, at selskabets omsætning voksede med 16 procent sammenlignet med samme periode sidste år og endte på 11,1 milliarder dollar. Det svarer til 71,4 milliarder kroner.

På bundlinjen endte Netflix med et overskud på 3,1 milliarder dollar - svarende til 20 milliarder kroner.

Ifølge nyhedsbureauet AFP skyldes fremgangen højere indtægter fra reklameforretningen samt prisstigninger på abonnementer.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/07/2025 - 10:00

FAKTA: Forholdsregler forebygger de værste skader ved skybrud

* Sørg for at have kraftig afdækningsplast og sandsække ved hånden, så du kan dække gulvafløb og toilet, hvis det bliver nødvendigt.

* Luk vinduer og døre, og sørg for, at alle åbninger udadtil er dækket til med sandsække eller lignende.

* Tjek, at udendørs afløb, riste og tagrender ikke er tilstoppede, og grav eventuelt render rundt om huset.

* Store mængder vand gør vejene usikre. Hold ind til siden, hvis du er bilist og bliver fanget i et skybrud.

* Undgå kontakt med kloakvand, da det kan være sundhedsskadeligt.

Kilde: Beredskabsstyrelsen

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/07/2025 - 10:00

Pjaskvåd sommer nærmer sig: Lær at afkode varslerne

Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Våde vejrvarsler er blevet en del af hverdagen - også om sommeren. Men det gør en forskel, om der varsles skybrud eller kraftig regn, når vi skal forberede os.

Solskin og temperaturer høje nok til at hoppe i badetøjet, men også ustadigt vejr med byger, regn og torden.

Sådan lyder den foreløbige prognose fra DMI for de kommende uger af sommeren, der altså forbereder os på, at de nylige skybrud ikke var en enlig svale.

Tværtimod må vi indstille os på sommerdage, hvor enten skybrud eller kraftig regn sætter en stopper for strandturen og giver havemøblerne en ordentlig skylle.

Men hvornår er det skybrud, og hvornår er der tale om kraftig regn?

Det er ikke sikkert, du kan mærke forskel, når himlen åbner sig, men definitionerne er klare - og det er værd at kende forskellen, fortæller Erik Hansen, der er vagtchef hos DMI.

- Skybrud kommer kraftigt og i løbet af kort tid fra bygeskyer. Når vi varsler om det, betyder det, at der falder mindst 15 millimeter regn på en halv time.

Varslingen om skybrud for et givent område betyder, at der i løbet af en halv time ville lægge sig mindst 15 millimeter vand i hele området, hvis der ikke var afløb eller jord med evne til at suge vandet.

Når der er faldet mindst 30 millimeter regn, kan man kalde det for dobbelt skybrud, og i ekstreme tilfælde kan der opstå tredobbelt skybrud, fortæller Erik Hansen.

- Skybrud forekommer hen over sommeren og sensommeren. Det opstår på varme dage, når bygeskyerne bobler op af varme, siger han.

Bygeskyerne kan hurtigt flytte sig, og derfor kan skybrud være svære at forudsige sammenlignet med almindelig kraftig regn. Til gengæld kan man forudsige, om der er potentiale for, at der opstår skybrud.

Han forklarer, at under de kraftigste skybrud i Danmark kan der falde to millimeter regn i minuttet.

- Det kan godt give en hurtig oversvømmelse, hvis man er uheldig, siger vagtchefen.

Ofte er skybrud trælse i øjeblikket, hvor de opstår, men kraftig regn kan skabe større udfordringer, fordi det våde vejr strækker sig over længere tid.

- Den slags regn opstår i forbindelse med fronter og rammer i større områder. Definitionen er, at det skal regne mindst 24 millimeter på seks timer og dernæst mindst 30 millimeter på 24 timer, siger han.

Den kraftige regn rammer større områder og berører dermed flere mennesker. Desuden er den ofte mere besværlig at håndtere.

- Det kan give problemer på lavtliggende motorvejsstrækninger eller i folks huse, hvis de bor ved ådale. Det kan også give problemer med jordskrænter, hvis jorden bliver blød og begynder at flyde, forklarer Erik Hansen.

Når mængderne af regn bliver store nok over tid, kan det give risiko for egentlige oversvømmelser - og derfor udsender DMI i dag også hydrologiske varsler.

- Det kan være, hvis der er faldet så meget vand hen over en lang periode, at jorden ikke kan suge mere, for eksempel hen over vinteren. Vi har set nogle problemer med det i Tyskland og Spanien, siger han.

I Danmark kan det især være et problem omkring Vejle Å.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek