Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/04/2023 - 06:00

Tivolis Fredagsrock starter nu – ”Vi står et andet sted i år”

Tivoli byder velkommen i haven med koncerter de kommende 24 fredage med navne som Deep Purple og Thomas Helmig.

ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Fredag starter Tivolis fredagsrocksæson, hvor både internationale og danske navne gæster plænen klokken 22 hver fredag.

- Vi er meget glade for det program, som vi har lanceret i år. Det er et klassisk fredagsrockprogram, hvor vi favner meget bredt.

- Det er vigtigt for os, at de artister, der optræder, og det setup, vi har, understøtter den gode gæste- og koncertoplevelse, siger Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann.

I 2022 havde Tivoli en turbulent start på fredagsrock-programmet med slagsmål til Icekiids koncert, der måtte afbrydes midlertidigt. Nogle unge forsøgte under Artigeardit og Andreas Odbjergs koncert at hoppe over hegnet for at komme ind til haven, da der ikke var plads til at lukke flere gæster ind.

Konsekvensen af de tumultariske koncerter var, at Kesi, Ude Af Kontrol og Kato blev pillet af plakaten. De blev erstattet af Anne Linnet, Stine Bramsen og Freja Kirk.

- Sidste år var der én koncert i starten af sæsonen, hvor der var nogle problemer inde i haven til koncerten og fredagen efter uden for haven. Men de øvrige over 20 koncerter forløb godt, forklarer Frederik Wiedemann.

Urolighederne sidste år vurderes af Tivoli at skyldes, at det var den første koncertsæson efter corona, og at forlystelseskoncernen var den første arrangør, der lavede store udendørskoncerter.

Kulturdirektøren vurderer desuden, at man står et andet sted nu end sidste år.

- Folk har været vant til at gå til koncert det sidste år. Så vi vurderer slet ikke, at der er de samme udfordringer på publikumsiden, som der var sidste år.

For at undgå for mange mennesker til koncerterne og sikre god koncert- og gæsteoplevelse introducerede Tivoli sidste år et pladsreservationssystem til fredagsrockkoncerterne.

I år er fredagsrock, som man kender det fra før corona, men reservationssystemet vender dog tilbage til enkelte koncerter.

- Vi har tre artister, som er meget populære, hvor vi har valgt at lave pladsreservation, så vi er sikre på, at der ikke kommer flere, end at vi kan sikre den gode koncertoplevelse.

- Det har noget med artistens popularitet og den mængde gæster, vi regner med, det kunne trække. Det er ikke koncerter, som vi betragter som problematiske, siger Frederik Wiedemann.

De tre omtalte artister er Mackelmore, Tobias Rahim og Thomas Helmig. Sidstnævnte glæder kulturdirektøren sig særligt til at se, da det er 10 år siden, han sidst har spillet på Tivolis plæne.

Ud over dem kan man blandt andre opleve rocklegenderne Deep Purple og 80'er-ikonet Rick Astley på scenen.

Af danske navne lægger Eee Gee og Soleima ud fredag aften.

Senere på sæsonen kan man høre Mø, D-A-D, Magtens Korridorer, Jada, Christopher, TV-2 og mange flere.

Fredagsrockkoncerterne er inkluderet i entréen til Tivoli.

/ritzau/

København, 04/12/2023 - 12:06

Vild med dans-stjerner finder begge kærligheden efter skilsmissen

Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet kærligheden igen, efter at de tidligere på året gik fra hinanden, skriver Her & Nu.

Man siger, at julen er hjerternes fest.

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet en at flette deres julehjerter sammen med igen.

Det skriver Her & Nu.

Ifølge ugebladet afslører Noam Halby på det sociale medie Facebook, at han har fået en ny kæreste, Simone, mens at Katrine Bonde på sin Instagram-profil skriver, at hun er meget forelsket.

- Jeg deler mere, når tiden er klar, tilføjer hun i opslaget på det sociale medie.

Katrine Bonde og Noam Halby oplyste i februar, at de var gået fra hinanden efter 14 år sammen.

Den i dag 39-årige danser og 51-årige Johnny Deluxe-forsanger mødte hinanden under "Vild med dans" tilbage i 2009, hvor sjette sæson valsede over skærmen. Parret dansede sig til en syvendeplads, men vandt hinanden.

Året efter gik de kortvarigt fra hinanden, men fandt siden sammen igen. I 2012 fik de sønnen Milas, og i 2017 kom datteren Saga til verden.

Noam Halby friede til en måbende Katrine Bonde for åben skærm i "Go' Morgen Danmark" i 2013. Tre år efter blev parret gift og var sammen i syv år som ægtepar, inden kærligheden bristede.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 10:19

40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teater

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med DR sætter Sjællands Teater børneserien "Ude på noget" op som forestilling.

Næsten 40 år efter Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby var "ude på noget" i DR's børneprogrammer af samme navn, skal deres figurer, Palle, Polle og Ruth, på farten igen.

"Ude på noget" rammer næste år de skrå brædder og skal i samarbejde med DR opføres på Sjællands Teater i Holbæk og siden i Slagelse.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- På den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, lyder det i pressemeddelelsen fra seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

"Ude på noget" havde premiere på DR i 1984.

I den nye teaterforestilling spilles Jess Ingerslevs, Tom McEwans og Ghita Nørbys respektive roller som Palle, Polle og Ruth af henholdsvis Aske Hass Thorsen, Gustav Allen Schriver og Christine Gaski.

Tommy Kenters rolle som Sigurd overtages af Jesper Riefensthal, mens Bente Eskesen har rollen som tjeneren Fladmast, der i DR-klenodiet blev spillet af Ole Fick.

Forestillingen får stadig et strejf af McEwan-magi, da Tom McEwans søn Oliver McEwan skriver nye sange til stykket. Nogle af børneprogrammets originale sange indgår også i forestillingen, forsikrer DR.

"Ude på noget" handler om Palle, Polle og Ruth, som har et magisk kamera, der kan klikke dem derhen, hvor de drømmer om.

Serien blev i sin tid opfundet af Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som skrev historierne til DR.

Teaterudgaven bliver iscenesat af instruktør Brian Kristensen. Ifølge ham handler historien om fællesskabets kraft.

- Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til, siger han i pressemeddelelsen.

- Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til.

"Palle, Polle & Ruth – Ude på noget" får premiere på Sjællands Teater i Holbæk 9. februar. Fra 1. marts kan forestillingen ses i Slagelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 15:00

FAKTA: Største stigning i folkepensionen i næsten 15 år

* I 2024 stiger den maksimale folkepension før skat med op til 6.700 kroner sammenlignet med sidste år.

* Det svarer til en stigning på 3,5 procent og er den højeste stigning i folkepensionen siden 2010.

* Nedenstående beløb viser, hvad man kan få i folkepension årligt. Stigningen er lavere for par.

* Enlig uden ældrecheck - 179.328 kroner.

* Enlig med ældrecheck - 199.228 kroner.

* Par uden ældrecheck - 132.360 kroner hver.

* Par med ældrecheck - 152.260 kroner hver.

Kilder: retsinformation.dk og Danica Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 12:00

FAKTA: Hvad er skimmelsvampesporer?

* Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, som kan vokse både udendørs og indendørs, hvor der er fugt og organisk materiale.

* Skimmelsvampe formerer sig ved sporer, som spredes med vinden over store afstande ligesom pollen.

* Der findes mange tusinde forskellige skimmelsvampe, som hver især danner millionvis af sporer. De vigtigste udendørs skimmelsvampesporer, som kan være årsag til allergi i Danmark, kommer fra slægterne Alternaria og Cladosporium.

* Har du spørgsmål til de udendørs svampesporer, har Astma-Allergi Danmark en rådgivningslinje, der kan kontaktes på telefonnummer 43 43 42 99.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv