Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/11/2024 - 19:20

Mette Frederiksen modtager kongelig orden

Statsministeren er fredag den første socialdemokratiske statsminister, der modtager en kongelig orden.

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Som den første socialdemokratiske statsminister har statsminister Mette Frederiksen (S) fredag modtaget en orden fra kong Frederik.

Det oplyser statsministeren selv på det sociale medie Instagram.

- I dag har jeg været på Amalienborg hos H.M. Kong Frederik X, hvor jeg modtog denne smukke orden. Jeg er derfor nu udnævnt til Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen, skriver Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet har tidligere haft et princip om at frasige sig kongelige ordener og medaljer.

Det valgte partiet dog at droppe i januar, oplyste statsministeren dengang.

- Det bliver sådan herfra, at det er op til den enkelte socialdemokrat, om man ønsker at tage imod det. Tiden er en anden, end den var for 100 år siden, hvor den tradition blev fastlagt, lød det fra Mette Frederiksen.

På Instagram skriver statsministeren, at hun tager imod den kongelige orden af flere årsager.

Hun nævner blandt andet, at hun har stor respekt for dronning Margrethes indsats og kongehusets arbejde for Danmark.

- Kongehuset er en vigtig del af vores kultur og af os danskere. Og jeg er overbevist om, at Kongeparret kommer til at føre Kongehuset trygt og godt videre, skriver statsministeren.

Socialdemokratiets modstand mod ordener stammer oprindeligt fra Påskekrisen i 1920, hvor kong Christian 10. forsøgte at afsætte den daværende regering.

Siden har partiet haft et anstrengt forhold til kongelige ordener.

Daværende formand og statsminister Thorvald Stauning (S) kaldte det overfor Politiken i 1930 for "en ejendommelig levning fra fortiden", der "har et komisk skær over sig".

Debatten om kongelige ordener blussede op på ny hos Socialdemokratiet i forbindelse med dronning Margrethes abdikation, som blev varslet under dronningens nytårstale sidste år.

/ritzau/

København, 22/11/2024 - 23:42

Vild med dans-vinder stod distancen: Jeg startede på vaklende ben

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Selv om Anna Munch napper titlen og trofæet som Vild med dans-vinder, er den personlige udvikling den største sejr, den unge influencer har opnået.

Godt nok har de sølvglimmer i håret, men influencer Anna Munch og makkeren Eugen Miu vandt guld i årets "Vild med dans", hvor de fredag aften dansede sig til tops i studiet på Østerbro i København.

- Vi er meget, meget glade og meget, meget overvældede, lyder det fra Anna Munch, der med sine 19 år er den yngste, der nogensinde har vundet dansedysten.

Hun blev født i samme år, som "Vild med dans" første gang valsede over skærmen. Nu har hun vundet den 21. sæson i rækken.

Selv om Anna Munch napper titlen og trofæet, er den personlige udvikling den største sejr, hun har fået gennem programmet.

- Jeg startede på mine vaklende ben. Alt her er nyt for mig: høje hæle, dans, glitter, live-tv og at blive bedømt, lyder det fra Vild med dans-vinderen.

- Så det har været meget, meget vildt - også for mig personligt at have et ansvar, håndtere et pres og huske på, at man er god nok, og det er man nødt til, hvis man skal klare denne her proces. Jeg vil aldrig glemme det her.

Efter finalen smider hun dog ikke danseskoene, for først skal hun og Eugen Miu fejre sejren sammen.

- Vi skal feste, jubler parret.

Næste fredag, når hun ikke skal på gulvet, skal hun til casting, for ved siden af de sociale medier er hun også skuespiller og har tidligere medvirket i julekalenderen om nissen Tinka.

Eugen Miu vender også tilbage til sin velkendte hverdag. Når han ikke underviser i dans, skal han på vingerne igen som steward.

Til februar venter der dog den nykårede Vild med dans-vinder en helt ny udfordring. Her debuterer han som musicaldanser i opsætningen af "Strictly Ballroom".

Det er Eugen Mius første sejr som professionel danser i "Vild med dans". Den rumænskfødte dansestjerne debuterede i programmets 19. sæson i 2022, hvor det dog kun blev til tre fredage på gulvet med musicalskuespiller Andrea Lykke Oehlenschlæger.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York, 22/11/2024 - 23:39

Diddy må blive bag tremmer mens dommer overvejer mulig kaution

Angela Weiss/Ritzau Scanpix

Dommer i USA skal beslutte, om Diddy kan vende tilbage til sit hjem efter anholdelse for menneskehandel.

Den amerikanske rapper Sean "Diddy" Combs forbliver varetægtsfængslet, mens en dommer skal vurdere, hvorvidt han skal løslades mod en kaution på 50 millioner dollar.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters fredag aften dansk tid på baggrund af et to timer langt retsmøde i Manhattan i New York.

50 millioner dollar svarer til cirka 350 millioner kroner.

Diddy har anmodet om at få lov til at tilbringe sin varetægtsfængsling i sit hjem. Han har været fængslet siden midten af september.

Rapperen sidder bag tremmer i Brooklyn, efter at han er blevet tiltalt for menneskehandel med henblik på prostitution og afpresning.

Rapperen har fået afslag på anmodninger om løsladelse mod kaution tre gange, siden han blev anholdt.

Diddy har tidligere fået afslået et tilbud om at betale en kautionspakke på cirka 50 millioner dollar for at blive løsladt.

Dengang fremlagde rapperens forsvarer, Alexandra Shapiro, et kautionsforslag, der finansieres med sikkerhed i Diddys hus i Miami. Det har en anslået værdi på 48 millioner dollar.

Shapiro tilbød samtidig, at Diddy var villig til døgnovervågning og at undgå kontakt til ofre og vidner i sagen.

Omkring 150 personer hævder, at de er blevet udsat for misbrug og overgreb fordelt på omkring 30 søgsmål.

Den 55-årige musiker nægter at have gjort noget forkert.

Alle de seksuelle aktiviteter, der er nævnt i anklagerne mod ham, er foregået med samtykke, hævder han.

Retssagen mod ham begynder 5. maj næste år.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 22/11/2024 - 08:00

FAKTA: Undgå et chok til næste jul

* Skriv løbende dine udgifter i december ned. Alt fra mad, drikke og transport til gaver og tøjindkøb.

* På den måde samler du empiri sammen, så du nogenlunde kender dit budget for december næste år.

* Når du har det fulde billede, kan du dividere det samlede beløb med årets 12 måneder. Nu ved du, hvad du hver måned skal lægge til side på en julekonto, så du er velpolstret forud for næste december.

Kilder: specialkonsulent i finansielt forbrug Louise Skjødsholm og indehaver af Budgetnørden og Budgetskolen Elizabeth Frank Nebelong.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 22/11/2024 - 08:00

Sådan tøjler du udgifterne i årets dyreste måned

Hans Meineche/Ritzau Scanpix

Udgifter til jul og nytår napper en stor del af budgettet i december. Få eksperternes fif til at skære ned på de dyre poster.

Gaver, julemiddag, julefrokoster, pakkeleg, nytårsfejring og måske nyt tøj til diverse sammenkomster. Man kan let tabe pusten og overblikket over de mange store og små udgifter, der pibler frem i løbet af december.

Med lidt snilde kan du dog barbere en god bid af de årligt tilbagevendende udgiftsposter.

Det mest oplagte sted at spare er nok på gaverne. Det er til gengæld ikke det sjoveste sted, bemærker Elizabeth Frank Nebelong, som driver instagramprofilen Budgetnørden og afholder kurser under navnet Budgetskolen.

Hun opfordrer derfor til at fokusere på de impulskøb, der ofte følger med ned i kurven, når der først er åbnet for sluserne.

- Butikkerne gør alt, hvad de kan, for at få dig til at købe lidt ekstra. Det kan være en gave, der er lidt dyrere, end du havde tænkt. Eller også kunne det være lækkert med en ny kjole eller en læbestift til julefrokosten. Det er ting, der er "nice to have", og som er lette at putte i kurven.

Du skal måske også til forskellige arrangementer, hvor der skal laves pakkeleg.

Selv om I har aftalt en begrænsning på, hvad gaven må koste, er det alligevel en ekstraudgift og sandsynligvis et merforbrug, fordi hverken giver eller modtager ellers ville have købt tingen.

Derfor har de hos Elizabeth Frank Nebelong haft en regel om, at man ikke må købe noget, men finde noget derhjemme til pakkelegen.

- I stedet for at købe en 30 kroners-ting kan det være en bog, man selv har læst, som andre kunne have lyst til at læse. Man kan lave en stikling af en plante, man har derhjemme. Eller finde en pose pasta. Har man børn, kan de få lov til at være kreative og lave en perleplade.

- Det handler egentlig mest om at spille og ikke så meget om selve gaven, forklarer hun.

Louise Skjødsholm er specialkonsulent i finansielt forbrug hos Råd til Penge, som drives af Finanstilsynet, og hun anbefaler at lave et budget over decembers mange udgifter.

- Få planlagt alle udgifterne til jul og nytår. Det er gaver, mad, drikke, julefrokoster, pynt og transport. Alle de udgifter skal med.

- Og så skal man lave et realitetstjek: Hvad brugte jeg egentlig på de poster sidste år? Så kan man se på, om det er nok, eller om det er noget, der bliver dyrere, eller som man kan gøre billigere, siger Louise Skjødsholm.

Pas dog på med at tage de alt for lyserøde briller på og tro, at det kan gøres meget billigt. Selv om pakkelegsgaverne i sig selv ikke vælter budgettet, så kan mange bække små for en hel familie hurtigt løbe op.

Louise Skjødsholm foreslår at aftale et loft over julegaverne med familien. Et andet forslag går på at lægge vejen forbi de lokale genbrugsbutikker. Her kan du finde alt fra julegaver og julepynt til pakkelegsgaver til en god pris.

Og så kan julefrokosten laves som et sammenskudsgilde.

- Man kan lave en plan i god tid, så kan man købe ind, når tingene er på tilbud, lyder hendes råd.

Elizabeth Frank Nebelong supplerer, at det er en god idé at se realistisk på mængderne, man indkøber og serverer til jul. Der skal selvfølgelig ikke mangle noget, men der kan være en del penge at hente ved at undgå overdreven overflod.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek