Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Brøndby, 20/04/2024 - 07:00

Brøndby-træner før guldduel: Vi ved hvad der er på spil

Første duel i slutspillet mellem Brøndby IF og FC Midtjylland venter søndag i en afgørende kamp om guldet.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Et topbrag i Superligaen er søndag på menuen, når Brøndby IF og FC Midtjylland tørner sammen på et udsolgt Brøndby Stadion.

Side om side med samme pointhøst kæmper de to tophold om det danske mesterskab. Trækker man sig sejrrigt ud af kampen, er man alene i spidsen af ligaen, og den betydning er ikke til at tage fejl af.

- Begge hold ved godt, hvor meget der er på spil, men vi har ikke noget i hænderne endnu. Vi skal ud at jagte noget, og længere er den ikke, siger Brøndby-cheftræner Jesper Sørensen.

- Vi har ikke så meget, vi skal beskytte og passe på. Vi skal tværtimod ud at jagte for at opnå noget.

De to indbyrdes kampe mellem mandskaberne i ligaens grundspil resulterede i to 1-0-sejre til Brøndby. Det er en fornemmelse, der kan give Brøndby yderligere tro på tingene før søndagens brag.

- Vi kan selvfølgelig bruge det til noget, at vi har gode oplevelser fra kampene mod FCM. Vi er klar, og vi ved godt, hvordan vi skal spille kampen, siger Jesper Sørensen.

- FCM er gode, men vi har en god fornemmelse af, at det er en modstander, vi godt kan gøre noget ved.

De blågule har smidt en føring i slutfasen i de to seneste uafgjorte kampe mod Silkeborg og AGF i det intense mesterskabsspil.

Trods pointtabene bevarer holdets midtbanespiller Daniel Wass benene på jorden, hvilket har været nøglen bag Brøndby-holdets aktuelle plads i toppen af Superligaen, fastslår han.

- Vi føler os ikke presset over noget. Vi tager det stille og roligt, som vi har gjort i hele sæsonen. Vi er ret afslappede omkring tingene, og sådan skal det også være, forklarer Daniel Wass.

- Vi vil komme med det samme udtryk, som vi altid vil. Det bliver en fed topkamp både for os, FCM og alle fodboldfans i Danmark.

Både Brøndby og Midtjylland har 52 point i toppen af ligaen før mødet søndag aften klokken 18. Fra de to mandskaber er der seks point ned til både FC København og FC Nordsjælland.

/ritzau/

København, 03/05/2024 - 10:52

Dansk stjerne er med i Game of Thrones spin-off

Flere danske skuespillere var med i tv-serien "Game of Thrones", og nu er også en dansker med i spin-off-serien "House of the Dragon", der får premiere i juni.

Den populære tv-serie "Game of Thrones" havde et væld af danskere på rollelisten, og nu får den succesfulde spin-off-serie "House of the Dragon" også et dansk præg.

Den 38-årige skuespiller Amanda Collin skal nemlig medvirke i anden sæson af tv-serien, der udspringer af Game of Thrones-universet.

Hun spiller rollen som Lady Jeyne Arryn, der i en pressemeddelelse fra Warner Bros. Discovery beskrives som en "dygtig og effektiv leder".

- Hun er klog, snu, ikke bange for at give sin mening til kende og beskytter nidkært det land, hun elsker, lyder det videre.

"Game of Thrones" hev millioner af seere fra hele verden ind foran deres fjernsyn.

Flere danske stjerner medvirkede i serien, blandt andre Nikolaj Coster-Waldau, Pilou Asbæk, Birgitte Hjort Sørensen, Dar Salim og Frank Hvam.

Nu er det Amanda Collins tur til at spille med i universet.

Amanda Collin fik sit gennembrud i "En frygtelig kvinde".

Hun vandt både en Bodil og en Robert i kategorien Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin præstation i filmen.

Senest medvirkede Amanda Collin i dramaet "Bastarden", hvor hun spillede over for Mads Mikkelsen.

Anden sæson af "House of the Dragon" får premiere i Danmark 17. juni på streamingtjenesten HBO Max, der til den tid går under navnet Max.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/05/2024 - 08:45

Bubber og Breinholt deler røverhistorier i radioen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I det nye program "Vi elsker allstars" fortæller en lang række kendisser anekdoter fra 90'erne. Historier, som offentligheden endnu ikke har hørt, lyder det.

Buffalo-sko på fødderne, "Barbie Girl" i discman'en, "Beverly Hills" i fjerneren og baconstriber i håret.

JFM's nye digitale kanal, Vi elsker radio, tager på nostalgi-trip tilbage til 90'erne i programmet "Vi elsker allstars".

Det annoncerer JFM - tidligere kendt under navnet Jysk Fynske Medier - i en pressemeddelelse.

I programmet får vært Thomas Madvig besøg af en række celebre gæster, som deler deres minder fra 90'erne. I premiereprogrammet den 4. maj kommer den kendte tv- og podcastvært Anders Breinholt forbi, og han lukker helt op for sluserne, lyder det fra Thomas Madvig.

- Det er som at være til gammel elev-fest at lave "Vi elsker allstars", siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Når de først er kommet i gang, har det nærmest været umuligt at stoppe alle anekdoterne og røverhistorierne, lyder det fra Thomas Madvig.

Der er indtil videre lavet 20 programmer. De gæstes blandt andre af tv-værten og mediepersonligheden Bubber, der fortæller om, hvordan det var at lave de populære programmer "Snurre Snups Søndagsklub" og "Bubbers badekar".

Også tv-vært Ibi Støving kigger forbi og afslører anekdoter fra sine fem år i 90'ernes USA.

Og så giver DJ Aligator historien om, hvordan hans bankmand lånte ham 35.000 kroner til at bygge et musikstudie, hvor store danske navne lagde vejen forbi, inden han selv slog igennem med "The Whistle Song" i 2000.

"Vi elsker allstars" har premiere den 4. maj klokken 12.00 på alle JFM's kommercielle radiokanaler, herunder Classic FM og Skala FM, og digitalt på Vi elsker radio-kanalen.

Hver lørdag sendes et nyt afsnit, som efterfølgende udgives som podcast om mandagen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/05/2024 - 07:00

FAKTA: Udstyr til din sanketur

* Tag en kurv eller skål med på din sanketur. Dine urter klasker sammen nede i bunden af en plastikpose.

* Læg kun de rene urter i kurven. Skær rødder og så videre af, og efterlad det i skoven. Det gør arbejdet meget lettere, når du er hjemme igen.

* Tag en lille lommekniv med, så mere seje dele kan snittes af.

* Medbring et viskestykke eller klæde til at lægge hen over dine sankede sager. Så kan du dække af for solen og undgår nogle meget trætte planter.

Kilde: Sander Blohm, som driver virksomheden Naturkok.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/05/2024 - 07:00

Sank disse lette sommerlækkerier i skoven

Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Sæsonen for blandt andet ramsløg er skudt i gang, og det vrimler med dem i de danske skove.

Det er enormt tilfredsstillende at sætte sine egne hjemmeplukkede sager på spisebordet. Og tager du en tur i skoven, kan du nemt komme hjem med lækkert drys til aftensmaden eller spæde blade til salatskålen.

Lige nu skal du blandt andet gå efter duften af hvidløg, som fører dig til spirende ramsløg.

Det fortæller Peter Skov Kragh Halling, som er mangeårigt bestyrelsesmedlem af Danmarks Naturfredningsforening og i gang med naturvejlederuddannelsen på Skovskolen ved Københavns Universitet.

- Ramsløgene er friske og fantastiske at sanke lige nu, siger han.

- Så hvis man godt kan lide at lave sin egen pesto, så er det bare med at få lavet nogle glas, man kan gemme til hen over sommeren. For det er lige nu, de smager allerbedst. Senere på sæsonen bliver de seje og smager ikke så godt.

Pestoen laver du ved at blende ramsløgene med olie, ost og pinjekerner.

Vil du give den et mere nordisk twist, kan du skifte pinjekernerne ud med ristede solsikkekerner, lyder tippet fra kok Sander Blohm, som driver virksomheden Naturkok og specialiserer sig i friluftskogekunst.

Pestoen kan for eksempel bruges til en pastaret.

Du kan også bygge lidt videre på ramsløgspestoen og tage den i en anden retning:

- Hvis man giver pestoen lidt eddike og sukker, så den bliver lidt mere sur, så kan man med fordel putte den oven på et stykke rødt kød. Det smager utroligt godt. Så er vi næsten ovre i den sydamerikanske sauce, der hedder chimichurri, fortæller han.

Ramsløgets blomsterknopper kan man sylte. Og så er Sander Blohm glad for at lave fermenterede ramsløg.

- Det er også en måde at opbevare dem til senere. Det giver nogle meget stærke umaminoter - lidt ligesom fermenterede hvidløg, siger han.

Fermenteringen laver han ved at presse bladene sammen i en krukke. Vej dem af, og put så salt i, så det svarer til to procent af mængden. Det kan også være nødvendigt at tilføje lidt vand for at få bladene dækket af salt, bemærker Sander Blohm.

Sørg nu for, at der ikke kommer luft til. Så starter der en gæring. Der skal dog dagligt lukkes nogle gasser ud.

- Hvis man har låg på, kan man lige lette på det en gang om dagen, siger kokken.

På din skovtur i en løvskov kommer du med stor sandsynlighed forbi et bøgetræ. Og her er der også grund til at stoppe op.

- Bøgeblade, når de helt friske, smager fantastisk. Dem kan man plukke og bruge i en salat, fortæller Peter Skov Kragh Halling.

Det gælder dog om at slå til nu, for hvis du venter for længe, bliver det en noget anden oplevelse at sætte tænderne i.

- Lige når de er sprunget ud, er de fine, lidt syrlige og også lidt søde i smagen.

- Senere hen bliver de mere kedelige og seje, siger han.

I de åbne skovområder kan du plukke skovsyre til aftensmaden. De ligner små kløvere og har en klar syrlig smag, fortæller Peter Skov Kragh Halling.

- I stedet for at bruge persille eller andet, kan man bruge dem som et drys oven på belugabolognesen, siger han.

Naturkok Sander Blohm foreslår at udnytte skovsyrens citrusagtige syrlighed oven på et stykke dampet fisk.

Ellers er skovsyren god som pynt og små syrlige eksplosioner oven på desserter, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek