Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/08/2023 - 10:00

Poul Krebs og Michael Falch kalder drømmene tilbage

Efter otte år hver for sig er Poul Krebs og Michael Falch tilbage i duoen KrebsFalch med håbet om at lade os forene af musikken efter pandemi, men midt i krig.

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Det var en drøm, der gik i opfyldelse for mange fans, da Poul Krebs og Michael Falch slog sig sammen som det musikalske fabeldyr KrebsFalch tilbage i 2015.

Nu er d'herrer tilbage efter otte år hver for sig. Og det er med den nye single "Kalder drømmene tilbage", som udkommer 18. august og slår tonen an til den akustiske, intime koncertturné "Tomandstur", som de drager ud på næste år.

- Det hedder sig jo, at der skal gå mindst syv år mellem hvert eventyr, og vi har da været lidt igennem hver især, siden vi sidst stod der sammen, siger Poul Krebs og fortsætter:

- De år, der er gået, siden vi sidst stod der sammen, har kun gjort forventningen større og forhåbentlig vel også behovet for, at vi samler os lidt på alle planer. Der er jo så rigeligt, der skiller os ad.

Først indesluttede den verdensomspændende coronapandemi drømmene og og slukkede dem med hudsult og udlængsel - Michael Falch var adskilt tusindvis af kilometer fra sit livs kærlighed og Poul Krebs fra dem, der står hans hjerte nær.

Og da restriktionerne endelig blev ophævet, blev vores frihed ganske kort tid efter truet på ny, da Rusland invaderede Ukraine.

Poul Krebs og Michael Falch blev begge født, blev unge og blev voksne under Den Kolde Krig. Nu er de to modne herrer, og der er krig igen.

Man siger, at musik er følelsernes sprog. Tonerne taler for sig selv, intet er forceret frem, og både Poul Krebs og Michael Falch har meget på hjerte. Det håber de, rammer andres inderste.

For dem er musikken et afløb, der giver indløb. Fra håbløshed til håb.

- Der er ikke det, jeg ikke kan sige til Poul, for jeg ved, at han aldrig nogensinde vil dømme mig - og omvendt, siger Michael Falch.

Det er også det rum, han og Poul Krebs inviterer deres publikum ind i.

Selv om Poul Krebs og Michael Falch er født med fire måneders mellemrum i 1956, er der ingen storebror-dominans eller nogen lillebror-fordele i sangskrivningsprocessen - trods de kærlige søskendelignende drillerier om Michael Falchs målscore på sit oldboys-fodboldhold og Poul Krebs' talent på håndboldbanen i ungdomsårene.

- Vi går ikke på kompromis med sangene, siger Michael Falch, der fylder 67 år i næste måned og dermed når samme alder som Poul Krebs.

- Der er ikke nogen, der får ret over den anden og bestemmer. Vi skriver noget andet, som vi begge står 100 procent bag.

Michael Falch og Poul Krebs mødte hinanden tilbage i 80'erne. Michael Falch var godt i gang i eget navn efter at have rocket med Malurt, mens Poul Krebs allerede havde masser af erfaring som solist.

De havde godt luret lidt på hinanden, men det var på spillestedet Montmartre i København, at de stod ansigt til ansigt med hinanden for første gang.

Konkollegaerne smed hurtigt både konkurrencen og egentlig også det kollegiale væk. For de blev meget mere end kolleger. De blev brødre. Brødre forbundet af musikken.

- Det er faktisk musikken, der har ført til venskabet, og ikke venskabet, der har ført til musikken, forklarer Poul Krebs.

Det skinner igennem på scenen, som de atter indtager side om side med nye KrebsFalch-numre og ikke mindst sange fra deres respektive bagkatalog, som har lydt i mere end fire årtier.

- Når vi er afsted sammen, er det slående, hvor forskellige gemytter vi er, og alligevel har vi så enormt meget fællesskab i vores tanker, passion og interesser, siger Michael Falch og fortsætter:

- Vi får noget særligt frem i hinanden, og det skal blive en fest at dyrke det igen på scenerne til foråret.

"Tomandstur" begynder 1. marts på Portalen i Greve og slutter 13. april på Royal Stage i Aalborg. Billetsalget begynder 17. august.

/ritzau/

København, 10/04/2025 - 15:42

Bagedysten i børnehøjde får ny vært

DR's kendte børnevært Jonas Madsen overtager jobbet som vært på "Den store juniorbagedyst" fra Joakim Ingversen, der er på andre opgaver, skriver Billed-Bladet.

Det bliver fremover Jonas Madsen, der skal sige de berømte ord: "Klar, parat, bag", når otte bageglade børn skal forsøge at imponere dommerne med himmerigsmundfulde i "Den store juniorbagedyst".

Det skriver Billed-Bladet.

Jonas Madsen, der allerede er et velkendt ansigt i DR's børneprogrammer, overtager værtstjansen efter Joakim Ingversen, der har travlt med andre opgaver og ikke kunne få kalenderen til at gå op.

Det er tidligere blevet annonceret, at Joakim Ingversen og hans kendte hustru, Sofie Linde, har været i Schweiz for at optage DR's kommende datingprogram "Hotel Romantik", hvor 20 seniorsingler skal finde deres "sidste, store kærlighed", som det lyder.

Når Jonas Madsen får sin værtsdebut i bagedystteltet, bliver han dog flankeret af to velkendte ansigter.

Dommerduoen bestående af Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo er tilbage i "Den store juniorbagedyst", som første gang blev sendt i 2021.

Konceptet i "Den store juniorbagedyst" er langt hen ad vejen det samme som i originalversionen, "Den store bagedyst", med voksne deltagere. Dog består hvert program typisk af to udfordringer i stedet for tre.

Da DR lancerede "Den store juniorbagedyst" i 2020, forsikrede mediemastodonten, at niveau er lige så højt, som når de voksne kagekreatører kaster sig ud i mousser og fondanter.

Femte sæson af "Den store juniorbagedyst" får premiere på DR 3. maj.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/04/2025 - 13:51

Zangenberg lukker firmaet: Vender tilbage til skuespillet

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Det er slut med at producere hyggetøj. Julie Zangenberg lukker Cozy ned og vender tilbage til der, hvor hun begyndte - skuespillet.

Med varme i hjertet og et lille stik i maven oplyser Julie Zangenberg i et opslag på Instagram, at hun lukker sin virksomhed, Cozy, som sælger hyggetøj og andre bløde gevandter.

- Julie vender tilbage til skuespillet og har takket ja til andre spændende forretningsprojekter, lyder det på Cozys instagramprofil.

I en såkaldt story - et kort, tidsbegrænset klip - på sin egen profil henviser Julie Zangenberg til Cozys opslag med ordene: "Med stolthed, afklaring, tristesse, spænding kærlighed og taknemmelighed".

Den 36-årige autodidakte skuespiller fortæller ikke nærmere om, hvad det er for spændende projekter, hun har sagt ja til.

Men kigger man på den online filmdatabase IMDB fremgår det, at hun medvirker i danseren Silas Holsts kommende spillefilm, "Jeg tror jeg elsker dig", som også har Lisbet Dahl, Albert Harson og Lise Baastrup på rollelisten.

Julie Zangenberg var kun 11 år gammel, da hun debuterede som skuespiller.

I 2002 fik hun sit gennembrud som klatretøsen i filmen af samme navn.

Som voksen blev den autodidakte skuespiller en del af ensemblet i TV 2's satireshow "Live fra Bremen". Derudover kan hun også skrive "Sommeren '92", "Ludvig & Julemanden" og hovedrollen i "Viceværten" over for Lars Mikkelsen på cv'et.

I 2016 begyndte hun på det, der blev til Cozy-universet, som siden er blevet solgt i hele norden og også har indtaget det nordtyske marked.

Grundet coronapandemien og nedlukningerne gik virksomheden konkurs i 2022.

Kort tid efter stiftede Julie Zangenberg et nyt firma med samme produkter med hjælp fra forretningskvinden Birgit Aaby, der især er kendt fra DR's investeringsprogram "Løvens hule".

I sommeren 2024 blev Julie Zangenbergs kendte veninde, popstjernen Medina, medejer af virksomheden.

Også privat er der store forandringer i Julie Zangenbergs liv. Sammen med sin mand, gourmetkokken Andreas Bagh, venter hun sit andet barn.

Sammen har de sønnen Leo, som til sommer fylder fire.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 10/04/2025 - 12:00

FAKTA: Gråvejr er fint til fuglekiggeri

* Gråvejr, regn og blæst behøver ikke være en ulempe, når du tager ud for at kigge på fugle.

* Blæsevejr kan gøre, at havfugle søger tættere ind mod land, og du derfor nemmere får øje på dem.

* Skyer på himlen får rovfugle til at flyve i en lavere højde og ikke flere kilometer oppe i luften, som de kan finde på i klart vejr.

* Lige efter et regnskyl er også et godt tidspunkt at se efter fugle, fordi de dukker frem fra deres skjul.

Kilde: Simon Christiansen, der er naturvejleder og forstander ved Skagen Fuglestation.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 10/04/2025 - 12:00

Dansende brushaner og rovfugle på træk: Tag på fugletur i påsken

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Grib kikkert og madkurv i påskedagene, og drag ud for at nyde synet af alt fra hoppende spurve til kåde vadefugle.

Kalder påskedagene dig ud i det fri, kan du med fordel lade dig fascinere af farverige fjer og liflig kvidren. På denne årstid vender trækfuglene nemlig retur sydfra og indtager gradvist både have, skov, kyst og krat.

- Fra uge til uge kommer en eller to nye arter til, fortæller Jens Overgaard Christensen, der er aktuel med bøgerne "Fugle i haven" og "Fugle i skov og hegn", som han både har skrevet og illustreret.

En af de fugle, du kan spotte overalt, er gransangeren, som er en meget lille grønbrunlig fugl med en karakteristisk sang, der lyder som "chif chaf - chif chaf".

- Lige nu har vi masser af blomstrende hvide mirabelletræer, og dem er gransangeren meget glad for at hoppe rundt i for at fange insekter. Det er et meget flot syn, siger Jens Overgaard Christensen.

Af andre småfugle kan du holde øje med gærdesanger, løvsanger og munk. Løvsangeren har en særlig plads i hjertet på Simon Christiansen, som er naturvejleder og forstander ved Skagen Fuglestation.

- Den har en meget fin stemme og kommer helt nede fra syd for Sahara og regnskoven, og det synes jeg altid, er fascinerende. Derudover er det bare en virkelig flot lille småfugl med gule og grønne farver, siger han.

Rovfuglene er i den grad også på vingerne. De rejser i øjeblikket i flokke gennem Danmark og nordpå til Norge og Sverige.

De trækkende rovfugle kan især spottes på nordgående spidser. Skagen er et godt sted. Det samme er den nordsjællandske kyst.

- Udfordringen er, at de kan gå rigtig højt på himlen. Når det er helt vindstille vejr og solskin, kan de være flere kilometer oppe i luften. Men når de nærmer sig kysten, flyver de typisk i en lavere højde. Derfor er odder og halvøer gode at tage ud til, hvis man vil se dem, siger Simon Christiansen.

Ved våde strandenge kan du også være heldig at blive tilskuer til dansende brushaner. Fænomenet kan blandt andet opleves på Tipperhalvøen i Ringkøbing Fjord, fortæller Jens Overgaard Christensen.

- Hannerne har store fjerkraver, som de puster op, og så slås de med hinanden i luften i et forsøg på at tiltrække hunnerne. Det er et fascinerende syn.

Slåskampen ligner en yndefuld dans og foregår som en del af et yngleritual, som brushanerne udfører på deres mellemlanding i Danmark, inden de drager videre.

- Der er rigtig mange af dem i april, men der er helt generelt ikke særlig mange af dem tilbage, fordi arten desværre er i tilbagegang, siger Jens Overgaard Christensen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek