Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/08/2023 - 10:00

Poul Krebs og Michael Falch kalder drømmene tilbage

Efter otte år hver for sig er Poul Krebs og Michael Falch tilbage i duoen KrebsFalch med håbet om at lade os forene af musikken efter pandemi, men midt i krig.

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Det var en drøm, der gik i opfyldelse for mange fans, da Poul Krebs og Michael Falch slog sig sammen som det musikalske fabeldyr KrebsFalch tilbage i 2015.

Nu er d'herrer tilbage efter otte år hver for sig. Og det er med den nye single "Kalder drømmene tilbage", som udkommer 18. august og slår tonen an til den akustiske, intime koncertturné "Tomandstur", som de drager ud på næste år.

- Det hedder sig jo, at der skal gå mindst syv år mellem hvert eventyr, og vi har da været lidt igennem hver især, siden vi sidst stod der sammen, siger Poul Krebs og fortsætter:

- De år, der er gået, siden vi sidst stod der sammen, har kun gjort forventningen større og forhåbentlig vel også behovet for, at vi samler os lidt på alle planer. Der er jo så rigeligt, der skiller os ad.

Først indesluttede den verdensomspændende coronapandemi drømmene og og slukkede dem med hudsult og udlængsel - Michael Falch var adskilt tusindvis af kilometer fra sit livs kærlighed og Poul Krebs fra dem, der står hans hjerte nær.

Og da restriktionerne endelig blev ophævet, blev vores frihed ganske kort tid efter truet på ny, da Rusland invaderede Ukraine.

Poul Krebs og Michael Falch blev begge født, blev unge og blev voksne under Den Kolde Krig. Nu er de to modne herrer, og der er krig igen.

Man siger, at musik er følelsernes sprog. Tonerne taler for sig selv, intet er forceret frem, og både Poul Krebs og Michael Falch har meget på hjerte. Det håber de, rammer andres inderste.

For dem er musikken et afløb, der giver indløb. Fra håbløshed til håb.

- Der er ikke det, jeg ikke kan sige til Poul, for jeg ved, at han aldrig nogensinde vil dømme mig - og omvendt, siger Michael Falch.

Det er også det rum, han og Poul Krebs inviterer deres publikum ind i.

Selv om Poul Krebs og Michael Falch er født med fire måneders mellemrum i 1956, er der ingen storebror-dominans eller nogen lillebror-fordele i sangskrivningsprocessen - trods de kærlige søskendelignende drillerier om Michael Falchs målscore på sit oldboys-fodboldhold og Poul Krebs' talent på håndboldbanen i ungdomsårene.

- Vi går ikke på kompromis med sangene, siger Michael Falch, der fylder 67 år i næste måned og dermed når samme alder som Poul Krebs.

- Der er ikke nogen, der får ret over den anden og bestemmer. Vi skriver noget andet, som vi begge står 100 procent bag.

Michael Falch og Poul Krebs mødte hinanden tilbage i 80'erne. Michael Falch var godt i gang i eget navn efter at have rocket med Malurt, mens Poul Krebs allerede havde masser af erfaring som solist.

De havde godt luret lidt på hinanden, men det var på spillestedet Montmartre i København, at de stod ansigt til ansigt med hinanden for første gang.

Konkollegaerne smed hurtigt både konkurrencen og egentlig også det kollegiale væk. For de blev meget mere end kolleger. De blev brødre. Brødre forbundet af musikken.

- Det er faktisk musikken, der har ført til venskabet, og ikke venskabet, der har ført til musikken, forklarer Poul Krebs.

Det skinner igennem på scenen, som de atter indtager side om side med nye KrebsFalch-numre og ikke mindst sange fra deres respektive bagkatalog, som har lydt i mere end fire årtier.

- Når vi er afsted sammen, er det slående, hvor forskellige gemytter vi er, og alligevel har vi så enormt meget fællesskab i vores tanker, passion og interesser, siger Michael Falch og fortsætter:

- Vi får noget særligt frem i hinanden, og det skal blive en fest at dyrke det igen på scenerne til foråret.

"Tomandstur" begynder 1. marts på Portalen i Greve og slutter 13. april på Royal Stage i Aalborg. Billetsalget begynder 17. august.

/ritzau/

København, 27/05/2024 - 15:36

DR's fællessang rykker ind på Christiansborg

I anledningen af Grundlovens 175-års jubilæum sender Katrine Muff og Johannes Langkilde DR-konceptet fællessang direkte fra Christiansborg.

Det fremgår ikke, om statsminister Mette Frederiksen eller Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, synger for, men den 1. juni danner Christiansborg rammen om DR's fællessang.

I anledning af Grundlovens 175-års jubilæum sender værterne og pianisterne Katrine Muff og Johannes Langkilde fællessang direkte fra magtens centrum i hjertet af København.

Det sker lørdagen før selve jubilæet og bliver markeret af kendte sangere og musikere. Det annoncerer DR i en pressemeddelelse uden dog at sætte navne på de optrædende.

DR's fællessang blev lanceret under coronapandemien, hvor konceptet var at synge sammen hver for sig.

Det blev så populært, at DR besluttede at fortsætte konceptet ved særlige begivenheder. Blandt andet i anledning af julen og sankthans - og nu også i anledning af 175-året for Grundloven.

Sangskriveren, præsten og politikeren N.F.S. Grundtvig havde i flere år sin gang på Christiansborg og var med til at forme Grundloven. Netop derfor vil hans sange indgå i repertoiret i et miks med moderne fællessange, lyder det fra DR, som i øjeblikket sender en række programmer om Grundtvig.

Grundtvig har blandt andet skrevet "Vær velkommen, Herrens år".

"Fællessang - live fra Christiansborg" kan ses på DR1 og DRTV den 1. juni klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 14:53

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der ligeledes er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

Når Jon Nørgaard til juni skal i retten, er det ikke hans første møde med det danske retsvæsen.

I 2023 blev han idømt 30 dages betinget fængsel for et indbrud, han stod bag i 2019.

Indbruddet fandt sted hos en person, Jon Nørgaard havde en relation til. Der blev stjålet genstande til en værdi af 13.000 kroner.

I 2003 blev han desuden idømt en betinget straf på 60 dages fængsel og 60 timers samfundstjeneste for vold.

Dengang kun 17-årige Jon Nørgaard sang sig i 2002 til tops i "Popstars" og vandt konkurrencen foran sangerinden Julie Berthelsen.

I dag udgiver han musik under navnet Tvilling. Musikmediet Gaffa skrev i 2021, at han hittede i Tyskland under det nye kunstnernavn.

Af musiktjenesten Spotify fremgår det, at Tvilling senest har udgivet en single i 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Hvor ofte skal græsset slås?

* I vækstsæsonen, som normalt er fra april til sidst i oktober, skal græsset slås cirka én gang om ugen.

* Du bør ikke klippe græsset kortere end tre-fire centimeter. Det stresser græsset at klippe det kortere og svækker rodnettet, som kan give grimme gule pletter og mere mos og andet ukrudt.

* Har du været på ferie, og græsset er højt, er det bedre at klippe det ad flere omgange. Så undgår du, at det lægger sig som en dyne oven på plænen.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Sidste udkald for en flot plæne til sommer

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En våd vinter har givet mos gode vilkår. Du skal derfor gøre en indsats for en flot, grøn plæne til sommer, lyder det fra ekspert.

Græsplænen er nu godt i gang med at vokse, efter at den har ligget i dvale hele vinteren.

På grund af en nedbørsrig vinter er mange danske haver fyldt med mos. Og vil du have en tæt og flot græsplæne til sommer, skal du i gang nu og undgå én klassisk fejl.

Det siger Michael Jepsen, der er ekspert i græspleje og stifter af virksomheden DM Greenkeeping.

- Det er vigtigt ikke at gå fra 0 til 100 og klippe og gøde i ét væk. Det er simpelthen for hårdt for plænen, siger han og sammenligner det med at starte for hårdt ud til fitness efter en længere pause.

Med den rigtige gødning kan du svække væksten af mos og give plænen noget at leve af.

- Der går omkring to til tre uger, før gødningens effekt kan ses, og væksten af græsset tager til. Går man i gang med gødningen nu, når vi altså et stykke ind i sommeren, før effekten ses, siger han.

Men du skal ikke bare give den gas med gødningen, i håb om at du kan indhente lidt tid, eller at havens græs og planter skulle have godt af lidt ekstra.

Faktisk har de danske haveejere en tendens til at overgøde, lyder det fra Louise Møller, der er faglig redaktør hos Haveselskabet.

- Jeg tænker, at forklaringen ligger ved, at folk rigtig gerne vil gøre det bedste for deres planter, men at give dem lige det ekstra er ikke så godt, siger hun.

- Det skader at gøde for meget, ligesom det også skader at gøde for lidt, siger hun og peger på, at du altid bør følge doseringsvejledningen, når du skal gøde din have.

Er du i tvivl, så giv det hellere lidt for lidt gødning. Så må du gøde igen om nogle måneder, lyder rådet fra Louise Møller.

Uanset hvor god du er til at dosere din gødning, skal du ikke tro, at du kommer sovende til en "helt perfekt græsplæne" med lige linjer og ingen vilde blomster.

Det kræver hårdt arbejde og en solid vilje, lyder det fra haveeksperten.

- Gør op med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er. Hvis du er typen, der går efter den perfekte græsplæne, som jeg kalder den, skal du vide, at det kræver rigtig meget tid, siger hun.

Kan du leve med en mere afslappet tilgang i din have, sparer du tid og bringer en masse andet godt ind i haven ved at lade nogle vilde blomster og noget ukrudt blive.

Det har blandt andet en masse gavnlige effekter for insekter, der nemmere kan finde et sted at bo og trives i haven.

- Lad eventuelt en del af haven stå med langt græs. Den perfekte græsplæne er ikke så god for insekterne og kan sammenlignes lidt med en grøn ørken, mener Louise Møller.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek