Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 27/04/2024 - 08:58

Grøn melder udsolgt i første by hurtigere end nogensinde før

Grøn kan melde udsolgt af billetter til turnéens sidste stop i Valby. Billetsalget slår sidste års salg.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Alle billetter til sommerens Grøn i Valby den 28. juli er udsolgt.

Det er første gang i endagsfestivalens historie, at de 30.000 billetter til en enkelt by er solgt så hurtigt.

Det skriver arrangørerne bag Grøn - der tidligere var kendt som Grøn Koncert - i en pressemeddelelse.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende. Sidste år var vi fuldkommen overvældede over det historisk flotte billetsalg, så det er slet ikke til at forstå, at det går endnu hurtigere i år, lyder det fra Theis Petersen, som er indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

I år optræder kunstnerne Blæst, Tobias Rahim, Burhan G og Jada. De nyeste navne på musikprogrammet er grupperne Scarlet Pleasure og TV-2, der begge har optrådt på Grøn før.

De sidste to kunstnere på årets plakat er endnu ikke offentliggjort.

Sommerens turné lægger fra den 18. juli til den 28. juli vejen forbi otte forskellige byer.

Først i Tårnby den 18. juli og dernæst rejser koncerten til Jylland, hvor den lægger vej forbi Kolding 19. den juli, Aarhus den 20. juli, Aalborg den 21. juli og Esbjerg den 25. juli.

Derefter går turen til Odense den 26. juli og Næstved den 27. juli, før Grøn slutter festen i Valby den 28. juli.

Valby er foreløbigt eneste by, hvor alle billetter er udsolgt.

Sidste år kunne Grøn fejre 40-års jubilæum, og det var første gang, at koncertens 180.500 billetter alle var udsolgt.

Det er håbet fra indsamlingschef Theis Petersen, at det scenarie gentager sig i år.

Muskelsvindfonden og Tuborg står bag arrangementet Grøn.

Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfonden og understøtter fondens arbejde for mennesker med handicap og skabe plads til forskelle i samfundet.

/ritzau/

København, 08/05/2024 - 06:00

Danmarks Eurovision-håb: Jeg begynder at kunne nyde det lidt nu

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Saba har lukket ned for sociale medier. Nu håber den danske Eurovision-deltager på rum og ro til andre tanker.

Saba skrev sig ind i dansk musikhistorie, da hun vandt det danske melodigrandprix tilbage i februar.

Med sejren følger en billet til det internationale melodigrandprix, Eurovision. Og torsdag aften skal Saba så synge for en finaleplads lørdag 11. maj i Malmø Arena i den sydsvenske storby.

- Det er ret sjovt at være en officiel del af danmarkshistorien. Det var ikke noget, jeg havde tænkt, jeg skulle være på den måde. Nogle gange, når det virkelig går op for mig, er det vildt mærkeligt, siger Saba og smager selv forundret på ordene.

- Det er særligt, fordi melodigrandprix er en særlig dansk tradition, så det er virkelig interessant at få lov til at være en del af. Men jeg tror, man ikke skal overtænke det så meget. Når man først står på scenen, er det bare et kamera, og så gør man det, man plejer.

Der har været raigeligt at tænke over forinden.

Saba meldte sig til Dansk Melodi Grand Prix, inden den igangværende krig i Gaza brød ud. Israel gik til modangreb efter den væbnede palæstinensiske bevægelse Hamas' angreb på Israel i oktober og har fortsat bombardementerne.

Efterfølgende har Saba overvejet sin deltagelse i Eurovision nøje.

Hun går på scenen i Malmö Arena i håbet om at skabe en inkluderende fest - hun har fremhævet, at hun selv er brun, queer, adopteret og åben om sin kamp med sit psykiske helbred.

Netop sit psykiske helbred har været meget udfordret op til og under Eurovision. Saba har taget konsekvensen og lukket ned for de sociale medier efter at have modtaget beskeder, der er i voldsomme vendinger opfordrer hende til at trække sig.

- Jeg begynder at kunne nyde det lidt nu, efter jeg tog beslutningen om ikke at eksistere på de sociale medier. Det har helt klart givet noget rum til nye tanker og følelser - det er jo en oplevelse for livet og en kæmpe læring, siger Saba.

- De tanker og følelser kommer lidt sent. Men da jeg havde de første prøver i Malmø, var det næsten første gang, jeg kunne mærke en lille glæde ved at synge. Det andet fylder stadig, og det tror jeg, det vil blive ved med resten af tiden.

Saba, som selv er blandt underskriverne på en af de mange opfordringer til fred og våbenhvile i Gazastriben, understreger, at hun respekterer demonstrationerne og holdningerne.

Men Saba oplever ikke altid respekt af alle den anden vej rundt. Nogle vil ikke acceptere andet, end at hun trækker sig, fortæller hun.

- Jeg kæmper enormt meget med at føle skyld for at gå og nyde noget, som ikke alle mener, jeg burde, siger Saba.

- Det er vigtigt ikke at glemme, at jeg meldte mig til i sin tid af andre årsager. Der er andre kampe, jeg skal kæmpe.

De kampe mærker hun heldigvis stor støtte omkring.

- Jeg repræsenterer en bred vifte af mange forskellige ting. Det er også det, der er så fint på en eller anden måde, men som jeg tror, at der er nogle, der lidt glemmer, siger Saba.

- Der er enormt mange mennesker - helt vildt mange brune mennesker - som føler sig repræsenteret i min optræden. Det er noget af det, der kan være et lys i noget af alt det, der sker.

Både semifinalen og finalen sendes på DR1.

/ritzau/

Læs Mere >>

Malmø, 07/05/2024 - 23:27

Kroatisk krudtugle og danske dansere suser videre i Eurovision

Martin Meissner/Ritzau Scanpix

Danmarks deltager, Saba, skal først i ilden torsdag. Men der var allerede danske strejf i første semifinale.

Uanset hvordan det går Danmarks Eurovision-håb, Saba, i torsdagens semifinale, er der stensikkert et strejf af rød og hvidt i finalen i det internationale melodigrandprix, som løber af stablen i Malmø Arena i den sydsvenske storby lørdag aften.

Cypern åbnede årets første semifinale tirsdag aften med nummeret "Liar", og sangeren Silia Kapsis var flankeret af fire danske dansere.

Luxembourg gjorde comeback i det internationale melodigrandprix efter 31 års fravær. Det lille miniputland måtte vente lidt endnu, inden de kunne komme på scenen. Det var nemlig Tali fra Luxembourg, der lukkede årets første semifinale med nummeret "Fighter". Men det var ventetiden værd, for Luxembourg sikrede sig en finaleplads.

Imellem de to var blandt andet Australien, der havde taget en didgeridoo med, og Irland, som skreg sin sang ud.

37 nationer stiller op i årets Eurovision. Men der er kun plads til 26 lande i finalen. I den første semifinale kæmpede 15 lande om en af de 10 eftertragtede pladser.

Den foreløbige favorit fra Kroatien, Baby Lasagne, strøg videre. Publikum var toptændte og skreg med på det bombastiske nummer med den rimende titel "Rim Tim Tagi Dim".

Aftenens største bifald tilfaldt dog den rutinerede Eurovision-vært Petra Made. Det er tredje gang, at hun er vært ved det internationale melodigrandprix ud af de syv gange, Sverige har vundet hele baduljen.

Publikum råbte flere gange hendes navn så højt, at hun og medværten, den svenske Hollywood-stjerne Malin Åkerman, med store smil måtte holde en kort kunstpause, inden de kunne fortsætte.

- Mamma mia, here we go again, lød det fra Malin Åkerman inspireret af Abba, der i øvrigt vandt Eurovision for præcis 50 år siden med "Waterloo", for lige at markere, at Sverige atter er værter for Eurovision.

Med Loreens sejr sidste år sikrede hun vores naboer hinsidan svenskernes syvende sejr. Dermed tangerer svenskerne Irland som den nation, der har vundet Eurovision flest gange.

Det irske grandprix' grand old man, Johnny Logan, forenede de to tangerende lande, da han gik på scenen inden afgørelsen og sang Loreens Eurovision-hit "Euphoria".

Både Loreen og Johnny Logan har vundet Eurovision to gange hver som sangere. Johnny Logan har også vundet som sangskriver.

Spanien, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien er på forhånd givet en finaleplads, da de fem finansierer den største del af Eurovision. Og så indkasserer sidste års vindernation, som denne gang er Sverige, også en plads i finalen.

Finalen bliver uden Aserbajdsjan, Australien, Polen, Island og Moldova, der ikke fik nok stemmer fra seerne, som suverænt bestemmer i semifinalerne.

Danmark har ikke kvalificeret sig til en finaleplads siden 2019. Det skal Saba forsøge at gøre med sangen "Sand" i torsdagens semifinale.

Her stiller Israel også op, og der er varslet demonstrationer. Israels deltagere har vakt vrede på grund af krigen i Gaza. Israel gik til modangreb efter den væbnede palæstinensiske bevægelse Hamas' angreb på Israel i oktober og har fortsat bombardementerne.

Kritikere forstår ikke, hvorfor Israel må deltage, når Rusland og Belarus er ekskluderet. European Broadcasting Union, der arrangerer Eurovision, har udtalt, at grandprixet er en konkurrence mellem public service-udbydere, ikke regeringer.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/05/2024 - 10:00

FAKTA: Køb ikke boligen i blinde

* Når du ser på bolig, kan du let forelske dig i en enkelt ejendom og stirre dig blind på den.

* Det er dog typisk en fordel at se mindst to, så du har et sammenligningsgrundlag.

* Det kan være boliger i det samme område eller nogle, der kan noget vidt forskelligt. Det vigtige er, at ved at sammenligne bliver du skarpere på, hvad du sætter mest pris på.

Kilde: bygningskonstruktør og bygningssagkyndig Christina Schjervig, som arbejder som fagekspert i byggeteknik og huseftersyn hos Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 07/05/2024 - 10:00

På boligjagt? Se hvad eksperterne selv holder sig langt væk fra

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Du skal både kigge godt efter inden for boligens fire vægge og have øjnene med dig udenfor, hvis du vil undvige boligeksperternes aversioner.

Flere reelle værelser. En have med frugttræer. Nemt at komme til en station.

Hvis du drømmer om en ny bolig, har du sikkert en tjekliste med de ting, du håber på at kunne sætte kryds ved.

Men måske burde du også have en med det modsatte - altså de punkter, der skal få dig til at vende om på hælen til fremvisningen. Her får du i hvert fald lidt inspiration, når to boligeksperter afslører, hvad der kunne få dem til at fordufte, før fremvisningen var færdig.

For ejendomsinvestor Morten Bang er det ikke faldefærdige bygninger, men derimod boliger i middel stand, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på ham.

- Det er fordi, du ofte betaler for meget for noget, der er i middel stand, i forhold til hvis det enten var i rigtig god stand - enten helt nyt eller gennemgående renoveret - eller på den anden side var i rigtig dårlig stand, forklarer han.

Ser du på en bolig i rigtig dårlig stand, er sælger som regel godt klar over, at der skal være indregnet en økonomisk buffer til at renovere.

Og så kan du jo få det, som du vil, bemærker Morten Bang.

- Det, der tit sker med middel stand, er, at du køber noget og tænker: "Nå, men det er da fint nok det her, det kan jeg sagtens leve med". Men så om to år vil du alligevel gerne have nyt køkken, siger ejendomsinvestoren.

Udfordringen er derfor, at mange alligevel kommer til at bruge penge på at renovere boligen, men de har ikke købt den til en tilsvarende lavere pris, som hvis den havde været i dårlig stand til at begynde med.

For Lars Elbæk, som er ejendomsmægler og medindehaver af Elbæks Liebhavermægler, gælder det om at have øjnene med sig, når man er ude at se på boligen.

Ja, faktisk er det ikke selve boligen, han taler om, men hvordan det står til på hver side af den.

- Jeg vil ikke købe en ejendom, hvor det roder for meget hos naboen. For eksempel hvis der står syv gamle biler i indkørslen. Det kan man jo ikke gøre noget ved, for det er naboens grund, så det er deres tallerken, siger Lars Elbæk.

Det handler for ejendomsmægleren om, at ankomsten til boligen skal være pæn og ordentlig. Og så pointerer han også, at naboerne siger en hel del om det kvarter, man overvejer at flytte ind i.

- Der skal for eksempel ikke være skrald alle mulige steder på matriklen ud over i skraldespanden.

- Det er et helhedsindtryk af nabolaget. Så man kan ikke kigge på ejendommen alene, mener ejendomsmægleren.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek