Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 15/12/2021 - 07:54

Dom i kæmpe kokainsag er retshistorisk

- Vi er overordentlig tilfredse, siger anklager efter dom i sagen "Operation Goldfinger" i Københavns Byret.

Af: /ritzau/

Med dommen i narkosagen "Operation Goldfinger" er der skrevet retshistorie. Det siger anklagerne efter afgørelsen i Københavns Byret.

- Vi er kommet i mål med at sprænge strafferammen for flere af de tiltalte. Det er aldrig sket før i en sag om narkotika, siger senioranklager Annika Jensen onsdag aften.

Hun har sammen med specialanklager Lasse Biehl ført sagen, hvor der gennem et år har været afholdt retsmøder i byretten.

Den højeste straf for narko er fængsel i 16 år. Men fem af de tiltalte mænd i sagen har fået en længere straf på grund af kriminalitetens ekstraordinære grovhed.

De fleste dømte har albansk baggrund. Hovedmanden, der boede i en villa på Amager, straffes med fængsel i 19 år og fire måneder. Det er en såkaldt tillægsstraf, som skal lægges oveni de otte måneder, han tidligere fik i retten i Oslo.

Dermed er sanktionen for hans vedkommende reelt 20 år - hvilket er den allerøverste grænse i straffeloven.

- Vi er overordentlig tilfredse, siger senioranklager Annika Jensen.

Og det selv om byretten ikke har kunnet nikke ja til de store mængder, som anklageskriftet omtaler - nemlig op til ni ton. Hovedmanden er således fundet skyldig i 920 kilo.

I syv år drev han en avanceret narkoforretning, som krævede store ressourcer, et organisationstalent og en sikkerhedsbevidst optræden.

I alt 17 biler var involveret i kriminaliteten. Heraf er de 16 blevet konfiskeret af staten.

- Mængderne er mindre afgørende i forhold til straffens længde, bemærker senioranklageren.

Onsdag blev der af byretten uddelt straffe på 178 år fordelt på 14 mænd.

/ritzau/


Nyhedsarkiv