Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/10/2023 - 08:00

Organisation advarer: Datingsider vil snøre dig med inkassoregninger

Organisationen Forbruger Europa advarer om udenlandske inkassovirksomheder, som opererer i Danmark uden den nødvendige autorisation fra politiet.

Silas Stein/Ritzau Scanpix

Af: Af Murat Tamer, Ritzau Fokus

Jagten på kærlighed ender med at være en dyr affære for flere danskere.

Nogle udenlandske datingsider fortsætter med at sende regninger, efter at et medlemskab er opsagt. Og datingsiderne tjener godt på, at det kan være lidt tabubelagt, hvis man bliver snydt, når man netdater. Sådan lyder vurderingen fra organisationen Forbruger Europa i en pressemeddelelse.

- Vi får jævnligt henvendelser fra uheldige danskere, der har fået regninger på flere tusinde kroner efter at have besøgt eller været medlem af en udenlandsk datingside, udtaler direktør i Forbruger Europa Lars Arent.

- Og vores tal viser, at der sandsynligvis er store mørketal, siger han.

Flere danskere oplever, at de modtager et inkassokrav fra udlandet. Men kravet bliver sendt fra inkassofirmaer, som ikke har lov til at drive inkassovirksomhed i Danmark.

Det kræver autorisation fra politiet at drive inkassovirksomhed i Danmark. Du kan finde en liste over alle autoriserede virksomheder på politiets hjemmeside.

Ifølge Lars Arent er der mange forbrugere, som ikke er klar over det og ender med at betale kravene. Men du skal altså ikke lade dig skræmme af rykkere og inkassoskrivelser fra de udenlandske inkassovirksomheder, fastslår han.

- Når vi ved, at der er mange, som føler sig pressede til at betale, har vi en vigtig opgave i at sætte fokus på udfordringerne og nedbryde det tabu, der kan være, så folk får den nødvendige hjælp, siger han.

Hvis du har betalt kravet, kan du også opleve, at du får flere regninger, fordi nogle virksomheder forsøger at presse dig til at blive ved med at betale.

I nogle situationer kan din bank hjælpe, hvis der er hævet penge, som du ikke selv har godkendt. Det fortæller forbrugerøkonom i Nordea Ida Marie Moesby.

- Er betalingen trukket fra et betalingskort, vil der typisk være mulighed for at lave det, der kaldes "charge back". Det vil sige at tilbageføre beløbet, hvis kunden gør indsigelse, siger hun.

Men det kan banken ikke gøre, hvis der er lavet en bankoverførsel via netbank eller manuelle pengeoverførsler gennem tjenester som MobilePay og PayPal.

Det kræver, at opkrævningen er foretaget på dit betalingskort.

Ida Marie Moesby peger dog på, at det kan være svært som forbruger at have overblikket over alle regler. Derfor anbefaler hun, at man altid kontakter sin bank, hvis man ser mistænkelige opkrævninger.

- Banken kan også hjælpe med at spærre betalingskortet og bestille et nyt. Og så kan det være, at banken kan nå at stoppe en bankoverførsel, som ikke er gennemført endnu, siger hun.

Hun minder om, at du altid bør anmelde svindel til politiet.

/ritzau fokus/

København, 27/05/2024 - 14:53

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der ligeledes er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

Når Jon Nørgaard til juni skal i retten, er det ikke hans første møde med det danske retsvæsen.

I 2023 blev han idømt 30 dages betinget fængsel for et indbrud, han stod bag i 2019.

Indbruddet fandt sted hos en person, Jon Nørgaard havde en relation til. Der blev stjålet genstande til en værdi af 13.000 kroner.

I 2003 blev han desuden idømt en betinget straf på 60 dages fængsel og 60 timers samfundstjeneste for vold.

Dengang kun 17-årige Jon Nørgaard sang sig i 2002 til tops i "Popstars" og vandt konkurrencen foran sangerinden Julie Berthelsen.

I dag udgiver han musik under navnet Tvilling. Musikmediet Gaffa skrev i 2021, at han hittede i Tyskland under det nye kunstnernavn.

Af musiktjenesten Spotify fremgår det, at Tvilling senest har udgivet en single i 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 14:35

Jon fra Popstars skal i retten: Er tiltalt for vold

I september sidste år var Jon Nørgaard på bar i Viborg, og her endte han ifølge tiltale i håndgemæng.

Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er tiltalt for simpel vold.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet. Han nægter sig skyldig og siger til avisen, at han handlede i nødværge.

Ifølge Ekstra Bladet tog sagen sin start 16. september sidste år, hvor sangeren var på en bar eller café i den centrale del af Viborg.

Her endte han i håndgemæng med en anden mand, der også er tiltalt i sagen. Også han er tiltalt for vold.

Ekstra Bladet har talt med den anden tiltaltes advokat, der siger, at også hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles i Retten i Viborg 7. juni 2024.

Ifølge Ekstra Bladet lyder det i anklageskriftet, at Jon Nørgaard slog den anden mand i ansigtet. Manden fik blandt andet et brud i øjenhulen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Hvor ofte skal græsset slås?

* I vækstsæsonen, som normalt er fra april til sidst i oktober, skal græsset slås cirka én gang om ugen.

* Du bør ikke klippe græsset kortere end tre-fire centimeter. Det stresser græsset at klippe det kortere og svækker rodnettet, som kan give grimme gule pletter og mere mos og andet ukrudt.

* Har du været på ferie, og græsset er højt, er det bedre at klippe det ad flere omgange. Så undgår du, at det lægger sig som en dyne oven på plænen.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 27/05/2024 - 09:00

Sidste udkald for en flot plæne til sommer

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En våd vinter har givet mos gode vilkår. Du skal derfor gøre en indsats for en flot, grøn plæne til sommer, lyder det fra ekspert.

Græsplænen er nu godt i gang med at vokse, efter at den har ligget i dvale hele vinteren.

På grund af en nedbørsrig vinter er mange danske haver fyldt med mos. Og vil du have en tæt og flot græsplæne til sommer, skal du i gang nu og undgå én klassisk fejl.

Det siger Michael Jepsen, der er ekspert i græspleje og stifter af virksomheden DM Greenkeeping.

- Det er vigtigt ikke at gå fra 0 til 100 og klippe og gøde i ét væk. Det er simpelthen for hårdt for plænen, siger han og sammenligner det med at starte for hårdt ud til fitness efter en længere pause.

Med den rigtige gødning kan du svække væksten af mos og give plænen noget at leve af.

- Der går omkring to til tre uger, før gødningens effekt kan ses, og væksten af græsset tager til. Går man i gang med gødningen nu, når vi altså et stykke ind i sommeren, før effekten ses, siger han.

Men du skal ikke bare give den gas med gødningen, i håb om at du kan indhente lidt tid, eller at havens græs og planter skulle have godt af lidt ekstra.

Faktisk har de danske haveejere en tendens til at overgøde, lyder det fra Louise Møller, der er faglig redaktør hos Haveselskabet.

- Jeg tænker, at forklaringen ligger ved, at folk rigtig gerne vil gøre det bedste for deres planter, men at give dem lige det ekstra er ikke så godt, siger hun.

- Det skader at gøde for meget, ligesom det også skader at gøde for lidt, siger hun og peger på, at du altid bør følge doseringsvejledningen, når du skal gøde din have.

Er du i tvivl, så giv det hellere lidt for lidt gødning. Så må du gøde igen om nogle måneder, lyder rådet fra Louise Møller.

Uanset hvor god du er til at dosere din gødning, skal du ikke tro, at du kommer sovende til en "helt perfekt græsplæne" med lige linjer og ingen vilde blomster.

Det kræver hårdt arbejde og en solid vilje, lyder det fra haveeksperten.

- Gør op med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er. Hvis du er typen, der går efter den perfekte græsplæne, som jeg kalder den, skal du vide, at det kræver rigtig meget tid, siger hun.

Kan du leve med en mere afslappet tilgang i din have, sparer du tid og bringer en masse andet godt ind i haven ved at lade nogle vilde blomster og noget ukrudt blive.

Det har blandt andet en masse gavnlige effekter for insekter, der nemmere kan finde et sted at bo og trives i haven.

- Lad eventuelt en del af haven stå med langt græs. Den perfekte græsplæne er ikke så god for insekterne og kan sammenlignes lidt med en grøn ørken, mener Louise Møller.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek