Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/05/2025 - 19:24

Netværk sigtet for at organisere narkotransport til Danmark

Et større sagskompleks om transport af narko og opioider til Danmark har nu ført til fem nye anholdelser.

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Fem personer er blevet anholdt i Serbien og sigtet for at have organiseret fragten af store mængder narko til nordiske lande, herunder Danmark.

Det oplyser Eurojust, der er EU's enhed for samarbejde på tværs af landenes anklagemyndigheder, i en pressemeddelelse.

Danske myndigheder har været en del af en koordineret aktion med Serbiens politi, der i løbet af ugen slog til mod netværket.

Anholdelserne er en del af et større sagskompleks, som allerede har ført til adskillige fængselsdomme herhjemme, oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Sagerne har handlet om, at det serbiske netværk har foretaget leveringer af narko og opioider til Danmark.

- Samarbejdet har ført til store beslag på over 25 kilo hård narkotika og mere end 200.000 piller, siger Lars Feldt-Rasmussen, der er vicepolitiinspektør hos NSK, i en skriftlig kommentar.

De fem anholdte mistænkes for at være ansvarlige for, at store mængder kokain, amfetamin og cannabis blev transporteret fra Spanien og Holland til både Sverige, Finland, Norge og Danmark.

Det skal være sket med lastbiler, hvor narkoen blev gemt i hemmelige rum - af og til sammen med skydevåben, skriver Eurojust i sin pressemeddelelse.

Herefter har kriminelle grupper lokalt i de forskellige lande stået for at distribuere og sælge narkoen. I den forbindelse er en række personer blevet anholdt, hvoraf nogle altså er blevet dømt.

Det står ikke helt klart, hvor meget narko, der sammenlagt har fundet vej til de forskellige lande. Serbiske myndigheder estimerer, at der er tale om mindst 1,6 ton.

Efterforskningen af netværket har stået på siden 2020.

Under ransagningen af de anholdte blev der også beslaglagt krypterede telefoner, våben, ammunition og forskellige dokumenter.

/ritzau/

København, 24/05/2025 - 07:00

17-års ægteskab: Prinsesse Marie kan sætte prins Joachim på plads

Jennifer Gauthier/Reuters

Kærligheden kom langsomt, men sikkert for prins Joachim og prinsesse Marie. 24. maj kan parret fejre 17-års bryllupsdag.

Godt to ugers tid efter at prins Joachim kan fejre 17-års bryllupsdag med prinsesse Marie 24. maj, kan man se ham sætte ord på parrets ægteskab i dokumentarfilmen "Hærvejen".

Mens prins Joachim går den 638 kilometer lange vandrerute fra Nordjylland til Sønderjyllands gamle grænse sammen med forfatter Steffen Jacobsen, bliver han udspurgt, om prinsesse Marie kan undslippe hans talestrøm.

- Hun kan bare sætte mig på plads, lyder det fra prins Joachim.

- Hun er nok den eneste person, der kan skue ind igennem så og så mange filtre og tåger.

Parret mødte hinanden til et middagsselskab, hvor de blev sat ved siden af hinanden, eftersom prins Joachim var den eneste i selskabet, der også talte fransk.

Det var ikke andet end en hyggelig aften, har prinsesse Marie senere fortalt Billed-Bladet. Hun var i et forhold, og prins Joachim var gift med grevinde Alexandra, som han havde sønnerne grev Nikolai og grev Felix med.

Året efter mødte de hinanden igen. Prinsesse Marie havde i mellemtiden afsluttet sit daværende forhold, og prins Joachim var blevet skilt.

- Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var manden i mit liv, sagde hun siden til Billed-Bladet.

I foråret 2006 bekræftede prins Joachim forholdet. Men kort efter var der knas i kærligheden. Parret gik kortvarigt fra hinanden, men fandt efterfølgende sammen igen.

Denne gang forseglede de kærligheden. I sommeren 2007 friede prins Joachim, og da han præsenterede sin kommende kone på Amalienborg Slot, fremviste hun en forlovelsesring i de franske farver - en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin.

24. maj 2008 trådte Marie Cavallier ind i Møgeltønder Kirke som borgerlig franskmand. For enden ventede hendes prins med tårer i øjnene og armene om sine forlovere, sønnerne grev Nikolai og grev Felix fra ægteskabet med grevinde Alexandra, som han var blevet skilt fra i 2005.

Parret flyttede ind på Schackenborg Slot i Møgeltønder i Jylland. Siden blev de forældre til grev Henrik og komtesse Athena.

Efter seks år i det sønderjyske rykkede familien i sommeren 2014 til hovedstaden og erhvervede en villa i Klampenborg nord for København og forlod derved det slot, som prins Joachim havde fået i gave som barn.

I dokumentarfilmen "Hærvejen" takker prins Joachim ifølge Billed-Bladet sin hustru for at hjælpe ham ud af det, han beskriver som sin "deroute".

- Hun har set, at det er gået ned ad bakke år efter år. Og hun har også kunnet sige: "Hør her, du skal ikke tænke på forventninger". Så hun var sommetider styrehjul, sommetider tredje hjul.

I sommeren 2019 flyttede parret og deres to børn til Paris, da prins Joachim blev optaget på en militæruddannelse.

Året efter blev prins Joachim ansat som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris. En stilling, han bestred frem til 2023, hvor familien flyttede over Atlanten til Washington D.C, da prins Joachim fik nyt job som forsvarsindustriattaché på den danske ambassade der.

Selv om prinseparret bor i USA nu, repræsenterer de fortsat kongehuset. Kongehuset offentliggjorde i marts nye gallaportrætter, som anvendes af kongehuset og de organisationer og institutioner, som parret er protektorer for.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 23/05/2025 - 22:13

Døvstum bagmand bag Kardashian-kup løslades efter fængselsdom

Leo Vignal/Ritzau Scanpix

Kim Kardashian blev frarøvet smykker for ti millioner dollar i 2016. Ni år senere er der faldet dom i sagen.

En bagmand og syv andre kendes skyldige i millionrøveri begået mod den amerikanske realitystjerne Kim Kardashian på et hotel i Paris i 2016.

De tiltalte idømmes op til tre års fængsel ved en domstol i den franske hovedstad, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bagmanden, Aomar Ait Khedache, har fået den hårdeste straf i form af tre års ubetinget og fem års betinget fængsel.

På grund af den tid, han har været varetægtsfængslet, skal han - ligesom de øvrige dømte - ikke tilbage i fængsel efter dommen. Desuden er hans helbred for dårligt til, at dommeren finder det rimeligt at sende ham i fængsel igen.

Ved røveriet i 2016 blev Kim Kardashian frarøvet smykker for ti millioner dollar.

I en udtalelse siger realitystjernen, at hun er dybt taknemmelig for, at de franske myndigheder har forfulgt sagen.

- Forbrydelsen var den mest skræmmende oplevelse i mit liv, og den satte et varigt aftryk på mig og min familie, siger hun ifølge AFP.

Ni mænd og en kvinde var tiltalt i sagen. To er blevet frikendt.

De to var tiltalt for at have videregivet informationer om, hvor Kim Kardashian befandt i tiden op til røveriet.

Anklagemyndigheden krævede ti års fængsel til hver af de fire mænd, der begik selve røveriet.

Dommen endte dog langt fra anklagemyndighedens strafpåstande.

Mens Aomar Ait Khedache blev idømt tre års fængsel, blev de tre andre mænd, der begik røveriet, idømt syv års fængsel, hvoraf fem år blev gjort betingede.

Røverne - Aomar Ait Khedache, Didier Dubreucq, Yunice Abbas og Marc-Alexandre Boyer - er i dag henholdsvis 69, 69, 71 og 35 år.

Aomar Ait Khedache er både døv og stum, mens Didier Dubreucq ikke var til stede ved domsafsigelsen, fordi han er i behandling for kræft.

Retsformand David De Pas erkendte, da han læste dommen op, at dommene er relativt milde.

- Dommene er ret milde. Jeg forstår, at I har forstået, at I har forvoldt skade, sagde David De Pas.

Han tilføjede, at det ville være uetisk at indespærre nogen med sådan et helbred som det, hovedbagmanden har.

Kim Kardashian har fortalt, at hun blev truet med en pistol på sit hotelværelse, blev bundet og låst inde på badeværelset på hotellet under røveriet.

Hun troede, at hun ikke ville overleve natten, men slap dog uden fysiske mén.

- Jeg var stadig i chok, for der har været mange terrorangreb rundtom i verden, og mine venner og jeg havde talt om det, sagde Kim Kardashian, da hun vidnede i retten tidligere i maj.

- Jeg forstod ikke, hvad der skete, og at det handlede om mine smykker, selv om de specifikt spurgte efter min ring.

De fleste af de frarøvede smykker er aldrig fundet. Ét af smykkerne var en diamantring til en værdi af 3,9 millioner dollar, som Kim Kardashian havde fået af sin daværende mand, rapperen Kanye West.

Kim Kardashian er i dag 44 år og er kendt for blandt andet tv-serien "Keeping up with the Kardashians", som handlede om Kim Kardashian, hendes fem søskende, hendes mor, Kris Jenner, og stedfar og deres luksuriøse liv.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 23/05/2025 - 10:00

FAKTA: Betalingskort i udlandet

* Når du betaler med visakort eller mastercard i udlandet, opkræver din bank et valutakurstillæg. Det er et lovligt gebyr, der skyldes, at du betaler i en anden valuta.

* Gebyret er typisk på mellem 0,5 procent og 1,5 procent af beløbet. Det er generelt dyrere at bruge betalingskortet uden for EU og EØS.

* Hvis gebyret er 1 procent, koster det altså 10 kroner at betale 1000 kroner med sit betalingskort.

* Sørg altid for at betale i lokal valuta i udlandet, da du ellers risikerer at skulle betale et dyrt gebyr til butikken.

Kilder: Forbrugerrådet Tænk og Mybanker.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 23/05/2025 - 10:00

Sol og sedler: Derfor skal du tage kontanter med på ferien

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Et betalingskort kan blive væk eller svigte, eksempelvis hvis strømmen går. Medbring derfor kontanter i små sedler, så du kan klare dig i et par dage på ferien.

Det lunere sommervejr markerer starten på en ny sæson med rejser og oplevelser i udlandet for mange danskere.

Der er brug for penge på rejsen, og det generelle råd er at medbringe betalingskort, da det er sikrere end at gå rundt med mange kontanter på sig.

Sådan lyder det fra privatøkonomisk ekspert i Nordea Betina Grimstrup.

- Medbring gerne to betalingskort, så der er et ekstra, hvis der skulle ske noget med det ene, siger hun.

- Det kan være en fordel at have både visakort og mastercard med på rejsen, da du kan risikere, at enkelte steder kun accepterer det ene kort.

Helt slipper du dog ikke for at have sedler med til udlandet, da der kan opstå situationer, hvor kontanter bliver nødvendige.

For nylig gik store dele af Sydeuropa i stå, da Den Iberiske Halvø blev ramt af et strømnedbrud. Det kan blive svært at bruge sit betalingskort, hvis strømmen går.

- Det er svært at sige, præcis hvor mange kontanter man skal tage med. Men man kan overveje at have nok til at kunne klare sig i et par dage, siger Betina Grimstrup.

Også privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer vurderer, at det er nødvendigt at have kontanter med.

- Man kommer langt med sit danske betalingskort - især inden for Europa, siger han og uddyber:

- Men vi skal ikke længere end til Tyskland for at finde steder, der ikke tager imod udenlandske betalingskort.

Du kan få brug for kontanter til transport, madboder eller drikkepenge.

Brian Friis Helmer anbefaler, at du sørger for at have mindre sedler på dig, da de typisk er nemmere at anvende.

- Er der tale om euro, bør du altså undgå sedler, der er større end 20 eller 50 euro, siger han.

Det kan også være en god idé at tænke din rejse igennem og overveje, hvor og hvornår du kan have brug for kontanter.

- Måske skal man bruge kontanter for at komme fra lufthavnen til hotellet, siger Betina Grimstrup.

Når du bruger dit betalingskort i udlandet, er bankens råd, at du altid vælger at betale i den lokale valuta.

Ifølge Betina Grimstrup risikerer du ellers at skulle betale et højt gebyr.

- Et regneeksempel, som vi har lavet, viser, at hvis du lejer en bil i Italien til 800 euro og vælger at betale i euro, kommer du samlet af med omkring 6000 kroner, siger hun.

- Vælger du i stedet at betale i danske kroner, stiger beløbet til 6600 kroner. Det er forskellen på at skulle betale 0,5 procent eller 10 procent i valutakurstillæg.

Du kan spørge i din bank, hvad det koster at bruge dit betalingskort i udlandet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek