Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 27/12/2022 - 10:00

Anders W. Berthelsen: Fuldstændig smadret følelsesmæssigt

Anders W. Berthelsen indtager for anden gang rollen som politikommissæren Rolf Larsen i TV 2-thrilleren "DNA". Optagelserne var hårde, fortæller skuespilleren.

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Uhyggen breder sig og truer med at suge os ind, når anden sæson af TV 2's krimiserie "DNA" tirsdag ruller over skærmene.

Anders W. Berthelsen er tilbage i rollen som politikommissæren Rolf Larsen, der er ansat ved Københavns Politi. I første sæson opsporede politiet et netværk, der stod bag ulovlig handel med spædbørn i Europa.

- Det har været superfedt at vende tilbage til universet. Og nu har forfatterne så fået stampet en endnu mere uhyggelig historie op, som er helt vanvittig, siger Anders W. Berthelsen.

Også i den nye sæson af "DNA" kommer vi uden for Danmarks grænser, når serien sætter fokus på organ- og menneskehandel i Europa.

Igen viser det sig, at Rolf har en andel i sagen, da hans ekskone, Maria, har fået en ny kæreste og får brug for en organdonation til deres datter.

Han bliver rystet, da det kommer frem, at menneske- og organhandel foregår tættere på, end han tror - nemlig inden for Danmarks grænser.

- Der har været nogle dage under optagelserne, hvor jeg kom hjem fra arbejde og var fuldstændig smadret følelsesmæssigt af at lave denne her sæson, fortæller Anders W. Berthelsen.

Historien tager udgangspunkt i virkelige problematikker, som er langt mere presserende, end man kunne tro. Ifølge TV 2 vurderes menneskehandel at være den næstmest indbringende kriminelle industri i verden.

Også organhandel udgør et stort problem. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) foregår mellem fem og ti procent af alle organtransplantationer med ulovligt erhvervede organer.

- Det overgår jo alle ens fantasier om, hvor frygtelige mennesker kan være mod hinanden. Vi havde hele tiden virkeligheden i baghovedet, mens vi filmede, siger Anders W. Berthelsen.

- Men det har også været spændende. Det har været virkelig fedt at arbejde med, tilføjer han.

Ud over optagelserne til "DNA" har 2022 været et hektisk år for den 53-årige skuespiller, som har haft premierer på seks projekter.

Han har blandt andet instrueret sin egen film, "Lykkelige omstændigheder", som havde premiere i efteråret.

Trods et travlt program har han stadig haft masser af kvalitetstid med familien.

- Jeg har måske en meget god evne til at komme hjem og lægge arbejdet væk. Jeg bliver ikke så nemt stresset, siger Anders W. Berthelsen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig noget, der kommer med alderen og erfaringen. Når man er ung, er man over det hele konstant. Men jo ældre man bliver, jo bedre bliver man til at skille det ad, forklarer han.

Hans familie er desuden en stor del af arbejdet. Han er gift med produktionslederen Christina Pind, så parret er også kolleger.

- Jeg taler rigtig meget med min hustru om det, og min datter er blevet 14 år, så hun har også noget at sige efterhånden. På en måde er det enormt sjovt, at hun har lyst til at høre om det, siger han og griner.

I løbet af 2022 har han og datteren Vigga været i London tre gange for at se teater og musicals.

- Det har været helt fantastisk at være på sådan nogle intense ture. Så selv om der har været meget, fungerer det egentlig meget godt med work-life-balance, siger han.

Den 53-årige skuespiller bliver lidt stille, da han bliver spurgt, hvilken slags far han tror, at han er.

- Det er et meget godt spørgsmål, funderer han.

- Jeg tror, jeg egentlig er ganske almindelig. Ud over når der er premiere - så er det jo ikke så almindeligt, griner han.

- Heldigvis har min datter en stor interesse i det. Det er hende selv, der gerne vil med i teatret og se voksenteater og diskutere det bagefter. Det er sjovt, siger han.

Selv om han selv mener, at han er en almindelig far, har hans noget anderledes levevej smittet af på datteren. Hun vil nemlig gerne være skuespiller.

- Det siger hun i hvert fald. Men lad os nu se, hvad der sker. Jeg vil støtte hende i alt, men det hele skal jo komme fra hende. Jeg har ikke tænkt mig at kridte banen op og sige: Her skal du træde, siger han.

- Det må hun selv. Det vigtigste er, at man finder ud af, hvor man vil sætte sine ben, og at man finder den vej, man vil gå, siger Anders W. Berthelsen.

"DNA" kan streames på TV 2 Play og ses på TV 2 hver mandag.

/ritzau/

København, 21/07/2024 - 08:00

FAKTA: Facts om Michael Carøe

* Michael Carøe er entertainer, tv-vært, komiker, konferencier, sanger og skuespiller.

* I 1984 blev han uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole.

* Han har blandt andet medvirket i filmen "Der var engang en dreng", tv-serien "Nikolaj og Julie" samt komedieserien "Klovn", hvor han, ligesom Casper Christensen og Frank Hvam, spiller en fiktionaliseret udgave af sig selv. Han medvirker desuden i alle tre Klovn-film.

* I 1998 lancerede han sit første show, "Welcome to my Way", på Bellevue Teateret, hvor han sang adskillige amerikanske hits. Året efter kom det andet show, "Afskedsshow vol. 1", og i 2002 optrådte han med showet "Back in Business".

* Privat er han gift med skuespiller Linda Laursen. Sammen har de en voksen søn.

Kilder: danskefilm.dk og Billed-Bladet

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/07/2024 - 08:00

Michael Carøe: Jeg er ikke rig nok til at lave ingenting

Den kendte entertainer og crooner Michael Carøe lever for at synge, men overlever ved at optræde.

Musik og sang har en helt særlig plads i Michael Carøes liv. For ham er musik ligesom at løse en kryds og tværs eller en sudoku.

- Det er noget, jeg altid vil dyrke - uanset om jeg får penge for det eller ej, siger han og tilføjer:

- Outlettet ved at optræde er noget andet. Det er forretningen.

Sammen med Zindy Laursen skal han synge for til Tivolis fællessangkoncept "Syng med i Tivoli" på Plænen 25. juli.

For Michael Carøe er det interaktionen mellem scene og publikum, der er det spændende.

- Jeg tror, at det er 10-15 år siden, at jeg - i hvert fald i min bevidsthed - stoppede med at optræde. Jeg synes, at det er meget sjovere at være sammen med folk, siger den 63-årige crooner.

- Jeg kan godt lide det her med at stille mine kompetencer til rådighed for en eller anden situation. Om det er en privat fest eller en offentlig fest.

Under coronanedlukningerne fik flere øjnene op for fællessang, da DR med komponist og dirigent Phillip Faber i spidsen lancerede sangprogrammer, der opfordrede seerne til at synge med derhjemme.

Men for Michael Carøe bragte den verdensomspændende pandemi også andet med sig.

- Jeg er blevet absurd begejstret for at lave ingenting, og det er lidt problematisk, for det er jeg ikke rig nok til. Så det er en lidt konfliktfyldt erkendelse, siger han og griner.

Når han går på scenen i Tivoli bliver det med sange fra den amerikanske sangskat.

I knap tre årtier har amerikansk musik været noget, Michael Carøe har dyrket i sit professionelle virke, og han har flere gange optrådt med de sange, der gjorde Dean Martin og Frank Sinatra kendte.

Han husker særligt premieren på sit show "Welcome to my Way" på Bellevue Teateret i Klampenborg i 1998.

- Jeg skulle optræde med flere af de største amerikanske hits, men dem har Frank Sinatra selvfølgelig sunget en del af, fortæller Michael Carøe.

- Men natten til premieren dør Frank Sinatra.

Derfor besluttede Michael Carøe og hans hold, at de skulle lave en særlig hyldest til det afdøde crooner-ikon.

Da 11-mands-bandet spillede tonerne til Sinatra-hittet "My Way", blev taget i teateret rullet fra, så man kunne se nattehimlen.

- Så lavede vi en aftale med lysmanden om, at han skulle fjerne lyset fra mig og pege dem op i himlen, fortæller Michael Carøe.

- Det var et virkelig magisk øjeblik. Der sad 200 mennesker i salen, der også vidste, hvad det handlede om.

Frank Sinatra vil selvfølgelig også være at finde i sangrepertoiret 25. juli i Tivoli.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til frangipane

Up-side-down frangipane med grillede jordbær.

* 100 gram blødt smør.

* 100 gram sukker.

* 2 små æg.

* 100 gram mandelmel.

* 10 gram mel.

* 100 gram brun farin.

* 50 gram vand.

* 200 gram ordnede jordbær.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til ret med grillede ferskner

Grillede ferskner med friske hindbær.

* 300 gram piskefløde.

* 50 gram mascarpone.

* 30 gram flormelis.

* 10 gram sukker.

* 1 vaniljestang.

* 1 lille håndfuld timian.

* 1 lille håndfuld basilikum.

* 4 ferskner.

* 150 gram hindbær.

* 100 gram god, dansk honning.

* 2 gram fint salt.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek