Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 27/12/2022 - 10:00

Anders W. Berthelsen: Fuldstændig smadret følelsesmæssigt

Anders W. Berthelsen indtager for anden gang rollen som politikommissæren Rolf Larsen i TV 2-thrilleren "DNA". Optagelserne var hårde, fortæller skuespilleren.

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Uhyggen breder sig og truer med at suge os ind, når anden sæson af TV 2's krimiserie "DNA" tirsdag ruller over skærmene.

Anders W. Berthelsen er tilbage i rollen som politikommissæren Rolf Larsen, der er ansat ved Københavns Politi. I første sæson opsporede politiet et netværk, der stod bag ulovlig handel med spædbørn i Europa.

- Det har været superfedt at vende tilbage til universet. Og nu har forfatterne så fået stampet en endnu mere uhyggelig historie op, som er helt vanvittig, siger Anders W. Berthelsen.

Også i den nye sæson af "DNA" kommer vi uden for Danmarks grænser, når serien sætter fokus på organ- og menneskehandel i Europa.

Igen viser det sig, at Rolf har en andel i sagen, da hans ekskone, Maria, har fået en ny kæreste og får brug for en organdonation til deres datter.

Han bliver rystet, da det kommer frem, at menneske- og organhandel foregår tættere på, end han tror - nemlig inden for Danmarks grænser.

- Der har været nogle dage under optagelserne, hvor jeg kom hjem fra arbejde og var fuldstændig smadret følelsesmæssigt af at lave denne her sæson, fortæller Anders W. Berthelsen.

Historien tager udgangspunkt i virkelige problematikker, som er langt mere presserende, end man kunne tro. Ifølge TV 2 vurderes menneskehandel at være den næstmest indbringende kriminelle industri i verden.

Også organhandel udgør et stort problem. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) foregår mellem fem og ti procent af alle organtransplantationer med ulovligt erhvervede organer.

- Det overgår jo alle ens fantasier om, hvor frygtelige mennesker kan være mod hinanden. Vi havde hele tiden virkeligheden i baghovedet, mens vi filmede, siger Anders W. Berthelsen.

- Men det har også været spændende. Det har været virkelig fedt at arbejde med, tilføjer han.

Ud over optagelserne til "DNA" har 2022 været et hektisk år for den 53-årige skuespiller, som har haft premierer på seks projekter.

Han har blandt andet instrueret sin egen film, "Lykkelige omstændigheder", som havde premiere i efteråret.

Trods et travlt program har han stadig haft masser af kvalitetstid med familien.

- Jeg har måske en meget god evne til at komme hjem og lægge arbejdet væk. Jeg bliver ikke så nemt stresset, siger Anders W. Berthelsen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig noget, der kommer med alderen og erfaringen. Når man er ung, er man over det hele konstant. Men jo ældre man bliver, jo bedre bliver man til at skille det ad, forklarer han.

Hans familie er desuden en stor del af arbejdet. Han er gift med produktionslederen Christina Pind, så parret er også kolleger.

- Jeg taler rigtig meget med min hustru om det, og min datter er blevet 14 år, så hun har også noget at sige efterhånden. På en måde er det enormt sjovt, at hun har lyst til at høre om det, siger han og griner.

I løbet af 2022 har han og datteren Vigga været i London tre gange for at se teater og musicals.

- Det har været helt fantastisk at være på sådan nogle intense ture. Så selv om der har været meget, fungerer det egentlig meget godt med work-life-balance, siger han.

Den 53-årige skuespiller bliver lidt stille, da han bliver spurgt, hvilken slags far han tror, at han er.

- Det er et meget godt spørgsmål, funderer han.

- Jeg tror, jeg egentlig er ganske almindelig. Ud over når der er premiere - så er det jo ikke så almindeligt, griner han.

- Heldigvis har min datter en stor interesse i det. Det er hende selv, der gerne vil med i teatret og se voksenteater og diskutere det bagefter. Det er sjovt, siger han.

Selv om han selv mener, at han er en almindelig far, har hans noget anderledes levevej smittet af på datteren. Hun vil nemlig gerne være skuespiller.

- Det siger hun i hvert fald. Men lad os nu se, hvad der sker. Jeg vil støtte hende i alt, men det hele skal jo komme fra hende. Jeg har ikke tænkt mig at kridte banen op og sige: Her skal du træde, siger han.

- Det må hun selv. Det vigtigste er, at man finder ud af, hvor man vil sætte sine ben, og at man finder den vej, man vil gå, siger Anders W. Berthelsen.

"DNA" kan streames på TV 2 Play og ses på TV 2 hver mandag.

/ritzau/

København, 22/09/2023 - 10:52

The Minds of 99 annoncerer ekstrakoncert i Parken

Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Hvis man ikke fik billetter til én af de to første The Minds of 99-koncerter, har man nu endnu en chance.

Bandet The Minds of 99 afholder endnu en koncert i Parken næste sommer.

Det skriver Live Nation Denmark i en pressemeddelelse.

Bandet spiller i forvejen i Parken 21. og 22. juni 2024 og tilføjer nu også den 23. juni til listen.

Det er aldrig sket før, at nogen dansk eller international artist har spillet tre koncerter i Parken i træk, fremgår det.

Billetterne til de første to koncerter blev udsolgt "i nærmest samme øjeblik, de kom i salg", fremgår det.

Live Nation og bandet har på baggrund af efterspørgslen annonceret en ekstrakoncert sankthansaften.

Ifølge Ulrik Ørum fra Live Nation er det den store interesse fra bandets følgere, der har resulteret i, at de nu kan annoncere endnu en koncert.

- Da de to første koncerter blev udsolgt med det samme, spurgte The Minds of 99 deres følgere, om der var et behov for en tredje koncert. Det kan vi konstatere, at der i den grad er, siger han i pressemeddelelsen.

- Tilmeldingerne til ventelisten taler sit tydelige sprog. Derfor har vi brugt de sidste uger på at undersøge muligheden for at lave en ekstrakoncert, og det er glædeligt for os at kunne annoncere, at det kan lade sig gøre at imødekomme behovet, siger han.

Niels Brandt, der er forsanger i bandet, er beæret over, at så mange har skrevet sig på ventelisten, og at det kan lade sig gøre at lave en koncert mere.

- Og så håber vi bare, at alle, der har skrevet, at de ikke nåede at få billetter til de første to koncerter, kan komme til denne her, siger han i pressemeddelelsen.

Der bliver i første omgang sat 35.000 billetter til salg til ekstrakoncerten, og det officielle billetsalg starter fredag 29. september klokken 10.

The Minds of 99 albumdebuterede i 2014 med sin selvbetitlede plade, "The Minds of 99".

De står bag hits som "Hurtige hænder", "Stjerner på himlen" og "Under din sne".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/09/2023 - 10:27

The Minds of 99 annoncerer ekstrakoncert i Parken

Hvis man ikke fik billetter til én af de to første The Minds of 99-koncerter, har man nu endnu en chance.

Bandet The Minds of 99 afholder endnu en koncert i Parken næste sommer.

Det skriver Live Nation Denmark i en pressemeddelelse.

Bandet spiller i forvejen i Parken 21. og 22. juni 2024 og tilføjer nu også den 23. juni til listen.

Billetterne til de første to koncerter blev udsolgt "i nærmest samme øjeblik, de kom i salg", fremgår det.

Live Nation og bandet har på baggrund af efterspørgslen annonceret en ekstrakoncert sankthansaften.

Det er aldrig sket før, at nogen dansk eller international artist har spillet tre koncerter i Parken i træk, fremgår det.

Der bliver i første omgang sat 35.000 billetter til salg til ekstrakoncerten, og det officielle billetsalg starter fredag 29. september kl. 10.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/09/2023 - 08:00

FAKTA: Sådan kommer du i gang med opsparing

* Før du kan vurdere, hvor meget du har råd til at spare op, er det nødvendigt at have et overblik over dine indtægter og udgifter. Start derfor med at lægge et budget for din økonomi.

* Når du har fundet ud af, hvor meget du vil spare op om måneden, så sørg for at automatisere processen. Lav for eksempel en fast bankoverførsel til en opsparingskonto. Selv små beløb kan vokse sig store med tiden og gøre en forskel.

* Du kan ved samme lejlighed også overveje, om der er poster i dit budget, som du kan spare på eller spare væk.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 22/09/2023 - 08:00

Din økonomi i oktober: Brug efteråret til at polstre dig økonomisk

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Vi går koldere og dyrere tider i møde, og det er en god idé allerede nu at få et overblik over udgifter og få sikret lidt luft i økonomien, anbefaler økonomer.

Med efterårets entré har den normale hverdag for mange indfundet sig igen efter sommerens ferietid.

Det betyder også, at vi går ind i en periode med færre ekstra udgifter til oplevelser. Og det er en god mulighed til at tænke over, om du kan lægge penge til side, så du er økonomisk polstret til den kommende vinter.

Sådan lyder anbefalingen fra Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom i Nordea.

- Hvis man har følt, at pengene har været lidt små i vinter, er det især en god idé at lægge penge til side allerede nu, siger hun.

Generelt anbefaler hun, at du har en økonomisk polstring til dyre tider og uforudsete udgifter på to til tre gange af din udbetalte månedsløn.

I de seneste år er flere og flere danskere begyndt at investere i for eksempel aktier. En del af årsagen har været, at bankerne har haft negative indlånsrenter.

Det vil sige, at du skulle betale for at have penge stående i banken. Men det har ændret sig siden sidste år, for bankerne har indført positive renter igen.

- Investering er stadig en attraktiv måde at forrente sin opsparing, men alle investeringer er forbundet med en vis risiko, siger Ida Marie Moesby og tilføjer:

- Hvis man er mindre risikovillig, kan man overveje at oprette en opsparingskonto i banken med positiv rente.

Hun peger på, at det generelt er fornuftigt at have et overblik over sine udgifter flere måneder frem i tiden og lægge penge til side i de måneder, hvor udgifterne er lavere.

- På den måde er man mere forberedt på både forventede og uventede stigende udgifter.

Overblik er også rådet fra Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Han anbefaler, at du får lagt et budget, som går i hvert fald et år frem i tiden.

- Man skal passe på med at fokusere for meget på, hvor mange penge man har på kontoen lige nu. Det er vigtigt, at man får det lange lys på, siger han.

Med et budget kan du nemlig se, hvornår økonomien eventuelt bliver lidt strammere, og hvornår det begynder at se lysere ud, forklarer cheføkonomen.

Det er også en god idé at overveje, hvor mange penge der skal bruges i efterårsferien.

- Vi er stadig i usikre tider på mange fronter, og derfor er det godt at have lidt luft i budgettet, siger han.

Han foreslår derfor også, at du holder fast i de gode sparevaner, når det kommer til elforbrug.

- Fortsæt med at holde øje med elprisen, og sæt vaskemaskinen i gang, når prisen er lav, lyder hans råd.

De penge, du sparer nu, kan være en hjælp, når vi inden længe rammer den søde juletid, som er en dyr periode for mange husstande.

Til jul er der især en udgift, som Morten Bruun Pedersen foreslår, at du kan overveje at skrue på, hvis pengene skal række længere.

- Man kan prøve at spørge i den kreds, hvor man giver gaver til hinanden, om det stadig giver mening, at de voksne sidder og bytter julegaver, siger han og tilføjer:

- For nogle kan det måske være en svær snak at tage hul på. Men jeg har selv oplevet, at folk ånder lidt lettet op, når man endelig får snakket om det.

En anden mulighed er at aftale, at de voksne kun køber en enkelt gave til pakkeleg til et bestemt beløb.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv