Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/02/2021 - 16:09

Janni og Lasse bliver genforenet som makkerpar på TV2

Den populære duo bliver nyt værtspar på "Go' aften Live" fra 6. april, oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Janni Pedersen og Lasse Sjørslev har været værter sammen på TV2 ad flere omgange gennem en årrække. Og nu genforenes de to journalister på skærmen igen.

De bliver nemlig et af værtsparrene på det populære aktualitetsprogram "Go' aften Live".

Det annoncerer TV2 i en pressemeddelelse.

- Jeg kan godt afsløre, at vi længe har haft et godt øje til Janni og Lasse som nyt værtspar, og det var heldigvis gensidigt, siger programmets redaktør, Henriette Ladegaard-Pedersen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Janni og Lasse har en fantastisk kemi indbyrdes - og de forvalter deres stærke håndværk med lune og gode grin. Den kombination passer rigtig godt til "Go' aften Live".

Det er tre år siden, at Janni Pedersen og Lasse Sjørslev sidst sad i studie sammen som makkerpar.

Men fra 6. april slår de atter pjalterne sammen på skærmen.

- Vi har begge ambitioner om at sætte vores fingeraftryk med stærk journalistik, både når det gælder de lettere og de mere tunge historier, siger Lasse Sjørslev i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Og så gør det bestemt heller ikke noget, hvis seerne en gang imellem kan mærke, at vi har det ret sjovt sammen, lyder det fra den 47-årige TV2-profil.

Han bliver suppleret af sin fem år ældre makker.

- Det bliver en fest at være makker med Lasse igen. Lasse og jeg supplerer hinanden så fint, både som venner og som kolleger, siger Janni Pedersen i pressemeddelelsen.

Janni Pedersen og Lasse Sjørslev kommer altså fremover til at udgøre det ene værtspar på "Go' aften Live" - det andet består af Natasja Crone og Abdel Aziz-Mahmoud.

Herudover kan Simi Jan og Christian Degn også træde ind som afløsere på programmet.

Petra Nagel er også tilknyttet programmet, men er netop gået på barsel.

I januar kom det frem, at hendes makker på programmet, Jes Dorph, blev fyret efter en ekstern undersøgelse af sexisme på TV2.

/ritzau/

Hollywood, 05/12/2025 - 14:11

FAKTA: Netflix begyndte som dvd-tjeneste i 1997

Justin Sullivan/Ritzau Scanpix

Netflix har udviklet sig til at være en magtfaktor inden for både streaming og film- og tv-produktion.

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix har fredag indgået en aftale om at købe Warner Bros., herunder streamingtjenesten HBO Max.

Dermed overtager Netflix en af sine konkurrenter og udvider sin dominans på både streamingmarkedet og inden for film- og tv-produktion.

Herunder kan du blive klogere på Netflix' historie:

* Netflix bliver grundlagt i 1997 som en dvd-tjeneste, hvor man kan leje fysiske dvd'er og få dem tilsendt med post.

* Året efter lanceres hjemmesiden NetFlix.com, og kunder kan her vælge mellem leje af titusindvis af forskellige dvd'er.

* Netflix åbner i 2007 for streaming i USA.

* Den efterfølgende tid bliver Netflix også udrullet i resten af verden, og i 2012 kommer streamingtjenesten til Europa - herunder Danmark.

* Netflix begynder i 2013 at fokusere på også at producere sit eget indhold.

* De kommende år producerer streamingtjenesten store tv-succeser som "House of Cards", "Stranger Things" og "Squid Game" samt prisvindende film som "Roma", "Marriage Story" og "All Quiet on the Western Front".

* Netflix når i dag ud til mere end 500 millioner mennesker i over 190 forskellige lande på 50 forskellige sprog.

* Fredag er det blevet annonceret, at Netflix har lavet en aftale om at købe Warner Bros., der blev grundlagt for godt 100 år siden - i 1923.

Kilder: Netflix, Britannica.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2025 - 13:47

Netflix lander stor milliardaftale om at købe HBO Max

Netflix køber Warner Bros. Discoverys film- og tv-studier og HBO Max for omkring 530 milliarder kroner.

Netflix har lavet en aftale med konkurrenten Warner Bros. Discovery om at købe Warner Bros., herunder dets film- og tv-studier og streamingtjenesten HBO Max.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Handlen har en samlet værdi på 82,7 milliarder dollar, svarende til omkring 530 milliarder kroner.

Ifølge Netflix vil handlen betyde, at streamingselskabet kan tilbyde mere og udvide forretningen.

- Sammen kan vi give publikum mere af det, de elsker, og være med til at definere historiefortælling i det næste århundrede, siger Ted Sarandos, som er en af to topchefer i Netflix, i meddelelsen.

Der har inden offentliggørelsen været rygter i flere amerikanske medier om, at Netflix lå i front i en budkrig med Paramount Skydance og Comcast, som angiveligt også skulle have været interesserede i at købe Warner Bros. Discovery.

Warner Bros. Discovery ejer også flere tv-kanaler, herunder CNN. Netflix har dog kun været interesseret i at købe den del af selskabet, som omfatter film- og serieproduktion.

Warner Bros. Discovery satte formelt sig selv til salg i oktober.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek