Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/11/2023 - 08:00

DR-stjerne drømmer om at gå i mandens fodspor

Petrine Agger har set sin mand, Søren Malling, arbejde i udlandet, og det kunne den Carmen Curlers-aktuelle skuespiller også godt tænke sig at prøve.

ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Den virkelige historie om udviklingen af den elektriske papillot har DR fundet så fascinerende, at public service-stationen bestilte tre sæsoner af "Carmen Curlers" - allerede inden den første sæson fik premiere.

Nu stryger anden sæson af DR-dramaet over skærmen. Men om Petrine Agger, som spiller fabriksarbejderen Edith Windfeld, også entrerer tredje sæson, ved hun faktisk ikke endnu.

- Det er et uforudsigeligt fag at være i. Men jeg er ligesom altid vendt tilbage til det. For det er det, jeg bliver glad af, og det er det, der giver mening for mig, siger Petrine Agger og fortsætter:

- Og så kan man sige, at økonomisk har vi også været heldige, min mand og jeg, at han har haft så meget at lave, så vi også har kunnet klare os på den led. Men det ved man jo aldrig. Det kan gå alle veje, siger den 61-årige skuespiller.

Petrine Agger blev uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole i 1992 og kunne sidste år fejre 30-års jubilæum inden for scenekunsten.

Faktisk har hun endnu en uddannelse.

- Jeg har også en bachelor i psykologi, afslører Petrine Agger.

- Men da jeg skulle vælge, om jeg ville læse en kandidat, så ville jeg skulle melde mig helt ud af arbejdslivet. Så kunne jeg ikke også lave film og teater samtidig. Og så tænkte jeg: "Det er jo dér, jeg hører til". Jeg elsker det, siger Petrine Agger.

- Det andet gjorde jeg for at bevise, at jeg godt kunne, hvis jeg ville - det gør ikke, at man er en bedre skuespiller. Men det kan måske berige en i en eller anden forståelse af, hvad det er for noget materiale, man står med. Vi bruger jo også den psykologiske indsigt i folk som skuespillere.

Petrine Agger har medvirket i en lang række populære danske film og serier. DR-dramaet "Borgen", Bille Augusts filmatisering af "Lykke-Per" - og nu i anden sæson af "Carmen Curlers" for at nævne et udpluk.

I anden sæson af DR-dramaet drejer fabrikken i Kalundborg globussen og retter salget ud mod et globalt marked.

Især drømmer fabrikken om, at de amerikanske kvinder skal bobbe lokkerne op.

I virkelighedens verden er det meget parallelt med, hvad mange danske skuespillere gør. Bare se på Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk, brødrene Mads og Lars Mikkelsen - og Petrine Aggers egen mand, Søren Malling.

- Jeg kunne godt tænke mig at prøve det, helt klart. Det tror jeg, kunne være vildt sjovt. Men jeg har også tænkt, at det nogle gange må være lidt ensomt, faktisk, at være væk. Væk fra sin familie, væk fra sine venner, revet væk på den måde, siger hun.

- Du ved måske, at du har fire optagedage, men så køber de dig fri i tre uger. Så du skal bare stå til rådighed i den tid uden at vide, hvornår du skal på. Sådan kan det godt være. Og så skal man lige opfinde noget, man kan tage med sig og lave, for ikke at blive sindssyg af det.

- Sådan ved jeg i hvert fald, at min egen mand har det nogle gange, når han er afsted - men som regel har jeg været nede at sige hej, alt efter hvor han har været.

Lige nu må udlandseventyret under alle omstændigheder vente for en stund for Petrine Agger. For i den kommende periode spiller hun børneteater i København.

Og så venter den tredje sæson af "Carmen Curlers" - forhåbentlig - efter sommerferien.

- Jeg tænker, at man ikke helt kan komme uden om familien Windfeld, så mon ikke, siger hun med et smil.

Det sidste afsnit i anden sæson af "Carmen Curlers" kan ses på DR1 søndag klokken 21.00. Afsnittet er allerede tilgængeligt fra fredag morgen på DRTV.

/ritzau/

USA, 17/06/2024 - 14:39

Gordon Ramsay i alvorlig ulykke: Heldig at være i live

Chris Pizzello/Ritzau Scanpix

En forslået Gordon Ramsay står frem efter en alvorlig cykelulykke med budskabet om at bruge cykelhjelm. Ifølge den kendte tv-kok reddede den hans liv.

Det var ved at ende fatalt galt for den verdensberømte tv-kok Gordon Ramsay, der er kommet alvorligt til skade efter en ulykke på cykel i den amerikanske delstat Connecticut.

Derfor står han frem i et opslag delt på Instagram med en livsafgørende opfordring.

- Jeg er taknemmelig for alle læger, sygeplejersker og personale på Lawerence + Memorial Hospital i New London, der passede på mig og undersøgte mig. Men mest taknemmelig er jeg for min hjelm, der reddede mit liv, skriver han blandt andet på det sociale medie.

- Jeg har det o.k. og brækkede ikke nogen knogler eller fik nogen større kvæstelser, men jeg er lidt forslået og ligner en lilla kartoffel.

I en video trækker Gordon Ramsay sin hvide kokkejakke op, og med meget rystende hånd fremviser han et enormt blålilla, nærmest sort, mærke.

Han har derudover tilføjet billeder af sit iturevne cykeltøj og smadrede hjelm.

- Jeg er ligeglad med, hvor kort turen er. Jeg er ligeglad med det faktum, at hjelmene koster penge, men de er nødvendige. Selv på børns korte cykelture er de nødt til at bruge hjelm, siger den 57-årige britiske kendiskok, der privat er gift og far til seks børn.

- Jeg er heldig at være her. Jeg har ondt. Det har været en brutal uge. Men jeg er sådan set ved at komme igennem det. Men jeg kan ikke understrege vigtigheden af at bruge hjelm.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der cirka halvt så mange hovedskader blandt alvorligt tilskadekomne cyklister, der bruger hjelm, end blandt dem, der ikke bruger hjelm.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/06/2024 - 11:23

Dronning Margrethes nørklerier: Man får ryddet op i hovedet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe blev med egne ord "hooked", da hun så sin mor, dronning Ingrid, brodere. Det fortæller den tidligere monark i et interview med Hendes Verden.

Akvarelmaling, illustrationer, decoupager og kostumer.

Dronning Margrethe elsker at nørkle, og i et stort interview med Hendes Verden deler hun nu sin begejstring for at brodere.

For den disciplin kommer der langt mere end broderier ud af, fortæller hun.

- Ja, man får ryddet op i hovedet sommetider – det er vist en udmærket ting, siger den abdicerede dronning til magasinet.

Som ung kunne dronning Margrethe faktisk ikke fordrage at sy - hun ligefrem hadede det, som Hendes Verden beskriver det.

Men da hun så sin mor, dronning Ingrid, brodere sammen med nogle af sine veninder, blev dronning Margrethe fortryllet af farverne og fik selv lyst til at nørkle med nål og tråd.

- Bum, sagde det, og så var jeg hooked, husker dronning Margrethe det.

Det er 64 år siden, og siden er det blevet til et væld af broderier. Senest til fire puder, som hun netop har færdiggjort, afslører dronningen over for Hendes Verden.

- Når man er glad for det, man sidder og laver, ja, så kan man jo ikke lade være at vise det frem, siger hun til magasinet.

Dronning Margrethe er kendt for kunst og kreativitet.

Senest har dronning Margrethe blandt andet designet Pantomimeteaterets nye fortæppe i Tivoli i København. Og så kan hendes kostumer og scenografi til en balletforestilling baseret på H.C. Andersens eventyr om "Klods-Hans" ses selvsamme sted fra 22. juni.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 17/06/2024 - 13:00

FAKTA: Følg Danmarks EM-kampe

* Danmark har indtil videre spillet en kamp i gruppespillet ved årets EM-slutrunde i Tyskland. Modstanderen var Slovenien, og kampen endte 1-1.

* Torsdag 20. juni møder Danmark England. Kampen fløjtes i gang klokken 18 og vises på TV 2.

* Tirsdag 25. juni møder Danmark Serbien. Kampen begynder kl. 21 og vises på DR.

Kilde: dbu.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 17/06/2024 - 13:00

Sådan vasker du fodboldtrøjen korrekt

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Undgå dumme fodfejl, når du vasker din elskede landsholdstrøje, og hold den frisk og pletfri gennem hele EM-slutrunden.

EM-feberen ruller gennem sommerlandet, og det betyder, at de rød-hvide fodboldtrøjer hives frem fra skabet og over hovedet på store såvel som små.

Midt i fodboldfeberen er det næsten uundgåeligt, at der havner pletter fra solcreme, øl eller is på de elskede trøjer. Men du begår nemt et ærgerligt selvmål, hvis du griber ud efter pletfjerningsmidlet på hylden i forsøget på at vaske snavset af.

Det siger Jeanette Lynge Nielsen, der deler rengøringstip på Instagram og hjemmesiden husmortip.dk.

- Det er dumt at bruge, fordi det ødelægger fibrene i stoffet, og det gør tit, at trykkene på trøjerne bliver opløst, fortæller hun.

Fodboldtrøjer er lavet af polyester, nylon eller lycra, og de materialer tåler ikke pletfjerner, vaskemiddel med optisk hvidt eller blegemiddel. Skyllemiddel går heller ikke.

- Fibrene i stoffet går ud af facon, og der kan komme pletter, der ikke kan vaskes af, lyder det fra Jeanette Lynge Nielsen.

Hun råder dig til at vaske fodboldtrøjen på maksimum 40 grader, men helst ikke mere end 30 grader. En for høj temperatur kan påvirke trøjens pasform og gøre, at farverne pludselig smitter af – også selv om trøjen har været vasket før.

- Kom ikke polyesterbluser i tørretumbleren. De kan faktisk komme til at lugte surt af det. Hæng dem ud i det gode danske vejr, tilføjer Jeanette Lynge Nielsen.

Her kommer hendes bedste fif til at få bugt med klassiske fodboldfan-pletter.

1) Øl og solcreme.

For begge dele virker det bedst at lægge blusen i blød med lidt opvaskemiddel natten over.

2) Stadionpølse med det hele.

Fedtet fra pølsen og remouladen behandles med lidt opvaskemiddel. Kom det på pletterne, og gnid meget forsigtigt, til det skummer op.

Kom herefter blusen i en plasticpose natten over, og vask som normalt dagen efter.

3) Sved.

Læg blusen i blød i lunkent vand med lidt vaskemiddel - gerne et sportsvaskemiddel, som indeholder bakterien probiotika.

- Det levende probiotika æder den føde, som de dårlige bakterier lever af, og så dør de. Det virker meget længe efter vask, så man ikke behøver bekymre sig, om blusen bliver klar til næste kamp, fortæller Jeanette Lynge Nielsen.

Skulle du komme ud for et uheld og få blod på fodboldtrøjen, kan det også fikses.

Skyl blot trøjen i koldt vand. Husk at skylle den med vrangsiden udad. Er der tale om indtørret blod, så læg trøjen i blød i koldt vand natten over.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek