Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 19/06/2025 - 08:00

Annette Heick om Keld og Hilda: Det bliver godt for dem at stoppe

Keld og Hilda Heicks sidste optræden nærmer sig. Deres datter, Annette Heick, håber, at det giver tid til afslapning og flere besøg.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: Af Simone Gisselmann Elfving, Ritzau Fokus

Det 79-årige dansktoppar Keld og Hilda Heick har i knap 50 år optrådt sammen overalt i det ganske danske land.

6. februar 2026 slutter det. Der sætter de punktum for deres karriere, når de spiller deres allersidste koncert.

Og det bliver et vemodigt farvel. Men det bliver også rigtig godt for det ældre ægtepar.

Det mener parrets datter, Annette Heick, der selv er en del af dansk showbusiness.

- Det er ikke sundt at køre så mange kilometer på landevejene. Jeg tror, at det bliver godt for dem at stoppe, og jeg glæder mig på deres vegne, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror, det bliver svært. Men jeg tror ikke, at det kommer til at være svært længe. Jeg tror hurtigt, at det også bliver hverdag, at man er sammen derhjemme i stedet.

Annette Heick indtager værtsrollen, når Tivoli inviterer til fællessang på Plænen i den fjerde udgave af "Syng med i Tivoli", der løber af stablen i løbet af juni, juli og august.

Og særligt det arrangement, der afholdes torsdag 19. juni, bliver specielt for værten.

Her byder "Syng med i Tivoli" på en hyldestkoncert til ære for hendes forældre, der spiller deres sidste koncert i forlystelsesparken som en del af deres afskedsturné, "Hånd i hånd".

Flere venner og kolleger - blandt andre Birthe Kjær og Kirsten Siggaard - vil være med til at synge nogle af dansktopparrets mange sange.

- Det bliver en god slutning. Jeg tror, at koncerten bliver enormt hyggelig og rørende. Jeg tror også, at jeg selv kan gå hen og blive ret bevæget, lyder det fra Annette Heick.

- Skulle det opstå, at jeg bliver en smule grådlabil, må jeg bare gå med det. Det behøver jeg ikke at skjule, for det ér jo rørende, siger hun.

Keld og Hilda Heick mødte hinanden på Hildas første dag på en ny skole i Valby.

Året var 1954, og pigen, der skulle starte i 2. klasse, blev mødt af en lille dreng ved navn Keld.

Drengen fulgte pigen til klassen, og allerede første gang Keld hørte Hildas sangstemme, faldt han pladask for hende.

Men det var først til et bal, da de begge var fyldt 15, at de fandt sammen.

Siden er de også blevet professionelle partnere.

Keld og Hilda Heick fik deres debut på scenen i 1976, og de har optrådt sammen lige siden både med koncerter og i forskellige tv-programmer.

Parret er særligt kendt for at have deltaget i Dansk Melodi Grand Prix og for sange som "Mirakler", "La' vær" og "Vi skal gå hånd i hånd".

Efter næsten 50 år nærmer deres sidste koncert sig, og de spiller for sidste gang i Tivoli.

Og det bliver enden på en epoke, beskriver Hilda Heick det selv.

Annette Heick forventer da også, at Plænen kommer til at være godt proppet med folk, der vil synge med det afgående musikerpar.

- Selv hvis regnen siler ned, tror jeg, at der kommer til at være sort af mennesker, lyder det.

Annette Heick håber, at hendes forældre nu får tid til at slappe mere af - og så håber hun da også, at otiet giver anledning til flere familiebesøg.

- Jeg spurgte min far: "Hvordan har I det - det er så længe siden?", og så svarede han, at de savner os, fortæller hun og tilføjer grinende:

- Altså, det er ikke på grund af os, vi ikke ses - vi er hjemme!

"Syng med i Tivoli" afholdes på seks udvalgte torsdage i juni, juli og august på Plænen i forlystelsesparken.

Hyldestkoncerten til Keld og Hilda Heick finder sted 19. juni.

/ritzau/

Torino, 19/06/2025 - 23:39

Danske Alchemist er verdens femtebedste restaurant

Sergei Gapon/Ritzau Scanpix

Torsdag blev det offentliggjort, hvilke restauranter der kan kalde sig blandt de 50 bedste i verden.

Danske Alchemist i København kåres som verdens femtebedste restaurant ved prisuddelingen World's 50 Best Restaurants.

Det viser direkte billeder fra uddelingen i Torino i Italien.

- Det er nærmest en Oscar i vores branche. Det var dejligt at kravle lidt op ad listen, siger køkkenchef bag restauranten Rasmus Munk.

Restauranten stiger tre pladser fra sidste års placering, hvor den fik en ottendeplads.

Ud over Alchemist kommer danske Kadeau ind på listen på en 41.-plads.

Den peruanske restaurant Maido fra Lima kåres som verdens bedste.

Asador Etxebarri i Spanien indtager ligesom sidste år en andenplads.

Restauranten Quintonil i Mexico kravler ligesom Alchemist op ad listen og skifter sidste års syvendeplads ud med en tredjeplads.

Troen på, at Alchemist kan kravle yderligere op ad listen er lille hos restaurantens køkkenchef, Rasmus Munk.

- Det kræver, at jurymedlemmerne kan få bord på restauranten. Det er en negativ konsekvens ved Alchemist. Vi bliver fuldt booket på et par minutter, når vi åbner for nye bookinger, siger han.

Det er World Best Restaurant Academy, der hvert år rangerer verdens bedste restauranter.

Akademiet består af over 1000 medlemmer, som er udvalgt på baggrund af deres kendskab til den internationale madscene.

En tredjedel af dem er kokke og restaurantører, mens de andre to tredjedele udgøres af henholdsvis madskribenter og berejste gastronomer.

En aften hos Alchemist, der ligger på Refshaleøen i København, varer fire til seks timer, og priserne begynder ved 5400 kroner, skriver restauranten på sin hjemmeside.

Til den 50-retters menu kan gæster tilvælge vinmenu eller en alkoholfri menu.

Rasmus Munk, der står bag projektet, som med hans egne ord tilbyder en oplevelse, hvor man bliver guidet "gennem Alchemists unikke fysiske rum, såvel som gennem dine egne sanser".

- Kom venligst med et åbent sind, og vær klar til at udvide din idé om kulinarisk kunst sammen med os, lyder det blandt andet på restaurantens hjemmeside.

Men selv om, at Alchemist både kan kalde sig verdens femtebedste og mandag fik lov til at beholde sine to michelinstjerner, viste restaurantens seneste regnskab, at det er dyrt at drive en restaurant i verdensklassen.

Det har i hvert fald kostet Alchemist et underskud på mere end ti millioner kroner, skrev Ekstra Bladet tidligere på måneden.

Årets underskud er således større end sidste år, hvor det lød på 9,7 millioner kroner i runde tal.

Danske restauranter har flere gange toppet listen over verdens 50 bedste restauranter.

I 2022 indtog den danske restaurant Geranium førstepladsen. Og året forinden var det Noma i København, der blev kåret som verdens bedste restaurant for femte gang.

Men siden 2022 har der været en regelændring i kåringerne - en tidligere vinder kan ikke blive nummer et igen. De optages i stedet på listens "hall of fame".

Derfor figurerer hverken Noma eller Geranium på listen over verdens 50 bedste restauranter 2025.

Sidste års førsteplads gik til den spanske restaurant Disfrutar, der er lokaliseret i Barcelona.

/ritzau/


Læs Mere >>

Torino, 19/06/2025 - 22:50

Danske Alchemist er verdens femte bedste restaurant

Sergei Gapon/Ritzau Scanpix

Torsdag blev det offentliggjort, hvilke restauranter der kan kalde sig blandt de 50 bedste i verden.

Danske Alchemist i København kåres som verdens femte bedste restaurant ved prisuddelingen World's 50 Best Restaurants.

Det viser direkte billeder fra uddelingen i Torino i Italien.

- Det er nærmest en Oscar i vores branche. Det var dejligt at kravle lidt op ad listen, siger køkkenchef bag restauranten Rasmus Munk.

Restauranten stiger tre pladser fra sidste års placering, hvor den fik en ottendeplads.

Ud over Alchemist kommer danske Kadeau ind på listen på en 41.-plads.

Den peruanske restaurant Maido fra Lima kåres som verdens bedste.

Asador Etxebarri i Spanien indtager ligesom sidste år en andenplads.

Restauranten Quintonil i Mexico kravler ligesom Alchemist op ad listen og skifter sidste års syvendeplads ud med en tredjeplads.

Troen på, at Alchemist kan kravle yderligere op ad listen er lille hos restaurantens køkkenchef, Rasmus Munk.

- Det kræver, at jurymedlemmerne kan få bord på restauranten. Det er en negativ konsekvens ved Alchemist. Vi bliver fuldt booket på et par minutter, når vi åbner for nye bookinger, siger han.

Det er World Best Restaurant Academy, der hvert år rangerer verdens bedste restauranter.

Akademiet består af over 1000 medlemmer, som er udvalgt på baggrund af deres kendskab til den internationale madscene.

En tredjedel af dem er kokke og restaurantører, mens de andre to tredjedele udgøres af henholdsvis madskribenter og berejste gastronomer.

En aften hos Alchemist, der ligger på Refshaleøen i København, varer fire til seks timer, og priserne begynder ved 5400 kroner, skriver restauranten på sin hjemmeside.

Til den 50-retters menu kan gæster tilvælge vinmenu eller en alkoholfri menu.

Rasmus Munk, der står bag projektet, som med hans egne ord tilbyder en oplevelse, hvor man bliver guidet "gennem Alchemists unikke fysiske rum, såvel som gennem dine egne sanser".

- Kom venligst med et åbent sind, og vær klar til at udvide din idé om kulinarisk kunst sammen med os, lyder det blandt andet på restaurantens hjemmeside.

Men selv om, at Alchemist både kan kalde sig verdens femtebedste og mandag fik lov til at beholde sine to michelinstjerner, viste restaurantens seneste regnskab, at det er dyrt at drive en restaurant i verdensklassen.

Det har i hvert fald kostet Alchemist et underskud på mere end ti millioner kroner, skrev Ekstra Bladet tidligere på måneden.

Årets underskud er således større end sidste år, hvor det lød på 9,7 millioner kroner i runde tal.

Danske restauranter har flere gange toppet listen over verdens 50 bedste restauranter.

I 2022 indtog den danske restaurant Geranium førstepladsen. Og året forinden var det Noma i København, der blev kåret som verdens bedste restaurant for femte gang.

Men siden 2022 har der været en regelændring i kåringerne - en tidligere vinder kan ikke blive nummer et igen. De optages i stedet på listens "hall of fame".

Derfor figurerer hverken Noma eller Geranium på listen over verdens 50 bedste restauranter 2025.

Sidste års førsteplads gik til den spanske restaurant Disfrutar, der er lokaliseret i Barcelona.

/ritzau/


Læs Mere >>

, 19/06/2025 - 10:00

FAKTA: Definitionen på en pakkerejse

* En pakkerejse er karakteriseret ved, at den består af mindst to forskellige rejseydelser, der knytter sig til den samme tur.

* Det kan være flyrejse og hotel (transport og indkvartering).

* Busrejse og camping (transport og indkvartering).

* Færgebillet og luftkort (transport og turistydelse).

* Hotel og leje af bil (indkvartering og billeje).

* Hotel og billet til koncert eller fodboldkamp (indkvartering og turistydelse.).

Kilde: forbrug.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 19/06/2025 - 10:00

Klag straks hvis feriehotellet flopper

Nacho Doce/Reuters

Du går nemt glip af kompensation, hvis du tøver med at klage over fejl og mangler ved feriens indkvartering.

Bookingen lovede havudsigt og få skridt til stranden, men i virkeligheden skimtes ingen bølgeskvulp fra hotelværelsets vindue, og turen til vandet viser sig at være en halvlang vandring.

Det er irriterende, når pakkerejsens hotel ikke lever op til forventningerne, men det nytter ikke noget at holde brokken for dig selv og først klage, når du er hjemme igen.

For så risikerer du, at din klage bliver afvist, fortæller Susanne Aamann, der er kontorchef i Forbrugerpolitisk Center hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Hvis tingene ikke er som forventet, skal man med det samme gøre rejsearrangøren opmærksom på det, så rejsearrangøren har en chance for at rette op på fejlen, siger hun og henviser til loven for pakkerejser.

Den siger sort på hvidt, at rejsearrangøren - og altså ikke kun hotellet - skal have besked om manglen "uden unødig forsinkelse", efter at du har konstateret den.

Kigger man sidste års klagesager fra Pakkerejse-Ankenævnet igennem dukker eksempler op, hvor de rejsendes klager er blevet afvist, fordi klagen er landet for sent. I en af sagerne havde en rejsende klaget over et hotel i Egypten, der på hjemmesiden havde lovet, at der var 0 meter til stranden.

Der viste sig dog at være 500 meter. Det havde også fremgået af hjemmesiden, at hotellet rummede et fitnesscenter, men det var i stedet lokaliseret på et søsterhotel i nærheden.

Klagen endte med at blive afvist, fordi den rejsende ikke havde gjort rejsearrangøren opmærksom på problemerne under selve ferien.

Hvis rejsearrangøren havde fået besked, ville man have haft mulighed for at finde et andet hotel til klageren, vurderede Pakkerejse-Ankenævnet, og derfor var der ingen kompensation at hente.

Ud over at være hurtig på aftrækkeren med din klage, er det vigtigt, at du har dokumentation på, at du har klaget. Sørg derfor for at gøre det på skrift.

- Du kan godt ringe til rejsearrangøren, men sørg altid for at ledsage henvendelsen med en mail, så du senere hen kan dokumentere, at du har klaget. Ellers bliver det svært at bevise, fordi det bliver ord mod ord, siger Susanne Aamann.

Tag også gerne billeder af det, du er utilfreds med. På den måde styrker du dokumentationen, hvis sagen senere havner i Pakkerejse-Ankeklagenævnet.

Er din ferie selvarrangeret og altså ikke købt som en pakkerejse, gælder reglerne fra loven for pakkerejser selvsagt ikke. Men her råder Susanne Aamann dig ligeledes til at klage hurtigst muligt og gøre det på skrift. Eneste forskel er, at du nu skal klage direkte til hotellet.

- Man skal altid klage med det samme, hvis man er utilfreds med den ydelse eller produkt, man har købt. Igen skal den erhvervsdrivende have mulighed for at udbedre manglen, give en kompensation, eller tilbyde dig at få dine penge tilbage, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek