Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/11/2024 - 11:31

Jimmy Jørgensen flankeres af debutanter i Queen-musical

Musicalerfarne Jimmy Jørgensen spiller med i forårets Queen-opsætning "We Will Rock You", der for anden gang kan opleves på dansk.

Af: Af Mille Mulbjerg Rothgardt, Ritzau Fokus

Det bliver med to debutanter i front, når Tivolis Koncertsal slår dørene op for Queen-musicalen "We Will Rock You" til foråret.

Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse, hvor musicalens cast offentliggøres.

Det er anden gang, at man kan opleve en dansk udgave af Queen-klassikeren, som i 2017 lokkede publikum til i stor stil.

I hovedrollerne i forårets udgave ses Thomas Bluhme og Sara Le Cras, der får selskab af mere erfarne kræfter som Jimmy Jørgensen og Lea Thiim Harder.

- Vi er stolte over, at vi nu har fundet et fuldstændig fantastisk cast, som jeg slet ikke er i tvivl om kommer til at vælte publikum bagover og levere et brag af en fest, siger executive producent fra Lion Musicals Thomas Langkjær i pressemeddelelse.

Jimmy Jørgensen er velbevandret i musicalverden, hvor han blandt andet har medvirket i "Jesus Christ Superstar", "Elsk mig i nat" og senest musikforestillingen "Another Brick in the Wall, Part 5".

I "We Will Rock You" indtager han rollen som den sjove og hjælpsomme veteranrebel Buddy.

Også Lea Thiim Harder har flere markante musicalroller på cv'et.

Hun har blandt andet medvirket i "The Bodyguard", "Grease", "Moulin Rouge" og senest har hun spillet Ingeborg i musicalopsætningen af "Matador".

I "We Will Rock You" spiller hun forestillingens store skurk, Killer Queen.

Musicalen foregår i en fjern fremtid, hvor befolkningen går i det samme tøj, hører den samme musik og tænker de samme ensrettede tanker.

- Men under overfladen vokser modstanden blandt rebellerne, de såkaldte Bohemer, der kæmper for frihed og genoplivningen af rockens tidsalder, lyder det i beskrivelsen af musicalen.

"We Will Rock You" iscenesættes af erfarne Nikolaj Cederholm, og dramatiker Line Knutzon oversætter musicalens dialog.

Tivolis Koncertsal i København danner rammerne om musicalen, der får premiere 13. marts 2025.

Efterfølgende tager forestillingen på danmarksturné til de store musikhuse i Aarhus, Esbjerg, Randers, Odense, Aalborg, Frederikshavn, Vejle og Holstebro og kan ses frem til 30. marts.

/ritzau/

København, 07/12/2024 - 08:00

Mads Langer: Jeg mærker en stor kærlighed indeni

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Musikeren insisterer på at lede efter lyset, på trods af at han det forgangne år har været igennem nogle af de sværeste udfordringer, der har mødt ham i livet.

Man siger, at musik er følelsernes sprog. Og tonerne tager over, når Mads Langer mangler ordene.

- For mig er det min sjæl, jeg udtrykker, når jeg spiller og synger. Men musik har aldrig i sin essens - for mig - handlet om mig. Det handler om os, siger han.

- Det handler om fællesskab. Det handler om at mødes i et rum, hvor vi forbinder os til hinanden frem for at være os selv nærmest. Når man mødes omkring musik, gør det, at man på en eller anden måde går direkte ind i hinandens hjerter uden alle mulige omveje.

I TV 2-programmet "Piano", som sendes lørdag aften, forsøger intetanende amatørpianister at finde vej ind i hans og i pianisten Tanja Zapolskis.

Et piano er placeret på en række travle togstationer, og her sætter passionerede amatørpianister sig foran klaveret og spiller et stykke i håbet om at få tiden til at gå i stå, bare for en stund.

Hvad de ikke ved er, at Mads Langer og Tanja Zapolski lytter med i al hemmelighed for at sammensætte et hold, der skal give koncert i Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg.

Man ser ellers ikke ofte Mads Langer i underholdnings-tv.

Men i "Piano" har han noget særligt på spil.

- Jeg føler, at jeg er lavet til den rolle, jeg har fået, fortæller han.

- Det giver bare så meget mening at være med til at lave et program, der hylder mit hjertebarn, klaveret.

Mads Langer var halvandet år gammel, da han lige akkurat kunne nå tangenterne, og siden har han faktisk ikke sluppet dem.

Han begynder hver dag og slutter hver aften af foran sit klaver.

- Det har været en del af alle mine dage i mit liv. Både de lyse og de mørke. Når jeg har været forvirret. Når jeg har været ked af det. Når jeg har haft et knust hjerte. Når jeg har mistet mennesker, der er gået bort. Det er i alt. Alle afspekter, alle livets op- og nedture, fortæller Mads Langer åbenhjertigt.

- Jeg ved ikke, om man skal kalde det en redning - det lyder så dramatisk - men når livet virkelig har været svært, har klaveret været et sted, jeg har søgt hen og vidst, at når jeg sætter mig der, kommer der ro i mit hoved, og så kan jeg mærke, at alting nok skal gå på en eller anden måde.

Klaveret indleder også åbningsnummeret på hans nye album, "Kærlighed & frygt". Hans syvende skive, men den første på dansk, så det føles næsten som en debut, fortæller han.

Sangene handler om at møde livet med åbne øjne, både når det er lyst, og når det er mørkt. Præcis som tangenterne på klaveret.

- Jeg kan ikke kontrollere, hvordan livet udvikler sig ... men jeg har indflydelse på, hvordan jeg selv forholder mig til det, siger han.

- Selv om jeg har været igennem nogle af de sværeste ting, der har mødt mig i livet, skilsmisse og tabet af min bedste veninde, der gik bort alt for tidligt, har jeg lært at blive stående, kigge efter lyset, efter det gode, og ikke lukke ned for mig selv.

- Det kan lyde paradoksalt, men jeg har aldrig haft det bedre i mit hjerte end nu. Jeg har aldrig haft det mere kærligt og roligt og fredfyldt. Jeg er ikke lavet af sten, og jeg bliver påvirket af det, der sker. Men det ændrer ikke på, at jeg mærker en stor kærlighed indeni, både til mig selv og til livet og til den verden, jeg er en del af.

For Mads Langer er hans musik og lyrik dagbogssider, der er revet ud og lavet til sange.

- Det er vildt at kunne kigge tilbage på mit liv gennem mine albums og se den udvikling, der har været, siger den 40-årige sangskriver.

- Så jeg glæder mig til at se, når jeg engang skal herfra og kigger tilbage på livet, hvad der er sket fra nu og frem. For jeg har en helt klar fornemmelse af, at jeg står ved en skillevej på en eller anden måde. Måske kan man sige, at jeg er på vej ind i anden halvdel af livet og ind i anden halvdel af min karriere.

Næste år kan den prisvindende musiker markere sit 20-års jubilæum.

Hans allerførste single, "Breaking News", udkom i 2005. Året efter sendte han sit debutalbum, "Attention Please", på gaden, og med det fulgte der international attention.

Han tog til New York, efter en talentspejder fra et stort udenlandsk pladeselskab havde spottet ham til en koncert i Danmark.

Men efter et ophold i den amerikanske metropol, som Frank Sinatra sang i nummeret "New York, New York" om, at hvis man kan klare den der, kan man klare den "anywhere", vendte Mads Langer alligevel tilbage til Danmark.

Hjem til autenticiteten, væk fra maskineriet.

Og han klarede den alligevel, viste det sig.

Især efter fortolkningen af Olive-nummeret "You're Not Alone". En følelse, der ellers havde ramt ham i den konsumerende millionby.

Nummeret var at finde på hans tredje plade, "Behold", fra 2011, som efter en international pladekontrakt også blev udgivet i USA og i resten af Europa.

- Jeg er meget optaget af Einstein, som siger, at Gud ikke kaster med terninger, fortæller Mads Langer.

- Jeg spiller klaver og guitar og synger og skriver sange, og hvis det er meningen, at det skal nå ud til mange mennesker fortsat, er jeg med på den, men jeg er også med på, hvis det ikke skal, lyder det fra ham.

- Jeg er drevet af et rent hjerte, der ønsker at formidle lys og kærlighed. Jeg er her ikke for at være rig og berømt. Jeg er her, fordi jeg kan mærke, at det er det, jeg er skabt til at gøre, og at det har en effekt på folk og gør en positiv forskel.

For få år siden opstod muligheden igen for det, der potentielt kunne blive hans helt store globale gennembrud.

Nummeret "Lightning" fra hans sjette plade, "Where Oceans Meet", der udkom i 2021, blev spillet på amerikansk radio og opnåede en imponerende placering på en af Billboards anerkendte hitlister.

Hans hold i USA havde et forløb klar, og i den lå en intensiv promotionplan og en omfattende opvarmningsturné for en større amerikansk artist.

Men Mads Langer havde ikke dollartegn i øjnene. I stedet så han ind i sin nyfødte datters.

Han satte sin internationale karriere på pause på ubestemt tid - måske er det for altid.

- Jeg tror ligesom med alt andet, at det handler om at være drevet af de rigtige ting. Selv om der er aspekter og kræfter i den branche, jeg er en del af, der er drevet af kommerciel interesse, og hvor mange nuller, der er efter ettallet, så er det ikke det, jeg er drevet af, fastslår han.

- Når man er bevidst om det, kan man navigere i det. Og hvis man kan formå stadig at forbinde sig med sit eget hjerte, er det min oplevelse, at det hæver sig langt over folk, der tænker profit.

Netop nu er Mads Langer landet rundt med sit danske album.

Den 7. december spiller han sit sidste show, og så er der juleferie, inden han slutter et foranderligt år af med udgivelsen af nytårsnummeret "Raketter".

- Jeg glæder mig til at restituere og til at være sammen med min familie og kigge tilbage på alt det, jeg har oplevet. Og så er jeg i gang med at skrive nye sange, som jeg ser frem imod at gøre færdige, så de kan komme ud og leve, fortæller Mads Langer.

- Det har aldrig været mere inspirerende og spændende og dejligt at lave musik, end det er nu. Så jeg tror, der kommer nogle sange ud af mig i fremtiden, som vil være nogle af dem, jeg kommer til at kigge tilbage på som mine favoritter, når jeg engang skal lave mit livs greatest songs.

Næste afsnit af "Piano" kan ses på TV 2 og TV 2 Play lørdag.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 06/12/2024 - 21:25

En af chikanesagerne mod Lizzo er droppet

Mario Anzuoni/Reuters

En dommer har bestemt, at Lizzo ikke kan sagsøges som enkeltperson af tøjdesigneren Asha Daniels.

Der er ikke juridisk grundlag for, at tøjdesigneren Asha Daniels kan sagsøge den amerikanske popstjerne Lizzo som enkeltperson.

Det har en føderal dommer i Los Angeles afgjort mandag, skriver BBC fredag.

Asha Daniels har hævdet, at hun blev udsat for mobning samt seksuel og racistisk chikane, mens hun var på turné med Lizzo i 2023.

Ifølge tøjdesigneren var der tale om et arbejdsmiljø, der var "utrygt og seksuelt ladet”.

Det har Lizzo dog afvist, skriver BBC.

Ifølge dommeren har Asha Daniels oplyst, at hendes arbejdsgivere under turnéen var sangerens produktionsselskab, Big Grrrl Big Touring Inc, og lønselskabet Caps.

Det betyder, at Asha Daniels ikke kan sagsøge Lizzo, men popstjernens produktionsselskab er fortsat sagsøgt i sagen.

Til det amerikanske medie NBC har Asha Daniels tidligere udtalt, at turnéen føltes som at bo i et galehus.

- Det var fuldstændig chokerende. Jeg hørte den her sorte kvinde på en enorm scene dele et budskab om selvkærlighed, omsorg, empati og at stå op for andre.

- Og jeg så mig selv, danserne, korsangerne og de lokalt ansatte blive regelmæssigt chikaneret og mobbet.

Også i august blev Lizzo sagsøgt for at skabe et dårligt arbejdsmiljø. Tre tidligere dansere stod bag søgsmålet.

De beskyldte sangeren for blandt andet at udskamme og diskriminere på grund af køn, race, vægt og religion.

På Instagram skrev den amerikanske stjerne efterfølgende, at anklagerne er utrolige og uhyrlige.

Lizzo slog igennem i 2019 med sangen "Truth Hurts". Blandt hendes andre hits finder man "About Damn Time" og "Good As Hell".

/ritzau/

Læs Mere >>

, 06/12/2024 - 12:00

FAKTA: Få styr på pensionsfradraget

* Du kan indbetale til en ratepension eller ophørende livrente og få fradrag for indbetalingen. Du kan få fradraget via din løn, når din arbejdsgiver administrerer ordningen, eller via årsopgørelsen, når du har en privattegnet ordning.

* Når du betaler til ratepension og ophørende livrenter, kan du samlet set få fradrag for indbetalinger på op til 63.100 kroner i 2024.

* Det er et samlet loft for indbetalinger til ratepensioner, og omfatter ordninger, du selv indbetaler til af beskattede midler og ordninger, der er administreret af din arbejdsgiver.

* Er du i tvivl om, hvor meget der allerede er betalt på pensionsordningen i år, kan du kontakte din bank eller dit pensionsselskab.

Kilde: skat.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 06/12/2024 - 12:00

Du kan lige nå et skattefradrag med denne pensionsfinte

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Få ekstra meget ud af dine sparekroner ved at kanalisere dem det rigtige sted hen, lyder rådet fra chefkonsulent.

Kalenderlyset brænder dag for dag længere ned. Men hvis du er lidt vaks, kan du faktisk lige nå at få årets sidste fradrag med, inden det nye år bliver skudt ind med et brag.

Det er nemlig stadig muligt at få ekstra fradrag for indbetalinger til den tredje alder. Det fortæller Henning Boye Hansen, som er chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO.

- Den mulighed, man har for at påvirke sin skat for 2024, er at indskyde lidt ekstra på sin pensionsopsparing.

- Det er der rigtig mange, der gør hvert år i december måned, vurderer Henning Boye Hansen.

Det betyder, at hvis du har lidt ekstra på kistebunden, som du ikke skal bruge nu og her, kan du med fordel kanalisere dem over på en pensionsopsparing, som giver dig ret til et skattefradrag.

- Det skal man have gjort inden nytår, hvis man vil have glæde af det i år.

- Det er altid en god idé at sætte penge ind til pensionen. Og når det så tilmed er skattebegunstiget, så kan man sige, at man får ekstra meget for pengene. Hvis man har tjent rigtig meget i år, kan man slippe for en restskat. Eller man kan få en yderligere overskydende skat, fortæller han.

Du har dog ikke ubegrænset mulighed for at overføre penge til pensionen. På ratepensionen er beløbsgrænsen i 2024 på 63.100 kroner, fremgår det af Skats hjemmeside.

Du kan overføre de ekstra sparekroner til en ratepension eller en såkaldt livrente. En ratepension udbetales over en årrække, som du selv har bestemt, op til 30 år. Livrente udbetales - som det ligger i ordet - fra pensionstidspunktet og resten af dit liv.

Selv har chefkonsulent Henning Boye Hansen en klar præference, og den hænger først og fremmest sammen med arvereglerne.

- Hvis man dør, inden man har fået udbetalt hele sin ratepension, så får ens arvinger det, der ikke er blevet udbetalt, siger han og tilføjer, at en livrente omvendt ikke kan arves - den ophører ved dødsfald.

- Så mit råd - og det, jeg personligt foretrækker - er altid at skyde pengene ind på en ratepension og kun skyde det, der ligger ud over loftet, over på en livrente, siger chefkonsulenten.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek