Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 29/03/2020 - 10:00

Stjernekok krydser Atlanten efter tragisk ulykke: Måtte ikke sige nej

Kokken Jesper Vollmer brækkede for fem år siden nakken og kæmper stadig med mén. Nu krydser han Atlanten.

Af: Af Anna Secher, Ritzau Fokus

For fem år siden tog Jesper Vollmers liv en alvorlig drejning.

Han arbejdede på tiende år som kongelig køkkenchef, men på en badeferie til Thailand blev han overmandet af en kæmpebølge, som endte med at knuse hans nakke mod sandbunden.

Han mistede ikke førligheden, men han har genoptrænet lige siden og har i dag stadig udfordringer med balancen, sin gang og den højre hånd.

Alligevel besluttede han at gribe chancen og sige ja til at krydse Atlanterhavet på et sejlskib i tv-programmet "Over Atlanten".

- Mit allerførste udgangspunkt for at være med var, at jeg havde lovet mig selv, at hvis jeg kan blive stærkere, bedre og gøre flere ting i dag end i går, så må jeg ikke sige nej.

- Så alt, hvad jeg får af tilbud om træning og behandlinger, siger jeg ja til, hvis det giver mening og kan gøre mig stærkere, fortæller han.

Han besluttede sig for at lave, hvad han selv kalder "en Jesper Vollmer", hvilket betyder at finde sin egen vej og gøre tingene på sin helt egen måde.

I løbet af de tre uger, hvor han og fem andre kendte var afsted, lykkedes det dog aldrig Jesper Vollmer at komme fysisk ovenpå.

- Det var bare virkelig besværligt at bevæge sig rundt. Men at kunne tage med på turen, lave mad og få sejlet uden at være ham den handicappede, dér var min mission fuldført.

- Jeg havde ikke brug for at være ham med skåneopgaverne, som ikke kunne være på lige fod med de andre. Så det var vigtigt for mig at finde nogle opgaver på skibet, som skulle gøres, og som også passede til min fysik.

Jesper Vollmer fik ansvar for indkøb af mad og tilberedning. Han var ikke i kabyssen hele tiden, men havde det store overblik.

De første ti dage gik dog med ekstrem søsyge, og kokken havde svært ved at nyde oplevelsen.

- Jeg var først rigtigt med på turen efter ti dage. Indtil da kunne jeg slet ikke kende den Jesper, jeg var, for jeg har aldrig prøvet at være så syg og dårlig af søsyge.

- Jeg har fået mest ud af turen psykisk, men det var hårdest fysisk. Mentalt var det fint, og det gav mig et selvtillidsboost, at jeg stadig fik præsteret, selv om jeg var syg og dårlig. Og da jeg kom af med søsygen, så kunne jeg nyde det helt vildt.

- De første ti dage så jeg heller ikke andet end de nærmeste tre-fire meter vand, men derefter kunne jeg for alvor kigge op og se, hvor smukt det hele var. At være så presset så længe er noget af det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet, konstaterer han.

Jesper Vollmer er tilfreds med beslutningen om at tage med, for turen har gjort ham stærkere - præcis som han havde håbet.

- Jeg vil gerne vise både mig selv, men også andre med udfordringer derude, at hvis jeg kan klare denne tur med mine skavanker, så er der altså mange derude, som kan få et lille spark bagi.

- Det er lidt kliché, men når man har været så presset så længe, så er intet herhjemme jo rigtig hårdt.

- Jeg skulle lave boller i karry dernede, fordi en af sejlerne havde efterspurgt det. Det tog mig tre timer, fordi jeg havde to gasblus og to gryder. Det var det. Herhjemme havde det taget en halv time. Alt er i dag meget nemmere, og når jeg laver boller i karry nu, står jeg og griner, fordi jeg kan huske, hvor hårdt det var på båden, siger han med et smil

Udover Jesper Vollmer deltager også Wafande, Katerina Pitzner, Julia Sofia Aastrup, Kristian von Hornsleth og Anders Lund Madsen i anden sæson af "Over Atlanten", som vises på Kanal 5 og Dplay.

/ritzau/

Washington D.C., 05/12/2025 - 10:28

Medier: Netflix er tæt på opkøb af streamingkonkurrenten HBO Max

Moderselskabet bag HBO Max er til salg - og verdens største streamingtjeneste står forrest i budkøen.

Streamingtjenesten Netflix kan være tæt på at opkøbe Warner Bros Discovery, som er selskabet bag blandt andet konkurrenten HBO Max.

Det skriver nyhedsbureauet AFP på baggrund af oplysninger fra flere amerikanske medier - herunder Bloomberg.

Foreløbigt er udspillet i forhandlinger mellem selskaberne, at opkøbet skal koste 28 dollar per aktie.

Forhandlingerne finder sted efter flere uger med budkrig mellem Netflix og konkurrenterne Paramount Skydance og Comcast.

Foruden HBO Max er tv-stationen CNN og filmselskabet Warner Bros en del af Warner Bros Discovery.

Selskabet satte formelt sig selv til salg i oktober.

Ifølge Bloomberg gik Netflix og Warner Bros Discovery torsdag ind i de potentielt afsluttende forhandlinger om det kommende opkøb.

Netflix er verdens største streamingtjeneste med 280 millioner abonnenter på verdensplan.

/ritzau/

Læs Mere >>

Storbritannien, 05/12/2025 - 09:50

Sex and the City-stjerne gift for fjerde gang

Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Skuespilleren Kim Cattrall, der er kendt som Samantha Jones i "Sex and the City", er blevet smedet sammen med lydteknikeren Russell Thomas.

Efter snart ti år sammen er Sex and the City-stjernen Kim Cattrall blevet gift med lydteknikeren Russell Thomas.

Der var kun 12 gæster til stede ved vielsen på rådhuset Chelsea Old Town Hall i London torsdag - samt det amerikanske magasin People, som har foreviget parrets store dag på billeder.

- Det stille bryllup, en underspillet fejring med fokus på familie, nære venner og det varige partnerskab, de har opbygget, afspejler det nygifte pars ønske om intimitet og autenticitet, skriver magasinet om vielsen.

69-årige Kim Cattrall og 55-årige Russell Thomas mødte hinanden i 2016, da hun gæstede radioprogrammet "Woman's Hour" på det britiske medie BBC.

Efterfølgende begyndte Kim Cattrall og Russell Thomas at følge hinanden på de sociale medier. Han sendte hende en besked, og sådan begyndte kontakten for alvor.

Siden rejste Russell Thomas tværs over Atlanterhavet og til Canada, hvor Kim Cattrall bor, afslørede skuespilleren i et interview med magasinet Glamour i 2018.

- Vi har været sammen lige siden, fortalte hun.

Ifølge People var bruden iført en spadseredragt fra Dior. Den var blevet stylet med hat og handsker af den kendte kostumier Patricia Field, som også arbejdede på kultserien "Sex and the City", som for alvor gjorde Kim Cattrall verdensberømt.

I de seks sæsoner spillede hun PR-agenten Samantha Jones. Serien centrerede sig om hende og hjerteveninderne Carrie, Miranda og Charlotte og deres liv med dating, venskaber og karriere i New York.

Men uden for settet var hun, Cynthia Nixon, Kristin Davis og Sarah Jessica Parker ifølge Kim Cattrall på ingen måde hjerteveninder.

Bortset fra en enkelt scene nægtede Kim Cattrall at medvirke i den efterfølgende serie "And Just Like That...", som udspringer af "Sex and the City".

Ægteskabet med Russell Thomas er Kim Cattralls fjerde.

Hendes første ægteskab var med Larry Davis fra 1977 og frem til 1979.

Andet ægteskab var med arkitekten Andre J. Lyson og varede fra 1982 til 1989.

Tredje ægteskab var med lyddesigneren Mark Levinson. Sammen skrev de bogen "Satisfaction: The Art of the Female Orgasm", der udkom i 2002. To år efter blev parret skilt efter seks års ægteskab.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek