28/04/2023 - 08:00
Vil du bo året rundt i din campingvogn? Husk at tjekke din forsikring
Du bør sikre dig, at dine forsikringer stadig dækker i tilstrækkelig grad, hvis du ændrer din bopæl, anbefaler forsikringsekspert.
Af: Af Murat Tamer, Ritzau Fokus
Har du overvejet at bo året rundt på en campingplads?
Så kan din mulighed være blevet en smule bedre, efter at et flertal i Folketinget har besluttet at vedtage en forsøgsordning, der gør vintercamping lovligt i en prøveperiode på to år.
Men før du flytter ind i dit mobile hjem, er det en god idé, at du får overblik over, hvordan dine forsikringer dækker.
Sådan lyder rådet fra forsikringsekspert i Forsikringsoplysningen Anne Garde Slothuus.
- Man er nødt til at kontakte sit forsikringsselskab og finde ud af, hvordan man er dækket, hvis man vælger at bo fast og have folkeregisteradresse på en campingplads, siger hun og tilføjer:
- Der kan nemlig være begrænsninger på både dækning og forsikringssum, som man bør være opmærksom på, så man undgår overraskelser, hvis uheldet skulle være ude.
Det kan være, at dit forsikringsselskab stiller krav til, hvordan du aflåser din beboelsesvogn, hvis eventuelle indbrud skal være dækket.
Men reglerne er ikke ens for alle selskaber, forklarer Anne Garde Slothuus. Derfor skal du spørge dit forsikringsselskab om, hvad der gælder for dig.
Du bør også fortælle, hvor længe du har tænkt dig at bo på en campingplads.
- Det kan for eksempel have betydning, om man bor tre måneder om året i en campingvogn og tager ting med hjemmefra. Eller om man bor der året rundt og har sine ting hele tiden i campingvognen, siger hun.
Den samme anbefaling kommer fra seniorjurist hos Forbrugerrådet Tænk Jakob Steenstrup.
Han råder til, at du kontakter dit forsikringsselskab, før du begiver dig ud i at bo fast på en campingplads.
- Der er forskel på, om man bor i en campingvogn, et telt eller shelter. Og forsikringsselskabet kan have nogle konkrete forholdsregler, som man skal tage for at være dækket, siger han.
Som eksempel peger han på, at en hængelås på teltet næppe holder tyven ude, men alligevel gør, at en tyv skal tiltvinge sig adgang.
Og så bør du overveje, hvad du tager med dig på camping, og hvor synligt det er. Efterlad for eksempel det værdifulde arvesmykke derhjemme eller hos familie.
- Det vil nemlig ofte være sådan, at de såkaldt tyvetækkelige ting - altså som er attraktive for tyve - vil være undtaget dækning, siger Jakob Steenstrup.
Han nævner, at penge, guld og smykker typisk vil være undtaget og altså ikke omfattet af dækning fra forsikringen.
I den nye forsøgsordning, som Folketinget har vedtaget, er det kun en begrænset del af campingpladsen, der må bruges til fast camping året rundt.
Det er kun fem procent af de tilladte vinterpladser, der kan bruges til helårscamping i forsøgsperioden på to år.
/ritzau fokus/