Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Horsens, 25/11/2023 - 10:00

Jens Werner takker af: Nu har jeg gjort mit

- Det var en fantastisk aften, lyder det fra Jens Werner, der har takket af som dommer i "Vild med dans" efter 20 sæsoner.

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Jens Werner trak sine sidste titaller op og var med til at sikre den tidligere fodboldspiller Kasper Fisker og hans partner, Karina Frimodt, sejren i årets udgave af "Vild med dans".

Sæsonen, som er den 20. af slagsen, er Jens Werners sidste som dommer.

- Det var en fantastisk aften. Det var det virkelig, siger Jens Werner.

- Alle har gjort sig umage på alle parametre, og det synes jeg, aftenen bar præg af. Og så skal man ikke underkende den energi, den stemning og den glæde, et levende publikum giver her, i forhold til de 150-175 mennesker der sidder i studiet om fredagen. Det er noget helt andet det her.

For første gang i fire år var finalen flyttet fra København til Forum Horsens, der har plads til 3000 publikummer.

"Vild med dans" kunne fejre 20-sæsoners jubilæum i år, og Jens Werner har været med siden programmets danske premiere i 2005. Faktisk allerede inden, at det første afsnit valsede over skærmen.

Han var nemlig hyret som konsulent på programmet og rådgav produktionen med at finde det rigtige underlag til gulvet, så deltagernes blanke sko ikke skøjtede rundt. Han udvalgte de rette materialer til kjolerne og satte tempoet på musikken.

Sjette program i årets udgave af dansedysten var dedikeret til "Vild med dans'" 20-sæsoners jubilæum, og her blev Jens Werner også hyldet med en stor tak og en kavalkade med mindeværdige momenter fra hans 18 år som dommer.

- Det ér den rigtige beslutning, jeg har taget. Den har været lidt undervejs de sidste par sæsoner, understreger Jens Werner, som vil hellige sin tid til familien.

- Jeg tror, man skal være ærlig og stoppe, mens legen er rigtig, rigtig god. Man skal være ærlig mod sig selv og stoppe, når man har den fornemmelse, der hedder: "Nu har jeg gjort mit. Nu er der andre, der må tage over".

Jens Werner er stadig vild med dans. Han driver en danseskole med sin hustru, Anette, som sammen med parrets børn også overværede årets Vild med dans-finale. På mandag er han tilbage for at undervise, som han altid har gjort.

Jens Werner oplyste i foråret, at han havde fået konstateret kræft. Heldigvis har han det rigtigt godt i øjeblikket.

- Jeg er i gode hænder. Jeg har et stærkt og positivt mind, og så har jeg kærligheden fra familien. De ting kombineret lover meget godt, siger Jens Werner.

TV 2 har allerede annonceret, at "Vild med dans" vender tilbage i 2024. Men den 21. sæson bliver uden Jens Werner - i hvert fald bag dommerbordet.

- Man ved jo aldrig, om de ringer, og jeg skal være vært - hvem ved, siger Jens Werner og understreger.

- Selvfølgelig kunne jeg overveje det. Men om jeg er dygtig nok, ved jeg ikke.

Der er en værtstjans ledig. For Jens Werner er ikke den eneste af programmets profiler, som har sagt tak for dansen.

Sarah Grünewald, som har været Vild med dans-vært siden 2013, meddelte inden årets premiereprogram, at denne sæson ville være hendes sidste.

/ritzau/

USA, 17/06/2024 - 14:39

Gordon Ramsay i alvorlig ulykke: Heldig at være i live

Chris Pizzello/Ritzau Scanpix

En forslået Gordon Ramsay står frem efter en alvorlig cykelulykke med budskabet om at bruge cykelhjelm. Ifølge den kendte tv-kok reddede den hans liv.

Det var ved at ende fatalt galt for den verdensberømte tv-kok Gordon Ramsay, der er kommet alvorligt til skade efter en ulykke på cykel i den amerikanske delstat Connecticut.

Derfor står han frem i et opslag delt på Instagram med en livsafgørende opfordring.

- Jeg er taknemmelig for alle læger, sygeplejersker og personale på Lawerence + Memorial Hospital i New London, der passede på mig og undersøgte mig. Men mest taknemmelig er jeg for min hjelm, der reddede mit liv, skriver han blandt andet på det sociale medie.

- Jeg har det o.k. og brækkede ikke nogen knogler eller fik nogen større kvæstelser, men jeg er lidt forslået og ligner en lilla kartoffel.

I en video trækker Gordon Ramsay sin hvide kokkejakke op, og med meget rystende hånd fremviser han et enormt blålilla, nærmest sort, mærke.

Han har derudover tilføjet billeder af sit iturevne cykeltøj og smadrede hjelm.

- Jeg er ligeglad med, hvor kort turen er. Jeg er ligeglad med det faktum, at hjelmene koster penge, men de er nødvendige. Selv på børns korte cykelture er de nødt til at bruge hjelm, siger den 57-årige britiske kendiskok, der privat er gift og far til seks børn.

- Jeg er heldig at være her. Jeg har ondt. Det har været en brutal uge. Men jeg er sådan set ved at komme igennem det. Men jeg kan ikke understrege vigtigheden af at bruge hjelm.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der cirka halvt så mange hovedskader blandt alvorligt tilskadekomne cyklister, der bruger hjelm, end blandt dem, der ikke bruger hjelm.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/06/2024 - 11:23

Dronning Margrethes nørklerier: Man får ryddet op i hovedet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe blev med egne ord "hooked", da hun så sin mor, dronning Ingrid, brodere. Det fortæller den tidligere monark i et interview med Hendes Verden.

Akvarelmaling, illustrationer, decoupager og kostumer.

Dronning Margrethe elsker at nørkle, og i et stort interview med Hendes Verden deler hun nu sin begejstring for at brodere.

For den disciplin kommer der langt mere end broderier ud af, fortæller hun.

- Ja, man får ryddet op i hovedet sommetider – det er vist en udmærket ting, siger den abdicerede dronning til magasinet.

Som ung kunne dronning Margrethe faktisk ikke fordrage at sy - hun ligefrem hadede det, som Hendes Verden beskriver det.

Men da hun så sin mor, dronning Ingrid, brodere sammen med nogle af sine veninder, blev dronning Margrethe fortryllet af farverne og fik selv lyst til at nørkle med nål og tråd.

- Bum, sagde det, og så var jeg hooked, husker dronning Margrethe det.

Det er 64 år siden, og siden er det blevet til et væld af broderier. Senest til fire puder, som hun netop har færdiggjort, afslører dronningen over for Hendes Verden.

- Når man er glad for det, man sidder og laver, ja, så kan man jo ikke lade være at vise det frem, siger hun til magasinet.

Dronning Margrethe er kendt for kunst og kreativitet.

Senest har dronning Margrethe blandt andet designet Pantomimeteaterets nye fortæppe i Tivoli i København. Og så kan hendes kostumer og scenografi til en balletforestilling baseret på H.C. Andersens eventyr om "Klods-Hans" ses selvsamme sted fra 22. juni.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 17/06/2024 - 13:00

FAKTA: Følg Danmarks EM-kampe

* Danmark har indtil videre spillet en kamp i gruppespillet ved årets EM-slutrunde i Tyskland. Modstanderen var Slovenien, og kampen endte 1-1.

* Torsdag 20. juni møder Danmark England. Kampen fløjtes i gang klokken 18 og vises på TV 2.

* Tirsdag 25. juni møder Danmark Serbien. Kampen begynder kl. 21 og vises på DR.

Kilde: dbu.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 17/06/2024 - 13:00

Sådan vasker du fodboldtrøjen korrekt

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Undgå dumme fodfejl, når du vasker din elskede landsholdstrøje, og hold den frisk og pletfri gennem hele EM-slutrunden.

EM-feberen ruller gennem sommerlandet, og det betyder, at de rød-hvide fodboldtrøjer hives frem fra skabet og over hovedet på store såvel som små.

Midt i fodboldfeberen er det næsten uundgåeligt, at der havner pletter fra solcreme, øl eller is på de elskede trøjer. Men du begår nemt et ærgerligt selvmål, hvis du griber ud efter pletfjerningsmidlet på hylden i forsøget på at vaske snavset af.

Det siger Jeanette Lynge Nielsen, der deler rengøringstip på Instagram og hjemmesiden husmortip.dk.

- Det er dumt at bruge, fordi det ødelægger fibrene i stoffet, og det gør tit, at trykkene på trøjerne bliver opløst, fortæller hun.

Fodboldtrøjer er lavet af polyester, nylon eller lycra, og de materialer tåler ikke pletfjerner, vaskemiddel med optisk hvidt eller blegemiddel. Skyllemiddel går heller ikke.

- Fibrene i stoffet går ud af facon, og der kan komme pletter, der ikke kan vaskes af, lyder det fra Jeanette Lynge Nielsen.

Hun råder dig til at vaske fodboldtrøjen på maksimum 40 grader, men helst ikke mere end 30 grader. En for høj temperatur kan påvirke trøjens pasform og gøre, at farverne pludselig smitter af – også selv om trøjen har været vasket før.

- Kom ikke polyesterbluser i tørretumbleren. De kan faktisk komme til at lugte surt af det. Hæng dem ud i det gode danske vejr, tilføjer Jeanette Lynge Nielsen.

Her kommer hendes bedste fif til at få bugt med klassiske fodboldfan-pletter.

1) Øl og solcreme.

For begge dele virker det bedst at lægge blusen i blød med lidt opvaskemiddel natten over.

2) Stadionpølse med det hele.

Fedtet fra pølsen og remouladen behandles med lidt opvaskemiddel. Kom det på pletterne, og gnid meget forsigtigt, til det skummer op.

Kom herefter blusen i en plasticpose natten over, og vask som normalt dagen efter.

3) Sved.

Læg blusen i blød i lunkent vand med lidt vaskemiddel - gerne et sportsvaskemiddel, som indeholder bakterien probiotika.

- Det levende probiotika æder den føde, som de dårlige bakterier lever af, og så dør de. Det virker meget længe efter vask, så man ikke behøver bekymre sig, om blusen bliver klar til næste kamp, fortæller Jeanette Lynge Nielsen.

Skulle du komme ud for et uheld og få blod på fodboldtrøjen, kan det også fikses.

Skyl blot trøjen i koldt vand. Husk at skylle den med vrangsiden udad. Er der tale om indtørret blod, så læg trøjen i blød i koldt vand natten over.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek