Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 21/01/2024 - 08:00

TV 2-vært: Der er en kamp om vores opmærksomhed

- Der herskede en stor ordentlighed og grundighed, som jeg forsøger at indføre i mit eget liv, siger tv-vært Adam Duvå Hall om sin medvirken i nyt program.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Alexander Broberg Tørring, Ritzau Fokus

Hvis livet spiller dig nogle kort, hvor du får mulighed for at kaste dig derud, hvor det er svært at bunde - så skal du gribe den.

Sådan lyder filosofien hos tv- og radiovært Adam Duvå Hall, der er aktuel i det spritnye TV 2-program "Shaolin", hvor han og otte andre danske kendisser bliver introduceret den ældgamle kinesiske livsfilosofi Shaolin.

- Det viser sig jo som regel, at det er en gave at møde nogle, der virkelig har dedikeret deres liv til noget, fortæller den 48-årige Go' Morgen-vært.

- Og at de ovenikøbet står på skuldrene af en tusindår gammel tradition gjorde, at jeg havde en fornemmelse af, at de nok havde fundet ud af et eller andet, som man kunne lade sig inspirere af.

Over otte programmer og 12 dage skal de træne og leve som Shaolin-masters i et sydkoreansk tempel langt væk fra civilisationen.

Til at guide dem er to anerkendte Shaolin-masters, som løbende vil teste de medvirkende både fysisk og mentalt.

Kilden til personlig udvikling går gennem mindfulness, meditation og spiritualitet.

Foruden Adam Duvå Hall er tidligere Vild med dans-vært Sarah Grünewald, skuespiller og presserådgiver Anne Sofie Espersen, musiker Sharin Foo, debattør Geeti Amiri, tidligere svømmer Sarah Bro, skuespillerne Esben Dalgaard og Albert Harson og breakdancer Rico Coker.

For Adam Duvå Hall var det ikke et spørgsmål om, at han skulle lægge sit liv helt om, være frelst eller blive i Sydkorea og gå i kloster efter programmet.

- I virkeligheden var det et ønske om at se, om der findes nogle ting derude, som troværdigt kan inspirere, fortæller han.

- For jeg synes også, at vi lever i en verden, hvor vi ser meget stress. Og findes der nogle små teknikker til at zoome lidt ind er det værd at undersøge.

Ifølge Adam Duvå Hall lever han et meget normalt liv - kone, to børn, et rækkehus og en kat - med alle de goder og komplikationer, det nu måtte bringe med sig.

- Der er en kamp om vores opmærksomhed, og det tog kører virkelig stærkt, siger Adam Duvå Hall.

- Jeg kan se det på ungerne, hvor hurtigt de kan blive fanget af algoritmerne, og hvad det er, vi bruger vores tid på i de få timer, vi har sammen som familie.

- Så jeg synes, der er alt mulig grund til at interessere sig for, hvor man kan skabe huller, der giver mere ro og nærvær.

Om opskriften til den ro og nærvær var til at finde en snert af i Sydkorea, er svært at sige, synes han.

- Men der er øjeblikke, efter at vi er kommet hjem, hvor jeg genkalder stemningen i templet, eller noget, de her masters har sagt, som jeg så kan finde en ro i, siger Adam Duvå Hall.

- Ville de have rådet mig til at tage det med ro lige nu, eller skal jeg løbe tusind gange rundt om mig selv for at udføre noget i livet, som i virkeligheden ikke gavner den store mening?

Adam Duvå Hall startede sin karriere på satireprogrammer som "Monkey Business" på P3 og "Torsdag i 2'eren" og "Go' røv og go' weekend" på DR2.

Desuden har han været vært på "Jeopardy" og "Fristet" på TV3 og haft værtsrollen på det danske melodigrandprix tre gange i perioden 2006-2008.

Han har siden 2018 været vært på "Go' Morgen Danmark" på TV 2.

"Shaolin" har premiere 22. januar på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Los Angeles, 15/04/2024 - 05:08

Serie om stenrig og dysfunktionel familie vinder to priser

Mike Blake/Reuters

"Succession" om den dysfunktionelle familie bag et mediedynasti vandt priser ved Writers Guild Awards.

Tv-serien "Succession" vandt søndag to priser ved den årlige prisuddeling Writers Guild Awards.

Det skriver underholdningsmediet Variety.

Priserne uddeles til de bedste manuskriptforfattere bag årets film og tv-serier. Desuden hyldes teater, dokumentar og computerspil.

"Succession", der handler om et mediedynasti og den dysfunktionelle familie bag, vandt priserne for henholdsvis Bedste Dramaserie- og Episode.

"The Bear" vandt prisen for Bedste Komedieserie, mens "Beef" fra Netflix vandt prisen for Bedste Miniserie.

Prisen for Bedste Nye Serie gik til "The Last of Us" på HBO, mens "Last Week Tonight with John Oliver" vandt i kategorien Bedste Talkshow.

Prisuddelingen afholdes som to begivenheder, der sker samtidig - den ene i New York City og den anden i Los Angeles.

Det er den første afholdning af Writers Guild Awards, efter at medlemmer af Fagforeningen for Hollywoods manuskriptforfattere (WGA) i foråret sidste år gik i strejke.

Strejken medførte blandt andet, at dette års prisuddeling blev udskudt til april.

På scenen i Los Angeles påtalte skuespillerinden Niecy Nash-Betts, som var aftenens vært, også sidste års strejkeforløb.

- Vi kæmpede for lige løn, lige plads til at udtale os, og for vores ret til at nå med til slutningen af en sæson på ti afsnit, sagde hun ifølge Variety.

I oktober sidste år gav fagforeningens medlemmer grønt lys til en treårig aftale med flere filmselskaber og streamingtjenester.

Aftalen indeholder blandt andet en lønstigning og beskyttelse af manuskripter over for kunstig intelligens i branchen.

Succession har også ved andre prisuddelinger vundet flere titler.

I januar i Los Angeles til Emmy-uddelingen, som hylder de bedste tv-serier, dominerede hitserien, da den blandt andet blev vinderen af den prestigefulde pris for Bedste Drama.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 15/04/2024 - 04:44

Serie om stenrig og dysfunktionel familie vinder to priser

"Succession" om den dysfunktionelle familie bag et mediedynasti vandt priser ved Writers Guild Awards.

Tv-serien "Succession" vandt søndag to priser ved den årlige prisuddeling Writers Guild Awards.

Det skriver underholdningsmediet Variety.

Priserne uddeles til de bedste manuskriptforfattere bag årets film og tv-serier. Desuden hyldes teater, dokumentar og computerspil.

"Succession", der handler om et mediedynasti og den dysfunktionelle familie bag, vandt priserne for henholdsvis Bedste Dramaserie- og Episode.

"The Bear" vandt prisen for Bedste Komedieserie, mens "Beef" fra Netflix vandt prisen for Bedste Miniserie.

Prisen for Bedste Nye Serie gik til "The Last of Us" på HBO, mens "Last Week Tonight with John Oliver" vandt i kategorien Bedste Talkshow.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/04/2024 - 08:00

FAKTA: Skærm dig mod pollen i hverdagen

* Luft ud tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor der er færrest pollen i luften.

* Tør dit tøj indendørs eller i tørretumbleren i stedet for at hænge det udenfor.

* Brug solbriller og eventuelt en kasket for at begrænse mængden af pollen, du får i ansigtet.

* Skyl håret, inden du går i seng om aftenen, så du undgår pollen på hovedpuden.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 14/04/2024 - 08:00

Træt af pollen? Det skal du vide om allergivaccination

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Forår betyder pollen i luften, men du skal være ekstraordinært hårdt ramt, før det bliver relevant med en vaccination mod din allergi.

Næsen løber, øjnene svier, og du føler dig sløv og træt. Pollenallergi kan være en ret så irriterende forårsbebuder, men hvornår er det relevant for dig at blive decideret vaccineret mod den?

- Vores råd vil altid være, at du taler med din læge. Det er vigtigt, at der bliver udarbejdet en individuel behandlingsplan, lyder det fra Christine Højer Eriksen, der er sundhedsfaglig koordinator i patientforeningen Astma-Allergi Danmark.

- Symptomerne skal drøftes, også i forhold til hvordan de begrænser dig og påvirker din livskvalitet. Og ud fra det træffer lægen en beslutning om den rette behandling, uddyber hun.

Hos forsikringsselskabet Gjensidige melder man om et stigende antal sager og henvendelser om tilskud til allergivaccinationer.

Om der er tale om en generel stigning i antallet af allergivaccinationer, har Charlotte Gotthard Mørtz, der er formand for Dansk Selskab for Allergologi og professor ved Hudafdelingen og Allergicentret på Odense Universitetshospital, ikke nogen fornemmelse af.

- Men der er rigtig mange, der lider af allergi. Det er omkring 30 procent af vores population, der har høfeber eller helårsallergi, fortæller hun.

Hun råder dig, der er pollenallergiker, til at afprøve andre løsninger i samarbejde med din egen læge, inden du overvejer vaccination.

- Hvis du har milde og kortvarige symptomer, kommer det ikke på tale med allergivaccination. Men er der tale om moderate eller svære symptomer, hvor du har behov for fast behandling i længere perioder, kan man overveje det, siger Charlotte Gotthard Mørtz.

Hun peger på, at behandlingen af pollenallergi typisk består af en daglig dosis særlig næsespray med steroid og antihistamintabletter.

- Det er vigtigt, at man tager sin næsesteroid fast gennem pollensæsonen. Det virker ikke, hvis du kun tager det en gang imellem, understreger hun.

Oplever du stadig symptomer på trods af næsespray og antihistaminer, må du igen tage fat i din læge. Her vil du, hvis ikke det allerede er sket, blive grundigt undersøgt med blodprøver og priktest for at finde frem til, hvad det helt præcist er for pollen, du reagerer på.

Kommer vaccination herefter på tale, skal du indstille dig på, at processen bliver en lang en af slagsen.

- Behandlingen kræver, at man er vedholdende som patient, fordi den foregår over tre til fem år, hvor du hver sjette uge får en injektion. Man kan også få pillebehandlinger, hvor man skal huske at tage en pille hver dag i tre år, fortæller Charlotte Gotthard Mørtz.

Samtidig skal du gøre dig det klart, at du ikke kan regne med at blive totalt symptomfri, når behandlingen slutter.

- Men de fleste er rigtig glade for behandlingen og får en markant bedre livskvalitet. Desuden kan udvikling af astma forebygges, siger professoren og fortsætter:

- Man må dog ikke tænke, at man aldrig kommer til at mærke noget til sin høfeber igen. Man vil stadig kunne opleve milde symptomer.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek