Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 21/09/2024 - 08:00

Danske stjerner slår sig sammen: Vi er ligesom brødre

Én gang for alle slår Melvin Kakooza, Hadi Ka-koush, Joel Hyrland og Mahamad Habane fast, at de ikke skal spilles ud mod hinanden. Sammen er de stærke og sjove.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet, Ritzau Fokus

Det vigtigste i relationer er samtaler. Det har de krøllede hjerner bag comedykvartetten Bros mærket på egen krop.

Siden september 2023 har Melvin Kakooza, Hadi Ka-koush, Mahamad Habane og Joel Hyrland mødtes én gang om måneden for at optage deres podcast, "Bros".

Det har gjort, at de har udviklet et helt særligt venskab, fortæller Melvin Kakooza, som ud over at være komiker også er tv-vært og skuespiller.

- I bund og grund er vi bare fire gutter, som har samme udgangspunkt i komik, og som samtidig svinger helt vildt godt.

- Det er befriende, og det tror jeg også, folk kan mærke. Vi kan sidde og lave sjov med hinanden, fordi vi i bund og grund holder af hinanden, siger han.

Hadi Ka-koush, der i mange år udgjorde den ene del af satireduoen "Adam og Noah", stemmer i.

- Der er kærlighed og respekt for hinanden. Det er ligesom at være brødre. Vi ved godt, at selv om vi kører på hinanden, så betyder det ikke noget, siger han.

Nu er podcasten blevet til et show, når de fire komikere tager på turné - en hel arenaturné på en række af landets største scener - med showet "Bros - så blev der mørkt", der har premiere i Gigantium i Aalborg 21. september og senere i løbet af efteråret blandt andet også rammer Royal Arena i København.

Arenaturnéen er en videreudvikling af podcasten, som både er blevet sendt live foran publikum, men også hjemme hos Melvin Kakooza - helt uformelt.

- Jeg har ikke følt, at det var et arbejde. Jeg fik bare tre gutter på besøg. Det har været ligesom en hvilken som helst anden venneaftale. Men i det her tilfælde får vi talt ud om nogle ting. Det synes jeg, har været rart, siger han.

For Melvin Kakooza har det været en form for ventil i hverdagen, hvor de også har delt essentielle kriser som kærestesorger og traumer fra barndommen. I første afsnit fortalte Mahamad Habane om at flygte til Danmark fra Somalia.

Melvin Kakooza delte desuden, at han var begyndt til psykolog for at udrede de traumer, hans forældres skilsmisse gav ham.

- Det chokerede folk, at vi gav noget af os selv. Det hele er ikke kun sjov. For mig har det været helt terapiagtigt at sidde sammen, fire gutter, og vende verdenssituationen og det private, siger Melvin Kakooza.

- Der er ikke en impuls til at tage sin telefon frem. Vi har det så hyggeligt, og snakken går bare. Jeg glæder mig altid, skyder Joel Hyrland ind.

- Det gør jeg også, svarer Melvin Kakooza.

Mens podcasten har været aktiv, har de fire komikere kunnet dele mange store milepæle.

I starten af året offentliggjorde Mahamad Habane, at han skulle være far for første gang.

Det vidste de tre andre selvfølgelig allerede.

På den måde er der en naturlig grænse mellem det, de deler i podcasten, og det, der sker i privaten.

- Dem, der er forældre, ved godt, at i de første måneder afventer man lige nogle ting. Og der respekterede de andre 100 procent mit privatliv, siger Mahamad Habane.

Alle er enige om, at man selv skal fortælle, hvad man ønsker at dele.

Hadi Ka-koush er meget privat omkring sit personlige liv og har kun inden for det seneste år nævnt offentligt, at han har børn. Han tager heller ikke billeder af dem og deler på sociale medier.

- Men jeg ved, at Joel er okay med, at vi nævner hans søn i podcasten, fordi han også laver videoer med ham på Instagram. På den måde kender vi hinandens grænser, siger Hadi Ka-koush, inden Joel Hyrland fortsætter:

- Ja. Min søn er væsentligt ældre end dine børn, og han har selv sagt, at han gerne vil være med i videoerne. Så vi kender efterhånden hinanden på et ret dybt plan, og vi har aldrig italesat, at vi ikke må sige de her ting. Det er bare indforstået, understreger han.

Den tillid tager de fire med ud i landet.

Det er ikke set før i Danmark, at fire komikere tager på en arenaturné sammen.

- Vi er alle meget opmærksomme på hinanden, og vi vil også gerne have, at de andre lykkes. Det er en holdindsats, understreger Melvin Kakooza, inden Hadi Ka-koush tager over:

- Jeg er sikker på, at vi kommer til at lytte til hinanden få et bifald ude bagved og tænke: Fuck, hvor fedt, mand! Og hvis én falder igennem, føler jeg, at alle har fejlet, siger han.

Hver af de fire står for et bestemt antal minutter i løbet af showet - og så kan improvisation komme, hvis det giver mening.

Undervejs bygger de hele tiden hinanden op, fortæller Mahamad Habane.

- At stå sammen på en scene kan noget andet end at stå der alene. Jeg er ikke nervøs, på samme måde som jeg plejer at være, for jeg bliver hele tiden samlet op, siger han.

Med podcasten og showet forsøger de fire komikere at hjælpe hinandens karrierer videre, samtidig med at de har det sjovt.

De er alle glade for, når det går godt for de andre, selv om de laver noget vidt forskelligt. Melvin Kakooza laver for eksempel meget tv, og Hadi Ka-koush og Joel Hyrland gør sig meget inden for skuespil.

Alligevel oplever de fire, at andre indimellem forveksler dem med hinanden.

- I starten blev I to sammenlignet, siger Hadi Ka-koush henvendt til Melvin Kakooza og Mahamad Habane.

Melvin Kakooza retter ham med det samme.

- Jeg kan godt lide, at du siger "i starten". Til Smukfest i år var der én der kom hen og sagde, at han ville have et billede med Melvin. Men han gik direkte forbi mig og hen til Habane.

- Mens jeg sad lige overfor! Kan I huske det?, siger han, og gruppen griner.

- Det er konstant og hele tiden, lyder det fra Joel Hyrland.

Selv om det er Mahamed Habane, der forholdsvist for nylig er blevet far, har Melvin Kakooza også oplevet, at nogle har sagt tillykke til ham.

- Så på den måde er vi blevet forældre, griner Melvin Kakooza.

Men indimellem sammenligner folk dem også på en måde, som ikke er rar.

Nogle kan finde på at gå op til Mahamad Habane og sige, at han er meget sjovere end Melvin Kakooza.

Og det er slet ikke nødvendigt, mener Mahamad Habane.

- Det synes jeg altid, har været rigtig vildt: at en person sviner Melvin til og betragter det som en ros til mig - det er det virkelig ikke!, siger han.

Også Joel Hyrland og Hadi Ka-koush oplever det, som de kalder at blive spillet ud mod hinanden.

- Det er én, som man kender så godt og har det så godt sammen med. Til dig siger de, at du er den sjoveste, og til mig siger de, at jeg er. Men jeg har intet behov for at være sjovere, siger Joel Hyrland.

Det var også en af årsagerne til, at Melvin Kakooza i første omgang havde lysten til at gå sammen med Hadi Ka-koush, Joel Hyrland og Mahamad Habane.

Én gang for alle vil han og de andre slå fast, at de ikke skal spilles ud mod hinanden.

- Man skal heller ikke komme til showet, hvis man forventer at gå ud derfra og tænke, at den ene var sjovere end de tre andre. Vi laver det her sammen. Det er også derfor, det hedder "Bros", understreger Melvin Kakooza.

/ritzau/

København, 14/11/2025 - 08:00

BLÅ BOG: Jasmin Lind

* Jasmin Lind er født 28. april 2000.

* Hun er en dansk YouTuber og influencer.

* Hun startede sin YouTube-kanal i 2014, hvor hun først lavede videoer om skønhedsprodukter

* Hun har opbygget en stor følgerskare på både YouTube, Instagram og TikTok, hvor hun sammenlagt har hundredtusindvis af følgere. 

* Hun bor i København sammen med sin mand, Mika Schultz, og deres datter, Elina.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/11/2025 - 08:00

Jasmin Lind: Jeg skal bevise noget før mine følgere stemmer på mig

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Selv om influenceren og Vild med dans-deltageren Jasmin Lind har tusindvis af følgere på de sociale medier, tror hun ikke, at det giver gratis stemmer.

I mere end ti år har influenceren Jasmin Lind delt ud af sit liv på sociale medier. Og i øjeblikket kan hendes følgere også komme med ind i træningslokalet, når hun uge efter uge lærer nye trin til "Vild med dans".

Alene på Instagram følger 275.000 med i den 25-årige influencers liv, og det kan umiddelbart virke som en fordel i dansekonkurrencen, hvor seerne er med til at bestemme, hvem der bliver sendt videre.

Men Jasmin Lind tror ikke, at hendes følgere vil stemme på hende, bare fordi de er fans.

- Jeg tror, at jeg skal bevise noget, før folk gider at stemme på mig. Jeg tror ikke, at jeg får så mange "gratis" stemmer, som folk går og tror, siger hun.

Det er mest tilfredsstillende at få stemmer ud fra sit talent og ikke, hvem man er, uddyber Jasmin Lind, som hos flere bookmakere er blandt favoritterne til at vinde årets konkurrence.

Selv om det kan være svært at vurdere, om man kan omsætte følgere til stemmer, er Jasmin Lind sikker på at få stor opbakning.

- Jeg ved, at der er mange af mine følgere, der vil støtte mig.

Jasmin Lind danner både romantisk og professionelt par med ægtemanden Mika Schultz, som hun har YouTube-kanalen "Jas og Mika" med. De blev gift i 2019, og i 2024 kunne de hilse en datter velkommen.

Datterens beskedne alder var i tankerne hos influenceren, da hun fik tilbuddet om at deltage i årets konkurrence.

- Først tænkte jeg "what, det er fedt!", men så begyndte jeg også at tænke på, at vi har rigtig meget arbejde og en datter på et år - er timingen god lige nu?

Jasmin Lind besluttede sig derfor for at tage et møde med arrangørerne af programmet for at tale situationen igennem, og det endte med at overraske hende.

- Jeg fandt faktisk ud af, at det krævede meget mere, end jeg havde regnet med. Men mavefornemmelsen var der, så jeg skulle være med, fortæller hun.

Hun har fundet ud af at være effektiv ved at kombinere dansetræningen med sit arbejde som influencer.

- Jeg udnytter "Vild med dans" til at lave det, som jeg normalt laver, som er content (indhold, red.) til sociale medier. Jeg filmer rigtig mange ting.

Kombinationen af træning og influencerarbejde er ikke hverdagskost for hendes dansepartner, Michael Olesen.

- Det er noget nyt for mig, som jeg skal vænne mig til, siger danseren med et grin.

14. november skal Jasmin Lind og Michael Olesen danse jive, når de går på gulvet til kvartfinalen sammen med de øvrige fire tilbageværende par. Der er kun plads til tre par ved det store finaleshow 28. november i Forum Horsens.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 13/11/2025 - 10:00

FAKTA: Karrypasta indeholder flere sunde ting

Du kan putte flere gavnlige og sunde ingredienser i en karrypasta:

* Ingefær: antages at virke blodfortyndende og kvalmestillende. Ingefær dæmper betændelse og virker som en antioxidant. Den bruges desuden til at bedre gigt.

* Chili: er fuld af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Der er især en høj koncentration af A-, C- og E-vitamin i chilifrugten, som blandt andet kan booste dit immunforsvar.

* Hvidløg: kan virke bakteriedræbende og antiinflammatorisk og kan derved mindske dannelsen af plak i arterierne. Hvidløg kan udvide karrene og dermed være med til at sænke blodtrykket. Det kan desuden nedsætte produktionen af kolesterol.

Kilder: Hjerteforeningen og DR.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 13/11/2025 - 10:00

Giv vintermaden bid og varme med en hjemmelavet karrypasta

Annegret Hilse/Reuters

Lad duften af frisk ingefær, hvidløg og ristede krydderier sprede sig i køkkenet, mens du laver din egen karrypasta, der kan pifte din hverdagsmad op.

De kolde måneder kalder på varm mad - og hvad er næsten bedre end en velsmagende og krydret karrypasta?

Med friske ingredienser kan du skabe en sund og aromatisk base, der løfter dine retter, siger kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen Thomas Rønsch Toftdahl.

Den er let at have med at gøre, og samtidig undgår du unødvendige tilsætningsstoffer.

- Jeg synes først og fremmest, at en god karry godt må bide lidt, men den skal heller ikke være så stærk, at den overdøver andre smage som kokosmælk eller andet, forklarer Thomas Rønsch Toftdahl.

Han anbefaler, at du begynder processen med dine tørre krydderier.

- Jeg bruger spidskommen, korianderfrø, sorte peberkorn, nelliker og hel kardemomme - cirka en spiseske af hver. Det tager jeg og maser godt ud i en morter eller en minihakker, som er helt oplagt til det, forklarer kokken.

Så er turen kommet til de vådere ingredienser.

Her bruger Thomas Rønsch Toftdahl et helt hvidløg og et helt til halvandet rødløg samt chili.

- Jeg plejer at bruge tre røde chilier, der cirka ligger midt på styrkeskalaen. Jeg synes, at chilismag er dejlig, men den skal ikke overdøve. Du kan sagtens bruge hele chilier med kerner, siger han.

Dernæst er turen kommet til ingefær - brug cirka 40 til 50 gram, og sørg for at skrælle og skylle grundigt, da bakterierne sidder i skrællen, og de kan gøre, at karrypastaen mugner hurtigere.

- Jeg bruger også altid to stilke citrongræs samt et par friske kaffirlimeblade, som kan købes i de fleste grønthandlere. Det tilsættes sammen med skal og saft fra to hele lime og to teskefulde rørsukker, fortæller kokken og faglæreren.

Husk at smage til undervejs, og smag eventuelt til med en lille smule kanel, foreslår Thomas Rønsch Toftdahl.

- Ikke ret meget. Den skal endelig ikke smage af kanel. Det er bare lige for at bløde nogle af bitterstofferne lidt op, uddyber han.

Alle ingredienser skal moses eller blendes til en sammenhængende konsistens, så det bliver til en pasta, men gerne med lidt struktur, lyder det.

Du kan tilføje to skefulde god olivenolie, hvis pastaen mangler fugt.

- Den må ikke være tør. Den skal være våd, men ikke flydende, forklarer han.

Put karrypastaen i en velegnet beholder, og opbevar den herefter på køl, hvor den kan holde sig cirka 14 dage, lyder det fra Thomas Rønsch Toftdahl.

Den færdige karrypasta kan bruges i et væld af retter.

- Jeg elsker at bruge den sammen med linser, som er ret kedelige, men supersunde og et godt alternativ til kød. Så jeg ville koge mine linser og blande et par skefulde karrypasta i, siger Thomas Rønsch Toftdahl.

Det kan også blandes i en asiatisk inspireret gryderet med rejer, grøntsager og fiskesovs eller en dansk klassiker som boller i karry med et tvist, foreslår han.

Der er lige et enkelt aber dabei, lyder det fra kokken. Pas på med at tilsætte pastaen ved alt for høj varme, så ryger mange af de vitaminer og antioxidanter, som vi gerne vil have.

- Tag for eksempel din ret af blusset under tilsmagning, og tilsæt karrypastaen. Det giver også en mere koncentreret smag, siger han.

Maden skal selvfølgelig altid varmes igennem, så bakterier som salmonella og campylobacter bliver dræbt, hvilket Fødevarestyrelsen anbefaler.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek