Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Skanderborg, 05/08/2023 - 08:00

Værter sælger populært DR-program til udlandet

Det er ikke kun de danske tv-seere, der er vilde med "Nul stjerner". Nu har det store udland også fået øje på det populære og skæve rejseprogram fra Danmark.

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Af: Af Lukas Nørgaard Bødiker, Ritzau Fokus

Det hele begyndte med en aversion mod rejseprogrammer på tv.

Hvorfor kom de aldrig tættere på de lokale og bag de glamourøse femstjernede hoteller og droneskud af bountystrande? Det undrede de to kammerater Jan Elhøj og Morten Kirckhoff.

Dermed var idéen til "Nul stjerner" født, og det populære tv-program har i år kørt på DR i seks sæsoner, hvor de to er værter sammen.

Og nu har det store udland tilmed fået øjnene op for konceptet.

- I første omgang er det Norge og Holland, der har købt det. Men vi er også i gang med Sverige og Finland, og vi er ved at rulle det ud med nogle i Belgien, forklarer Morten Kirckhoff.

- Så forhåbentlig bliver der om et par år produceret "Nul stjerner" i hele verden, skraldgriner han.

De to værter forklarer, at de udenlandske tv-selskaber faktisk ringede ud af det blå, fordi de havde fået øje på det danske tv-program.

- Det har vi kæmpe optur over, siger Morten Kirckhoff.

- Nu må vi se, hvad det bliver til. For meget af det er båret af, at det er Jan og mig, der er værter. Så hvis man sætter to skæverter ind ...

- Så er det deres problem, afbryder Jan Elhøj efterfulgt af et lille pift, hvorefter de to bryder ud i latter sammen.

Rejsekammeraterne kan blandt andet fortælle, at det i Norge er to kvinder, der skal være værter.

- Det bliver ret spændende. De har ovenikøbet valgt nogle af de samme lande, som vi har været i, så det bliver skidesjovt at se, siger Morten Kirckhoff.

Lige nu er de to værter på landevejen med deres "Nul stjerner - det store rejseshow", hvor de blandt andet har optrådt på årets Smukfest i Skanderborg.

I showet tager de folk med bag kulisserne på produktionen af programmet. Og sandheden er, at de to herrer står for langt det meste selv. Ud over en kameramand og en tilrettelægger er de nemlig afsted på egen hånd.

At programmet skulle vokse sig populært, var svært at få øje på, hvis man spoler tiden nogle år tilbage. Det havde en noget hård og langsommelig fødsel.

- Vi gik ud til DR og sagde, at vi vil lave verdens fedeste rejseprogram. De var ikke just med på ideen, siger Jan Elhøj, inden Morten Kirckhoff fortsætter:

- Men vi blev ved med at tro på, at et rejseprogram, der tager ud og viser verden så autentisk som muligt, måtte da have sin gang på jord, siger han.

Det viste sig også at være sandt. Siden 2019 har makkerparret oplevet enorm succes med "Nul stjerner", der har op mod 700.000 seere per afsnit på DR.

- Vi har lavet seks sæsoner nu, og vores seertal stiger og stiger, i en tid hvor folk ser mindre og mindre fjernsyn, og konkurrencen på streaming er højere og højere - hvem havde troet det, siger Morten Kirckhoff.

Under Jan Elhøj og Morten Kirckhoffs show på Smukfest kunne de til klapsalver fra publikum også fortælle, at de vender tilbage med endnu en sæson "Nul stjerner" næste sommer.

/ritzau/

København, 28/11/2025 - 09:00

Kaotisk kagekonkurrence på DR får ny vært

Komikeren Lasse Madsen skal flankere bagedystvinderen Liv Martine, når små og store kendisser skal bage i blinde.

DR har skiftet en af ingredienserne ud i den kommende sæson af "Det sorte kageshow".

Komikeren Lasse Madsen bliver ny vært på programmet, hvor deltagerne skal bage i bælgravende mørke, og overtager dermed efter komikerkollegaen Victor Lander.

Han flankerer kagekonkurrencens anden vært, Liv Martine, som vandt fjerde sæson af "Den store bagedyst" i 2015.

Komikeren glæder sig til at kaste sig ud i det, som DR kalder en kaotisk kagekonkurrence.

- Jeg elsker idéen om, at børn og voksne skal klare sig sammen i mørket. Det bliver både sjovt, kaotisk og rørende, og det viser, hvor godt det fungerer, når børn får lov til at tage styringen, siger Lasse Madsen i en pressemeddelelse.

I programmet skal seks kendte makkerpar bage i blinde.

Skuespilleren og Vild med dans-vinderen Jakob Fauerby går i køkkenet med det unge talent Ida Skelbæk-Knudsen, som han har spillet over for i filmatiseringerne af de første bøger om "Børnene fra Sølvgade".

Kost- og træningsformidler Michelle Kristensen teamer op med årets vinder af "Den store juniorbagedyst", Ea Marie Schou Vigild.

Blandt de seks makkerpar finder man blandt andre også Carpark North-frontmanden Lau Højen, der skal bage med sidste års X Factor-finalist Cristian Oprea, som er sprunget ud som skuespiller i DR Ultra-serien "1000 ord for sne".

- "Det sorte kageshow" skal inspirere familier til at opdage, hvor sjovt og givende det er at lave mad sammen, også når det hele går lidt galt, for det er her grinene, læringen og samværet for alvor får plads, siger producent på programmet Camilla Olsen i pressemeddelelsen.

Samme dag som premieren på DR1 og DRTV 20. december udkommer public service-stationen i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU) med undervisningsmateriale til mellemtrinet og en inspirationsside til familier.

/ritzau/

Læs Mere >>

Horsens, 28/11/2025 - 08:00

FAKTA: Michael Olesens placeringer i Vild med dans

* 2022: 7.-plads med tv-vært Heidi Frederikke Sigdal.

* 2020: 6.-plads med dansktopsanger Hilda Heick.

* 2019: 5.-plads med skuespiller Neel Rønholt.

* 2018: 4.-plads med musiker Lucy Love.

* 2017: 1.-plads med skuespiller Sofie Lassen-Kahlke.

* 2016: 3.-plads med skuespiller Laura Bach.

* 2015: 7.-plads med rapper Karen Mukupa.

* 2014: 7.-plads med skuespiller Line Kruse.

* 2013: 6.-plads med konditor Mette Blomsterberg.

* 2012: 4.-plads med skuespiller Camilla Bendix.

* 2011: 8.-plads med politiker Pia Allerslev.

* 2010: 6.-plads med musiker Dicte.

* 2009: 4.-plads med taekwondo-kæmper Lisa Lents.

* 2008: 3.-plads med skuespiller og instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis.

* 2007: 7.-plads med skuespiller Anne Louise Hassing.

Kilde: TV 2.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 28/11/2025 - 08:00

FAKTA: Fjern vand fra dine fødevarer

* Når du bager appelsiner ved lav temperatur i lang tid, fjerner du vandet i dem. Den proces kaldes dehydrering.

* Dehydreret mad har en længere holdbarhed end ferske fødevarer. Når du fjerner vandindholdet, reduceres risikoen for vækst af bakterier og mug, som ellers ville fordærve maden. 

* Det meste frugt og grønt kan dehydreres, og langt de fleste vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer forbliver i maden. 

* Du kan spise dehydreret frugt og grønt som snack eller tilføje dem i for eksempel mysli og bagværk.

* Ud over at dehydrere din mad i ovnen kan du bruge en såkaldt dehydrator, der kan købes i de fleste elektronikbutikker. 

Kilde: madihjemmet.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 28/11/2025 - 08:00

Julepynt der dufter af hygge: Lav tørrede appelsiner

Hvert år bliver kassen med støvet julepynt udfordret af nye pyntetendenser. Tørrede appelsinskiver kan bidrage til den helt rette julestemning i dit hjem.

Appelsiner får en sødlig duft, når du bager dem. Og så pynter de på alt fra julebordet til adventskransen.

Det fortæller Diana Noe Klitgaard, der deler kreative tip på blandt andet Instagram under profilnavnet Kramogkrea.

- Når jeg laver dem, så dufter hele huset, og det minder mig om min egen barndom, siger hun.

Ifølge Diana Noe Klitgaard adskiller duften fra de hjemmelavede tørrede frugtskiver sig fra dem, man kan købe.

Og så er de supernemme og ikke mindst billige at lave selv hjemme i køkkenet.

Skær dine vaskede appelsiner ud i skiver på cirka fem millimeter, og placer dem på en bageplade med et stykke bagepapir.

Sæt skiverne i ovnen på 100 grader varmluft, og bag dem i cirka tre timer. Husk at vende dem et par gange undervejs.

Appelsinerne skal tørre helt ud, men de skal ikke tage farve, forklarer Diana Noe Klitgaard.

- Med tiden får de en lidt mørkere farve, så man behøver ikke at bage dem mørke i ovnen, siger hun.

Det er også oplagt at tørre appelsinerne, hvis de er blevet lidt bløde efter at have ligget for længe i frugtskålen.

Det siger Britta Surland, der er uddannet kok og leder af Arlas inspirationskøkken.

- Jeg bruger dem til alt muligt. Jeg synes, det ser rigtig fint ud at sætte et lille stykke gran og en tørret appelsinskive på, når man pakker gaver ind, siger Britta Surland.

Vil du lave en krans af de tørrede appelsiner, kan du med fordel lime skiverne fast på et stykke pap eller bruge ståltråd, som du former til en cirkel.

Hvis du blot limer appelsinskiverne sammen uden noget, de kan hæfte på, skal de have lov til at ligge i en uges tid inden.

- Det er simpelthen, fordi de krymper en lille smule. Og har man limet dem sammen, og de begynder at krympe, så kan limen godt løsne sig, siger Diana Noe Klitgaard.

Kanterne på appelsinerne kan også begynde at folde, efter de er kommet ud af ovnen.

Hvis du gerne vil have, at skiverne er helt flade, kan du lægge en bageplade oven på dem, lige så snart du har taget dem ud af ovnen, hvor de stadig er bløde, forklarer Diana Noe Klitgaard.

Det er ikke kun appelsiner, der kan pynte efter en tur i ovnen.

Grape, lime, citroner og blodappelsin giver et skønt samspil af farver både i dit hjem og i din favoritdrik.

- Hvis nu man synes, at det er dejligt at få en juledrink af en slags, så er de også rigtig flotte dernede, siger Britta Surland.

Bruger du citrusskiverne i en drink, skal de være usprøjtede eller økologiske.

De tørrede frugtskiver kan holde sig helt til næste år i en lufttæt glas- eller plastikbeholder.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek