Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 08/10/2023 - 08:00

Thomas Eje: Meget af min tid foregår i total ensomhed

Selv om den garvede entertainer Thomas Eje på mange måder lever af at være udadvendt og underholde, har han også brug for at pleje sin mere indadvendte side.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: Af Lukas Nørgaard Bødiker, Ritzau Fokus

Der tegner sig et billede af en travl arbejdskalender i 2024 for den kendte entertainer Thomas Eje.

Han skal dels på turné med sin gamle Linie 3-makker Anders Bircow med deres nye show, "Her er de to andre", og så skal Thomas Eje også være en del af ensemblet i den kommende sæson af Tivolirevyen.

Thomas Eje reflekterer kort over det nærliggende spørgsmål: Er der mon tid til det hele?

- Det skal der jo være, griner han.

- Men jeg har svært ved at få de der 48 timer i døgnet til at slå til, siger entertaineren med et skævt smil.

Foruden livet på landevejen driver Thomas Eje sammen med sin kone, Katherine Scrivens Eje, tre gallerier udelukkende med egen kunst, så der skal også være tid til at svinge penslen.

- Jeg orker heller ikke bare at sidde stille og pille en vis legemsdel, lyder det fra Thomas Eje.

Men netop fordi der godt kan være travlt i den 66-årige garvede scenekunstners liv, er det vigtigt med et helle for ham. Det er hjemmet i Sønderjylland blevet.

- Jeg bor jo langt ude på landet på Als, og der er fuldstændig ro og knaldsort om natten. Det har jeg meget brug for, fortæller Thomas Eje.

Thomas Eje er egentlig ærkekøbenhavner med begge ben solidt plantet på stenbroen. Men for 15 år siden blev Sønderjylland den nye base i hans liv.

På Als finder Thomas Eje tid og ro til sine hobbyer, der også indgår i hans virke som multikunstner og -instrumentalist.

Inden han blev uddannet skuespiller, var han forbi Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han specialiserede sig i fagot. Derudover mestrer han også klaver, guitar, bas, vibrafon, violin, cello, mundharmonika, trompet, trombone, tenorsaxofon og bluegrass-banjo.

- Jeg spiller på 800.000 instrumenter, og jeg skal øve mig for at holde det ved lige, og der skal ikke være nogen andre mennesker. Det samme gælder, når jeg maler, forklarer han.

- Så meget af min tid foregår i total ensomhed, hvilket jeg har det rigtig fint med. Den sociale udadvendthed er meget begrænset, men sådan er jeg også som menneske, så det passer fint. Jeg er faktisk ret introvert, fortæller Thomas Eje.

Efter 15 år i det sønderjyske har landsdelen efterhånden fået en særlig plads i Thomas Ejes hjerte. Faktisk sætter han mere og mere pris på at bo på landet.

- Jeg har det rigtig godt med at bo der. Der er jo ikke langt til noget i Danmark, siger han.

- Der er også en anden folkesjæl i Sønderjylland, der er meget speciel for det område, som jeg også rigtig godt kan lide, fortsætter entertaineren.

Det til trods passer vekselvirkningen mellem det rolige, indadvendte liv i Sønderjylland og det udadvendte sceneliv i landets storbyer ham godt.

- Så får det så meget mere værdi, de øjeblikke, hvor man kan være ekstrovert og være sammen med andre mennesker. Jeg synes, det er en skidegod balance, siger Thomas Eje.

Til næste sommer gør Thomas Eje comeback i Tivolirevyen efter 38 år.

Tilbage i 1985 stod han i Glassalen side om side med blandt andre Ulf Pilgaard og Søs Egelind. Han blev dengang kåret til Årets Revyfund og tildelt den prestigefyldte Dirch-medalje.

Ud over en mulighed for at pleje det ekstroverte lidt bliver det også et glædeligt gensyn med Tivoli, som Thomas Eje beskriver som et magisk sted.

Han kom ofte i den gamle have som barn, og senere fik han lov at spille på scenen i Glassalen med blandt andet Tivolirevyen og Linie 3.

- Jeg har det sådan med Glassalen, at det er ligesom at komme hjem. Jeg kender hver eneste lille krog, og jeg har rigtig mange gode minder herfra, siger Thomas Eje.

Tivolirevyen med Thomas Eje og resten af holdet, der består af Lisbet Dahl, James Price, Rikke Bilde, Rikke Buch Bendtsen og Mikkel Becker Hilgart, får premiere 6. juni 2024.

/ritzau/

København, 03/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Facts om Maria Fantino

* Maria Fantinos borgerlige navn er Maria Emilie Prehn Hansen.

* Blev i 2015 optaget på DR's Talenthold, som er public service-stationens to år lange udviklingsforløb, der udvikler nye talenter inden for værtskab og programidéer.

* Stoppede i sommer på "Curlingklubben" efter fem år bag mikrofonen med makkeren Christian Bonde.

* I dag laver de en podcast, som fortsætter i samme spor, på Bauer Media.

Kilder: Alt for damerne, Bauer Media.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/12/2023 - 08:00

X Factors nye vært: Jeg har et sundt bagland

ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Det er meget spændende - og skræmmende - at skulle være vært på "X Factor", lyder det fra Maria Fantino. Men der var ingen betænkeligheder, kun begejstring.

Siden hun var lille, har Maria Fantino set "X Factor" og selv drømt om at stå på scenen og præsentere de håbefulde deltagere og lede dem og seerne godt igennem showet, også når dommerne toppedes.

Så det kriblede i den daværende DR-radioprofil, da værtsjobbet blev ledigt, efter at Sofie Linde stoppede.

- Det har været en fuldstændig selvfølge fra næsten alle - venner, kæreste og familie, selv cheferne på DR - at jeg selvfølgelig bare skal det: "Det er jo det helt rigtige. Det job hænger heller ikke på træerne. Der er jo kun én, der kan få det ad gangen", genfortæller Maria Fantino.

- Jeg kunne også mærke det - allerede da de ringede og spurgte, om jeg ville til casting - at jeg bare skulle det, siger hun.

Selv om 17. sæson af "X Factor", som bliver Maria Fantinos værtsdebut på programmet, først får premiere 1. januar, er den 28-årige vært allerede i fuld sving med sit nye job.

Auditionrunderne og udskillelsesforløbet forud for liveshowene er for længst filmet.

Men det er først nu, at resultatet rammer skærmen - endda i bedste sendetid.

- Nu har jeg på en eller anden måde været i det offentlige søgelys, siden jeg var 22. Så jeg har også moduleret mig efter, hvordan sådan noget her er og øvet mig på, hvad man skal lytte til, og hvad man skal skære fra, siger Maria Fantino og fortsætter:

- Jeg ved ikke, præcis hvordan det potentielt kommer til at udspille sig. Men jeg ved, at uanset hvad andre kommer til at mene om mit hår, mine tænder eller min neglelak, så har jeg et rigtigt sundt og godt bagland:

- Min kæreste er ingeniør. Mine venner har kendt mig siden folkeskolen og gymnasiet. Og jeg har nogle gode, søde, fornuftige forældre, som er fuldstændigt afskåret fra den her medieverden, siger hun.

Mens Maria Fantino er et nyere ansigt på skærmen, er hendes stemme yderst velkendt i æteren.

Hun blev udklækket fra DR's eget to år lange udviklingsforløb Talentholdet i 2017. Hvert år søger DR fire personer, som de ser potentiale i kan blive fremtidens værter, tilrettelæggere, konceptudviklere eller noget helt fjerde, og Maria Fantino blev en af de udvalgte i 2015.

Kort efter hun havde gennemført Talentholdet, fik hun sit store gennembrud i det prisvindende P3-program "Curlingklubben" med makkeren Christian Bonde, som hun også siden har lavet underholdnings-tv med.

Et program, som fortsatte helt frem til i sommer, da det blev annonceret, at Maria Fantino stoppede efter otte år på DR til fordel for "X Factor".

- Det har selvfølgelig været nervepirrende at skulle sige sit job op og springe ud i noget helt nyt. Jeg har været virkelig, virkelig glad for DR. Og da jeg sagde farvel til dem, kunne jeg mærke: "Gud, hvor er jeg heldig, at jeg blev trist over at skulle sige farvel til jer", fortæller Maria Fantino.

- På den måde var det ikke en nem beslutning. Men jeg har bare kunnet mærke hele vejen igennem, at der ikke har været et gram tvivl - og jeg er ellers ret god til at tvivle på ting.

Undervejs har Maria Fantino talt meget med den afgående vært, Sofie Linde, som har stået i spidsen for "X Factor" otte sæsoner i streg.

- Der var ikke nogen, der var Sofie Linde for hende, da hun startede med at lave "X Factor". Så hun vil godt være den person, hun ikke selv havde, men helt klart havde brug for. Og det er jeg virkelig, virkelig taknemmelig for, understreger Maria Fantino.

Hun har kendt Sofie Linde og Sofie Lindes mand, tv-vært Joakim Ingversen, helt tilbage fra sine egne spæde år på DR.

Maria Fantino var som et del af talentforløbet i praktik på Sofie Lindes selvbetitlede "Sofie Linde show" på DR Ultra, som Joakim Ingversen også har været vært på.

- Jeg er stadig nogle gange chokeret over, hvor søde og flinke de er over for mig, udbryder Maria Fantino.

- De har virkelig hjulpet mig med alt - som lønforhandlinger. Jeg har haft Sofie i røret mange gange med alt fra store til små ting, siger Maria Fantino.

- Dengang jeg fik at vide, at jeg skulle lave "Curlingklubben", var de nogle af de første, jeg ringede til for at sige det. De har på en eller anden måde været de der stolte forældre ude på DR, der virkelig bare har heppet på mig.

Den 17. sæson af "X Factor" får premiere på TV 2 og TV 2 Play i januar 2024.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/12/2023 - 08:00

FAKTA: Hold varmen i sommerhuset

* Stil radiatorernes termostater ens, og hold alle døre åbne indendørs.

* Træk gardinerne for om aftenen og natten for at minimere varmetabet ved vinduerne, og træk dem fra om dagen for at få lys og varme ind.

* Hold øje med dit varmeforbrug, når du er i sommerhuset. En uventet stigning kan skyldes problemer med dit varmeanlæg.

Kilde: Tekniq Arbejdsgiverne.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/12/2023 - 08:00

Jul i sommerhuset? Sådan undgår du skader

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vær forsigtig, når du åbner sommerhuset for at fejre juledagene. Frost og fugt kan nemlig skabe udfordringer, lyder det fra eksperter.

Jul i sommerhuset emmer af hygge, men den gode stemning fordufter hurtigt, hvis et vandrør sprænger, eller der sker andre skader.

Du skal især være opmærksom, hvis sommerhuset har været lukket ned i efterårsmånederne.

Det fortæller Henrik Bisp, der er ekspert i huseftersyn hos Videncentret Bolius.

- Hvis det har været frostvejr, kan vandrørene fryse til, og hvis der er frosset vand i rørene, kan de sprænge, siger han.

Derfor er det vigtigt ikke at tænde vandet for fuldt drøn lige med det samme:

- Ved at lade en lille smule vand løbe gennem rørene tør de langsomt op, fortæller Henrik Bisp.

Noget andet du skal være opmærksom på ved ankomst, er, hvordan der lugter i sommerhuset. Sådan lyder rådet fra Birger Tannebæk Christiansen, der er teknisk konsulent i arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

- Er luften dårlig, skal man undersøge, om det kan være skimmel, og om det kan skyldes manglende ventilation. Lugten af sommerhus er ikke nødvendigvis en positiv lugt, siger han.

Sørg i det hele taget for at lufte jævnligt ud under opholdet, og overvej, om der skal gøres nogle tiltag, som kan hjælpe med at holde luften frisk, når sommerhuset ikke er i brug.

- Det kan være ved at placere spalteventiler i vinduerne eller riste, eller at man har en emhætte, som kan indstilles til at gå i gang en gang imellem. Men det er selvfølgelig ikke energibesparende, siger Birger Tannebæk Christiansen.

Når juleferien slutter, skal hele sommerhuset gennemgås igen, påpeger Henrik Bisp.

- Man skal selvfølgelig lukke sommerhuset ordentligt ned igen, så det kan klare en eventuel frostsæson efter jul, siger han.

Her er det igen allervigtigst, at du har fokus på at undgå vandskader. Luk derfor for hovedhanen i målerbrønden. Dernæst tømmer du rørene ved at åbne for alle vandhanerne og trække ud i toilettet.

- Overvej at pille termostatbatterierne i badeværelset af. Der står nemlig altid en lille smule vand i dem, lyder det fra Birger Tannebæk Christiansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv