Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 10/11/2023 - 10:15

Rapstjerne og comeback-kometer topper DMA-nomineringer

Artigeardit og Ukendt Kunstner får hver fem nomineringer, når musikbranchen hædrer årets mest ørehængende artister ved Danish Music Awards.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Stjernerne er drysset ud over Artigeardit, som har imponeret anmelderne med sit album "Længe leve".

Nu er den fremadstormende rapper også med i opløbet om branchens fornemmeste hæder.

Artigeardit er nomineret til fem statuetter ved årets Danish Music Awards (DMA), som musikselskabernes brancheorganisation, Ifpi Danmark, står bag.

- Tusind tak til DMA for alle nomineringerne. Jeg er taknemmelig og meget beæret over at dele disse med rigtigt mange andre dygtige artister, siger Artigeardit i en pressemeddelelse fra Ifpi Danmark.

Ligesom Artigeardit har også Ukendt Kunstner fået fem nomineringer.

Hiphopduoen gjorde comeback i 2023, efter at rapperen og produceren bag Ukendt Kunstner, Hans Philip og Jens Ole McCoy, i 2016 trak stikket på ubestemt tid.

Herefter følger den maskerede rapper D1MA med fire nomineringer og derefter Tessa, Suspekt og Lamin med hver to.

Det er også blevet til en nominering hver til Aqua og Christopher.

Mens Aqua kan blive Årets Danske Gruppe - hvis altså Barbie Girl-stjernerne vinder over Blæst, Lamin & Artigeardit, Suspekt og Ukendt Kunstner - kan Christopher snuppe trofæet og blive Årets Danske Solist, hvis han altså sejrer over D1MA, Lamin, Saint Clara og Tessa.

Artigeardit, Blæst, Suspekt og Ukendt Kunstner er også sammen med rapperen Gilli med i opløbet om at blive Årets Danske Livenavn.

Der skal i alt uddeles 12 priser til årets Danish Music Awards. 10 af statuetterne tildeles dansk musik, og så er der to internationale priser.

Derudover uddeles Danish Music Awards' Ærespris, som gives til en eller flere danske artister, som har sat et umiskendeligt aftryk på dansk musik.

Hverken de nominerede eller de heldige vindere kan opleves hjemme i stuerne.

Ligesom sidste år bliver Danish Music Awards ikke tv-transmitteret, når det afholdes på The Plant på Refshaleøen i København 16. november med podcastmakkerparret Hav & Kamal som showets værter.

Det skyldes, at arrangørerne ønsker at skabe en mere eksklusiv prisfest for de nominerede.

Der sælges ikke billetter til arrangementet. Men DMA 2023 kan løbende følges på sociale medier, lyder det fra Ifpi Danmark.

Det er et udpeget akademi, i år bestående af fem kvinder og tre mænd fra musikbranchen, som vælger størstedelen af de nominerede og vinderne.

Akademiets medlemmer offentliggøres, når showet finder sted den 16. november.

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek