Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 18/02/2024 - 08:39

Ole Tøpholm: Pres blev omvekslet til kærlighed

Efter tre års ufrivilligt fravær er DR's grandprixekspert Ole Tøpholm tilbage i kommentatorboksen. Han bærer ikke nag efter fravalget, understreger han.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Et af aftenens største bifald under årets danske melodigrandprix lørdag aften i DR Koncerthuset i København tilfaldt Ole Tøpholm.

Den kendte DR-journalist skal kommentere årets internationale melodigrandprix, Eurovision, efter tre års ufrivilligt fravær.

Da grandprixværterne, Stéphanie Surrugue og Sara Bro, to gange under showet nævnte hans navn, brød publikum begejstret ud i klapsalver og råbte: "Ole, Ole, Ole".

- Der var mange, der fik bifald i aftes, lyder det beskedent fra Ole Tøpholm der siger, at det var meget rørende.

- I de tre år, jeg har været ude, har jeg fået rigtig mange henvendelser fra folk, der savner mig i kommentatorboksen. Også fra mange kolleger i DR-systemet. Og så er jeg så kommet tilbage og sagde ja uden tøven. Det er så dejligt, at det pres, jeg har mærket, blev omvekslet til så meget kærlighed, siger han.

Ole Tøpholm kommenterede sangkonkurrencen ti gange fra 2011 til 2020.

Herefter blev han fravalgt af DR, der i stedet ville have radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech til at kommentere showet.

- Jeg har været skuffet og vred. Alle de følelser har været i spil. Men det er ikke sådan, at jeg har vendt ryggen til grandprix, understreger Ole Tøpholm der siger, at han ikke bærer nag nu.

Da Liverpool afholdt det internationale melodigrandprix sidste år på vegne af det krigshærgede Ukraine, brugte Ole Tøpholm opsparet ferie på at overvære Eurovision. Han købte billetter for 8000 kroner for at se showet inde i Liverpool Arena.

- Så jeg har holdt mig varm. Jeg følger med, siger Ole Tøpholm med et smil.

Og det har udlandet også gjort.

Han har netop været jurymedlem i Estlands melodigrandprix og har for nylig delt sin ekspertise på svensk tv.

- I hele kommentatormiljøet, der går på tværs af landegrænser, er nyheden også kommet, at jeg er kommet tilbage som kommentator, fortæller Ole Tøpholm.

Ole Tøpholm tager derfor over Øresund i maj, hvor det internationale melodigrandprix, Eurovision, afholdes over tre dage i Malmö Arena.

Det er Saba, som skal repræsentere Danmark med nummeret "Sand".

/ritzau/

Los Angeles, 15/04/2024 - 04:44

Serie om stenrig og dysfunktionel familie vinder to priser

"Succession" om den dysfunktionelle familie bag et mediedynasti vandt priser ved Writers Guild Awards.

Tv-serien "Succession" vandt søndag to priser ved den årlige prisuddeling Writers Guild Awards.

Det skriver underholdningsmediet Variety.

Priserne uddeles til de bedste manuskriptforfattere bag årets film og tv-serier. Desuden hyldes teater, dokumentar og computerspil.

"Succession", der handler om et mediedynasti og den dysfunktionelle familie bag, vandt priserne for henholdsvis Bedste Dramaserie- og Episode.

"The Bear" vandt prisen for Bedste Komedieserie, mens "Beef" fra Netflix vandt prisen for Bedste Miniserie.

Prisen for Bedste Nye Serie gik til "The Last of Us" på HBO, mens "Last Week Tonight with John Oliver" vandt i kategorien Bedste Talkshow.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/04/2024 - 08:00

FAKTA: Peter Hesse Overgaard

* Peter Hesse Overgaard fylder 70 år til maj.

* Han er uddannet skuespiller fra Team Teatret i Herning.

* Han har været en del af dansk scenekunst siden 80'erne.

* Han fik sin filmdebut og sit gennembrud i filmen "Isfugle", som gav ham en bodilstatuette og en robertpris i 1984.

* Skuespilleren fik endnu en bodilstatuette i 1987. Den blev han belønnet med for sin præstation i "Flamberede hjerter".

* Privat er han gift med skuespiller og dramatiker Hanne Trolle.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/04/2024 - 08:00

FAKTA: Skærm dig mod pollen i hverdagen

* Luft ud tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor der er færrest pollen i luften.

* Tør dit tøj indendørs eller i tørretumbleren i stedet for at hænge det udenfor.

* Brug solbriller og eventuelt en kasket for at begrænse mængden af pollen, du får i ansigtet.

* Skyl håret, inden du går i seng om aftenen, så du undgår pollen på hovedpuden.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 14/04/2024 - 08:00

Træt af pollen? Det skal du vide om allergivaccination

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Forår betyder pollen i luften, men du skal være ekstraordinært hårdt ramt, før det bliver relevant med en vaccination mod din allergi.

Næsen løber, øjnene svier, og du føler dig sløv og træt. Pollenallergi kan være en ret så irriterende forårsbebuder, men hvornår er det relevant for dig at blive decideret vaccineret mod den?

- Vores råd vil altid være, at du taler med din læge. Det er vigtigt, at der bliver udarbejdet en individuel behandlingsplan, lyder det fra Christine Højer Eriksen, der er sundhedsfaglig koordinator i patientforeningen Astma-Allergi Danmark.

- Symptomerne skal drøftes, også i forhold til hvordan de begrænser dig og påvirker din livskvalitet. Og ud fra det træffer lægen en beslutning om den rette behandling, uddyber hun.

Hos forsikringsselskabet Gjensidige melder man om et stigende antal sager og henvendelser om tilskud til allergivaccinationer.

Om der er tale om en generel stigning i antallet af allergivaccinationer, har Charlotte Gotthard Mørtz, der er formand for Dansk Selskab for Allergologi og professor ved Hudafdelingen og Allergicentret på Odense Universitetshospital, ikke nogen fornemmelse af.

- Men der er rigtig mange, der lider af allergi. Det er omkring 30 procent af vores population, der har høfeber eller helårsallergi, fortæller hun.

Hun råder dig, der er pollenallergiker, til at afprøve andre løsninger i samarbejde med din egen læge, inden du overvejer vaccination.

- Hvis du har milde og kortvarige symptomer, kommer det ikke på tale med allergivaccination. Men er der tale om moderate eller svære symptomer, hvor du har behov for fast behandling i længere perioder, kan man overveje det, siger Charlotte Gotthard Mørtz.

Hun peger på, at behandlingen af pollenallergi typisk består af en daglig dosis særlig næsespray med steroid og antihistamintabletter.

- Det er vigtigt, at man tager sin næsesteroid fast gennem pollensæsonen. Det virker ikke, hvis du kun tager det en gang imellem, understreger hun.

Oplever du stadig symptomer på trods af næsespray og antihistaminer, må du igen tage fat i din læge. Her vil du, hvis ikke det allerede er sket, blive grundigt undersøgt med blodprøver og priktest for at finde frem til, hvad det helt præcist er for pollen, du reagerer på.

Kommer vaccination herefter på tale, skal du indstille dig på, at processen bliver en lang en af slagsen.

- Behandlingen kræver, at man er vedholdende som patient, fordi den foregår over tre til fem år, hvor du hver sjette uge får en injektion. Man kan også få pillebehandlinger, hvor man skal huske at tage en pille hver dag i tre år, fortæller Charlotte Gotthard Mørtz.

Samtidig skal du gøre dig det klart, at du ikke kan regne med at blive totalt symptomfri, når behandlingen slutter.

- Men de fleste er rigtig glade for behandlingen og får en markant bedre livskvalitet. Desuden kan udvikling af astma forebygges, siger professoren og fortsætter:

- Man må dog ikke tænke, at man aldrig kommer til at mærke noget til sin høfeber igen. Man vil stadig kunne opleve milde symptomer.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek