Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 18/04/2024 - 10:13

Silas Holst: Jeg stopper som danser

Dans på professionelt niveau er snart ovre for musicalstjernen Silas Holst. Fra næste år vil han kun fokusere på roller med skuespil og sang i centrum.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Danseskoene er slidt op for Silas Holst. Den kendte Vild med dans- og musicalstjerne har besluttet at stoppe som professionel danser til næste år.

Det fortæller han i en pressemeddelelse.

- Jeg må erkende, at kroppen ikke er så ung, som den har været, og derfor føler jeg, at tiden er inde til at tage hul på en ny etape af min karriere, lyder det fra Silas Holst.

Inden det store farvel venter dog to store danseroller på de skrå brædder. Til efteråret spiller han hovedrollen i forestillingen "Saturday Night Fever - The Musical", og til foråret gælder det "Strictly Ballroom - The Musical".

Men når tæppet er gået for sidste gang på sidstnævnte, er det slut med dansebærende roller, understreger den 41-årige showman, der også er på vej med en ny bog, der får titlen "Tak for dansen" og udkommer til september.

- Om et år starter et nyt og spændende kapitel i min karriere. Herefter vil jeg fokusere på musicalroller, hvor sang og skuespil er i centrum - men måske der engang i mellem sniger sig et enkelt dansetrin ind, siger Silas Holst i pressemeddelelsen.

Meldingen om dansestoppet kommer, få måneder efter at han i et interview med Ritzau i februar åbnede en dør på klem for at vende tilbage til "Vild med dans".

- Jeg tror, at jeg ikke vil afvise det helt blankt længere. Der er noget i mig, der begynder at få idéer og tænke kreativt, hvad det format angår. Det plejer at være en meget god indikator om, at noget er sjovt, sagde han, da han blev spurgt ind til, om han overvejede at vende tilbage til programmet.

Silas Holst har danset, siden han var ganske lille og blev landskendt gennem TV 2-programmet "Vild med dans", som han har vundet tre gange.

Senest snuppede han i 2019 førstepladsen sammen med skuespiller Jakob Fauerby, der dermed blev det første par i verden af samme køn, der sikrede sig trofæet.

De senere år har Silas Holst haft kalenderen fyldt op af roller i alskens musicalopsætninger. Derudover holder han foredrag, skriver bøger og driver sin egen danseskole.

- Dansen har været udgangspunktet for hele min karriere, den har fyldt alt, og jeg har elsket at danse altid. Jeg har mange utroligt dejlige minder med dansen, både fra min medvirken i "Vild med dans" og på scenen i en lang række forestillinger, siger Silas Holst i pressemeddelelsen.

/ritzau/

København, 30/04/2024 - 16:30

Vanvittig hæder: Aqua kåret til årets internationale succes

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ud over Aqua var der tre statuetter til Guldimund ved Carl Prisen, som brancheorganisationen Musikforlæggerne uddeler. Æresprisen tilfaldt Sebastian.

Det er mere end 27 år siden, at Aquas "Barbie Girl" bragede ud.

Sidste sommer fik bandets signaturhit fornyet opmærksomhed, da Barbie-filmen ramte biograferne verden over. På soundtracket samplede verdensstjernerne Nicki Minaj og Ice Spice sangen, som Søren Rasted, Lene Nystrøm, René Dif og Claus Norreen står bag.

Nu er Aqua blevet belønnet med titlen som Årets Internationale Succes ved uddelingen af Carl Prisen 2024, der blev afholdt i Politikens Hus i København tirsdag eftermiddag med DR-værterne Carsten Holm og Camilla Jane Lea som konferenciers.

Det er Musikforlæggerne, den snart 100 år gamle brancheorganisation for de professionelle musikforlag i Danmark, der har indstiftet Carl Prisen for at hylde og hædre danske sangskrivere og komponister.

Der blev uddelt 14 priser i de ordinære kategorier.

Den fremadstormende sanger og sangskriver Guldimund nappede tre af trofæerne. Musikeren med det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen står bag Årets Sang for "Det' kun vigtigt, hvad det er". Derudover kan han kalde sig for Årets Tekstforfatter og Årets Komponist Inden For Pop.

Årets Radiohit blev sangerinden Saint claras "Oh My God", mens at Årets Streaminghit blev "Moonlight", som sangeren D1MA fremfører.

Inden uddelingen var det allerede blevet afsløret, at Sebastian ville modtage Musikforlæggernes Ærespris.

Den 74-årige musiker, som især er kendt for at have komponeret sange til musicalopsætningerne af "Skatteøen" og "Ronja Røverdatter", følger dermed efter Metallica-trommeslageren Lars Ulrich, sanger og sangskriver Anne Linnet samt den afdøde komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner, som Sebastian traditionen tro skal give videre til et nyt spirende sangskrivningstalent.

Carl Prisen, som er opkaldt efter komponisten Carl Nielsen, løb for første gang af stablen i 2013 og blev indstiftet for at fokusere på de skabende kunstnere og ikke de udøvende artister.

De nominerede, som foruden vinderne også talte Andreas Odbjerg, Emma Sehested Høeg og Ida Laurberg, er fundet blandt de sangskrivere og komponister, som musikforlagene selv har indstillet.

Juryer har voteret og til sidst fundet frem til tre nominerede i hver kategori, hvoraf en således har snuppet prisen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/04/2024 - 14:34

Mediet Ingeniøren får ny ansvarshavende chefredaktør

Et emne som teknologi har brug for et seriøst medie, mener ny chefredaktør hos Teknologiens Mediehus.

Jonas Kuld Rathje, der er tidligere redaktør på Jyllands-Posten og chefredaktør på B.T., bliver ny ansvarshavende chefredaktør i Teknologiens Mediehus.

Det skriver mediet Ingeniøren, der hører under Teknologiens Mediehus.

Han forklarer til mediet, at han glæder sig "voldsomt" til at stå i spidsen for fremtidige udgivelser hos den nye arbejdsgiver.

- Den redaktionelle målsætning om at bygge bro mellem teknologi og samfund er både tiltalende for mig personligt og en vigtig journalistisk opgave, siger han.

- Teknologi, AI, grøn omstilling og så videre bliver mere og mere centralt, og derfor har de områder også brug for et seriøst, målrettet og kritisk medie.

I rollen som ansvarshavende chefredaktør vil han sikre, at mediet både er for specialisterne, ingeniørerne, naturvidenskabsfolkene og de it-professionelle.

Men det skal også være for dem, som har en anden faglig baggrund, men "som alligevel har teknologien inde på livet i deres hverdag", forklarer han.

Foruden Ingeniøren har Teknologiens Mediehus også nichemedier som Version2 og Radar under sig.

Den samlede redaktion er på 50 medarbejdere.

I alt har mediehuset 150.000 ugentlige læsere på print og godt en halv million månedlige brugere på de forskellige websites. Det fremgår af mediehusets hjemmeside.

47-årige Jonas Kuld Rathje har også en fortid hos Illustreret Videnskab og Metroexpress.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/04/2024 - 08:00

FAKTA: Sådan gives pengegaverne

* Kontanter: 39 procent.

* Overførsel via MobilePay: 22 procent.

* Pengene indsættes på en lukket konto og kan tages ud om et par år: 15 procent.

* Opbevarer pengene, indtil barnet skal bruge dem: 11 procent.

* Indsætter pengene på en investeringskonto, som barnet kan følge: 10 procent.

* Regner ikke med at give en pengegave: 17 procent.

Kilde: YouGov-undersøgelse på vegne af Dansk Bank.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 30/04/2024 - 08:00

FAKTA: Forældre vil give og bestemme over pengene

* I år regner flere forældre med at give en pengegave af den ene eller anden art til deres barns konfirmation sammenlignet med sidste år.

* Tre ud af fire af de adspurgte forældre har en holdning til, hvordan deres barn bør bruge gavepengene.

* 62 procent af de adspurgte forældre vil stille krav til, hvordan pengene bliver brugt. I 2023 var det tal 52 procent.

Kilde: undersøgelsen "Konfirmand 2024" foretaget af analyseinstituttet YouGov for Danske Bank i februar 2024.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek