Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

09/03/2025 - 08:00

Gør huset salgsklar i marts: Her bør du lægge dine kræfter

Marts er en god måned at sætte huset til salg, da mange nye husejere gerne vil nå at have de lyse måneder med hvidvin og jordbær i haven med, fortæller ekspert.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: Af Lukas Damgaard-Sørensen Pagonakis, Ritzau Fokus

Foråret titter frem i marts, men det er ikke kun blomsterne, der pibler op af jorden. Det gør salgskilte på parcel- og rækkehuse også. Sidste år blev der sat knap 7000 huse til salg i marts. Dette var det højeste antal på en måned siden 2008.

Sådan kan det også blive i år, selv om det er svært at spå om fremtiden på boligmarkedet. Danskernes interesse for boligkøb steg fra 2023 til 2024. Og den stigende interesse ser ud til at fortsætte i 2025, fortæller direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark Peter Jayaswal.

- Den store interesse kan blandt andet skyldes, at renterne er faldet lidt igen, og at danskernes økonomi stadig er robust, siger han.

Fagekspert i boligøkonomi hos Videncentret Bolius Louise Kastberg forklarer, at marts ofte er en god måned at sætte til salg i, da man går lysere tider i møde.

- Som huskøber vil man ofte gerne nå at have sommeren med, så man kan sidde i sin nye have og drikke hvidvin og spise jordbær. Derfor er det også et populært tidspunkt at sætte sit hus til salg nu, siger hun.

Sælgere ved, at marts er et godt tidspunkt til at få sat husene til salg, inden potentielle købere for alvor begynder at kigge på hus.

Ofte er påsken blevet omtalt som højtiden for at kigge på huse. I realiteten går få handler dog igennem i påsken, fortæller Louise Kastberg.

- Den tid på året, hvor der er mest gang i salget, er maj og juni. Så typisk er flere ude og sondere markedet i forårsmånederne, og så finder man noget og slår til, når vi er i maj eller juni, siger hun.

Hvis man selv overvejer at sælge sit hus, så kan værdien stige ved helt lavpraktiske tiltag, så huset ser indbydende ud.

- Hvis du skal fremvise, handler det om, at huset skal fremstå pænt, ryddet, lyst, rent og velduftende. Hvis der er nogle småting, der trænger til at blive repareret, så få det af vejen, så det ikke er noget, der skriger i øjnene på en køber, siger hun.

Til gengæld er det vigtigt at begrænse sig, da det ikke er alle boliginvesteringer, der kan betale sig. Derfor bør man overveje, om det er pengene værd at investere i større projekter. Det er nemlig ikke sikkert, at køber vil have det samme som sælger, forklarer hun.

- Det kan sjældent betale sig at etablere nyt køkken eller badeværelse med salg for øje.

- Køber vil formentlig hellere have huset til en lavere pris, så man selv kan sætte sit præg, frem for at sælger vælger et bestemt køkken, som bliver flået ned af køber. Derfor skal man nøje udvælge, hvad man giver sig i kast med i forhold til at gøre huset salgsklar, fortæller hun.

De mere neutrale genstande i huset er dog en god idé at få styr på, inden man sætter huset til salg.

- Det er som regel godt givet ud at få udbedret mindre ting som skæve køkkenlåger, knirkende gulve, afskallet maling og løse håndtag, da det sender et signal om, at huset er godt vedligeholdt, siger hun.

Det er også en god idé at få styr på haven, da mange køber hus for at opfylde drømmen om egen have.

- Et godt råd er, at haven og facaden skal stå pænt - at græsset er slået og træværket ikke mangler maling, siger Louise Kastberg.

/ritzau fokus/

København, 24/04/2025 - 08:00

Benjamin Hav og Uro skal optræde til Grøn

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Med de to nye navne er seks ud af otte artister offentliggjort til årets Grøn-turné.

To nye navne er føjet til plakaten for Grøn 2025.

For anden gang skal Benjamin Hav & Familien optræde på Grøn, mens sangeren Uro får sin debut.

Det skriver Muskelsvindfonden og Tuborg, der står bag Grøn, i en pressemeddelelse.

Med de to nye navne er programmet næsten fuldendt, og seks ud af otte kunstnere er offentliggjort.

Ud over Benjamin Hav & Familien og Uro skal Medina, Gilli, Pil og Kalaset også optræde til årets Grøn-turné.

Benjamin Hav debuterede som soloartist i starten af 2020 med to album på blot to uger.

I efteråret 2021 stod han for første gang på scenen med hans syv personers liveband, der går under navnet Familien. De står bag sange som "Første Dag" og "Du ligner din mor".

I 2023 spillede Benjamin Hav & Familien også på Grøn.

- Det at spille på Grøn betyder alt for mig, faktisk. Publikum er kæmpe optur, de frivillige er kæmpe optur, de andre bands er kæmpe optur, siger Benjamin Hav.

Bag kunstnernavnet Uro står Jeppe Kronback. Han udgav sin første single "Slåbrok" i 2020, og har siden udgivet sange som "Føles godt" og "Godthåbsvej".

I 2024 havde han flere udsolgte koncerter, og samme år debuterede han på Roskilde Festival. I år får han debut på Grøn.

- At være med på Grøn er noget helt særligt for mig. Det handler ikke kun om musikken, men om at kunne gøre en forskel. At støtte Muskelsvindfonden og være en del af noget, der virkelig betyder noget, siger Uro.

Selv om der fortsat mangler at blive afsløret to artister til årets turné, så er billetterne udsolgt til seks ud af otte koncertdage.

De otte koncertdage strækker sig over en periode fra 17. til 27. juli og foregår i Tårnby, Kolding, Aarhus, Odense, Næstved, Aalborg, Esbjerg og Valby.

I Aalborg og Esbjerg er der stadig ledige billetter.

Grøn er gennem mere end fire årtier arrangeret af Tuborg og Muskelsvindfonden.

Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i sygdommen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/04/2025 - 08:00

Dansk sanger fortolker Gnags-hits i ny teaterkoncert

Gnags' musikkatalog skal udfoldes i en ny stor forestilling, hvor sanger Shaka Loveless er med på holdet, der skal opføre bandets klassiske sange.

Fans af Gnags kan glæde sig til at genopleve det ikoniske danske bands musik på teaterscenen.

Til september er der nemlig premiere på "De vilde kaniner - Teaterkoncert Gnags", som er en hyldestforestilling om bandet.

Det bliver på københavnske Østre Gasværk Teater, som nu afslører i en pressemeddelelse, hvem der kommer til at være på plakaten til forestillingen.

Her finder man et stort hold, hvor særligt den danske sanger Shaka Loveless stikker ud.

- Gnags' musik har altid været en del af mit liv. Jeg har kendt Peter A.G., siden jeg var helt lille, udtaler den 41-årige sanger i pressemeddelelsen.

Shaka Loveless fik sit gennembrud i 2012 med sange som "Tomgang" og "Ikke mere tid".

Til sine egne koncerter har han tidligere spillet Gnags-sangen "Danmark", hvor forsangeren for Gnags, Peter A.G., har gæstet scenen.

I den kommende teaterkoncert vil også to musikere, der har været faste medlemmer af det legendariske band i næsten et årti, medvirke i opsætningen. Det er Lars Daugaard og Henrik Schou Poulsen.

- Jeg er fra Aarhus og lærte Gnags at kende, da jeg indspillede plader med Thomas Helmig i deres studie i 1980'erne. Senere blev jeg selv en del af Gnags og spillede med bandet fra 2015 til 2024, siger Henrik Schou Poulsen i pressemeddelelsen.

I castet finder man derudover musicalperformer Søren Torpegaard Lund, skuespiller Sofie Topp-Duus, sanger Nis Pedersen, musicalperformer Nanna Rossen og mange flere.

Det er teaterchef på Østre Gasværk Teater Søren Møller, der er idémanden bag forestillingen.

- Det er helt særligt at få lov til at arbejde med noget, som vel bedst kan betegnes som levende kulturarv, udtaler teaterchefen.

Sammen med instruktør Heinrich Christensen har de rådført sig med Peter A.G. i de tidlige udviklingsstadier. Den 72-årige sanger var med til at stifte Gnags i 1960'erne. Han er dog ikke en del af det kreative hold på forestillingen.

Gnags har spillet sig ind i dansk musikhistorie med sange som "Vilde kaniner", "Mr. Swing King" og "Når jeg bliver gammel".

Nu bliver de emnet for forestillingen "De vilde kaniner - Teaterkoncert Gnags", som får premiere 19. september 2025 på Østre Gasværk Teater i København.

Efterfølgende bliver den sat op i Musikhuset Aarhus fra 7. januar 2026.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 24/04/2025 - 08:00

FAKTA: Forsinkelser på populære sommerdestinationer

* Nedenstående afgange er de mest søgte sommerdestinationer på momondos hjemmeside. Tallet angiver, hvor mange procent af afgangene, der er forsinket. En flyvning tæller som forsinket, når afgangen sker 30 minutter eller mere for sent.

* Palma de Mallorca, Spanien: 45 procent.

* Nice Côte d'Azur Lufthavn, Frankrig: 46 procent. 

* Málaga-Costa del Sol Lufthavn, Spanien: 39 procent. 

* Athens International Lufthavn, Grækenland: 46 procent. 

* Humberto Delgado Lufthavn, Lissabon: 45 procent.

* Leonardo da Vinci-Fiumicino Lufthavn, Italien: 57 procent.

* Charles de Gaulle Lufthavn, Frankrig: 44 procent.

* Gatwick Lufthavn, Storbritannien: 57 procent. 

* John F. Kennedy International Lufthavn, USA: 45 procent.

* Istanbul Lufthavn, Tyrkiet: 35 procent.

Kilde: momondo, som har analyseret data fra de 25 mest søgte destinationer i perioden 1. januar til 10. februar 2025 med rejseperiode fra 1. juni til 1. oktober 2025. Flyforsinkelser er baseret på data fra Aviation Edge. En flyvning regnes som forsinket, hvis afgangen er udskudt med 30 minutter eller mere.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 24/04/2025 - 08:00

FAKTA: Forsinkelser i danske lufthavne

* Tallene viser den gennemsnitlige forsinkelse i minutter, og hvor stor en andel af afgangene der er forsinkede i procent.

* Billund Lufthavn: 22 minutter og 23 procent af afgangene.

* Københavns Lufthavn: 22 minutter og 21 procent.

* Aalborg Lufthavn: 13 minutter og 10 procent.

* Aarhus Lufthavn: 10 minutter og 7 procent.

Kilde: momondo.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek