Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Montreal, 07/08/2023 - 10:43

Wozniacki følger samme comeback-plan som US Open-vinder

Caroline Wozniacki følger samme turneringsplan som Kim Clijsters i 2009, hvor belgieren vandt US Open.

Charles Krupa/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den tidligere belgiske tennisstjerne Kim Clijsters gjorde for 14 år siden comeback på topplan og vandt US Open.

Belgieren lagde i sommeren 2009 ud med at spille turneringer i Montreal og Cincinatti, inden hun få uger senere gik hele vejen og vandt grand slam-turneringen i New York.

Caroline Wozniacki følger nøjagtig samme turneringsplan, når danskeren efter tre et halvt års fravær tirsdag gør comeback i Montreal. Bagefter går turen til Cincinatti, inden US Open venter.

På et pressemøde i Montreal forud for Wozniackis imødesete tilbagevenden til toptennis blev den 33-årige dansker søndag spurgt ind til, om hun finder inspiration i Clijsters succesfulde comeback.

- Jeg husker det tydeligt, for det var mig hun slog i finalen i US Open, siger Wozniacki og griner.

- Jeg tror på mig selv, og at jeg kan gøre det. Hvis jeg ikke gjorde det, så var jeg her ikke, fortsætter danskeren.

Tirsdag skal Wozniacki i første runde i Montreal op imod den 25-årige australier Kimberly Birrell, der er nummer 114 på verdensranglisten.

Den tidligere danske verdensetter fortæller, at hun blandt andet har talt med den syv år ældre Kim Clijsters forud for sit eget comeback.

Fælles for de to spillere er, at de har brugt pausen fra tennis på topplan til at få børn.

- Kim vandt US Open, og det er en utrolig præstation, når man ikke har spillet i så lang tid.

- Jeg går selv efter at få så mange kampe og træninger som muligt før US Open, så jeg kan være på mit bedste niveau, når jeg kommer dertil. Jeg tror, at jeg kan slå alle, når jeg er på toppen, men jeg kan også tabe til alle, når jeg ikke er, siger Wozniacki.

Det er halvanden måned siden, at danskeren annoncerede sin tilbagevenden til WTA Touren.

Straks modtog hun wildcards til turneringerne i Montreal, Cincinatti og US Open.

Kim Clijsters nåede i årene fra 2009 til 2012 at vinde US Open to gange og indtage førstepladsen på verdensranglisten, før belgieren atter indstillede karrieren.

/ritzau/

København, 07/08/2023 - 08:00

Verdensstjerne: Danmark har en særlig plads i mit hjerte

Det danskgifte 80'er-idol Rick Astley tæller dagene, til at han skal optræde til Fredagsrock i Tivoli.

Danmark har i mere end en forstand stjålet Rick Astleys hjerte.

Den verdensberømte sanger har siden 2003 været gift med den danske filmproducer Lene Bausager, som han har en datter sammen med.

Den 11. august svinger det britiske 80'er-idol forbi vores lille land, som har sat stort aftryk på ham, når han skal optræde på Plænen i Tivoli i København til Fredagsrock.

- Danmark har altid haft en særlig plads i mit hjerte, og smukke København og Tivoli har en unik charme, som jeg elsker. Den ubetingede støtte fra mine danske fans betyder alt for mig, siger Rick Astley i en pressemeddelelse forud for fredagens koncert på Plænen.

- Jeg tæller dagene til at skulle dele en uforglemmelig oplevelse med jer alle i Tivoli. Det bliver en uforglemmelig aften, lyder det fra stemmen bag 80'er-klassikeren "Never Gonna Give You Up".

Den danske reggaestjerne Wafande varmer scenen op for Rick Astley. Wafande optræder nemlig på Plænen, nogle timer inden hans britiske kollega går på.

Rick Astley og Wafande er blandt de i alt 41 artister, som i løbet af 2023 kommer til at have spillet til Fredagsrock i Tivoli.

Det er 26. sæson med Fredagsrock. Og de danske kunstnere eee gee og Soleima sang årets Fredagsrock i gang den 14. april.

Årets Fredagsrock lukker og slukker den 22. september med popkometen Tobias Rahim.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 06/08/2023 - 21:11

Kvinden bag filmen "Barbie" skriver historie med rekordhøjt billetsalg

Scott Garfitt/Ritzau Scanpix

Greta Gerwig er den første kvindelige instruktør bag en film, der har indtjent over en milliard dollar.

Instruktøren bag filmen "Barbie", Greta Gerwig, er den første kvinde nogensinde, som har instrueret en film, der har indtjent over en milliard dollar.

Det skriver flere medier - heriblandt New York Times og CNN.

En milliard dollar svarer til lidt over 6,7 milliarder kroner.

Filmen nåede en ny milepæl søndag, da den havde solgt billetter for en milliard dollar, siden den fik premiere i biografer rundt om i verden for to uger siden.

"Barbie" havde premiere i Danmark den 20. juli.

Med det rekordhøje billetsalg slutter Greta Gerwig sig til 28 mandlige filminstruktører, som også har formået at indtjene ticifrede beløb på deres film.

Det er dog ikke den eneste rekord, som "Barbie" har slået søndag.

Filmen rundede en milliard dollar kun 17 dage efter, den fik premiere.

Filmselskabet Warner Bros., som står bag "Barbie", har aldrig før solgt billetter for så mange penge på så kort tid.

Den tidligere rekordholder var filmen "Harry Potter og Dødsregalierne - del 2" fra 2011. Den indtjente en milliard dollar på 19 dage.

"Barbie" foregår i et univers bygget op om den verdenskendte barbiedukke og har Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollerne.

Hollywood-filmen fik premiere samme dag som "Oppenheimer" - en film, der handler om den teoretiske fysiker J. Robert Oppenheimer.

Lidt uvant ramte de to store film biograferne på samme weekend. Derfor gjorde de tilsammen den pågældende weekend til en af de største weekender for biografer nogensinde målt i dollar.

Også "Oppenheimer" nåede en milepæl søndag. Filmen har indtjent over en halv milliard dollar, som svarer til knap 3,4 milliard kroner.

Det skriver Billboard.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/08/2023 - 10:00

FAKTA: Din kompensation afhænger af forsinkelsen

* 30 minutters forsinkelse eller mere: 25 procent af rejsens pris.

* 60 minutter eller mere: 50 procent af rejsens pris.

* 90 minutter eller mere: 75 procent af rejsens pris.

* 120 minutter eller mere: 100 procent af rejsens pris.

* Du kan søge kompensation på rejser med fjern-, regional- eller S-tog (DSB eller DSB i kombination med Arriva, Nordjyske Jernbaner eller Skånetrafikken).

* Du skal have rejst med billet, pendler- eller rejsekort.

* Personalebilletter, kontrolafgifter, Copenhagen Card, diverse frikort, særlige billetter til særtog, DSB Skolerejse-billetter og internationale billetter er ikke dækkede af rejsetidsgarantien.

Kilde: DSB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/08/2023 - 10:00

Få kompensation for det forsinkede tog

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Du kan få refunderet penge for forsinkelse og aflysning af toget. Men på ét specifikt punkt kan det faktisk betale sig ikke at tage imod kompensationen.

Et forsinket tog, en ødelagt tidsplan og irriterende ventetid.

Det er, hvad flere togpassagerer på et eller andet tidspunkt nok har måttet lægge krop til i løbet af deres pendlerliv.

Og hvad enten du er fast pendler eller blot kører med tog i tide og utide, er der kompensation at hente, hvis ruten er præget af forsinkelser eller aflysninger.

Her guider Lars Wiinblad, der er projektchef i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, dig igennem, hvad der er op og ned.

1) Enkeltbillet eller pendlerkort?

Til at begynde med skal du se på, hvilken type billet du rejser med. Nemlig pendlerkort eller almindelig enkeltbillet.

Har du et pendlerkort, er det ret simpelt at få kompensation, hvis der er mange forsinkelser på strækningen, fortæller Lars Wiinblad.

- Med et pendlerkort kan du tilmelde dig pendlerrejsetidsgarantien, og så skal du i virkeligheden ikke gøre andet. Så får du kompensation automatisk.

Ifølge Lars Wiinblad er der ikke mange med pendlerkort, der benytter sig af netop den garanti.

- Det er ikke en garanti, du automatisk er tilknyttet, så det er en god idé at få det gjort.

Kører du derimod på enkeltbilletter, som du køber via DSB-appen, på nettet eller i automaten, så gælder basisrejsetidsgarantien.

Forskellen er, at du ikke får kompensationen automatisk, men at du selv skal ind at søge ved at udfylde en formular.

2) Toget er forsinket.

Kompensationens størrelse afhænger af, hvor meget du er forsinket.

Hos DSB er du berettiget til at få refunderet 25 procent af billetbeløbet, hvis forsinkelsen er en halv time. Er forsinkelsen på en time, er du berettiget til halvdelen af billetten, halvanden time giver 75 procent, og ved to timer er det hele billettens pris.

- Noget, som folk måske ikke er klar over, er, at du i stedet for en kompensation kan vælge en såkaldt erstatningsbillet. Og den kan du få, så snart du er en halv time forsinket, fortæller Lars Wiinblad.

- Erstatningsbilletten gælder ved alle enkeltrejser og skal bruges inden for et halvt år.

Lars Wiinblad peger på, at det næsten altid kan betale sig at tage erstatningsbilletten, hvis du ved, at du skal tage samme rejse inden for et halvt år.

3) Toget er aflyst.

Der er ikke den store forskel på et aflyst tog og et forsinket tog. Det afgørende er, hvornår du skulle have været fremme, fortæller Lars Wiinblad.

- Hvis du er forsinket i mere end en time på grund af en forsinkelse eller en aflysning, har du mulighed for at undlade at rejse og få refunderet billetten.

- Det kan du, blandt andet hvis du føler, der ikke længere er et formål med rejsen, siger han.

Ifølge Lars Wiinblad gælder det også, hvis du har påbegyndt rejsen.

4) Togskift.

Rejsetidsgarantien dækker kun forsinkelser hos ét selskab, så du kan altså ikke få kompensation, hvis du rejser med mere end ét selskab, og det kun er det ene, der er forsinket.

Medmindre du altså har købt billet til den samlede rejse.

- Det er reglen, at hvis du har købt billetten samlet, så gælder kompensationen på den samlede rejse. Her er det igen ankomsttidspunktet, der er gældende, forklarer Lars Wiinblad.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv