Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 27/09/2021 - 10:33

Vagter afvist af PET stod for sikkerheden i ministerium

Ifølge Altinget har flere vagter, der har fået afvist en sikkerhedsgodkendelse, arbejdet i Justitsministeriet.

Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Der har været et "alvorligt sikkerhedsbrud" i Justitsministeriet, da flere personer har været vagter, på trods af at de ikke har kunnet sikkerhedsgodkendes af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Det skriver Altinget, der har fået indblik i sagen via aktindsigt.

- Det er vores vurdering, at sagen er kritisk, og vi ønsker i forlængelse af orienteringen at få opbakning til kontraktophævelse og indgåelse af ny aftale med G4S, skrev Justitsministeriet ifølge Altinget til flere andre ministerier efter en undersøgelse af sagen.

Sagen begyndte at rumle i september, da selskabet Vagtservice Danmark fik ophævet sin kontrakt på vagtydelser hos en stribe ministerier, blandt andet Justitsministeriet, Erhvervsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Justitsministeriet, der stod for kontrakten, skrev her til Altinget, at det skete på grund af "manglende overholdelse af aftaleleverancer og kontraktens vilkår". Vagtservice Danmark vandt kontrakten i 2020.

Men der har både været problemer med vagter, der ikke mødte op, og med vagter, der har arbejdet i ministerierne, selv om de har fået afvist sikkerhedsgodkendelse af PET.

Altingets informationer viser, at en vagt fik afvist sin sikkerhedsgodkendelse allerede i 2020, men alligevel havde vagter i foråret 2021. En anden havde vagter i december, selv om han fik afvist godkendelse i juli sidste år.

Vagtservice Danmarks direktør, Henrik Franck, mener ikke, at kontraktophævelsen er berettiget, da man ikke har fået en advarsel først. Men firmaet vil ikke forsøge at ændre opsigelsen.

- Vi vil ikke bruge en masse krudt på det. Vi er uenige, men magter ikke at tage kampen. De manglende sikkerhedsgodkendelser er en fejl, som vi har erkendt, siger Henrik Franck til Altinget.

/ritzau/

Nyhedsarkiv