Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 20/04/2022 - 10:58

Udenrigsminister klar til folketingsvalg som kandidat i ny kreds

Jeppe Kofod, som med Ukraine-krigen er blevet en fremtræden minister, er ikke medlem af Folketinget lige nu.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Efter at have skiftet valgkreds i sin jagt på en plads i Folketinget efter næste valg, er udenrigsminister Jeppe Kofod (S) tirsdag aften blevet valgt som folketingskandidat i Ringsted-Sorø-kredsen uden modkandidater.

Det skriver kredsen i en pressemeddelelse og Jeppe Kofod selv på Facebook.

Kofod er ikke medlem af Folketinget, fordi han blev hentet ind i regeringen som udenrigsminister, da Socialdemokratiet vandt magten efter folketingsvalget i 2019. På det tidspunkt var han medlem af Europa-Parlamentet.

Kredsformand Manne Suadicani glæder sig over, at valget faldt på Jeppe Kofod.

- I Ringsted-Sorø glæder vi os enormt til samarbejdet med Jeppe Kofod. Vi er superglade for at få en af regeringens helt centrale ministre som folketingskandidat, og glæder os til et tæt samarbejde i fremtiden, udtaler hun.

Tidligere på måneden forlod Jeppe Kofod sin tidligere kreds Kongens Enghave-Vesterbro i København.

Det betød ligeledes et farvel til Københavns Storkreds. Her stiller de to ministerkolleger Peter Hummelgaard (S) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S) op samt Ida Auken (S), der tidligere er blevet valgt til Folketinget for SF og De Radikale.

Jeppe Kofod er glad for valget i sin nye kreds.

- Nu glæder jeg mig til at komme i gang med en stærk kampagne op mod folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet og derefter mod det kommende folketingsvalg. Alt sammen i samarbejde med alle de gode lokale kræfter, siger han.

I øjeblikket er Kofod en af de mest fremtrædende ministre grundet Ruslands invasion af Ukraine.

Kofod er født i marts 1974 i København, men flyttede efterfølgende til Bornholm. I sin ungdom var han aktiv i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Fra 1998 til 2014 var Kofod folketingsmedlem.

Næste folketingsvalg skal afholdes senest 4. juni 2023.

/ritzau/

Nyhedsarkiv