Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Berlin, 05/03/2024 - 10:54

Tysk politi har mistanke om brandstiftelse ved Tesla-fabrik

Strømnedbrud på tysk Tesla-fabrik ser umiddelbart ud til at skyldes brandstiftelse, oplyser politi til CNBC.

Annegret Hilse/Reuters

Af: /ritzau/dpa

Et strømnedbrud på en stor Tesla-fabrik i Berlin ser umiddelbart ud til at skyldes brandstiftelse.

Det oplyser politiet i Brandenburg tirsdag til erhvervsmediet CNBC.

Det efterforskes nu, hvem der er ansvarlig.

Tidligere tirsdag var en brændende elmast skyld i et større strømnedbrud i regionen.

Tesla-fabrikken ligger i Grünheide, som er en by omkring 30 kilometer fra det centrale Berlin.

Det er den eneste europæiske Tesla-fabrik, og der er 12.500 ansatte ifølge det tyske medie bild.

Politiet har tidligere afvist at udtale sig om en mulig sammenhæng med protester i området omkring Tesla-fabrikken.

Siden torsdag har omkring 80 til 100 miljøaktivister besat et stykke skov tæt på fabrikken. De er modstandere af planer om en udvidelse af fabrikken.

/ritzau/


København, 05/03/2024 - 08:00

Efter Natholdet: Anders Breinholt laver nyt talkshow

Ifølge Anders Breinholt bliver hans nye selvbetitlede satsning et hyggeligt og dejligt underholdningsprogram med talkshow og satire.

Den populære tv-vært Anders Breinholt vender tilbage med fast frekvens på skærmen.

Han bliver nemlig vært på det selvbetitlede talkshow "Breinholts", som kan ses senere i løbet af foråret på TV3 og på Viaplay.

Det annoncerer Viaplay Group i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig helt vildt til, at mit nye talkshow har premiere den 2. april, siger Anders Breinholt i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det hedder "Breinholts", og det bliver et hyggeligt, dejligt underholdningsprogram med talkshow og satire i ascendanten, lyder det fra den populære profil.

Der bliver endnu ikke røbet flere detaljer, andet end at det bliver sendt to gange om ugen på TV3 og på Viaplay.

De har også lagt sendeflade til de to seneste udgaver af "Breinholts julekalender", der udsprang af "Natholdets julekalender" - her smager han sig gennem 24 øl i løbet af samme dag.

"Natholdets julekalender" var en spinoff til TV 2's "Natholdet" - en ifølge Anders Breinholt selv hybrid mellem et klipshow og et talkshow - som han gennem 11 år og 23 sæsoner var vært på frem til julen 2021.

Han forklarede exittet med, at han gerne ville prøve noget nyt, og at han selv ville trække stikket, inden andre gjorde det.

Siden blev skuespiller og satiriker Hadi Ka-koush vært på "Natholdet". Men efter en sæson valgte TV 2 sidste år at sætte programmet på pause på ubestemt tid.

Ud over "Breinholts" laver Anders Breinholt også podcasten "Anders & Anders" sammen med makkeren Anders Lund Madsen.

"Breinholts" får premiere den 2. april på TV3 og på Viaplay.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/03/2024 - 13:39

Dar Salim scorer international rolle i spinoff til populær serie

Britta Pedersen/Ritzau Scanpix

Dar Salim skal spille over for den amerikanske skuespiller Chris Pratt i serien "The Terminal List: Dark Wolf".

Skuespiller Dar Salim har fået en fod inden for i Hollywood, efter at han spillede side om side med Jake Gyllenhaal i actionfilmen "The Covenant".

Snart skal danskeren spille over for endnu en verdenskendt stjerne.

Denne gang er det i en spinoffserie til den populære amerikanske tv-serie "The Terminal List", hvor Guardians of the Galaxy-stjernen Chris Pratt er en af hovedrolleindehaverne.

Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet Variety.

Serien udspiller sig fem år før "The Terminal List" og udfolder baggrundshistorien for flere af den oprindelige series centrale karakterer.

I spinoffserien, "The Terminal List: Dark Wolf", skal Dar Salim spille karakteren Mohammed "Mo" Farooq, der er en irakisk special operations officer trænet under den amerikanske efterretningstjeneste, CIA.

Ud over Dar Salim er de amerikanske skuespillere Luke Hemsworth og Tom Hopper også på rollelisten.

Dar Salims nye rolle er blot én i en lang række af den danske skuespillers udenlandske projekter.

Han har tidligere spillet med i den populære tv-serie "Game of Thrones" samt i filmene "Exodus: Gods and Kings" fra 2014 og "The Devil's Double" fra 2011.

Derudover er han aktuel i gangsterserien "The Gentlemen", der har premiere i marts.

Herhjemme er den irakiskfødte skuespiller bedst kendt for sin præstation i Underverden-filmene, som han i år modtog den publikumsbestemte EchoPrisen for.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/03/2024 - 08:30

FAKTA: Fugtig rengøring er at foretrække

* Generelt bør du anvende våd rengøring med rengøringsmidler, når du gør rent i hjemmet.

* Afstøvning hvirvler nemlig støvet op, og derfor bliver støvet i større grad flyttet, end det bliver fjernet. Vælg derfor afvaskning eller fugtig aftørring på overflader, der kan tåle det.

* Når du gør rent, skal du være opmærksom på at rengøre kontaktpunkter. Det er for eksempel håndtag til døre og skabe, vandhaner, stikkontakter og fjernbetjening.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 05/03/2024 - 08:30

Forårsrengør boligen: Kom vinterens støv og allergener til livs

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Du bør give boligen en grundigere rengøring nu, så du kommer helt af med det støv og snavs, der kan være ophobet i løbet af vinteren.

Foråret har meldt sin ankomst, og naturen er begyndt at vågne igen.

Det er atter blevet tid til en forårsrengøring, og det er tiltrængt for at forbedre boligens indeklima efter de indelukkede og kolde vintermåneder.

Det er særligt vigtigt, hvis man døjer med astma og allergi, lyder det fra Christine Højer Eriksen, der er sundhedsfaglig rådgiver i patientforeningen Astma-Allergi Danmark.

- Faktisk er forårsrengøringen en god idé for alle efter en vinter, hvor vi har tilbragt meget tid indenfor. Lidt kækt sagt kan man måske sige, at vi har været lidt huleboere, siger hun.

- Nu er energien vendt tilbage med forårssolen, så vi kan klare en større rengøring. I løbet af vintermånederne kan der være samlet mere støv og flere partikler og allergener i boligen, og vi har måske ikke fået luftet så meget ud, fordi det har været koldt.

Hun anbefaler, at alle boligens overflader bliver rengjort. Det kan være med en moppe på gulvet og en ren, fugtig klud til resten af boligen.

- Det er vigtigt at lufte ud, mens man vasker gulvet og efter, så man får fugten ud, siger hun.

For de fleste er det tilstrækkeligt at støvsuge og tørre overflader af én gang om ugen, men det afhænger af antallet af beboere i boligen, og hvor meget plads der er.

Virus og bakterier er ikke synlige, og de skal også fjernes for at holde hjemmet rent. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man rengør oftere, hvis der er smitsom sygdom i hjemmet, og både badeværelse og køkken bør rengøres hyppigere.

- Til foråret er det godt med en rengøring, hvor man er mere grundig og for eksempel får støvsuget bag sofaen, siger hun og tilføjer:

- Når møblerne er rykket væk fra væggen, kan man også kontrollere, om der skulle være kommet noget fugt og skimmel på vægge og møbler. Det er vigtigt at lufte ud løbende for at komme af med fugt, og måske har man ikke fået luftet nok ud i den kolde tid.

Christine Højer Eriksen forklarer, at skimmel viser sig som sorte plamager, og at man også kan prøve at lugte sig frem. Skimmel har ofte en genkendelig lugt, der minder om jord eller kælder.

Hun anbefaler også, at du vælger rengørings- og vaskemidler, som har Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, hvis du ønsker at minimere risikoen for hudallergi hos dig selv og din familie.

Har man allergi over for husstøvmider, bør man vaske sit sengetøj minimum hver anden uge. Så dør husstøvmiderne, og deres ekskrementer bliver skyllet ud, forklarer hun.

- For de fleste med allergi over for husstøvmider er det ofte nok at vaske dyner og puder fire gange om året på 60 grader.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek