Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 17/11/2023 - 10:43

Torsdag blev den vådeste novemberdag nogensinde

Torsdag åbnede himlen sig på vid gab over særligt Sjælland, der fik store mængder nedbør.

Af: /ritzau/

Torsdag var den mest regnfulde novemberdag nogensinde i Danmark siden de første målinger i 1874.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Helt præcist er der målt 62,8 millimeter vand ved Tårnby Renseanlæg på Amager. Den seneste rekord var i november 1981, hvor der blev målt 62,3 millimeter på en målestation i Danmark.

Det døgn, der har haft mest nedbør på tværs af alle måneder siden 1874, var i 1931. Her blev der målt 168,9 millimeter 8.-9. juli 1931 i Marstal på Ærø, oplyser Frans Rubek, klimatolog ved DMI.

/ritzau/

København, 17/11/2023 - 10:43

Casper C. får ildebefindende under eksperiment med Blachman

Optagelserne af den nyeste sæson af interviewserien "All Exclusive" udvikler sig dramatisk under mødet mellem Thomas Blachman og Casper Christensen.

"X Factors" grand old man Thomas Blachman og Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, er de næste i rækken af håndplukkede kendisser, der besøger komiker Casper Christensen i interviewserien "All Exclusive".

Det annoncerer Viaplay Group, som sender programrækken på TV3 og streamingtjenesten Viaplay, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at Casper Christensen får et ildebefindende under optagelserne af mødet med Thomas Blachman.

I sin og Klovn-kollegaen Frank Hvams podcast, "Casper ringer til Frank", har Casper Christensen for nylig ifølge B.T. uddybet, hvad der skete.

- Jeg har så mange smerter, at hele kroppen går i chok. Og så siger jeg: "Jeg skal på hospitalet nu". Vi finder så ud af, at det er brok. Nu bliver det ulækkert - noget af tarmen er røget ud og har sat sig i klemme, fortalte Casper Christensen i Podimo-podcasten ifølge B.T.

Det lykkedes lægerne at trykke tarmene på plads, mens han fik dulmet smerterne med morfin.

Det fremgår ikke, hvor langt han nåede i optagelserne med Thomas Blachman, eller om de kunne fortsætte efter behandlingen.

Konceptet i "All Exclusive" er, at Casper Christensen inviterer en række kendte med på et ophold, hvor han vil lære dem bedre at kende med mediemand Mikael Bertelsen i baggrunden.

Knap så alvorligt udvikler mødet sig med sæsonens anden gæst, Morten Messerschmidt. Men her venter alligevel en udfordring.

- Er det muligt for Casper at komme bag politikerens velformulerede facade og ind til mennesket?, lyder det i pressemeddelelsen og videre:

- Morten Messerschmidt mener godt, at han kan smide politikeren til side og være sig selv. Mikael Bertelsen er dog skeptisk og mener, at politikere altid vil bruge enhver lejlighed til at få flere vælgere.

"All Exclusive" skal gøre seerne klogere på Casper Christensens gæster - men også på komikeren selv.

Samtalerne kredser om livets store spørgsmål og udfordringer, som Casper Christensen genkender fra sit eget liv: tro, misbrug, venskab, berømmelse, grådighed, ambitioner, succes, svigt og forældreskab.

Blandt gæsterne i de foregående sæsoner har tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, ekskæresten og skuespiller Iben Hjejle samt tv-vært Sofie Linde været forbi.

"All Exclusive" får premiere på TV3 og Viaplay den 3. december.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/11/2023 - 09:35

40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teater

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med DR sætter Sjællands Teater og siden Slagelse Teater børneserien "Ude på noget" op som forestilling.

Næsten 40 år efter Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby var "ude på noget" i DR's børneprogrammer af samme navn, skal deres figurer, Palle, Polle og Ruth, på farten igen.

"Ude på noget" rammer næste år de skrå brædder og skal i samarbejde med DR opføres på Sjællands Teater i Holbæk og siden på Slagelse Teater.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- På den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, lyder det i pressemeddelelsen fra seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

"Ude på noget" havde premiere på DR i 1984.

I den nye teaterforestilling spilles Jess Ingerslevs, Tom McEwans og Ghita Nørbys respektive roller som Palle, Polle og Ruth af henholdsvis Aske Hass Thorsen, Gustav Allen Schriver og Christine Gaski.

Tommy Kenters rolle som Sigurd overtages af Jesper Riefensthal, mens Bente Eskesen har rollen som tjeneren Fladmast, der i DR-klenodiet blev spillet af Ole Fick.

Forestillingen får stadig et strejf af McEwan-magi, da Tom McEwans søn Oliver McEwan skriver nye sange til stykket. Nogle af børneprogrammets originale sange indgår også i forestillingen, forsikrer DR.

"Ude på noget" handler om Palle, Polle og Ruth, som har et magisk kamera, der kan klikke dem derhen, hvor de drømmer om.

Serien blev i sin tid opfundet af Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som skrev historierne til DR.

Teaterudgaven bliver iscenesat af instruktør Brian Kristensen. Ifølge ham handler historien om fællesskabets kraft.

- Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til, siger han i pressemeddelelsen.

- Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til.

"Palle, Polle & Ruth – Ude på noget" får premiere på Sjællands Teater i Holbæk 9. februar. Fra 1. marts kan forestillingen ses på Slagelse Teater.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/11/2023 - 08:00

FAKTA: Få styr på forskudsopgørelsen i år som boligejer

* Hvis du er boligejer, skal du være ekstra opmærksom på din forskudsopgørelse i år.

* Som noget nyt indgår grundskylden - den boligskat, du plejer at betale til kommunen - nemlig i din forskudsskat.

* Du bør derfor sikre dig, at både ejendomsværdiskat og grundskyld fremgår af din forskudsopgørelse.

* Hvis de mangler, skal du få rettet op på det inden årets udgang. Ellers starter du det nye år skævt, fordi du har betalt for lidt i boligskat.

Kilde: Ann Lehmann Erichsen, Sydbanks forbrugerøkonom.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/11/2023 - 08:00

FAKTA: Så meget må du give skattefrit

* Du kan i år skattefrit give gaver op til 71.500 kroner til et familiemedlem i din nærmeste familie.

* Næste år stiger beløbet til 74.100 koner.

* Du kan for eksempel give til børn, børnebørn, forældre, bedsteforældre og samlever.

* Hvis du giver gaver, som overstiger grænsen, skal der betales en gaveafgift på minimum 15 procent af det beløb, som overstiger beløbsgrænsen.

* Hvis du giver en gave til dit barn på 100.000 kroner i år, har du givet 28.500 kroner for meget. Og det udløser en afgift på 4275 kroner, der svarer til 15 procent.

Kilde: Skattestyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv