Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Horsens, 30/05/2021 - 10:59

To mænd kræves fængslet efter knivdrab i Vejle

Politiet undersøger, om der er en sammenhæng i to sager om knivdrab og frihedsberøvelse.

Af: /ritzau/

To mænd fremstilles søndag i grundlovsforhør ved Retten i Horsens efter knivdrabet på en 19-årig mand i Vejle natten til lørdag.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

- Vi fremstiller klokken 11 en mand, der sigtes for drabet, og klokken 13 fremstiller vi en 21-årig mand, der sigtes for frihedsberøvelse, siger vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen.

Han vil søndag formiddag ikke oplyse, hvor gammel manden, der sigtes for drabet, er.

Klokken 01.00 natten til lørdag fik politiet en anmeldelse om, at der lå en livløs mand i en passage i området mellem Nørre Torv, Kalkbrænderivej og parkeringshuset Trondur.

Selv om der blev ydet førstehjælp, døde den 19-årige mand på stedet. Ifølge politiet var han blevet påført "nogle knivstik".

Siden har politiet efterforsket sagen intenst. Blandt andet har man med hjælp fra Beredskabsstyrelsen ledt efter drabsvåbnet i åen, der løber på Dæmningen i Vejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Jens Lyng Michelsen kan søndag formiddag ikke sige, om politiet har fundet kniven, der blev brugt.

- Vi har gjort en ihærdig indsats, og vi har fundet forskellige effekter, som nu skal undersøges nærmere, siger han.

Lørdag formiddag blev en 18-årig mand frihedsberøvet på Teglgårdsvej i Vejle, og politiet undersøger, om der er en forbindelse mellem drabet og frihedsberøvelsen.

- Vi kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng mellem de to sager, men det er noget af det, vi kigger på, fortæller vicepolitiinspektøren.

Han kan søndag formiddag heller ikke sige noget om motiverne i de to sager, og han vil ikke oplyse flere detaljer om dem.

- For nuværende er vi nødt til at holde kortene tæt til kroppen, forklarer Jens Lyng Michelsen.

Ved begge søndagens grundlovsforhør vil anklageren bede dommeren lukke dørene for offentligheden.

/ritzau/

Nyhedsarkiv