Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 13/02/2025 - 11:00

Tidligere statsminister vrages som fodboldboss i Sverige

Fredrik Reinfeldt er ikke blevet peget på til at blive genvalgt som formand for Sveriges Fodboldforbund.

Tt News Agency/Reuters

Af: /ritzau/

Efter en periode med stor kritik af Sveriges Fodboldforbund (SvFF) har Fredrik Reinfeldt droppet at søge genvalg som øverste chef.

Formanden tager konsekvensen af, at han er blevet vraget i forbundets indstilling til formandskabet forud for et årsmøde i næste måned.

- Jeg respekterer valgkomitéens beslutning og fuldfører mit mandat frem til 22. marts, siger Reinfeldt i en udtalelse.

Den 59-årige svensker har været formand i forbundet siden marts 2023. Fra 2006 til 2014 var han statsminister i Sverige.

Simon Åström, der i øjeblikket er øverste chef i interesseorganisationen Svensk Elitfotboll, er i stedet blevet indstillet som kandidat til at overtage formandsposten.

- Der er bred opbakning til Simon, siger valgkomitéens formand, Håkan Wifvesson.

Under Reinfeldts periode som formand har ledelsen og arbejdsmiljøet i forbundet fået stor kritik af tidligere og nuværende medarbejdere.

Sidste år berettede det svenske fodboldmagasin Offside om, at en arbejdsmiljøundersøgelse har vist, at historisk få medarbejdere i forbundet ville anbefale deres arbejdsgiver til andre.

Kritikken rettede sig mod blandt andre Fredrik Reinfeldt og generalsekretæren Andrea Möllberg, der modtog en fyreseddel i januar.

Det var Lars-Christer Olsson, tidligere generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som for knap to år siden tabte kampen om formandsposten til Reinfeldt.

Han kalder nu Reinfeldts tid som formand for en "unødvendig parentes" i svensk fodbold.

- Jeg mener ikke, at Fredrik Reinfeldts lederskab har fungeret, uddyber Lars-Christer Olsson.

/ritzau/

København, 13/02/2025 - 09:33

Kendispar kæmper for kærligheden: Vi vil være sammen for evigt

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Maria Jencel udvider sit 112-univers, da hun sammen med sin mand, Pelle Peter Jencel, præsenterer podcasten "112 for parforhold".

Ud over kærligheden kan radioværterne Maria og Pelle Peter Jencel fejre, at de lancerer den nye podcast "112 for parforhold" valentinsdag 14. februar.

Det afslører de i et opslag på Instagram.

Maria Jencel har som vært på "112 for knuste hjerter" forsøgt at hjælpe dem, der har slået sig på kærlighedslivet. Idéen udsprang af sin egen tidligere hjertesorg og et ønske om at skabe den hjælp, hun selv havde haft brug for.

Hun fandt siden kærligheden i Pelle Peter Jencel, som hun mødte på DR. Parret blev kærester i 2018, da de lavede radioprogrammet "Sommermorgen" sammen.

Siden har der været fart på deres forhold, da de blev gift i 2019 og smeltede deres respektive efternavne, Jensen og Arcel, sammen til Jencel, og har fået en søn og en datter sammen.

Nu er det erfaringerne fra livet sammen, de begge tager med i deres nye fælles podcast, "112 for parforhold", hvor de skal hjælpe lyttere med de dilemmaer, der kan opstå i parforholdet.

- Vi blev forelskede, kærester og lynhurtigt gift ved et stort lyserødt bryllup. Så fik vi to børn på, hvad der føltes som to sekunder. Og så vil vi gerne være sammen for evigt. Så hvordan undgår vi – og alle jer, der sidder med samme drøm – at ende i brud og knuste hjerter? Det skal vi finde ud af, skriver parret i Instagram-opslaget og fortsætter:

- Sammen med en masse seje og kloge gæster tager vi hver uge en af jeres kærlighedshistorier op og forsøger at finde svar.

Maria og Pelle Peter Jencel har tidligere brugt deres eget kærlighedsliv i fællesskab, da de udgav en bogversion af "112 for knuste hjerter" i 2021.

I det nye podcastformat vil de forsøge at finde svarene på spørgsmål som, om man må flirte med andre, når man har en kæreste. Om man skal dele hele sin fortid, og hvor store hemmeligheder et forhold kan holde til, lyder det.

Foruden førnævnte "112 for knuste hjerter" har Maria Jencel også været vært for podcastene "112 for venskaber" og "112 for din økonomi".

Den første episode af "112 for parforhold" udkommer fredag 14. februar på podcastplatformen Podimo.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 12/02/2025 - 20:58

Overraskede lægerne: Christian Degn er blevet far igen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Christian Degn og kæresten, Trine, er igen gået imod alle odds og er blevet forældre for anden gang. Tv-værten er meget åben omkring at have nedsat sædkvalitet.

Endnu et mirakel er kommet til verden.

Tv-værten Christian Degn, der i TV 2-programmerne "Degn vil være far" åbenhjertigt har delt, at hans sædkvalitet er stærkt nedsat, er blevet far igen, efter at hans kæreste, Trine Johst Vammen, har født parrets andet barn.

Den lille dreng kom til verden, blot 22 minutter efter at jordemoderen ankom til hjemmefødslen.

- Han mødte op til livet med en kampvægt på 4300 gram og er både sund og sulten. 56 centimeter lang - præcis det samme som sin far, da han kom til verden, skriver de nybagte forældre på Instagram.

- Vi vil altid være særligt taknemmelige for 12.02.25. Livet er stort.

Parret afslørede nyheden om familieforøgelse i et sommer i et opslag på det sociale medie.

- Det er på mange måder fuldstændig uvirkeligt. At to mennesker bare kan skabe et nyt. At det endda sker for anden gang uden hjælp, lød det fra Christian Degn i opslaget.

Han fortalte videre, at parret var så glædeligt overrasket, at de måtte søge svar på, hvordan det var lykkedes.

- Jeg spurgte overlægen på Rigshospitalet Niels Jørgensen, som har undersøgt mig flere gange. Niels blev først og fremmest meget glad på vores vegne og forklarede så, at der er to muligheder: I har været vanvittigt heldige, eller måske er Trine bare super fertil. Og dine sædceller har haft en god dag, skrev Christian Degn.

Den 45-årige TV 2-vært og den 12 år yngre Trine Johst Vammen har allerede sønnen Vagn sammen.

Da Trine Johst Vammen blev gravid i 2021, kom det også bag på parret. De havde nemlig kort forinden fået den nedslående melding om Christian Degns sædkvalitet. Hvad de ikke vidste, da de fik meldingen, var, at Trine allerede på det tidspunkt var gravid.

- Altså det er mindre sandsynligt, end at vi vandt EM i 92', sagde han om situationen til Ritzau i februar 2023 og fortsatte:

- Det burde simpelthen ikke kunne lade sig gøre. Overlægen troede nærmest ikke på det, da han fik det at vide.

Christian Degn og Trine Johst Vammen har dannet par siden sommeren 2021.

Parret mødte hinanden gennem Christian Degns kendte kollega Mette Helena Rasmussen, der har været dommer i på TV 2-programmet "Nybyggerne", hvor han har været vært.

Mette Helena Rasmussen agerede nemlig Kirsten Giftekniv og efterlyste en date til ham gennem sine følgere på Instagram. Det blev til en blind date, hvor det sagde bang mellem Christian Degn og Trine Johst Vammen.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 13/02/2025 - 10:00

FAKTA: Få styr på din digitale arv med disse tre råd

* Få et overblik over dit digitale liv, og hvilken data du selv har. Det gælder blandt andet profiler på sociale medier, digitale billeder og dokumenter.

* Læg en plan for, hvad der skal ske med din digitale arv, når du går bort.

* Tal med dine pårørende om din egen og deres digitale arv.

Kilde: Landsforeningen Liv & Død.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 13/02/2025 - 10:00

Saml dine digitale minder til de efterladte

Kyle Mills/Ritzau Scanpix

Tænk over din digitale arv, såsom billeder og dokumenter, mens du er i live. Ryd op, og beslut, hvad der skal gives videre eller slettes, lyder anbefalingen.

Langt de fleste af os har i dag et kamera lige ved hånden, da vi altid har vores smartphone med os. Vi tager ofte billeder og fanger øjeblikke i vores hverdag.

Ud over billeder har vi også digitale dokumenter og måske breve samt lydfiler.

Men hvad skal der ske med alle dine billeder og dokumenter, når du dør?

Det spørgsmål bør du forholde dig til, inden det er for sent.

Sådan lyder rådet fra sekretariatschef i Landsforeningen Liv & Død Vibeke Sonntag Larsen.

- Vi anbefaler, at man løbende beslutter, hvad man gerne vil passe på og give videre, og om der eventuelt er noget, man gerne vil af med, siger hun.

- Altså det kan være, at der er noget, som man ikke synes, at ens efterladte skal finde. Er det tilfældet, kan det være en god idé at rydde op.

Du kan overveje at sætte dig sammen med dine pårørende og gennemgå både din egen og deres digitale arv.

Tidligere var det nok mere almindeligt, at en afdød efterlod en fysisk kasse med minder og billeder til de efterladte.

- Det er lidt den samme boks, man skal prøve at samle til sine efterladte, mens man stadig er i live. I dag er boksen bare i større grad digital, siger Vibeke Sonntag Larsen.

- Jeg har selv en fysisk kasse, der indeholder billeder og breve frem til omkring år 2000. Derefter er stort set det hele digitalt.

Også Peter Grønlund Holm, som er forbrugerpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Tænk, anbefaler, at du får et overblik over alle billeder og videoer, der er gemt i din smartphone, tablet og computer samt opbevaret på nettet og på fysiske lagermedier, såsom usb-stik og ekstern harddisk.

- Derefter kan man beslutte, hvad der er dyrebart og skal gives videre, siger han.

Landsforeningen Liv & Død får jævnligt opkald fra især ældre, som spørger, hvordan de skal forberede sig på, at de skal herfra, når de er helt alene, fordi de ikke har venner, og familien bor langt væk.

- I den situation handler det om at tage stilling til så meget som muligt, mens man er i live, og få løst det, der kan løses, inden man går bort, siger hun og uddyber:

- Man kan sige, at det nok er endnu vigtigere, at man selv sørger for at klare alt det praktiske, hvis man ikke har pårørende, som kan gøre det.

Du bør også forholde dig til retten til at blive glemt, hvis det er dit ønske, at nogle af dine personlysninger skal slettes.

Ifølge Datatilsynet har du som udgangspunkt ret til at få slettet dine personoplysninger, hvis én af betingelserne for sletning er opfyldt.

Det kan være, at formålet med at behandle dine personoplysninger ikke længere er aktuelt, eller at dine personoplysninger udelukkende bliver behandlet baseret på et samtykke, som du nu trækker tilbage.

Hvis oplysninger om dig får lov til at forblive tilgængelige, efter at du er gået bort, er der risiko for, at kriminelle kan misbruge dine oplysninger til blandt andet identitetstyveri.

Det fortæller Peter Grønlund Holm fra Forbrugerrådet Tænk:

- Der kan være, at der nogle steder er gemt følsomme oplysninger, som man med fordel kan gennemgå og få fjernet, mens man er i live.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek