Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 19/12/2022 - 10:47

Thulesen Dahls tidligere assistent bliver politisk ordfører i DD

Susie Jessen, som kom i Folketinget ved valget, skal være politisk ordfører i Inger Støjbergs parti.

Af: /ritzau/

Det bliver den nyvalgte Susie Jessen, der skal være politisk ordfører for Danmarksdemokraterne, som ved folketingsvalget 1. november bragede ind i Folketinget med 14 mandater.

Det skriver hun på Twitter.

- Jeg er stolt og glad. Og for en nyvalgt som mig bliver det også en kæmpe opgave. Men jeg er SÅ klar, skriver hun.

Susie Jessen oplyser, at hun desuden skal være partiets ligestillingsordfører samt landsdistrikts- og ø-ordfører.

Selv om Susie Jessen er helt ny som medlem af Folketinget for Inger Støjbergs parti, så er hun på ingen måde ubekendt med arbejdet på Christiansborg.

Susie Jessen var i en del år ansat hos Dansk Folkeparti, blandt andet som presserådgiver og senere som politisk assistent for partiets daværende formand, Kristian Thulesen Dahl.

I maj i år blev hun ansat hos Dansk Erhverv som taleskriver og kommunikationskonsulent, inden hun kom i Folketinget ved valget.

Susie Jessen er datter af det mangeårige DF-folketingsmedlem Søren Espersen, der ligeledes er valgt til Folketinget for Danmarksdemokraterne.

/ritzau/

Oslo, 19/12/2022 - 10:19

Norges kong Harald er indlagt med en infektion

Sergei Gapon/Ritzau Scanpix

Den 85-årige monarks tilstand er stabil, oplyser lægerne. Han får antibiotika mod infektionen.

Norges kong Harald er blevet indlagt på rigshospitalet i Oslo med en infektion.

Det oplyser kongehuset i Oslo ifølge nyhedsbureauet NTB.

Den 85-årige monarks tilstand er stabil, og kongen får antibiotika intravenøst til at bekæmpe infektionen, oplyser lægerne.

At det gives intravenøst vil sige, at medicinen gives via en blodåre.

Også tidligere på året har den aldrende konge været syg. I august blev han indlagt i fire dage i den norske hovedstad med en infektion samt feber.

I marts blev han testet positiv for coronavirus, men kong Harald blev ikke så syg, at han måtte indlægges til behandling.

De seneste år har kongen dog flere gange været forbi hospitalet.

I begyndelsen af 2020 blev han indlagt på rigshospitalet for svimmelhed. Han blev raskmeldt og udskrevet et par uger senere.

Senere på året blev han indlagt på ny. Her gennemgik han en vellykket hjerteoperation, hvor han fik indsat en ny hjerteklap.

Han blev senest opereret i 2021 for en seneskade over højre knæ. Den operation var vellykket, og kongen blev senere erklæret i fin form.

Kong Harald er oldebarn af den danske kong Frederik VIII.

Men modsat dronning Margrethe, der kan spejle sig i en lang række af forgængere, så har den norske konge kun få at se tilbage på.

Først da Norge i 1905 løsrev sig fra unionen med Sverige og blev et selvstændigt land, ønskede befolkningen en konge som overhoved.

Kong Harald er blot den tredje konge i rækken i Norge. Han, dronning Sonja, deres to børn og fem børnebørn følges tæt af nordmændene.

Det er kronprins Haakon, der står til at arve tronen, når kongen en dag går bort.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/12/2022 - 10:02

Huxi Bach bliver vært ved storstilet show

Entertaineren Huxi Bach står i spidsen for uddelingen af Bodilprisen 2023.

Når de Danske Filmkritikere hylder de bedste præstationer på biograflærredet det forgangne år med Bodilprisen, bliver det med entertaineren Huxi Bach som showets vært.

Det annoncerer de Danske Filmkritikere i en pressemeddelelse.

Huxi Bach er beæret over værtstjansen, siger han.

- Som et menneske med en eklatant mangel på skuespiltalent vil jeg glæde mig til at hylde dem, der faktisk har det og bruger det talent til at glæde os andre. Til gengæld har jeg en høj selvovervurdering, så jeg vil godt garantere, at vi får en sjov aften, lyder det fra Huxi Bach i pressemeddelelsen.

Formanden for de Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, kalder det forrygende.

- Huxi er garant for uindpakket satire med vid og bid. Vi glæder os til at opleve, hvordan han giver dansk film med den kærligt-humoristiske grovfil til marts i Folketeatret. Med ham ved roret bliver det med sikkerhed en både storslået og underholdende fejring af årets mest fantastiske danske film, siger Nanna Frank Rasmussen i pressemeddelelsen.

Gennem showet skal der uddeles 14 statuetter. Heriblandt Bedste Danske Film, Bedste Kvindelige- og Mandlige Hovedrolle samt årets Æres-Bodil.

De nominerede offentliggøres i løbet af januar 2023.

Det store show finder sted den 25. marts 2023 på Folketeatret i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/12/2022 - 11:00

FAKTA: Er boligen bevaringsværdig?

* Når du har købt en håndværkertilbud, er der flere forhold, du bør løbe igennem.

* Du bør for eksempel tjekke ejendomsdatarapporter og ejendomsskatterne for boligen.

* Opdager du, at der er asbest eller andre forureninger i boligen, kan der også være særlige regler for, hvordan du skal håndtere dette.

* Du bør også tjekke, om boligen er bevaringsværdig. Her kan den nemlig være særlige regler for, hvad du må lave af ændringer på den ydre del af bygningen.

Kilder: formand for Danske Boligadvokater Niels Erlandsen og Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 19/12/2022 - 11:00

Har du købt et håndværkertilbud? Derfor skal du lave dette regnestykke

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Når du har købt et håndværkertilbud, bør du regne på, hvad det vil koste at istandsætte boligen versus at rive det ned og bygge nyt, anbefaler fagekspert.

Har du erhvervet dig et håndværkertilbud, har du nok givet mindre for det, end hvis du skulle have betalt for en indflytningsklar bolig.

Men der kan også vente tårnhøje regninger, hvis du vælger at kaste dig over at istandsætte det nye hjem.

Det fortæller Ole Vedsted-Jakobsen, som fagekspert i byggerådgivning og boligkøb hos Videncentret Bolius.

Han anbefaler, at du sætter dig ned og regner på, hvad det ville koste at renovere boligen sammenlignet med prisen for at rive den ned og bygge et nyt hus.

- Man skal vide, at efter man har lavet regnestykket, er der stadig en masse usikkerheder, når man skal renovere, siger han og forklarer, at det typisk koster langt mere at renovere end at bygge nyt.

Men det behøver dog ikke at betyde, at huset skal rives ned. Men det er godt, hvis du har et klart økonomisk grundlag at tage beslutningen ud fra.

- Der kan også være kvaliteter ved huset, som man synes, er vigtige at bevare, siger fageksperten.

Er du selv en meget dygtig gør-det-selv-person, er det måske ikke nødvendigt at inddrage en fagperson.

Men er det ikke tilfældet, bør du for eksempel have en håndværker, som løbende følger med i projektet - uanset om du vælger at istandsætte eller nedrive for at få et nyt hus.

- Det er meget omkostningskrævende at sætte sådan et hus i stand, og det kan den almindelige køber typisk ikke vurdere omfanget af, siger Ole Vedsted-Jakobsen.

Der kan også være en række forhold, som du ikke lige ser ved første øjekast, men først opdager, når du er gået i gang med at istandsætte.

Det kan for eksempel være defekte kloaker, skimmelsvamp, eller at indervæggene under pudsen gemmer løse mursten. Her kan en fagperson hjælpe dig med at komme videre i processen.

Som ny ejer af et håndværkertilbud, kan det også være, at du har overvejet at få en ejerskifteforsikring. Den kan gå ind og dække de skjulte fejl og mangler, som ikke er beskrevet i tilstands- og elinstallationsrapporten.

Men der kan være undtagelser. Det siger advokat Niels Erlandsen, som er formand for Danske Boligadvokater.

- Man skal være opmærksom på, hvad mulighederne er for forsikringsdækning.

- Et håndværkertilbud er typisk ikke blevet vedligeholdt i mange år, så der kan være en del forhold, som ejerskifteforsikringen vil afvise, siger han.

Derfor skal du også forvente selv at have penge op af lommen, når fejlene skal udbedres, forklarer boligadvokatformanden.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv