Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 13/09/2024 - 10:55

Thomas Frank: Det er tæt på umuligt at stoppe Haaland

Erling Haaland er kommet flyvende fra land i den nye sæson, og lørdag skal han op mod Thomas Franks Brentford.

Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Et mål mod Chelsea, hattrick mod Ipswich, hattrick mod West Ham.

Erling Haaland har indledt den nye sæson for Manchester City i skræmmende form. Han har scoret syv af holdets ni mål i tre sejre, og lørdag kan det gå ud over Thomas Franks Brentford, som gæster City of Manchester Stadium.

Den danske manager har givetvis en plan for at dæmpe op for den 24-årige nordmand, men direkte adspurgt erkender Frank opgavens enorme sværhedsgrad.

- Det er tæt på umuligt. Mange hold har forsøgt at neutralisere ham. Jeg synes, han er en glimrende spiller. Hans bevægelser i boksen er nok nogle af de bedste, vi nogensinde har set.

- Måden, han læser spillet og konstant bevæger sig og hele tiden er fokuseret og bevidst om, hvor han skal være, er topklasse. Han er en god spiller på verdens bedste hold, siger Frank ifølge Reuters.

Haaland har scoret utrolige 70 mål i 69 kampe i Premier League, men netop Brentford har haft nogenlunde styr på målmaskinen.

I tre kampe mod Brentford har han "kun" lavet et mål og en assist. Det faldt i seneste møde, som City vandt 1-0 på hjemmebane i februar.

Thomas Franks statistik mod Pep Guardiolas Manchester City er heller ikke blandt de værste. Seks ligakampe har givet to Brentford-sejre og fire City-sejre.

/ritzau/

København, 13/09/2024 - 10:00

Jacob Riising: Hende har jeg tabt mit hjerte til

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Tv-værten Jacob Riising bliver stadig blød om hjertet, når hans nu voksne børn giver en hjemmelavet gave eller spørger om kørsel hjem fra fest.

Jacob Riising brænder for at lave tv. Og han har lavet masser af det. Både som vært på børneprogrammer som "Gepetto News" og "Amigo" samt for Dansk Melodi Grand Prix og børnenes melodigrandprix, MGP.

Når det så tilmed støtter et godt formål, så gav det sig selv, at den 46-årige tv-vært skulle takke ja til at styre slagets gang sammen med Louise Wolff ved TV 2 Charlies "Hjertegalla", som samler ind til Hjerteforeningen.

Det fylder hans eget hjerte.

Det sætter den kendte tv-vært ord på i forbindelse med årets indsamlings- og underholdningsshow, som løber af stablen 14. september.

Til hvem har du prøvet at tabe dit hjerte?

- Helt klart til min hustru, som jeg mødte, da jeg var ganske ung. Og jeg er stadig forelsket i hende. Så hende har jeg bestemt tabt mit hjerte til, fortæller Jacob Riising, der tilføjer, at han derfor har været fri for de helt store hjertesorger.

Hvad har knust dit hjerte?

- Jeg har ramt en algoritme på Instagram, hvor jeg af en eller anden grund får vildt mange videoer fra USA med mødre og fædre, der dukker op på en folkeskole og overrasker deres børn efter at være kommet hjem fra krig. Det rammer mig hver gang.

- Nogle gange kan jeg sidde med helt blanke øjne, og jeg er overhovedet ikke særlig militærengageret eller noget. Men der er også altid lige noget udspekuleret Coldplay-musik lagt ind over videoen.

Hvad får dit hjerte til at springe et slag over?

- Når nu man sender live, som vi gør til Hjertegalla, bliver man spændt, og alle er på stikkerne. Det med at man lige får at vide, at der er fem sekunder til, at man går live.

- Det får måske ikke mit hjerte til at springe et slag over, men man er lidt på stikkerne - særligt hvis der er noget, der går galt.

Hvad gør dig blød om hjertet?

- Det gør mine børn. Selv om to af dem er nogle store lømler på 20 og 18 år, så synes jeg stadig, at når man får sådan noget som en hjemmelavet gave, eller når de siger noget, der er skægt, så bliver man blød om hjertet, nævner Jacob Riising, der også har en datter på 12 år.

- Også selv når de to ældste vækker en klokken 02 om natten og er fulde og skal hentes. Hvis de bare spørger på en lidt sød måde, så står jeg op og henter dem. Det ville man jo ikke gøre for mange andre mennesker.

Hvornår er der senest faldet en sten fra dit hjerte?

- Jeg var til tandlægen i går og havde af en af tandlægerne fået at vide, at jeg nok havde parodontose. Det var lidt nederen. Det ville koste 6000 kroner at få dem renset, siger Jacob Riising.

- Jeg tænkte efterfølgende, at det fandeme var mærkeligt. Så jeg gik til en anden tandlæge, og så sagde han, at det overhovedet ikke var parodontose, og jeg skulle bare have en rens til 300 kroner.

- Så der faldt en sten fra pengepungen og fra mit hjerte, da jeg også slap for tandlægesmerten. Jeg endte med at være færdig efter ti minutter og var kun 300 kroner fattigere i stedet for de 6000, som jeg først havde fået at vide, siger Jacob Riising med et grin.

Har du ellers andet på hjerte?

- Jeg har hele tiden noget på hjerte, for jeg er jo selvstændig. Senest er det nu et foredrag omkring kreativitet, som jeg vil kaste mig over her i løbet af efteråret.

- Det handler om, at jeg, med mine 30 års arbejde med kreativitet, nu vil prøve at tage ud til andre virksomheder med al min læring omkring, hvordan man laver fjernsyn eller shows, som jeg gør.

"Hjertegalla" bliver sendt 14. september klokken 20.55 på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 13/09/2024 - 08:00

Danske stjerneskud hædres med penge og priser

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er årets modtagere af Lauritzen-prisens talentstempel.

Når Danmarks ældste skuespillerpris, Lauritzen-prisen, uddeles søndag, er der også spot på fire unge stjerneskud.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er årets modtagere af den såkaldte Believe in You-prisen.

Det annoncerer Lauritzen Fonden, der uddeler Lauritzen-prisen, i en pressemeddelelse.

Med prisen kan 19-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl tilføje endnu en statuette til samlingen, der blandt andet består af en robertpris for præstationen i DR-dramaet "Ulven kommer", som hun modtog i 2021 som den yngste nogensinde.

Samme år modtog hun - også som den yngste nogensinde - prisen for Bedste Hovedrolle ved filmfestivalen San Sebastian for det historiske drama "Du som er i himlen".

En pris, som hun delte med den oscarvindende Hollywood-stjerne Jessica Chastain, der vandt sin statuette for filmen "The Eyes of Tammy Faye".

- Det er på visse måder skørt at give Flora Ofelia en Believe in You-pris, fordi hun allerede er så stærkt etableret som skuespiller, så selvfølgelig tror vi på det, lyder det i begrundelsen.

- Alligevel giver det mening. For vi tror på, at med Floras arbejdsomhed og Floras måde at forsvare sine roller på er det kun begyndelsen - begyndelsen har bare været ret eksplosiv.

Believe in You-prisens anden modtager Youssef Wayne Hvidtfeldt fik også sit gennembrud i et DR-drama. Den 36-årige skuespiller havde en af de bærende roller i "Huset", som blev sendt sidste år.

Nina Rask, der har medvirket i serier og film som "Orkestret", "Carmen Curlers" og "Nattevagten 2", modtager sin Believe in You-pris, fordi skuespilleren tør udstille alle - ikke mindst sig selv, lyder det.

- Nina flyder frit i kønsdebatten, i kunsten, i komikken og i et kulturliv, der trænger til at få genoprettet balancen. Det er modigt og - lader det til - helt naturligt for Nina.

Den sidste modtager af Believe in You-prisen er 32-årige Sara Fanta Traore, der har haft bærende roller i "Viften" og "Bag enhver mand".

De fire skuespillere modtager prisen ved årets uddeling af Lauritzen-prisen, der løber af stablen på Folketeatret i København søndag den 15. september.

Med hæderen følger også 50.000 kroner.

Der uddeles også tre andre priser, herunder hovedprisen, der gives til to skuespillere, der har markeret sig med unikke præstationer på enten film, teater eller tv.

Med hovedprisen følger 250.000 skattefrie kroner og 50.000 kroner, som modtagerne donerer til et velgørende formål.

Derudover uddeles Børne- og Ungeprisen på 100.000 kroner, som gives til en enkeltperson, en organisation eller en gruppe, der har børne- og unge-målgruppen i fokus og har taget hånd om et relevant emne i øjenhøjde, lyder det.

Og så skal Backstageprisen på 50.000 kroner også uddeles. Den gives til en person, der normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion, lyder det. Det kan være en manuskriptforfatter, en fotograf eller en kostumedesigner.

Prismodtagerne bliver udvalgt af en komité, som i år består af blandt andre instruktør May el-Toukhy, Det Kongelige Teaters skuespilchef, Morten Kirkskov, og Politikens filmanmelder Kim Skotte.

Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden, en erhvervsdrivende fond, der ud over at være moderselskab til blandt andet DFDS A/S hvert år uddeler omkring 40 millioner kroner rettet mod sociale, kulturelle, uddannelsesmæssige og maritime indsatser, lyder det.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 13/09/2024 - 08:00

FAKTA: Det kan AI (ikke) i jobsøgning

AI's fordele:

* Kan hjælpe med at sætte ord på dine kompetencer og din motivation.

* Kan analysere et jobopslag, så du har større chance for at ramme plet med din ansøgning.

* Kan vurdere, om du er et godt match til jobbet.

* Kan være en hjælper i skriveprocessen med ansøgningen og optimere cv'et.

* Kan agere samtalemodpart, så du kan øve dig op til en jobsamtale.

 

AI's mangler:

* AI bør ikke skrive alt for dig. Det bliver ofte uinspirerende og kan genkendes som AI-sprog.

* Bør ikke bruges til informationssøgning, da du hverken kan regne med AI's fakta, eller at AI har adgang til al den relevante information.

* AI forstår ikke nødvendigvis den rette sammenhæng. Du skal selv give AI den rigtige kontekst.

* De forskellige AI-modeller er ikke lige gode til alting - de er trænet til at udføre specifikke opgaver.

 

Kilde: fagforeningen Djøf, som har udgivet guiden "Sådan bruger du AI, når du søger job".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 13/09/2024 - 08:00

Brug kunstig intelligens på den rigtige måde og land jobbet

Michael Dwyer/Ritzau Scanpix

Kunstig intelligens kan bruges som en karriererådgiver, der guider dig i den rigtige retning. Men øv dig i at give den ordentlige instruktioner.

Du kender nok det kejtede og unaturlige sprog, som afslører, at en tekst er oversat af en computer - eller måske ligefrem skrevet fra bunden af kunstig intelligens.

Men AI - som står for articifial intelligens altså kunstig intelligens - som du måske kender fra tjenester som chatbotterne ChatGPT og Gemini, har for længst vristet sig fri af mange af begyndervanskelighederne med de gumpetunge hakkebrætsformuleringer og er blevet en del af hverdagen.

Det har hvert tredje af de nyuddannede Djøf-medlemmer også opdaget, og de har brugt kunstig intelligens som en del af deres jobsøgning. Det viser en ny undersøgelse fra fagforeningen Djøf.

- Den yngre generation er hurtige på tasterne. AI er i vores telefoner og skærme, så det er inden for armslængde, siger karriererådgiver hos Djøf Helle Hvilshøj.

Og selv om hun genkender problemet med den monotone og upersonlige skrivestil, mener hun også, at der er meget hjælp at hente med AI blandt andet som en del af jobsøgningen.

- Der åbner sig et stort potentiale, når man ser på de mange facetter af jobsøgning. Det er meget mere end at skrive en ansøgning og et cv.

- Man kan bruge AI til at få sat ord på, hvad man er god til, skabe overblik over kompetencer fra uddannelse og tidligere job og få hjælp til at afkode, hvordan man matcher jobbet, forklarer Helle Hvilshøj.

Det handler altså langt hen ad vejen om at bruge AI som en sparringspartner, som man indgår i en dialog med.

Du kan ligefrem bruge den til at træne jobsamtalen med. Få den til at agere den anden part, så du kan blive klædt på og øve dig inden den egentlige samtale.

Det fortryllende, men også forbandede ved AI er, at du som hovedregel får det ud, du har puttet ind.

Derfor handler det også i høj grad om at blive verdensmester til at prompte - det vil sige at skrive de rigtige instruktioner til AI. Det er nemlig dem, der afgør dit resultat, mere end det er mekanikken i den anden ende.

Hvis du kun giver den en jobtitel og beder den skrive en ansøgning, får du lige præcis den generiske og gabende forudsigelige ansøgning, du har bedt om.

Men hvis du klæder platformen ordentligt på til at være din karriererådgiver og er vedholdende i dialogen, har du god mulighed for at blive inspireret og få øjnene op for eksempelvis de kompetencer, du bør fremhæve.

- Det handler om det rigtige mindset. Du skal forstå, at hvis du ikke fodrer den med ret meget information, får du en ringe tilbagemelding på noget, der i jobsøgningssammenhæng skal være målrettet og vise, hvem du er, og så i øvrigt være struktureret og læsbart.

- Så man er nødt til at øve sig i, hvordan man formulerer sig over for AI, så den løser opgaven, siger chefkonsulenten.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek