Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/06/2024 - 10:55

Styrelse indskærper spillesteders regler efter mistænkelige aftaler

38 kommunale spillesteder har fået indskærpet konkurrencereglerne efter historier om mulig karteldannelse.

Af: /ritzau/

En række spillesteder har udvist en problematisk adfærd, når de har aftalt priser hinanden imellem.

Det konkluderer statens vagthund på området, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har indskærpet konkurrencereglerne for 38 kommunale spillesteder.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at styrelsen gør opmærksom på, at den har fulgt, hvad der er blevet skrevet i medierne.

En række medier herunder Fredericia Dagblad og Berlingske har skrevet om en række spillesteder, der er mistænkt for ulovlige kartelaftaler.

En mailkorrespondance, som Berlingske har haft indsigt i, mellem Kulturværftet i Helsingør og Mantzius Live i Birkerød viste blandt andet, at de to steder havde delt markedet mellem sig.

Berlingske skrev i maj 2023 på baggrund af mailkorrespondancen, at der foregik en "tydelig koordinering" af billetpriser til konkrete kunstnere.

Det fremgår ikke af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse, hvilke 38 spillesteder, der har fået indskærpet konkurrencereglerne.

/ritzau/

USA, 28/06/2024 - 10:08

Hollywood-stjerne har mistet energi efter alvorlig ulykke

Jeremy Renner Via Instagram/Reuters

Skuespilleren Jeremy Renner er stadig medtaget fysisk såvel som psykisk, efter at han blev kørt over af en sneplov, der efterlod ham i kritisk tilstand.

Det kan være slut med at se Hollywood-stjernen Jeremy Renner i actionfyldte Blockbuster-brag.

Den 53-årige skuespiller er stadig medtaget efter en voldsom ulykke for 18 måneder siden, hvor han blev kørt over af sin egen sneplov, der efterlod ham i kritisk tilstand.

- Jeg har bare ikke energien til det, siger Jeremy Renner i podcasten "Smartless" ifølge flere internationale medier, herunder Deadline.

Skuespilleren er tilbage på arbejde. Men det kræver meget af ham fysisk såvel som mentalt.

- Jeg skal lave fiktion, mens jeg stadig forsøger at leve i virkeligheden, forklarer han.

Jeremy Renner har hele vejen igennem været åben omkring det, han beskriver som sin egen skyld i ulykken.

Han var i gang med at rydde sne ude foran sin bolig i den amerikanske delstat Nevada, da sneploven begyndte at glide på den is, der havde samlet sig under den.

Jeremy Renners nevø var udenfor, og skuespilleren blev bekymret for, at sneploven ville ramme ham. Så Jeremy Renner stak en fod ud af førerhuset for at se efter sin nevø, men mistede fodfæstet og faldt ud.

Sneploven var en Pistenbully, som kører på bælter og vejer over seks ton. Da Jeremy Renner trådte op på et af de rullende bælter i et forsøg på at komme tilbage i førerhuset og slukke sneploven. Han faldt og blev kørt ned.

Hans bryst blev knust, og som følge af 30 knoglebrud blev hans lunge punkteret og leveren gennemboret.

Gennem sin karriere har Jeremy Renner været nomineret til to oscarstatuetter.

I 2010 var han nomineret for Bedste Mandlige Hovedrolle i filmen "The Hurt Locker". Året efter var han igen nomineret til en Oscar, denne gang i kategorien Bedste Mandelige Birolle i filmen "The Town".

Han har også optrådt som superhelten Hawkeye i flere Marvel-film og har derudover blandt andet medvirket i den fjerde Mission Impossible-film, "Ghost Protocol" og i "American Hustle".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/06/2024 - 08:00

Grøn slår billetrekord og melder komplet udsolgt

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

195.000 festivalgæster lægger vejen forbi sommerens Grøn, hvilket bliver festivalens nye publikumsrekord.

Esbjerg og Aalborg var de sidste byer til at følge trop, men samtlige billetter til sommerens Grøn er nu udsolgt.

Det oplyser arrangørerne bag Grøn - der tidligere var kendt som Grøn Koncert - i en pressemeddelelse fredag.

195.000 billetter til årets Grøn er blevet solgt. Det er det højeste antal festivalgæster for Grøn i festivalens levetid.

Sidste år var der for første gang udsolgt, hvor der i alt var 180.500 besøgende.

Det er samtidig første gang, at alle billetter til de otte forskellige koncertdage er blevet udsolgt så tidligt.

Overskuddet fra Grøn-koncerterne går til Muskelsvindfonden og understøtter fondens arbejde for mennesker med handicap og dens mål om at skabe plads til forskelle i samfundet.

Derfor varmer den store opbakning ekstra meget for festivalarrangørerne.

- Jeg er overvældet, for det gør en kæmpe forskel. Mennesker med handicap oplever, at det dag for dag bliver sværere at få den nødvendige hjælp, som gør det muligt at leve deres liv, siger Simon Toftgaard Jespersen, der er forperson for Muskelsvindfonden, i meddelelsen.

- Det er Muskelsvindfonden nødt til at gøre noget ved, så vi fortsat er et velfærdssamfund for alle. De mange udsolgte koncerter giver os som organisation større økonomiske muskler til at tage den kamp, lyder det.

Årets program byder på kunstnerne Blæst, Burhan G, Hugorm, Jada, Kesi, Scarlet Pleasure, Tobias Rahim og TV 2.

Turnéen lægger fra 18. juli til 28. juli vejen forbi otte byer.

Først i Tårnby 18. juli og dernæst rejser koncerten til Jylland, hvor festivalen lægger vejen forbi Kolding 19. juli, Aarhus 20. juli, Aalborg 21. juli og Esbjerg 25. juli.

Derefter går turen til Odense 26. juli og Næstved 27. juli, før Grøn slutter festen i Valby 28. juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 28/06/2024 - 10:00

FAKTA: Undgå gebyrer når du betaler i udlandet

* Når du betaler med kort i udlandet, bliver du ofte spurgt, om du vil betale med danske kroner eller lokal valuta. Som tommelfingerregel skal du altid betale i lokal valuta. Vælger du at betale med danske kroner, kan der nemlig komme en meget høj vekselkurs.

* Det er en god idé at tage minimum to kort med, når du rejser til udlandet. Og det ene skal gerne være et kreditkort.

* Dankort er ikke et kreditkort. Derfor vil der på de fleste dankort være en hævegrænse og en forbrugsgrænse. Det vil sige, at der er et loft for, hvor mange penge man kan hæve og bruge i udlandet.

* Hvis du foretrækker at betale med kontanter, er det en god idé at hæve større beløb af gangen. Så undgår du at betale hævegebyrer flere gange.

Kilde: Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 28/06/2024 - 10:00

Sådan undgår du at bruge for mange penge på ferien i udlandet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ved at justere få ting kan man nemt holde den perfekte sommerferie uden at bruge for mange penge. For eksempel kan man aftale kun at spise ude en gang om dagen.

Selv om fly og hotel allerede er booket og betalt, kan sommerferien nemt ende med at løbe op.

Ofte spiser man ude tre gange om dagen, og måske køber man lige en souvenir mere, end man egentlig havde brug for. Men man kan nemt undgå at pengepungen løber løbsk.

Det fortæller Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Sydbank.

- Inden man tager på ferie kan man lave en plan for, hvor mange penge man vil bruge hver dag. På den måde ender man ikke med at komme hjem igen og opdage, at man har brugt alt for mange penge, siger hun.

- Det må bare ikke blive besværligt, for man er jo på ferie. Og det må ikke begynde at handle om, at der er ting, man ikke må købe.

Et godt sted at starte er at trække på erfaringer fra andre ferier og finde ud af, hvor mange penge man plejer at bruge på mad, shopping og seværdigheder.

- Man skal også huske at sætte sig ind i prisniveauet i det land, man skal til, hvis man ikke har været der før. Det handler om at finde et fornuftigt niveau, som man også kan overholde, siger Ann Lehmann Erichsen.

Når man har lavet en plan, må man ifølge Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, justere sin adfærd og sit forbrug, hvis det viser sig, at man ikke har råd til det hele.

- Har man børn, der gerne vil i både badeland og zoologisk have, så kan det være, at man kan finde på nogle billigere alternativer. Måske kan man tage på stranden i stedet, siger han.

Man kan også sagtens skære ned på omkostningerne ved transport.

- Måske skal man overveje at tage offentlig transport, mens man er på ferie. Hvis man er afsted med nogle venner eller familie, kan man også lave en kørselsordning i stedet for at køre i tre biler, siger Morten Bruun Pedersen.

Ifølge Ann Lehmann Erichsen er det også oplagt at spare på madbudgettet.

- Hvis man har lejet en lejlighed eller en feriebolig, har man mulighed for at lave alle måltider selv. Så for at skære lidt ned kan man aftale, at man kun spiser et måltid om dagen på en restaurant, siger hun.

Det samme kan også lade sig gøre, hvis man bor på hotel.

- Tit har man morgenmad inkluderet på hotellet, og så kan måske købe lidt brød, pålæg og frugt hos købmanden til frokost. Så kan man gemme restaurantbesøget til om aftenen, siger Ann Lehmann Erichsen og tilføjer:

- Hvis man godt kan lide at shoppe, kan man på forhånd også aftale, hvad eller hvor meget man må købe med hjem. Har man en svaghed for sandaler, kan man beslutte sig for kun at købe et par.

Ifølge Morten Bruun Pedersen behøver man ikke at tælle hver eneste krone.

- Det handler bare om at gøre sig nogle overvejelser, inden man tager afsted, så man ikke kommer hjem med "tømmermænd", fordi man pludselig bliver nødt til at tage et lån for at få resten af året til at hænge sammen, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek